Waarom naar het buitenland?

Tijdens een vrijwillige stage geneeskunde in het buitenland, zal je als student geneeskunde je klinische vaardigheden aanscherpen in een uitdagende ziekenhuisomgeving in Afrika, Azië of Latijns-Amerika.

In een snelle klinische omgeving zie je een verscheidenheid aan vergevorderde en minder bekende gevallen, observeer je behandelmethoden die je kennis zullen uitdagen en leer je hoe sociaal-culturele factoren van invloed zijn op de zorgverlening.

Je hebt de volledige controle over je ervaring. Jij kiest de bestemming waar je naartoe wilt reizen en de afdelingen waarop je wilt rouleren. Wij garanderen jouw afdelingskeuzes ruim voor je reis.

Wij voorzien je van gedetailleerde informatie, zodat je je geneeskunde stage in het buitenland tot in de puntjes kunt plannen.

FLEXIBILITEIT EN KEUZE

Je krijgt een uitzonderlijke ruime keuze als het gaat om het kiezen uit ziekenhuizen en afdelingen.

Wij werken samen met academische ziekenhuizen, regionale ziekenhuizen, grote overheidsziekenhuizen, tertiaire verwijzingscentra, gespecialiseerde ziekenhuizen en zelfs met kleine gezondheidsposten op het platteland.

Afdelingen waarop je mee kunt lopen zijn onder andere algemene geneeskunde, chirurgie, SEH, ICU's, anesthesiologie, verloskunde & gynaecologie en kindergeneeskunde. Ook zijn er zijn veel mogelijkheden op meer gespecialiseerde gebieden zoals cardiologie, neurologie en oncologie.

Wil je meer informatie over het brede scala aan specialismen dat we aanbieden, gebruik dan het korte formulier onderaan deze pagina.

De meeste van onze partnerziekenhuizen zijn 24/7 geopend, dus je hebt ook flexibiliteit als het gaat om ploegendiensten. Je kunt dag- en nachtdiensten, nachtdiensten of beide draaien.

Doorgaans duurt de stageperiode tussen de vier en acht weken (met een minimum van twee weken) en de aankomsttijd is elke zondag - je kunt reizen wanneer het jou het beste uitkomt.

WAT BIEDEN WIJ AAN?

Onze dienstverlening is gebaseerd op zekerheid en stabiliteit - plan via ons vrijwilligerswerk in een buitenlandse stage geneeskunde en je ervaring ter plekke zal dit precies weerspiegelen.

Je maakt gebruik van onze bestaande infrastructuur, inclusief de persoonlijke relaties die we hebben met ziekenhuizen wereldwijd. Hierdoor kunnen wij bepaalde garanties bieden zoals je stageplaats in het ziekenhuis, begeleiding, de keuze van de afdelingen en we geven je gedetailleerde informatie over al het bovenstaande.

Toch bieden wij je ook een uitzonderlijke mate van flexibiliteit als je je keuzes wilt aanpassen. Hierdoor kan je jouw ervaring geheel op maat maken, zodat je de beste geneeskunde stage krijgt die volledig aansluit bij je individuele interesses.

Basisonderdelen van elke stage geneeskunde:

  • Een toegewijde stage-coördinator
  • Engelstalig supervisie in het ziekenhuis
  • Een 24/7 ondersteuningsteam ter plaatse
  • Privé-accommodatie met catering

Bekijk hier wat is inbegrepen

Voor meer informatie over bepaalde aspecten van onze service kun je contact met ons opnemen via het korte formulier onderaan deze pagina of klik op de groene Informeer Nu-knop.

BUITEN JE STAGE

Afhankelijk van de shifts die je wilt draaien, loopt je klinische stage meestal van maandag tot en met vrijdag. Hierdoor ben je 's avonds en in het weekend vrij om jouw bestemming verder te verkennen.

Enkele voorbeelden zijn wandelen door het Himalaya gebergte, op safari gaan op de Tanzaniaanse vlaktes, het verkennen van Cambodja's enorme boeddhistische tempels, of gewoon genieten van paradijselijke stranden aan de kust van Sri Lanka.

START HIER

Ons team van Stage Consultants biedt deskundig advies over alle aspecten van onze stages geneeskunde. Hun expertise zal je helpen bij het vinden van de beste plek voor je stage geneeskunde in het buitenland.

Neem contact op via het korte aanvraagformulier.

Bestemmingen voor je geneeskunde stage

Indonesië - Yogyakarta
Leer meer

Tijdens je geneeskunde stage in Yogyakarta zie je patiënten uit alle lagen van de bevolking. Gezondheidszorg is gratis voor de armste patiënten, anderen betalen een maandelijkse vergoeding. Maar zelfs voor patiënten die gratis gezondheidszorg krijgen, is een ziekenhuisbezoek kostbaar en maakt dat ze betaalde werkdagen moeten missen. Daarom stellen patiënten behandelingen vaak uit, waardoor je veel vergevorderde en ernstige aandoeningen zult zien. Ernstige aandoeningen en een gebrek aan middelen betekenen dat de klinische praktijken heel anders zijn dan wat je in Nederland gewend bent.

