Buitenlandse stage voor studenten geneeskunde

Het beoefenen van geneeskunde in een buitenlandse instelling met beperkte middelen zal je beeld van gezondheidszorg voor altijd veranderen. Met een (extra-curriculaire) geneeskunde stage of keuze coschap in het buitenland ben je beter voorbereid op een succesvolle carrière dan je medestudent die thuisblijft. Je ontdekt er de vindingrijkheid die professionals gebruiken om hoge aantallen patiënten te kunnen behandelen met zeer beperkte middelen.

Wat is inbegrepen?

  • Onze befaamde op maat gemaakte service 
  • Klinische ervaring onder supervisie 
  • Uitgebreide voorbereiding voor vertrek 
  • Support van onze lokale teams, 24/7
  • Ruime, privé huizen inclusief catering
  • Gratis lokale taallessen 

Dé buitenlandse stage geneeskunde op maat

“Wij maken het mogelijk,” zijn woorden waar we bij zweren. Als je ons laat weten wat je klinische interesses zijn, zullen wij jouw (extra-curriculaire) buitenlandse stage geneeskunde met precisie op maat samenstellen. Deze ervaringen zijn ver van doorsnee: ze zijn volledig afgestemd op de individuele wensen van jou als student. Ons team van experts regelen je plaatsing in het ziekenhuis, koppelen je aan de juiste begeleider, bieden handvatten bij het regelen van een visum en nog veel meer.

BUITENLANDSE STAGE VOOR STUDENTEN GENEESKUNDE

Een unieke ervaring als geneeskunde student

Onder toezicht van je lokale stage begeleider maak je als geneeskunde student in het buitenland kennis met een ​​reeks van ongebruikelijke gevallen en omstandigheden zoals dengue koorts, tyfus en malaria. Je doet hele nieuwe vaardigheden op door hen te diagnosticeren en te observeren bij de behandelingen. Kennis die anders onmogelijk te verwerven is. De kosten en de afstand van de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden ontmoedigt patiënten vaak om op zoek te gaan naar de juiste zorg tot de laatste minuut. Dit betekent dat je tijdens je geneeskunde stage in het buitenland een aantal aandoeningen in ver gevorderd stadium zult tegenkomen.

REIZEN

Praktische ondersteuning tijdens je klinische stage

In het land van jouw voorkeur ontvang je 24/7 ondersteuning van onze gastvrije lokale teams en verblijf je in een van onze particuliere, volledig bewaakte en verzorgde Work the World huizen. Om alles over je ervaring makkelijk op één plek te vinden, krijg je ook toegang tot MyTrip, jouw online pagina met alle nodige informatie over je stage en een handig stappenplan. Ons enige doel is het verzorgen van onvergetelijke, medische buitenlandervaringen en we zijn er trots op de beste (vrijwillige) geneeskunde stages te hebben die er beschikbaar zijn.

Bestemmingen voor je geneeskunde stage

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

Phnom Penh is een van de meest adembenemende steden van Zuidoost-Azië, vol eeuwenoude ruïnes, geurig streetfood en monniken gekleed in golvende saffraangele gewaden. Tegen het vallen van de avond komt het kleurrijke nachtleven van de hoofdstad tot leven en puilen de aan drukke straten gelegen restaurants uit met mensen. Tijdens een geneeskunde-stage kun je hier je vaardigheden ontwikkelen op een groot aantal afdelingen en kom je tropische infectieziekten tegen als malaria, hiv, tbc en influenza. Bovendien zullen patiënten in veel ernstigere stadia van hun aandoening verkeren dan je gewend bent. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Filipijnen - Batangas
Leer meer

Een stage in Batangas voorziet je in een breed scala aan klinische ervaringen. Hier draai je mee op afdelingen als Anesthesiologie, Pediatrie, Radiologie, Revalidatiegeneeskunde en Laboratoriumgeneeskunde. Ook zul je er tropische ziekten als dengue, gele koorts en tyfus tegenkomen. Door zowel patiënten uit de stad als uit plattelandsgemeenschappen te behandelen, zullen je communicatieve vaardigheden zich ontwikkelen en krijg je inzicht in de behandelplannen van patiënten met weinig financiële stabiliteit. Dit soort ervaringen verbreden je bestaande kennis en komen uitstekend van pas voor je toekomst in de geneeskunde. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Batangas.

