Een bruisende metropool met Afrikaanse, Arabische, Duitse en Indiase invloeden, omringd door een verbazingwekkende natuurlijke schoonheid, met oceaan aan de ene en savanne aan de andere kant. Duik in het lokale nachtleven, geniet van de Tanzaniaanse keuken en bezoek het paradijselijke Zanzibar.

Het Work the World-huis

Het leven in ons huis in Dar es Salaam vormt een belangrijk deel van jouw reis – het is jouw thuis ver van huis. Je verblijft er met andere gezondheidszorgstudenten uit alle hoeken van de wereld, wat zorgt voor een gezellig gemeenschapsgevoel in huis.

Het huis ligt in het noorden van de stad, op steenworp afstand van de Indische Oceaan. Het gebouw is ruim, versierd met traditioneel Afrikaans houtsnijwerk, heeft privé- en gemeenschappelijke ruimtes en een buitenzwembad.

’s Avonds ben je met een paar minuten lopen bij de winkels en restaurants aan zee. In de verdere omgeving kun je ambachtsmarkten en lokale barretjes bezoeken en een boot pakken om walvissen te spotten of op snorkeltrip te gaan.

Lees hier meer over onze accommodatie

Ons lokale team

Managementteam: Bevindt zich in het huis en houdt toezicht op je hele Work the World-ervaring – 24/7 – vanaf het moment dat je landt totdat je weer vertrektCateringteam: Bereidt allerlei lokale gerechten en vertrouwde gerechten van thuis. En geen zorgen: ze voldoen aan alle dieetwensenHuishoud(st)er: Houdt het huis van onder tot boven schoon en opgeruimd zodat jij je volkomen comfortabel voeltTaaldocent: Komt twee keer per week naar het huis. Je leert alledaagse zinnen en klinische terminologie zodat je zoveel mogelijk uit je stage kunt halenBeveiligingsteam: Bewaakt het huis 24/7 voor jouw optimale gemoedsrust

Ondersteuning in het ziekenhuis

Ons team in Dar es Salaam neemt je voor aanvang van je stage mee naar het ziekenhuis voor een informeel bezoek. Ze leiden je er rond en introduceren je aan afdelingsmedewerkers en je supervisors, zodat je een idee krijgt van wat je kunt verwachten.

Je zult leden van ons Dar es Salaam-team vaker in het ziekenhuis tegenkomen. Ze zoeken je er op tijdens je stage, om ervoor te zorgen dat alles voldoet aan je verwachtingen.

Voordat je met je stage begint krijg je je medische supervisors toegewezen. Als jij ervoor zorgt dat je een goede band met hen opbouwt, zullen zij je inzicht bieden in behandelmethoden en aandoeningen zoals alleen een lokale arts dat kan.

Het belangrijkst is dat we je tijdens je hele medische stage op alle fronten ondersteunen – waar en wanneer je het maar nodig hebt.

Stages in Dar es Salaam

Geneeskunde Stages

Onze nauwe samenwerking met de ziekenhuizen in Dar es Salaam biedt medische studenten ongekende mogelijkheden in niche-gebieden, zoals neurochirurgie, oncologie, anesthesiologie en meer. Grotere afdelingen bieden ook de mogelijkheid om te werken met meer geavanceerde aandoeningen. In ieder geval zul je ervaring van onschatbare waarde opdoen in het observeren van behandelen van besmettelijke ziektes en geavanceerde diagnoses waarover je alleen nog maar in theorieboeken hebt gelezen.

+ More Geneeskunde Stages

Verpleegkunde Stages

Dar es Salaam heeft een aantal van de beste medische voorzieningen en onderwijspraktijken in Tanzania, wat betekent dat je als student verpleegkundig expertisegebieden kunt aanboren die je nergens anders vindt. Je kunt je hier richten op zeer specifieke interessegebieden, zoals kinderen met HIV, of ga voor het opdoen van een bredere ervaring en loop mee op alle afdelingen - het is echt aan jou. 

+ More Verpleegkunde Stages

Verloskunde Stages

We hebben een goede samenwerking met een tertiair verwijzingsziekenhuis, de grootste van het land, evenals een regionaal ziekenhuis. Beiden hebben drukke kraamafdelingen, en terwijl de vrijwillige medische stages nog steeds bestaan uit traditionele bevallingen, verloskunde en gynaecologie, is er ook ruimte om te observeren in de neonatale intensive care, waar je zult werken met moeders die HIV positief zijn, en nog veel meer. 

+ More Verloskunde Stages

Fysiotherapie Stages

Een van de grootste oorzaken van ernstige verwondingen in ontwikkelingslanden is verkeersongevallen. De veiligheidsnormen hier laten veel te wensen over en levert dan ook een groot deel van de patiënten als gevolg daarvan. De specialistische aard van onze partnerziekenhuizen maakt echter dat het scala aan blessures van patiënten heel breed is. Je zult ook werken met patiënten die betrokken zijn geweest bij mijnongevallen, beroertes hebben gehad en nog veel meer. 

