Hue is een van Vietnams meest bruisende steden. Hier kun je je volledig onderdompelen in de lokale cultuur en lonkt achter elke hoek het avontuur. Verken de nationale parken, duik het Vietnamese nachtleven in langs de kust, relax op de tropische stranden... Je komt er hoe dan ook tijd tekort.

Het Work the World-huis

Het Work the World-huis vormt een belangrijk onderdeel van je ervaring in Vietnam en is er je thuis ver van huis. 

Je woont er samen met andere gezondheidszorgstudenten en afgestudeerden van over heel de wereld, wat voor een gezellige sfeer in huis zorgt.

Het huis ligt in een levendige toeristische wijk in het centrum van Hue, op loopafstand van de beroemde keizerlijke stad.

Hier vind je de leukste bars en markten, de mooiste tempels en de beste streetfood verkopers op steenworp afstand van je voordeur.

Het huis zelf is een oase van rust om je in terug te trekken uit de drukte van de stad, met een prachtige tuin en een fijn zwembad.

Lees hier meer over onze accommodatie

Ons lokale team

Managementteam: Bevindt zich in het huis en houdt toezicht op je hele Work the World-ervaring – 24/7 – vanaf het moment dat je landt totdat je weer vertrektCateringteam: Bereidt allerlei lokale gerechten en vertrouwde gerechten van thuis. En geen zorgen: ze voldoen aan alle dieetwensenHuishoud(st)er: Houdt het huis van onder tot boven schoon en opgeruimd zodat jij je volkomen comfortabel voeltTaaldocent: Komt twee keer per week naar het huis. Je leert alledaagse zinnen en klinische terminologie zodat je zoveel mogelijk uit je stage kunt halenBeveiligingsteam: Bewaakt het huis 24/7 voor jouw optimale gemoedsrust

Ondersteuning in het ziekenhuis

Met ons lokale team breng je vooraf een informeel bezoek aan het ziekenhuis. Ze stellen je voor aan belangrijke afdelingsmedewerkers, waaronder je supervisors, en zorgen dat je je thuisvoelt.

Je zult ons team vaker zien in het ziekenhuis. Ze bezoeken je er tijdens je stage om er zeker van te zijn dat alles naar jouw verwachting verloopt.

Voorafgaand aan je stage wordt bepaald wie je supervisors zijn. Door een band met hen op te bouwen krijg je de kans de plaatselijke gezondheidszorg te zien vanuit het perspectief van een lokale arts.

We regelen alles en bieden ondersteuning tijdens je hele klinische stage, wanneer je het ook maar nodig hebt.

Stages in Hue

Geneeskunde Stages

Het universiteitsziekenhuis in Hue waarmee we samenwerken, zowel een ziekenhuis als een opleidingsinstituut, is de ideale plek voor geneeskundestages. Hier vind je een scala aan afdelingen. Doe ervaring op bij Oncologie, Reproductieve Endocrinologie en het Infertiliteitscentrum, het centrum voor Gastro-intestinale Endoscopie, en het Cardiovasculaire en DSA-centrum, om er enkele te noemen. Ook kun je er traditionele Vietnamese geneeskunde zien, beïnvloed door de Chinese traditionele geneeskunst.

+ More Geneeskunde Stages

Verpleegkunde Stages

Ons partnerziekenhuis in Hue, zowel ziekenhuis als een opleidingsinstituut, is de ideale plek voor verpleegkunde stages. De afdelingen waarop je ervaring op kunt doen zijn enorm divers. Je kunt werken op de SEH, Pediatrie, Psychiatrie, Oncologie, Reproductieve Endocrinologie en het Infertiliteitscentrum, het centrum voor Gastro-Intestinale Endoscopie – en het lijstje gaat nog wel even door. Ook is het mogelijk op de afdeling Vietnamese Traditionele Geneeskunde te werken, waar je kunt zien hoe traditionele geneeskunde nog altijd wordt gebruikt naast de modernere praktijken.

+ More Verpleegkunde Stages

Verloskunde Stages

Ons samenwerkingsziekenhuis in Hue is niet alleen een instelling met 3000+ bedden, maar ook een universitair opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat je van begin af aan zo veel mogelijk uit je stage kunt halen. Je werkt op de afdeling Verloskunde & Gynaecologie met lokale verloskundigen en artsen, waarbij je betrokken wordt bij alle aspecten van pediatrische zorg voor moeders en zuigelingen. Of je nou werkt in de pre- of postnatale zorg of helpt bij geboorten, je ziet van dichtbij hoe lokale professionals omgaan met het gebrek aan middelen.

+ More Verloskunde Stages

Fysiotherapie Stages

De afdeling Revalidatie van ons partnerziekenhuis is zeer ervaren in het begeleiden van toekomstige fysiotherapeuten. Het ruim 3000 bedden tellende ziekenhuis is tevens een universitair opleidingsinstituut. Je werkt er met lokale specialisten aan revalidatie bij tal van aandoeningen, variërend van brandwonden tot pediatrische spina bifida als gevolg van het gebruik van Agent Orange tijdens de Vietnamoorlog. De klinische settings laten je ervaren hoe zorg wordt verleend wanneer moderne apparatuur en middelen ontbreken.

