by Joe Jamieson

Het menselijke brein is een expert in uitstel. “Doe het morgen”, zegt het. Morgen wordt al snel volgende week, volgende maand of volgend jaar. Tot je plots beseft dat het de avond voor de deadline is.

Wacht niet tot het laatste moment om je medische stage te plannen. Hier geldt immers de ‘hoe eerder, hoe beter’ regel. Als je vroeger start met je voorbereiding sta je in een voordelige positie qua keuze en tijd!

Je eerste keuze garanderen

Beschikbaarheid en toezicht zijn schaars binnen de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden, waardoor we onze medische stage programma’s nooit zullen overladen. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar in elk van onze partnerziekenhuizen. Op sommige stage bestemmingen is het aanbod zo exclusief dat er slechts twee studenten gelijktijdig stage kunnen lopen: dit geldt vooral voor studenten verloskunde of fysiotherapie

Je dient er dus echt vroeg bij te zijn om de klinische ervaring van je keuze te garanderen.

Bovendien zijn er slechts een beperkt aantal kamers beschikbaar in onze privé, volledig verzorgde Work the World huizen. Ook al vind je misschien de ideale stageplek op je bestemming van keuze, de kans bestaat steeds dat er geen bedden meer beschikbaar zijn in ons huis.

En als je met vrienden reist, dan wordt het alleen nog meer een uitdaging. Des te groter de groep waarin je reist en des te later je start met plannen, des te moeilijker het wordt om een gepaste stage te vinden. Het uitstellen van je registratie is in dit opzicht dus een duidelijk risico.

Blog Images

– Een Work the World student houdt een pasgeboren baby in haar armen na een keizersnede in Nepal

Betalen wordt veel makkelijker

Jouw stageplaats kun je direct vastleggen door de eenmalige registratiekosten van slechts €350 te voldoen. Wij zullen jouw stage dan formeel vastleggen en aan jou bevestigen.

Naast de registratiekosten, kun je de verdere stage kosten afbetalen in verschillende termijnen. Wij zijn heel flexibel met de betalingsmogelijkheden. Zo kun je de stage kosten voldoen waar en wanneer jij wilt, zolang de factuur maar voldaan is binnen de 90 dagen voor vertrek. Als je bijvoorbeeld 12 maanden van te voren registreert, betaal je slechts €100 per maand.

Zoek je bijvoorbeeld een sponsor om je stage te financieren? Probeer dan je verhaal in een lokale krant te krijgen en deze publiciteit te gebruiken om sponsoren te benaderen. Het inzamelen van zo’n €100 per maand is meer realistisch dan plots een som van €1000 bijeen te krijgen. Als je twaalf maanden op voorhand start met een plannen van je sponsoring, sta je doorgaans in een sterkere positie dan wanneer je alles op een maand tijd nog in orde dient te brengen.

Meer tijd verzacht dus de druk, waardoor je de kans hebt om betere en creatievere beslissingen te nemen die je meer geld zullen opbrengen.

Indien je om financiële redenen nog moet sparen om je medische stage in het buitenland mogelijk te maken, dan zal vroegtijdig plannen er bovendien voor zorgen dat je beter kan sparen.

Je kunt je vliegtickets ook goedkoper boeken wanneer je ruim van tevoren weet welke data je aankomt en vertrekt en je zult ook meer keuze hebben in luchtvaartmaatschappijen.

Wil je op tijd starten met het plannen van je medische stage? Klik dan hier om meer te leren over de stage bestemmingen van Work the World.

Blog Images

— Een medische student tijdens een culturele interactie met de Massai-stam in Tanzania

Op administratief vlak

Wat is vervelender dan je administratie in orde brengen? Je administratie te doen in slechts een maand tijd. In de meeste gevallen is dit zelfs onmogelijk omdat zaken zoals; het regelen van je visum, je verzekeringen, de nodige vaccinaties, het opvragen van de universiteit documenten of het verlengen van je paspoort vaak veel langer duren.

Bovendien bestaat de kans dat er iets misloopt. Zo kunnen bepaalde documenten verdwijnen of worden er fouten gemaakt op de formulieren. Geef jezelf dus voldoende bufferruimte om onnodige pijn te voorkomen.

Blog Images

— Lokale taallessen onder de zon in Tanzania

Wat nu?

Als je contact met ons opneemt, dan doen wij alles om jou te helpen. Het enige wat jij moet doen, is laten weten dat je geïnteresseerd bent in een medische stage in het buitenland met Work the World.

Daarna nodigen wij je uit voor een telefoongesprek om te achterhalen welke stage en bestemming het best bij jou past. Vervolgens kijken we naar de beschikbaarheid binnen ons stage aanbod en voor je het weet ben je geregistreerd.

Ook na je registratie staan wij steeds klaar om je een unieke stage-ervaring aan te bieden op basis van je individuele behoeften en interesses.

Vul ons contactformulier in onderaan de pagina of bel ons op nummer 0800 026 0061 voor een enthousiast en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze stage experts.

Blog Images

— Medische studenten versterken hun band met de lokale gemeenschap in Ghana

Het enige wat jij moet doen, is laten weten dat je geïnteresseerd bent in een medische stage in het buitenland met Work the World.

Zoek naar blogpost