Tanzania - Arusha
ARUSHA MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens een geneeskunde stage in Arusha, Tanzania, kun je een ontzettend leerrijke ervaring opdoen. Zo ontdek je hoe de primaire gezondheidszorg wordt toegepast in stadsklinieken maar ook in meer afgelegen gebieden. Tijdens je (vrijwillige) klinische stage leer je werken met beperkte middelen en sta je op de afdeling tussen artsen met zeer uiteenlopende specialisaties. Tijdens je vrije tijd kun je bovendien je avontuurlijke kant (her)ontdekken. Ga op safari rond de majestueuze Ngorongoro vulkanische krater, waar je neushoorns, leeuwen, cheeta’s en zebra’s kunt spotten. Beklim de top van Mount Meru of leer de geheime helingsmethodes van de Maasai stam kennen. Grote delen van het landschap zijn stukjes ongerept paradijs. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Arusha.

ARUSHA MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

De grootste stad in Tanzania, Dar es Salaam is omringd door buitengewone natuurlijke schoonheid. De stranden zijn ongeëvenaard, je kunt wilde dieren spotten op safari in Mikumi National Park en de Kilimanjaro is, net als het heerlijke eiland Zanzibar, vlakbij. Tijdens een klinische stage in Dar es Salaam heb je als geneeskunde student de unieke kans om samen te werken met specialisten in niche-gebieden, zoals neurochirurgie, oncologie en anesthesiologie, en kun je observeren bij de behandeling van overdraagbare ziekten, verkeersongevallen, hiv en andere aandoeningen die voor jou waarschijnlijk volledig onbekend zijn in de praktijk. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Dar es Salaam.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

Pokhara is een energieke stad aan de voet van de Himalaya, dé ideale bestemming voor een buitenlandse stage als geneeskunde student. De besneeuwde bergtoppen zijn een fantastisch uitzicht als je gaat paragliden tussen de roofvogels, terwijl wildwater raften of een olifant safari dan weer een hele andere kant van de stad laten zien. Kom tot rust in de tempels na een dag werken op een drukke afdeling of in een specialistische kliniek. Tijdens je vrijwillige stage kun je als geneeskunde student een hele reeks klinische uitdagingen aangaan die aansluiten op jouw wensen en niveau. Zo heb je de mogelijkheid om te observeren in de operatiekamer, te werken met leprarevalidatie en nog veel meer. Lees hier de unieke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

In het bruisende Kathmandu lopen apen rond en hoor je zingende monniken in Boeddhistische tempels. Voor een eigentijds avondje uit kun je terecht in de bars van de wijk Thamel. In het Himalaya-gebergte buiten de stad ontdek je avontuurlijke sporten, zoals paragliden, hiken, wildwater raften en nog veel meer. Je wordt tijdens je (vrijwillige) geneeskunde stage in het buitenland bijgestaan door enkele van de beste artsen van Nepal. Doordat we samenwerken met gevarieerde ziekenhuizen en gespecialiseerde afdelingen, kun je altijd op het gebied werken dat voor jou belangrijk is. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van geneeskundestudenten in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

In Iloilo hebben we een heleboel buitengewone stage mogelijkheden die je nergens anders vindt. Zo kun je als geneeskunde student een geweldig twee weken durend anesthesiologie programma volgen. Tijdens deze ervaring heb je de unieke kans om te observeren bij lumbaalpunctie procedures of zal je, afhankelijk van je niveau, zelfs kunnen assisteren. Je zult ook ontdekken dat artsen in een low-resource-instelling medicijnen voorschrijven op basis van de financiële mogelijkheden van de patiënten in plaats van wat ze eigenlijk nodig hebben. Je moet dus bereid zijn om geconfronteerd te worden met de culturele verschillen die je bestaande kennis een uitdaging maken, wat je ontwikkeling alleen maar versterkt. Lees hier de unieke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Sri Lanka - Anuradhapura
ANURADHAPURA MAIN IMAGE
Leer meer