+ More Fysiotherapie Stages

Ambulancedienst Stages

Ambulancemedewerker stages in Vietnam zijn fascinerend doordat de traditionele geneeskunst verweven is met het gezondheidszorgsysteem. Dit houdt in dat je zult zien hoe moderne behandelmethoden aangevuld worden met eeuwenoude tradities. Op de SEH-afdeling van ons partnerziekenhuis kom je gevallen tegen van RTA, trauma en tropische ziekten als malaria en dengue-koorts. Veel patiënten komen vanuit de meest landelijke gedeelten van Vietnam, wat voor een gemengde patiëntengroep zorgt.

+ More Ambulancedienst Stages

Radiografie Stages

Als universitair opleidingsziekenhuis heeft ons partnerinstituut in Hue uitgebreide ervaring qua scannen en diagnosticeren van aandoeningen in een setting met weinig middelen. De ontbrekende of in veel gevallen ontoereikende apparatuur stimuleert medewerkers om hun methoden om ziekten op te sporen en te diagnosticeren aan te passen. Hier leer je een niveau van vindingrijkheid kennen waar je anders nooit mee in aanraking zou komen.

+ More Radiografie Stages

Farmacie Stages

Tijdens een farmaciestage in ons partnerziekenhuis in Hue maak je kennis met de beperkingen die een tekort aan middelen heeft op de zorgverlening. De impact hiervan is vooral in de farmacie heel groot. Veel medicijnen zijn schaars of simpelweg niet beschikbaar, wat betekent dat patiënten het moeten doen met inferieure alternatieven of helemaal geen medicijnen. Ook kun je er ervaring opdoen met traditionele Vietnamese geneeskunde. Deze is in grote mate gebaseerd op de Chinese traditionele geneeskunde en zal op zijn minst verhelderend voor je zijn.

+ More Farmacie Stages

VILLAGE HEALTHCARE WEEK

Je stedelijke stage in Hue toont je één kant van de Vietnamese gezondheidszorg. De andere kant ervaar je als je ervoor kiest een extra week door te brengen in een plattelandsomgeving met je Work the World-gids en vertaler. ’s Morgens reis je naar de lokale kliniek waar je de vindingrijkheid ervaart van de plaatselijke professionals bij het werken met een aanzienlijk gebrek aan middelen. ’s Middags dompel je je onder in het dagelijks leven op het platteland via culturele activiteiten zoals het meedoen met plaatselijke tradities en het koken van lokale specialiteiten.

LEES MEER

"Ik heb collega's goed leren kennen. Op een dag vroegen zij mij mee naar een verjaardagsfeest. We gingen eerst traditioneel Vietnamees eten en daarna (natuurlijk) karaoke zingen."

Kim Bakker, 2020

Lees Meer

"I learnt so much both in my practical skills, care and compassion and ability to problem solve."

Chloe Dooley, Cardiff University 2020

Lees Meer

"I couldn’t believe I was making my biggest dream come true."

Yelda Gundogdu, 2020

Lees Meer

"Limited to a gym with little equipment, generating treatment ideas was a challenge."

Emily Moules, Teesside University 2019

Lees Meer

"There were many opportunities to learn new things throughout my placement."

Jacqueline Rhodes, University of Portsmouth 2019

Lees Meer

WELKE GEZONDHEIDSZORG STUDIES KOMEN IN AANMERKING VOOR EEN WORK THE WORLD STAGE?

Work the World organiseert begeleide stages voor de volgende studies: 1. Verpleegkunde 2. Geneeskunde 3. Verloskunde 4. Fysiotherapie 5. Radiografie (MBRT) 6. Farmacie 7. Tandheelkunde 8. Ergotherapie

IN WELKE LANDEN KAN IK MIJN WORK THE WORLD STAGE LOPEN?

Work the World biedt een grote verscheidenheid aan flexibele stage mogelijkheden in Azië en Afrika. Denk hierbij aan: 1. Tanzania 2. Vietnam 3. Ghana 4. De Filipijnen 5. Nepal 6. Sri Lanka

HOE ZIET HET WORK THE WORLD HUIS ER IN VIETNAM UIT?

Ons huis in Hue biedt een oase van rust in een drukke stad. De tuin is prachtig, met een beekje, een oude wensput en een zwembad. De woning is gelegen in het centrum van de Hue, op loopafstand van de bekende keizerlijke stad.

WELKE TRIPJES KAN IK MAKEN TERWIJL IK IN VIETNAM BEN?

Hue is een van de meest levendige steden van Vietnam. Op iedere hoek van de straat is iets te doen en je hebt de kans jezelf onder te dompelen in de lokale cultuur. Je kunt nationale parken bezoeken, het Vietnamese nachtleven ontdekken in de steden aan de kust, en relaxen op tropische stranden.