BOOST JE CARRIÈRE MET EEN MEDISCHE STAGE IN HET BUITENLAND

Een vrijwillige stage geneeskunde in het buitenland met Work the World is een once-in-a-lifetime kans op een carrière-boostende klinische ervaring in een buitenlands ziekenhuis. In je vrije tijd beleef je met nieuwe vrienden reisavonturen die je leven zullen veranderen.

Je hebt alles zelf in de hand: jij vertelt ons wat je wilt beleven en leren en wij stemmen je buitenlandse geneeskunde stage (vrijwilligerswerk) af op je specifieke interesses. Jij kiest alles zelf: van de stage bestemming tot de afdelingen waar je ervaring op wilt doen.

Je zult merken dat deze buitenlandse stage ervaring je leven zal veranderen.

WAAROM EEN MEDISCHE STAGE IN HET BUITENLAND?

 • Unieke ervaring die je een voorsprong geeft op je collega's
 • Val op bij werkgevers
 • Vergroot je academisch profiel
 • Bouw een netwerk op dat je tijdens je carrière kunt gebruiken
 • Krijg inzichten die je kijk op de gezondheidszorg veranderen
 • Vergroot je zelfvertrouwen door uit je comfortzone te stappen
 • Doe inspiratie op over waar je je als student geneeskunde in zou kunnen specialiseren

"Wat ik heel leerzaam vond waren de tropische ziekten en de impact die die hebben op de gezondheidszorg in Ghana." - Iris, Erasmus Universiteit Rotterdam
Lees meer

EYE-OPENING KLINISCHE ERVARIN

Je krijgt voor jouw buitenlandse medische stage een uitzonderlijk ruime keuze als het gaat om het kiezen uit ziekenhuizen en afdelingen.

Wij werken voor onze buitenlandse stages geneeskunde samen met academische ziekenhuizen, regionale ziekenhuizen, grote overheidsziekenhuizen, tertiaire verwijzingscentra, gespecialiseerde ziekenhuizen en zelfs met kleine gezondheidsposten op het platteland.

Afdelingen waarop je mee kunt lopen tijdens een vrijwillige geneeskunde stage zijn onder andere algemene geneeskunde, chirurgie, SEH, ICU's, anesthesiologie, verloskunde & gynaecologie en kindergeneeskunde. Ook zijn er veel mogelijkheden op meer gespecialiseerde gebieden zoals cardiologie, neurologie en oncologie.

Wat je zoal tijdens je vrijwillige medische stage zult ervaren:

 • Verschillende culturele houdingen ten aanzien van zorg
 • De invloed van godsdienstige overtuigingen op de praktijk
 • Patiënten die zelfs de meest simpele behandeling niet kunnen betalen
 • Eerste bezoek in extreem laat stadium en vergevorderde aandoeningen

De meeste van onze partnerziekenhuizen zijn 24/7 geopend, dus je hebt ook flexibiliteit als het gaat om ploegendiensten. Je kunt dag- of nachtdiensten, of beide draaien.

ONZE ZIEKENHUISPARTNERS

Dankzij onze langdurige internationale samenwerking met ziekenhuizen kunnen wij jouw geneeskunde stage tot in het kleinste detail op maat maken, wat onmogelijk zou zijn als je je reis en stage zelf zou proberen te organiseren.

Hierdoor kunnen wij bepaalde garanties bieden zoals je vrijwillige stageplaats in het ziekenhuis, allround begeleiding, de keuze van de afdelingen en geven we je gedetailleerde informatie over al het bovenstaande.

Toch bieden wij je ook een uitzonderlijke mate van flexibiliteit als je je keuzes wilt aanpassen. Hierdoor kan je jouw buitenlandse stage ervaring geheel op maat maken, zodat je de beste geneeskunde stage krijgt die volledig aansluit bij jouw individuele interesses.

