Waarom naar het buitenland?

Een extra-curriculaire geneeskunde stage in het buitenland is een unieke kans. In een nieuwe klinische omgeving ervaar je hoe medewerkers omgaan met de beperkte middelen die zij tot hun beschikking hebben bij het behandelen van vergevorderde stadia van aandoeningen die je waarschijnlijk nog niet eerder zult hebben gezien. De ervaring die je opdoet tijdens een vrijwillige stage geneeskunde bevordert zowel je persoonlijke als je professionele ontwikkeling.

De afgelopen tien jaar hebben we duizenden geneeskunde stages in het buitenland op maat samengesteld. Onze samenwerking met ziekenhuizen en klinieken wereldwijd biedt je de kans ervaringen op te doen die normaal onbereikbaar voor je zouden zijn. Een ander voordeel van deze relaties is de gestructureerde begeleiding die je gedurende je klinische stage in het buitenland krijgt. Onze lokale managementteams houden toezicht op je stage en bieden 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning. Ook beheren ze onze gecaterde privé-accommodaties en volgen ze doorlopend je stage-ervaring.

Hoe werkt het?

We kennen onze programma’s van binnen en van buiten. Onze expertise helpt je bij het maken van een weloverwogen keuze uit onze bestemmingen voor je buitenlandse stage geneeskunde. Vervolgens stellen we je ideale stage samen, gebaseerd op de klinische gebieden die jouw interesse hebben. Samen met ons team van deskundigen kun je alles aan je wensen aanpassen, tot de afdelingen waarop je wilt werken aan toe.

Ook achter de schermen verzetten we een enorme hoeveelheid werk voor je stage. Om op de hoogte te blijven van alle stappen van het proces, krijg je toegang tot My Trip, een interactieve, online stageplanner met gepersonaliseerde informatie over elk onderdeel van je reis.

Team en accommodatie

Op het vliegveld word je opgewacht door een medewerker van ons ervaren lokale managementteam die je meeneemt naar het Work the World-huis. Daar krijg je een uitgebreide welkomsbriefing en nemen we je mee op een trip om de omgeving en het ziekenhuis te leren kennen.

Onze ruime huizen zijn privé en veilig. Met studenten en professionals uit een breed scala aan disciplines heerst er in het huis een levendige, gezellige sfeer. Je zult de talloze reismogelijkheden om in het weekend op pad te gaan met je nieuwe vrienden geweldig vinden. Ons managementteam staat dag en nacht voor je klaar, zeven dagen per week. De rest van het team bestaat uit een chef-kok, een huishouder en een docent lokale talen die twee keer per week taallessen verzorgt.

Jouw stage

Voor je aan je eerste stagedag begint, toont ons team je de beste route naar het ziekenhuis en laat je kennismaken met de medewerkers waarmee je zult werken. Door de intensieve samenwerkingsverbanden die we met onze partnerziekenhuizen hebben opgebouwd, krijg jij als geneeskunde student tijdens je stage in het buitenland de kans mee te kijken bij allerlei vergevorderde en vaak ongebruikelijke aandoeningen. Ook krijg je te maken met minder bekende klinische methoden en verschillende culturele houdingen ten aanzien van zorgverlening.

 

Om ervoor te zorgen dat je stage geheel aan je verwachtingen voldoet volgt ons lokale team doorlopend je ervaringen. Stagedagen zijn van maandag tot en met vrijdag, waardoor je ’s avonds en in het weekend vrij bent om de bestemming van je keuze verder te ontdekken. Om deze en nog vele andere redenen is vrijwilligerswerk in de vorm van een stage in het buitenland een unieke kans die je als student geneeskunde zeker niet wilt missen.

Bestemmingen voor je geneeskunde stage

Mexico - Merida
Leer meer

Merida is Mexico’s culturele hoofdstad, vol prachtige koloniale architectuur, groene pleinen en brede boulevards. Drukke bars en restaurants zorgen ’s avonds voor een bruisende sfeer. Buiten de stad neem je een duik in de prachtige onderwatergrotten cenotes, ontspan je op tropische stranden en bezoek je eeuwenoude ontzagwekkende Maya-ruïnes.

 

Doe ervaring op in een moderne, zeer gespecialiseerde instelling waar het merendeel van de patiënten uit armere milieus komt. Velen komen voor geavanceerde behandelingen zoals openhartoperaties en zelfs neurochirurgie. Toegang tot de OK-simulator is een van de hoogtepunten. Het behandelen van tropische ziekten zoals chikungunya en het West-Nijlvirus in een ziekenhuis met weinig middelen biedt een interessant contrast.

