by joe jamieson

All Destinations

Het menselijke brein is expert in uitstel. “Doe het morgen”, zegt het. Morgen wordt al snel volgende week, volgende maand of volgend jaar. Tot je plots beseft dat het de avond voor de deadline is.

Wacht niet tot het laatste moment om je medische stage te plannen. Hier geldt immers de ‘hoe eerder, hoe beter’ regel. Wie vroeger start met voorbereiden, staat in een voordeligere positie in twee opzichten. Keuze en tijd.

Je eerste keuze garanderen

Beschikbaarheid en toezicht zijn schaars binnen de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden, waardoor we onze medische stage programma’s nooit zullen overladen. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in elk van onze partnerziekenhuizen. Op sommige stage bestemmingen is het aanbod zo exclusief dat er slechts twee studenten gelijktijdig stage kunnen lopen: dit geldt vooral voor studenten vroedkunde of fysiotherapie. 

Je dient er dus echt vroeg bij te zijn om de klinische ervaring van je keuze te garanderen.

Bovendien zijn er slechts een beperkt aantal kamers beschikbaar in onze privé, volledig verzorgde Work the World huizen. Ook al vind je misschien de ideale stageplek op je bestemming van keuze, de kans bestaat steeds dat er geen bedden meer beschikbaar zijn in ons huis.

En als je met vrienden reist, dan wordt het alleen nog meer een uitdaging. Des te groter de groep waarin je reist en des te later je start met plannen, des te moeilijker het wordt om een gepaste stage te vinden. Het uitstellen van je registratie is in dit opzicht dus een duidelijk risico.

Blog Images

– Een Work the World student houdt een pasgeboren baby in haar armen na een keizersnede in Nepal –

Betalen wordt veel makkelijker

Je stageplaats garanderen kan meteen met een eenmalige toeslag van slechts €350. Dit staat ons toe om jouw aanvraag formeel te verwerken en je deelname aan ons stage programma te bevestigen.

Naast de registratiekosten, kun je de verdere stage kosten afbetalen in verschillende termijnen. Wij zijn heel flexibel met de betalingsmogelijkheden. Zo kun je de stage kosten voldoen waar en wanneer jij wilt, zolang de factuur maar voldaan is binnen de 60 dagen voor vertrek. Als je je bijvoorbeeld 12 maanden op voorhand registreert, betaal je slechts €100 per maand.

Zoek je een sponsor om je gezondheidszorg stage te financieren? Ook dan zul je meer kans hebben om je verhaal in de krant te krijgen en het nodige budget in te zamelen als je op tijd begint met plannen. Het inzamelen van zo’n €100 per maand is meer realistisch dan plots een som van €1000 bijeen te krijgen. Als je twaalf maanden op voorhand start met een plannen van je sponsoring, sta je doorgaans in een sterkere positie dan wanneer je alles op een maand tijd nog in orde dient te brengen.

Meer tijd verzacht dus de druk, waardoor je de kans hebt om betere en creatievere beslissingen te nemen die je meer geld zullen opbrengen.

Indien je om financiële redenen nog moet sparen om je medische stage in het buitenland mogelijk te maken, dan zal vroegtijdig plannen er bovendien voor zorgen dat je beter kan sparen. Geen verduidelijking nodig hier.

Daarnaast kun je goedkopere vliegtuigtickets bekomen als je goed op voorhand op de hoogte bent van de vluchttijden en de luchtvaartmaatschappijen die je naar je stage bestemming kunnen brengen.

Wil je op tijd starten met het plannen van je medische stage? Klik dan hier om meer te leren over de stage bestemmingen van Work the World.

Blog Images

— Een medische student tijdens een culturele interactie met de Massai-stam in Tanzania —

Op administratief vlak

Wat is minder fijn dan je papierwerk op orde brengen? Je papierwerk op orde brengen in slechts een maand tijd. Dit is soms zelfs onmogelijk, want het regelen van je administratieve zaken zoals een visum aanvragen, je verzekeringen regelen, de nodige vaccinaties voorzien, je universiteitsdocumenten opvragen of je paspoort verlengen duurt soms echt langer dan een maand.

Bovendien bestaat de kans dat er iets misloopt. Zo kunnen bepaalde administratieve documenten verdwijnen of worden er fouten gemaakt op de formulieren. Geef jezelf dus voldoende bufferruimte om onnodige pijn te voorkomen.

Blog Images

— In Peru is het uitzicht de wandeling meer dan waard —

Reizen, taal- en culturele voorbereidingen

Tijd omhanden hebben wordt enkel slecht ervaren als je niets te doen hebt. Als je een druk schema hebt – tijdens je buitenlandse stage zal je heel wat tijd investeren in het ontdekken van je stage bestemming, het leren van de lokale taal, het ontdekken van de cultuur en alle must-see’s en must-do’s – is vrije tijd vaak meer welkom.

Ondanks dat onze lokale medewerkers steeds klaar staan om je het beste reisadvies te geven, zoek je zelf best ook wat reisinformatie op. Het is misschien een cliché maar een buitenlandse medische stage is een ervaring die je maar een keer in je leven meemaakt. Jezelf de tijd geven om je vrije tijd en eventuele weekendtrips te plannen is dus essentieel. Bijvoorbeeld, om een trekking langs de Inca-route naar Machu Picchu te boeken moet je al maanden op voorhand starten met plannen. En het zou echt een zonde zijn om dit soort unieke ervaring te missen tijdens je medische stage in Peru.

Klik hier voor meer informatie over onze buitenlandse stages in Peru en de andere stage bestemmingen van Work the World.

Blog Images

— Lokale taallessen onder de zon in Tanzania —

Wat nu?

Als je contact met ons opneemt, dan doen wij alles om jou te helpen. Het enige wat jij moet doen, is laten weten dat je geïnteresseerd bent in een buitenlandse medische stage met Work the World.

Daarna nodigen wij je uit voor een telefoongesprek om te achterhalen welke stage het best bij jou past en op welke bestemming. Vervolgens kijken we naar de beschikbaarheid binnen ons stage aanbod en voor je het weet ben je geregistreerd.

Ook na je registratie staan wij steeds klaar om je een unieke stage-ervaring aan te bieden op basis van je individuele behoeften en interesses.

Vul ons contactformulier in onderaan de pagina of bel ons op het nummer +31 10 310 08 32 voor een enthousiast en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze stage experts.

Blog Images

— Medische studenten versterken hun band met de lokale gemeenschap in Ghana —

Zoek naar blogpost