Waarom naar het buitenland?

Een buitenlandse stage verpleegkunde (hbo) is een kans om ervaring op te doen in een druk ziekenhuis met weinig middelen in een ontwikkelingsland.

Elk jaar zijn er steeds meer hbo-v studenten die via onze vrijwilligerswerk projecten hun verpleegkunde stage in het buitenland volgen.

Op een verpleegkundige stage in het buitenland leer je meer over verpleegkunde in een heel ander gezondheidszorgsysteem dan je gewend bent, en observeer je behandelmethoden die je nog nooit hebt gezien. Onze stages verpleegkunde kunnen geheel op jouw klinische interesses worden afgestemd.

Doe bijvoorbeeld ervaring op met tropische ziekten, zie hoe sociale en culturele factoren de lokale klinische praktijken beïnvloeden en ervaar aan den lijve de wereldwijde gezondheidsproblemen in het veld.

DE KLINISCHE ERVARING

De klinische ervaring gaat over het uitdagen van jezelf en het verkrijgen van inzicht door nieuwe ervaringen als verpleegkundige in het buitenland.

Dingen die je zult zien tijdens je verpleegkunde stage in het buitenland zijn:

  • Verschillende culturele houdingen ten opzichte van zorg
  • De invloed van religieuze overtuigingen op de praktijk
  • Patiënten die zich zelfs de meest elementaire behandeling niet kunnen veroorloven
  • Eerste bezoek in extreem laat stadium en vergevorderde aandoeningen

Je zult tijdens je stage verpleegkunde ook grote verschillen zien in de grondbeginselen van de verpleegkunde. Zo nemen op veel van onze bestemmingen families de verantwoordelijkheid op zich voor veel taken die (in Nederland en België) onder de verantwoordelijkheid van een verpleegkundige zouden vallen, zoals persoonlijke verzorging.

Je verpleegkundige stage loopt van maandag tot en met vrijdag, waardoor je 's avonds en in het weekend vrij bent om de bestemming die je hebt gekozen verder te verkennen.

WAT IS INBEGREPEN?

Onze service is end-to-end. Dat betekent dat wij je voor, tijdens en zelfs na je reis zullen ondersteunen.

De service omvat alle onderdelen, zodat je geen stress meer krijgt bij het plannen van een vrijwillige verpleegkunde stage in het buitenland.

Ook krijg je bij ons:

Een op maat gemaakte stage hbo verpleegkunde op de door jouw gekozen afdeling | Uitgebreide reisvoorbereiding | 24/7 ondersteuningsteam ter plekke | Gecaterde privé-accommodatie | Luchthaventransfer bij aankomst | Certificaat voor je mbo/hbo opleiding

Aankomst is elke zondag, 52 weken per jaar (je kunt reizen wanneer het jou uitkomt), en de duur van de verpleegkundige stage is minimaal twee weken.

Voor een meer gedetailleerde stap-voor-stap handleiding over hoe onze service werkt, klik hier.

REISMOGELIJKHEDEN

Je verpleegkunde stage is de kern van je reis, maar je hebt ook meer dan genoeg tijd buiten het ziekenhuis om het land van je keuze te verkennen.

Of je nu liever alleen reist of met een groep, weekendtrips zijn een bijzonder hoogtepunt. Van trektochten door de Himalaya tot rafting op de Zambezi in Afrika; je hebt genoeg mogelijkheden voor avontuur en om je onder te dompelen in je gastcultuur.

WAAR MOET IK BEGINNEN?

Je eerste stap is een gesprek met ons team. Zij staan klaar om al je vragen te beantwoorden over onze verpleegkunde projecten, en zullen een levendig beeld schetsen van hoe een stage verpleegkunde in het buitenland er voor jou uit zou kunnen zien.

Neem contact op via het korte aanvraagformulier.

FLEXIBEL BOEKEN

Onze programma’s zijn open! Je kunt je Work the World stage in het buitenland met het volste vertrouwen boeken. Als je je plaats eenmaal hebt vastgelegd, kun je onbeperkt je reisdata wijzigen, helemaal gratis. Heb je een last-minute stage nodig? Wij hebben een sneltraject ontwikkeld waarmee we sneller dan ooit een reis van wereldklasse voor je kunnen samenstellen en regelen.

 

Bestemmingen voor je verpleegkunde stage

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens onze hbo stages verpleegkunde in Ghana, Afrika loop je mee op verschillende afdelingen en op meerdere locaties, zoals regioziekenhuizen, zorgcentra en klinieken. Meer landinwaarts zie je aandoeningen die je thuis niet snel zult tegenkomen, zoals malaria, tuberculose en tyfus. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van studenten hbo-v in Takoradi, Ghana.