Vietnam - Hue
Leer meer

Een levendig centrum van Zuidoost-Aziatische cultuur en een backpackersfavoriet, met talloze bruisende markten, gezellige bars en heerlijk streetfood. Dichtbij tropische stranden, regenwouden en eeuwenoude tempels en pagodes kun je je hier van je avontuurlijkste kant laten zien.

 

Onze ziekenhuispartner in Hue, Vietnam is een universitair onderwijsziekenhuis. Er is een groot scala aan specialismes waarin je ervaring op kunt doen – oncologie, reproductieve endocrinologie, gastro-intestinale endoscopie en je zult ook getuige zijn van traditionele Vietnamese geneeskunde.

Zambia - Lusaka
Leer meer

Lusaka is het kloppend hart van Zambia. Van hieruit kun je zo’n 20 wildparken bezoeken om neushoorns, leeuwen, olifanten en jachtluipaarden te spotten. Misschien zie je zelfs wel nijlpaarden waden door de prachtige Zambezi-rivier, terwijl je langs de oever voorbij peddelt in je kano. Hier maak je kennis met de rijke lokale cultuur en tradities die zo diepgeworteld zijn in de Zambiaanse stammencultuur.

 

Ons partnerziekenhuis bestaat eigenlijk uit vijf ziekenhuizen in één: een ziekenhuis voor volwassenen, een kinderziekenhuis, een ziekenhuis voor moeders en pasgeborenen, een oogziekenhuis en een oncologisch ziekenhuis. Door diverse afdelingen af te wisselen kom je in aanraking met ernstig ruggengraatletsel, multi-medicijnresistente patiënten en nog veel meer.

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

Phnom Penh is een van de meest adembenemende steden van Zuidoost-Azië, vol eeuwenoude ruïnes, geurig streetfood en monniken gekleed in golvende saffraangele gewaden. Tegen het vallen van de avond komt het kleurrijke nachtleven van de hoofdstad tot leven en puilen de aan drukke straten gelegen restaurants uit met mensen. Tijdens een geneeskunde-stage kun je hier je vaardigheden ontwikkelen op een groot aantal afdelingen en kom je tropische infectieziekten tegen als malaria, hiv, tbc en influenza. Bovendien zullen patiënten in veel ernstigere stadia van hun aandoening verkeren dan je gewend bent. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

De grootste stad in Tanzania, Dar es Salaam is omringd door buitengewone natuurlijke schoonheid. De stranden zijn ongeëvenaard, je kunt wilde dieren spotten op safari in Mikumi National Park en de Kilimanjaro is, net als het heerlijke eiland Zanzibar, vlakbij. Tijdens een klinische stage in Dar es Salaam heb je als geneeskunde student de unieke kans om samen te werken met specialisten in niche-gebieden, zoals neurochirurgie, oncologie en anesthesiologie, en kun je observeren bij de behandeling van overdraagbare ziekten, verkeersongevallen, hiv en andere aandoeningen die voor jou waarschijnlijk volledig onbekend zijn in de praktijk. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Dar es Salaam.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

Pokhara is een energieke stad aan de voet van de Himalaya, dé ideale bestemming voor een buitenlandse stage als geneeskunde student. De besneeuwde bergtoppen zijn een fantastisch uitzicht als je gaat paragliden tussen de roofvogels, terwijl wildwater raften of een olifant safari dan weer een hele andere kant van de stad laten zien. Kom tot rust in de tempels na een dag werken op een drukke afdeling of in een specialistische kliniek. Tijdens je vrijwillige stage kun je als geneeskunde student een hele reeks klinische uitdagingen aangaan die aansluiten op jouw wensen en niveau. Zo heb je de mogelijkheid om te observeren in de operatiekamer, te werken met leprarevalidatie en nog veel meer. Lees hier de unieke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

In het bruisende Kathmandu lopen apen rond en hoor je zingende monniken in Boeddhistische tempels. Voor een eigentijds avondje uit kun je terecht in de bars van de wijk Thamel. In het Himalaya-gebergte buiten de stad ontdek je avontuurlijke sporten, zoals paragliden, hiken, wildwater raften en nog veel meer. Je wordt tijdens je (vrijwillige) geneeskunde stage in het buitenland bijgestaan door enkele van de beste artsen van Nepal. Doordat we samenwerken met gevarieerde ziekenhuizen en gespecialiseerde afdelingen, kun je altijd op het gebied werken dat voor jou belangrijk is. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van geneeskundestudenten in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