De oude stad van Anuradhapura met haar stupa’s, tempels en heilige paleizen is altijd indrukwekkend. In de nieuwe stad vind je meer moderne ontwikkeling met restaurants, kroegen en levendige markten. Safari’s in de nationale parken en de witte zandstranden maken het af. Dankzij een klinische stage in Anuradhapura, Sri Lanka krijg je als geneeskunde student een heel ander beeld van de medische zorg in een ontwikkelingsland. Je komt er dengue koorts en typhus tegen, en leert er ernstige verwondingen als gevolg van de vele verkeersongevallen te behandelen. Verder kun je op verschillende afdelingen meelopen, zoals ICU, OBG, operatie, oncologie en meer. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Anuradhapura.

ANURADHAPURA MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

In Kandy kun je surfen, raften, zwemmen met dolfijnen, walvissen kijken en zeeschildpadden bewonderen terwijl ze hun eieren leggen. Maar je kunt ook wandelen, wilde olifanten bewonderen in nationale parken, tempels bezoeken en genieten van de kruidige lokale gerechten. Tijdens je klinische stage in Kandy, Sri Lanka doe je ervaring op met (unieke) aandoeningen als dengue koorts, tyfus en ernstige verwondingen door verkeersongevallen. Je kunt meelopen op alle afdelingen, waaronder oncologie, SEH, OBG, algemene geneeskunde, chirurgie en meer. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van geneeskundestudenten in Kandy.

KANDY MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Een buitenlandse stage-ervaring in Ghana is ons oudste programma en tot op vandaag maakt het haar reputatie meer dan waar. De westkust van Afrika is prachtig, met witte zandstranden vol palmbomen, kleine vissersdorpjes, oude forten als stippen langs de kust en nog veel meer. Tijdens een (vrijwillige) geneeskunde stage in Takoradi leer je snel wat de impact is van beperkte middelen op medisch vlak. Zo kun je onder andere meelopen en observeren op de NICU, orthopedie, noodhulp en OBG. Er is ook een hiv-kliniek die per week gemiddeld 400 mensen trekt. Lees hier de unieke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Peru is een buitengewone bestemming voor een klinische stage, en dat horen we ook vaak van onze geneeskunde studenten. Je kunt er door de bergen trekken op zoek naar overblijfselen van oude steden, de Amazone jungle trotseren, dansen op de vele kleurrijke festivals van Arequipa, de tweede diepste ravijn ter wereld in kijken, bootje varen over eeuwenoude meren en nog veel meer. Tijdens een (vrijwillige) geneeskunde stage in Arequipa kun je, afhankelijk van je wensen, dichter bij een subspecialisatie komen of er juist voor kiezen om te observeren bij verschillende afdelingen, zoals oncologie, SEH, chirurgie, trauma, OBG of reanimatie. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Arequipa, Peru.

AREQUIPA MAIN IMAGE
Thymen Houwen

Case Study

"These experiences will be beneficial for your personal and working life forever!"

Thymen Houwen, Erasmus Universiteit Rotterdam 2017

Lees Meer
Katherine Hughes

Case Study

"I loved experiencing a new and vibrant culture in a beautiful country that is so different to mine and meeting so many wonderful people".

Kathryn Hughes, Cardiff University 2017

Lees Meer
Garrard, Adam

Case Study

"It was a testament to the World the World service that the placement far exceeded my expectations."

Adam Garrard, Brighton & Sussex Medical School 2017

Lees Meer
Koenjer, Lisanne

Case Study

"Tijdens de periode in het ziekenhuis heb ik alle facetten van de Gynaecologie mogen bekijken; de Maternity ward, de OPD (de polikliniek), de verloskamers en de OKs".

Lisanne Koenjer, Radboud Universiteit Nijmegen 2017

Lees Meer
Whittle, Stephanie

Case Study

"I encountered a lot of interesting cases that were at much more advanced stages than I’ve seen in Australia. Patients wouldn’t even know they were sick until things became quite severe".

Stephanie Whittle, Monash University 2017

Lees Meer

Van onze blog