+ More
TAKORADI MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

Onze partnerziekenhuizen in Kandy, Sri Lanka zijn perfect voor de verpleegkunde student die zich nog wil oriënteren tijdens een (vrijwillige) hbo verpleegkunde stage in het buitenland. Zo kun je er roteren tussen verschillende afdelingen om een beter beeld te krijgen van het zorgsysteem. Tijdens je stage in Kandy kom je gevallen tegen zoals dengue, tuberculose en ondervoeding. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van hbo-v studenten in Kandy.

+ More
KANDY MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Een (vrijwillige) stage hbo verpleegkunde in Iloilo is heel praktijkgericht; familie regelt hier immers de bedzorg, zodat verpleegkundigen zich echt met de behandeling kunnen bezighouden. Tijdens je verpleegkundige stage kom je op verschillende afdelingen terecht, van pediatrie tot de behandeling van rabiës. Ook de kliniek voor dierenbeten is een bijzondere favoriet onder de studenten verpleegkunde. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Iloilo.

+ More
ILOILO MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Het is mogelijk om je vrijwillige verpleegkundige hbo stage in Kathmandu, Nepal volledig in te richten op jouw gewenste specialisatie. Veel van de beste specialisten in het land werken in ons partnerziekenhuis en je kunt meereizen met een outreach programma rondom Kathmandu. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van hbo-v studenten in Kathmandu.

+ More
KATHMANDU MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je stage verpleegkunde hbo in Tanzania kom je terecht op plekken met de beste medische faciliteiten en heb je toegang tot de beste begeleiders. Je (vrijwillige) medische stage in Dar es Salaam kun je volledig inrichten op jouw interessegebieden, van pediatrie tot hiv of je kunt meelopen op verschillende ziekenhuisafdelingen. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van hbo-v studenten in Dar es Salaam, Afrika.

+ More
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Vietnam - Hue
Leer meer

In Hue werken we samen met een universitair onderwijsziekenhuis, wat het de ideale plek maakt voor hbo stages verpleegkunde . Tijdens je vrijwilligerswerk verpleegkunde doe je ervaring op binnen een scala aan klinische settings zoals SEH, pediatrie, psychiatrie, oncologie, reproductieve endocrinologie en infertiliteit, gastro-intestinale endoscopie en zelfs met traditioneel Vietnamese geneeskunde.

+ More

"If you are ever considering embarking on a healthcare experience in another country, do it you won’t regret it…"

Alana Clark, James Cook University 2024

Lees Meer

"I spent many hours in the operating theatre watching and participating in extremely complex cardiac surgeries, an opportunity I would not have been afforded as a student back home."

Tiana Di Stasi, Griffith University 2023

Lees Meer

"Looking back on my journey, I can confidently say that it has been the best experience of my life."

Holly Everson-Bullock, University of Gloucestershire 2023

Lees Meer

"When I first arrived I was surprised by the struggles staff were facing, but they were all still positive about everything."

Rose Johnston, Manchester Metropolitan University 2023

Lees Meer

"Reflecting back on my time in The Phillippines, I really do feel like I have improved as a person. I feel academically ready for next year, and clinically I feel more confident in myself".

Jessica Ransome, Bournemouth University 2023

Lees Meer

WAT HEBBEN ONZE VERPLEEGKUNDE STAGES TE BIEDEN?

Een verpleegkunde stage van Work the World biedt jou de mogelijkheid een klinische stage te lopen in een onderontwikkeld land. Je brengt tijd door in een ziekenhuis met weinig middelen en ziet onbekende praktijken en vergevorderde condities. Je kunt zelfs de afdelingen kiezen waartussen jij wilt roteren. Lees hier meer. 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WORK THE WORLD STAGE?

De voordelen van onze verpleegkundige stages zijn o.a.:

  • Je breidt je klinische kennis en skill set uit
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen, wordt zelfstandiger en vindingrijker 
  • Je maakt jezelf aantrekkelijker voor werkgevers 
  • Je reist
  • Je persoonlijke en professionele netwerk wordt groter
  • Je scherpt je communicatie skills aan

HOE LANG DUURT EEN WORK THE WORLD VERPLEEGKUNDE STAGE?

Een Work the World stage duurt zo lang als je wilt. Onze minimale duur is een week, maar veel verpleegkunde studenten gaan tussen de 2 en 10 weken mee. Er is geen maximaal aantal weken dat je kunt reizen.