In Iloilo hebben we een heleboel buitengewone stage mogelijkheden die je nergens anders vindt. Zo kun je als geneeskunde student een geweldig twee weken durend anesthesiologie programma volgen. Tijdens deze ervaring heb je de unieke kans om te observeren bij lumbaalpunctie procedures of zal je, afhankelijk van je niveau, zelfs kunnen assisteren. Je zult ook ontdekken dat artsen in een low-resource-instelling medicijnen voorschrijven op basis van de financiële mogelijkheden van de patiënten in plaats van wat ze eigenlijk nodig hebben. Je moet dus bereid zijn om geconfronteerd te worden met de culturele verschillen die je bestaande kennis een uitdaging maken, wat je ontwikkeling alleen maar versterkt. Lees hier de unieke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Sri Lanka - Anuradhapura
ANURADHAPURA MAIN IMAGE
Leer meer

De oude stad van Anuradhapura met haar stupa’s, tempels en heilige paleizen is altijd indrukwekkend. In de nieuwe stad vind je meer moderne ontwikkeling met restaurants, kroegen en levendige markten. Safari’s in de nationale parken en de witte zandstranden maken het af. Dankzij een klinische stage in Anuradhapura, Sri Lanka krijg je als geneeskunde student een heel ander beeld van de medische zorg in een ontwikkelingsland. Je komt er dengue koorts en typhus tegen, en leert er ernstige verwondingen als gevolg van de vele verkeersongevallen te behandelen. Verder kun je op verschillende afdelingen meelopen, zoals ICU, OBG, operatie, oncologie en meer. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Anuradhapura.

ANURADHAPURA MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

In Kandy kun je surfen, raften, zwemmen met dolfijnen, walvissen kijken en zeeschildpadden bewonderen terwijl ze hun eieren leggen. Maar je kunt ook wandelen, wilde olifanten bewonderen in nationale parken, tempels bezoeken en genieten van de kruidige lokale gerechten. Tijdens je klinische stage in Kandy, Sri Lanka doe je ervaring op met (unieke) aandoeningen als dengue koorts, tyfus en ernstige verwondingen door verkeersongevallen. Je kunt meelopen op alle afdelingen, waaronder oncologie, SEH, OBG, algemene geneeskunde, chirurgie en meer. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van geneeskundestudenten in Kandy.

KANDY MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Een buitenlandse stage-ervaring in Ghana is ons oudste programma en tot op vandaag maakt het haar reputatie meer dan waar. De westkust van Afrika is prachtig, met witte zandstranden vol palmbomen, kleine vissersdorpjes, oude forten als stippen langs de kust en nog veel meer. Tijdens een (vrijwillige) geneeskunde stage in Takoradi leer je snel wat de impact is van beperkte middelen op medisch vlak. Zo kun je onder andere meelopen en observeren op de NICU, orthopedie, noodhulp en OBG. Er is ook een hiv-kliniek die per week gemiddeld 400 mensen trekt. Lees hier de unieke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Peru is een buitengewone bestemming voor een klinische stage, en dat horen we ook vaak van onze geneeskunde studenten. Je kunt er door de bergen trekken op zoek naar overblijfselen van oude steden, de Amazone jungle trotseren, dansen op de vele kleurrijke festivals van Arequipa, de tweede diepste ravijn ter wereld in kijken, bootje varen over eeuwenoude meren en nog veel meer. Tijdens een (vrijwillige) geneeskunde stage in Arequipa kun je, afhankelijk van je wensen, dichter bij een subspecialisatie komen of er juist voor kiezen om te observeren bij verschillende afdelingen, zoals oncologie, SEH, chirurgie, trauma, OBG of reanimatie. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Arequipa, Peru.

AREQUIPA MAIN IMAGE

"It has made me appreciate the healthcare in the UK more and I have improved many of my practical skills too!"

Alicia Munro, University of Southampton 2019

Lees Meer

"Ik heb 7 weken lang zo erg genoten! Nieuwe mensen leren kennen waar je meteen gezellige en leuke dingen mee kan doen. Ook heb ik veel geleerd van de stage."

Bente Broekema, 2019

Lees Meer

"I learnt a lot about medicine but also about myself."

Sarah Liefooghe, 2018

Lees Meer

"I started off in haematology and oncology in the high speciality hospital, which was really interesting."

Eloise Hamon, Cardiff University 2019

Lees Meer

"If you keep an open mind and accept that the culture is different, you will have an amazing time!"

Rita Luz, St George's, University of London 2019

Lees Meer