Mexico - Merida
Leer meer

Doe ervaring op in een moderne, zeer gespecialiseerde instelling waar het merendeel van de patiënten uit armere milieus komt. Velen komen voor geavanceerde behandelingen zoals openhartoperaties en zelfs neurochirurgie. Toegang tot de OK-simulator is een van de hoogtepunten. Het behandelen van tropische ziekten zoals chikungunya en het West-Nijlvirus in een ziekenhuis met weinig middelen biedt een interessant contrast.

Vietnam - Hue
Leer meer

Onze ziekenhuispartner in Hue, Vietnam is een universitair onderwijsziekenhuis. Er is een groot scala aan specialismes waarin je ervaring op kunt doen – oncologie, reproductieve endocrinologie, gastro-intestinale endoscopie en je zult ook getuige zijn van traditionele Vietnamese geneeskunde.

Zambia - Lusaka
Leer meer

Ons partnerziekenhuis bestaat eigenlijk uit vijf ziekenhuizen in één: een ziekenhuis voor volwassenen, een kinderziekenhuis, een ziekenhuis voor moeders en pasgeborenen, een oogziekenhuis en een oncologisch ziekenhuis. Door diverse afdelingen af te wisselen kom je in aanraking met ernstig ruggengraatletsel, multi-medicijnresistente patiënten en nog veel meer.

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

Tijdens een geneeskunde-stage kun je hier je vaardigheden ontwikkelen op een groot aantal afdelingen en kom je tropische infectieziekten tegen als malaria, hiv, tbc en influenza. Bovendien zullen patiënten in veel ernstigere stadia van hun aandoening verkeren dan je gewend bent. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens een klinische stage in Dar es Salaam heb je als geneeskunde student de unieke kans om samen te werken met specialisten in niche-gebieden, zoals neurochirurgie, oncologie en anesthesiologie, en kun je observeren bij de behandeling van overdraagbare ziekten, verkeersongevallen, hiv en andere aandoeningen die voor jou waarschijnlijk volledig onbekend zijn in de praktijk. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Dar es Salaam.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je vrijwillige stage kun je als geneeskunde student een hele reeks klinische uitdagingen aangaan die aansluiten op jouw wensen en niveau. Zo heb je de mogelijkheid om te observeren in de operatiekamer, te werken met leprarevalidatie en nog veel meer. Lees hier de unieke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Je wordt tijdens je (vrijwillige) geneeskunde stage in het buitenland bijgestaan door enkele van de beste artsen van Nepal. Doordat we samenwerken met gevarieerde ziekenhuizen en gespecialiseerde afdelingen, kun je altijd op het gebied werken dat voor jou belangrijk is. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van geneeskundestudenten in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Zo kun je als geneeskunde student een geweldig twee weken durend anesthesiologie programma volgen. Tijdens deze ervaring heb je de unieke kans om te observeren bij lumbaalpunctie procedures of zal je, afhankelijk van je niveau, zelfs kunnen assisteren. Je zult ook ontdekken dat artsen in een low-resource-instelling medicijnen voorschrijven op basis van de financiële mogelijkheden van de patiënten in plaats van wat ze eigenlijk nodig hebben. Je moet dus bereid zijn om geconfronteerd te worden met de culturele verschillen die je bestaande kennis een uitdaging maken, wat je ontwikkeling alleen maar versterkt. Lees hier de unieke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je klinische stage in Kandy, Sri Lanka doe je ervaring op met (unieke) aandoeningen als dengue koorts, tyfus en ernstige verwondingen door verkeersongevallen. Je kunt meelopen op alle afdelingen, waaronder oncologie, SEH, OBG, algemene geneeskunde, chirurgie en meer. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van geneeskundestudenten in Kandy.

KANDY MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Een buitenlandse stage-ervaring in Ghana is ons oudste programma en tot op vandaag maakt het haar reputatie meer dan waar. Tijdens een (vrijwillige) geneeskunde stage in Takoradi leer je snel wat de impact is van beperkte middelen op medisch vlak. Zo kun je onder andere meelopen en observeren op de NICU, orthopedie, noodhulp en OBG. Er is ook een hiv-kliniek die per week gemiddeld 400 mensen trekt. Lees hier de unieke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens een (vrijwillige) geneeskunde stage in Arequipa kun je, afhankelijk van je wensen, dichter bij een subspecialisatie komen of er juist voor kiezen om te observeren bij verschillende afdelingen, zoals oncologie, SEH, chirurgie, trauma, OBG of reanimatie. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Arequipa, Peru.

AREQUIPA MAIN IMAGE

"Ik heb 7 weken lang zo erg genoten! Nieuwe mensen leren kennen waar je meteen gezellige en leuke dingen mee kan doen. Ook heb ik veel geleerd van de stage."

Bente Broekema, 2019

Lees Meer

"I learnt a lot about medicine but also about myself."

Sarah Liefooghe, 2018

Lees Meer

"Other interesting cases included a tibial puzzle flap repair on a patient with a snake bite"

Amy Ross, Queen’s University Belfast 2019

Lees Meer

"The doctors were so knowledgeable and would encourage us to answer questions"

Deepthi Balaji, University of Liverpool 2019

Lees Meer

"I feel this is something that will definitely improve my clinical practice in the UK."

Kayleigh MacNay, University of Manchester 2019

Lees Meer