UNIEKE REISERVARING

Als student geneeskunde of afgestudeerde staat je medische stage in het buitenland tijdens je reis centraal. Maar je vrije tijd in de middagen en weekenden zal vol zitten met onvergetelijke ervaringen als:

 • Ontspannen op witte, met palmbomen omringde zandstranden
 • Olifanten, leeuwen en giraffen spotten op safari
 • Zwemmen met nieuwsgierige zeeschildpadden in tropische riffen
 • Wandelen (of paragliden!) in de Himalaya
 • Eilandhoppen van het ene naar het andere paradijselijke eiland

Maar het zijn de mensen met wie je dit alles deelt die je Work the World reis echt onvergetelijk maken. Samen met andere studenten en afgestudeerden uit de gezondheidszorg woon je in een groot privé-huis.

MEER INFORMATIE OVER ACCOMMODATIE

WAT IS INBEGREPEN?

Onze dienstverlening is end-to-end. Dat betekent dat wij je voor, tijdens en zelfs na je reis ondersteunen.

Je krijgt:

 • Op maat gemaakte ziekenhuisstage geneeskunde
 • Engelstalig supervisie in het ziekenhuis
 • Privé-accommodatie met catering
 • Een 24/7 ondersteuningsteam ter plaatse
 • Luchthaven transfer
 • + meer

Aankomst is elke zondag, 52 weken per jaar (je kunt reizen wanneer het jou uitkomt), en de duur van de geneeskunde stage is minimaal twee weken.

Ontdek meer

Bestemmingen voor je geneeskunde stage

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Onze medische stages in Ghana is ons oudste programma en tot op vandaag maakt het haar reputatie meer dan waar. Tijdens een (vrijwillige) geneeskunde stage in Takoradi leer je snel wat de impact is van beperkte middelen op medisch vlak. Zo kun je onder andere meelopen en observeren op de NICU, orthopedie, noodhulp en OBG. Er is ook een hiv-kliniek die per week gemiddeld 400 mensen trekt. Lees hier de unieke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Takoradi, Ghana.

+ More
TAKORADI MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je medische stage in Kandy, Sri Lanka doe je ervaring op met (unieke) aandoeningen als dengue koorts, tyfus en ernstige verwondingen door verkeersongevallen. Je kunt meelopen op alle afdelingen, waaronder oncologie, SEH, OBG, algemene geneeskunde, chirurgie en meer. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van geneeskundestudenten in Kandy.

+ More
KANDY MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens een medische stage in Dar es Salaam heb je als geneeskunde student de unieke kans om samen te werken met specialisten in gebieden zoals neurochirurgie, oncologie en anesthesiologie. Je observeert er bij de behandeling van overdraagbare ziekten, verkeersongevallen, hiv en andere aandoeningen die voor jou waarschijnlijk volledig onbekend zijn in de praktijk. Lees hier meer over de onvergetelijke buitenlandse stage ervaringen van geneeskundestudenten in Dar es Salaam.

+ More
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Vietnam - Hue
Leer meer

Onze ziekenhuispartner in Hue, Vietnam is een universitair onderwijsziekenhuis. Er is een groot scala aan specialismes waarin je binnen jouw vrijwillige medische stage in het buitenland ervaring op kunt doen, zoals oncologie, reproductieve endocrinologie en gastro-intestinale endoscopie. Ook zul je getuige zijn van traditionele Vietnamese geneeskunde-methoden.

+ More

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Je wordt tijdens deze (vrijwillige) geneeskunde stage in het buitenland bijgestaan door enkele van de beste artsen van Nepal. Doordat we samenwerken met verschillende ziekenhuizen en gespecialiseerde afdelingen, werk je altijd op de gebieden die voor jou belangrijk zijn. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van geneeskundestudenten in Kathmandu.