+ More Fysiotherapie Stages

Ambulancedienst Stages

Tanzania kampt met een ernstig tekort aan financiële middelen en is nauwelijks in staat zijn zorgstelsel te ontwikkelen. De SEH-afdeling van je stageziekenhuis bestaat pas sinds 2010. Omdat dit de enige SEH in zijn soort is in heel Tanzania, heb je hier te maken met spoedgevallen van patiënten die vele uren hebben moeten reizen. Voor sommige patiënten zal een paar uur te laat zijn. De afdeling is druk, dag en nacht. Dokters en verpleegkundigen werken in ploegendiensten, waardoor je de kans krijgt met veel verschillende medewerkers te praten en een breed spectrum aan ervaringen op te doen.

+ More Ambulancedienst STAGE

Radiografie Stages

Voor veel radiografie studenten wordt het gebrek aan apparatuur in Dar es Salaam het beste zichtbaar bij de behandeling van kanker. Radiotherapie is gewoon niet beschikbaar in de meeste ziekenhuizen en patiënten moeten hulp zoeken bij gespecialiseerde zorgcentra, maar die zijn beperkt en liggen vaak ver uit elkaar. Procedures zijn hier ook heel anders – de meeste patiënten worden bijvoorbeeld behandeld zonder immobilisatie. Op deze diverse stage zie je meestal gevallen van geavanceerde kankers, retinoblastoom, breuken, trauma, verkeersongevallen, tuberculose en Hiv-gerelateerde zaken, en nog veel meer.

+ More Radiografie Stages

Tandheelkunde Stages

We werken samen met een tertiary referral hospital in Dar es Salaam en we werken nauw samen met de tandheelkundige afdeling, wat betekent dat je jouw aandacht kunt richten op orale chirurgie, orale pathologie en medicatie, evenals preventieve en gemeenschapstandheelkunde, protheses en parodontologie. Het geeft je ook de kans om typische gevallen van patiënten in Tanzania te observeren – veel mensen lijden bijvoorbeeld aan fluorose door vervuild water en een slecht dieet.

+ More Tandheelkunde Stages

Ergotherapie Stages

Opgeleide professionals afkomstig uit een divers aantal disciplines werken op de afdeling revaliderende geneeskunde. De afdeling ontvangt zowel klinische en poliklinische patiënten, waarvan er gemiddeld zo’n 20 per dag behandeld worden. Het ergotherapie team is ook gestationeerd op de Intensive Care afdeling en samen met hen krijg je de kans om huisbezoeken af te leggen. Typische gevallen van de revaliderende geneeskunde afdeling omvatten beroerte, hersenverlamming, rugpijn, neuropathie, zenuwletsels, contracturen, artritis, post eclampsie en nog veel meer.

+ More Ergotherapie Stages

VILLAGE EXPERIENCE

Voor een nog beter begrip van de Tanzaniaanse cultuur en gezondheidszorg kun je aan het einde van je stage een extra week toevoegen om bij een familie in een landelijk vissersdorpje in de noordelijke regio van het paradijselijke eiland Zanzibar, vlak voor de kust van Dar es Salaam, te wonen.
Elke ochtend ga je naar een druk streekziekenhuis. Hier krijg je inzicht in hoe het lokale ziekenhuispersoneel allerlei aandoeningen behandelt, van malaria tot slangenbeten. Deze ervaring vormt de perfecte aanvulling op je stedelijke stage op het vasteland. In je vrije tijd neem je deel aan allerlei lokale activiteiten. Fiets bijvoorbeeld naar de vismarkt en de witte zandstranden, leer meer over de bescherming van schildpadden, bezoek de plaatselijke kruidendokter en verdiep je in de specerijenhandel, die een belangrijk onderdeel van het leven op Zanzibar vormt.

LEES MEER

"When I first arrived I was surprised by the struggles staff were facing, but they were all still positive about everything."

Rose Johnston, Manchester Metropolitan University 2023

Lees Meer

"I travelled alone but all my anxieties melted away as soon as I touched down and met the amazing support team. I regret nothing...well I only wish I booked for longer".

Faatemah Mahetar, University of Central Lancashire 2023

Lees Meer

"I found the staff to be helpful if you introduced yourself, the more you gave the more you got back."

Hannah Bentley, King's College London 2023

Lees Meer

"Under supervision, I was able to help with deliveries and even lead the delivery of a baby on my own with hospital staff overseeing my practice at all times".

Joanna North, Bangor University 2023

Lees Meer

"It was such an eye-opening experience, from being in the psychiatric wards and seeing their way of working with a variety of mental health conditions".

Briony Anderson, Abertay University 2023

Lees Meer

HOE ZIET HET WORK THE WORLD HUIS ER IN TANZANIA UIT?

Het huis ligt op steenworp afstand van de Indische Oceaan. Het gebouw zelf is ruim, ingericht met traditioneel Afrikaans houtsnijwerk, heeft privé- en gemeenschappelijke ruimtes en een buitenzwembad op het terrein. Je bent ook maar een paar minuten lopen verwijderd van winkels en restaurants aan zee.

WELKE TRIPJES KAN IK MAKEN TERWIJL IK IN TANZANIA BEN?

Dar es Salaam biedt de perfecte mix van kansen die voortkomen uit het leven in een kosmopolitische stad, met het ultieme paradijs voor reizigers dat van over het water lonkt. Op slechts een uur van het vasteland zijn het witte zand en het turquoise water van Zanzibar een mekka voor duikers, backpackers en feestgangers. Reis landinwaarts en je zult unieke safari-mogelijkheden vinden.