+ More
KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Als geneeskunde student kun je als buitenlandse medische stage in de Filipijnen bijvoorbeeld een geweldig veertiendaags anesthesiologie programma volgen. Tijdens deze ervaring heb je de unieke kans om te observeren bij lumbaalpunctie procedures of zal je, afhankelijk van je niveau, zelfs kunnen assisteren. Je zult ook ontdekken dat artsen in een low-resource-instelling medicijnen voorschrijven op basis van de financiële mogelijkheden van de patiënten in plaats van wat ze eigenlijk nodig hebben. Je moet dus bereid zijn om geconfronteerd te worden met de culturele verschillen die je bestaande kennis een uitdaging maken, wat je ontwikkeling alleen maar versterkt. Lees hier de unieke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Iloilo.

+ More
ILOILO MAIN IMAGE

"I undertook ward rounds with the consultant and assisted with examining patients. I spent time in the scanning room with one of the registrars, who explained a lot to me".

Iris Tournoy, Gent University 2024

Lees Meer

"The biggest difference was the lack of provisions. Even though the hospital is partly funded, all patients still had to buy all medications and provisions for the doctors to treat them".

John Jenkins, University of Southampton 2023

Lees Meer

"Having the opportunity to take my skills overseas and learn how things work in a healthcare system that is, in many ways, completely different from my own was too good to pass up."

Shane Zhang, University of Newcastle 2023

Lees Meer

"Throughout my placement, I was able to engage with Vietnamese medical students who were fascinated to hear about my medical education as well learning more about theirs".

Eleanor Buck , St George's, University of London 2023

Lees Meer

"My supervisors were great, really friendly and engaging and all spoke excellent English and got me involved".

Lexi Colebrook, Barts & The London School of Medicine & Dentistry 2023

Lees Meer

WAT HEBBEN ONZE GENEESKUNDE STAGES TE BIEDEN?

Een geneeskunde stage van Work the World biedt jou de mogelijkheid een klinische stage te lopen in een onderontwikkeld land. Je brengt tijd door in een ziekenhuis met weinig middelen en ziet onbekende praktijken en vergevorderde condities. Je kunt zelfs de afdelingen kiezen waartussen jij wilt roteren. Lees hier meer.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WORK THE WORLD STAGE?

De voordelen van onze geneeskunde stages zijn o.a.:

 • Je breidt je klinische kennis en skill set uit
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen, wordt zelfstandiger en vindingrijker 
 • Je maakt jezelf aantrekkelijker voor werkgevers 
 • Je reist
 • Je persoonlijke en professionele netwerk wordt groter
 • Je scherpt je communicatie skills aan

WELKE GEVALLEN KOM JE TEGEN TIJDENS JE GENEESKUNDE STAGE?

Je ziet gevallen als:

 • Tropische infectieziekten zoals malaria, dengue en chikungunya 
 • Vergevorderde condities die niet behandeld zijn
 • Een groot aantal gevallen van HIV, sikkelcel en andere hematologische ziekten
 • Veel meer RTA’S dan je thuis gewend bent 
 • Aandoeningen die voortvloeien uit sociaaleconomische problemen, zoals door pesticiden veroorzaakt nierfalen (op epidemisch niveau)

HOE LANG DUURT EEN WORK THE WORLD GENEESKUNDE STAGE?

Een Work the World stage duurt zo lang als je wilt. Onze minimale duur is een week, maar veel geneeskundestudenten gaan tussen de 3 en 6 weken mee. Er is geen maximaal aantal weken dat je kunt reizen.

WAT IS EEN MEDISCHE STAGE?

Als geneeskunde student biedt met name je wachttijd de kans om een groot aantal geavanceerde en onbekende gevallen te zien, praktijken te observeren die uitdagen wat je hebt geleerd en te zien hoe sociaal-culturele factoren de zorg beïnvloeden. Een medische stage in het buitenland is jouw kans om jouw klinische vaardigheden aan te scherpen in een uitdagende ziekenhuissetting in Afrika of Azië.