Buitenlandse stages voor studenten vroedkunde

Verloskunde of vroedkunde beoefenen in een ontwikkelingsland maakt je visie op gezondheidszorg fundamenteel anders. Na onze verloskunde (vroedkunde) buitenlandse stage (tijdens je studie, in de zomer of direct na je studie) ben je beter voorbereid op een carrière in de verloskunde dan je medestudent die thuisblijft. Je ontdekt hoe je je moet aanpassen aan uitdagingen zoals hoge patiëntaantallen, onderbemande afdelingen en verouderde apparatuur.

Wat is inbegrepen?

  • Onze befaamde op maat gemaakte service 
  • Klinische ervaring onder supervisie 
  • Uitgebreide voorbereiding voor vertrek 
  • Support van onze lokale teams, 24/7
  • Ruime, privé huizen inclusief catering
  • Gratis lokale taallessen 

Dé verloskunde stage op maat

“Wij maken het mogelijk,” zijn woorden waar we bij zweren. Een (vrijwillige) verloskunde stage als deze kan immers je leven veranderen. Zo zijn al onze klinische stages geheel op maat, verzorgd tot in de puntjes en volledig afgestemd op de individuele wensen van jou als student of net afgestudeerde verloskundige. Onze experts doen er alles aan om jou een complete stage-ervaring te geven. Ze kijken mee als je de visum administratie regelt, organiseren je plaatsing in een ziekenhuis en verzorgen alles daaromheen. Bovendien brengen deze specialisten ook regelmatig een bezoek aan onze teams overzee. Kortom, zij zijn de beste mensen voor deze job!

BUITENLANDSE STAGES VOOR STUDENTEN VROEDKUNDE

Een unieke ervaring als verloskundige

Met de hulp van je begeleider observeer je gedurende je stage (HBO) verloskunde een scala aan situaties die je niet snel in Nederland of België tegenkomt. Dit kan uiteenlopen van het assisteren bij gecompliceerde bevallingsprocedures tot het geven van postnataal advies aan familieleden. In deze situaties doe je inzicht en perspectief op in zaken die je anders nooit zou zien. Veel landen waarin wij actief zijn bieden bijvoorbeeld geen pijnbehandeling aan tijdens de bevalling en vrouwen worden geacht in stilte hun kind te baren.

Praktische ondersteuning tijdens je klinische stage

Als je eenmaal bent aangekomen op de plek van bestemming, staat ons gastvrije team 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar, wat je ook nodig hebt. Onze medewerkers regelen je verblijf in een van onze volledig bewaakte en verzorgde privé-huizen, exclusief voor Work the World studenten. Je krijgt tevens toegang tot MyTrip, ons online informatieplatform dat alle onderdelen van je vroedkunde stage in het buitenland actief bijhoudt. Ons enige doel is om jou een unieke ervaring van de hoogste kwaliteit op maat te bieden. Met een medische stage in het buitenland ga verder dan je ooit gedacht had!

Bestemmingen voor je verloskunde stage

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

De bedwelmende Aziatische stad Phnom Penh is een centrum van contrasten waar enkele van ’s werelds oudste tempels rusten naast streetfood-verkopers en markten vol namaak-merkartikelen. Wat verder weg kun je voor de Cambodjaanse kust eilanden vol parelwit zand, omringd door kristalhelder water bezoeken, en diep de jungle in trekken om Maleise beren, luipaarden en olifanten te spotten. Een verloskunde-stage in Cambodja toont je de soms harde realiteit waarmee verloskundigen in ontwikkelingslanden te maken hebben. Onder deskundig toezicht ervaar je hoe lokale medewerkers creatief omgaan met de beperkte middelen, ben je betrokken bij bevallingscomplicaties en ontmoet je hiv-positieve moeders. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Filipijnen - Batangas
Leer meer

Op de afdeling Verloskunde & Gynaecologie van ons drukke partnerziekenhuis kun je jezelf overleveren aan de uitdagingen van gezondheidszorg in een ontwikkelingsland. Door zowel te observeren als mogelijk te assisteren bij geboorten - waarvan sommige gepaard gaan met complicaties, keizersneden en hiv-positieve moeders – laat deze unieke kans je kennismaken met de problemen van lokale verloskundigen die weinig middelen tot hun beschikking hebben. Onder supervisie van een specialist help je bij de zorg aan vrouwen uit de stad, maar ook van de nabijgelegen eilanden. Hierdoor werk je met patiënten uit alle lagen van de bevolking en verschillende culturele achtergronden. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Batangas.

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

In Iloilo wonen de liefste mensen op aarde. Bewonder de heuvels van de Chocolate Hills, maak een zeiltocht langs de kust van Cebu om walvissen te spotten, maak een stop bij een van de warmwaterbronnen in de wilde natuur of kom tot rust op een van de witte stranden. Tijdens je (vrijwillige) stage verloskunde in Iloilo kun je observeren bij natuurlijke geboortes – er worden soms gemiddeld wel 40 baby’s per dag geboren! In de kliniek van het ziekenhuis ontdek je tevens de opmerkelijke verschillen tussen verloskundige procedures in de Filipijnen en deze thuis in Nederland of België. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten verloskunde in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Ons huis in Takoradi ligt op een halfuurtje van een heerlijk strand waar je na een dag werken rustig kunt bijkomen. Verderop kun je zwemmen in een van de watervallen, op olifanten rijden, of een bezoekje brengen aan de rubberplantages. Tijdens je (vrijwillige) buitenlandse stage verloskunde in Ghana kom je terecht op verschillende locaties: een overheidsziekenhuis en drie kleine klinieken. Daar kun je je verdiepen in bevallingen, postnatale zog en de uitvoer van keizersneden. Uit culturele overtuigingen komt prenatale zorg hier bijna niet voor. Vrouwen moeten meestal in stilte en zonder pijnmedicatie bevallen. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten verloskunde in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Een buitenlandse stage (HBO) in Dar es Salaam kan uiteenlopen van bevallingen, verloskunde en gynaecologie tot neonatale intensieve zorg en werken met moeders die hiv-positief zijn. Tijdens je medische stage in de grootste stad van Tanzania kun je terecht komen op verschillende locaties: het grootste overheidsziekenhuis van het land en een regionaal ziekenhuis. Ons huis in Dar es Salaam ligt naast een tropisch strand vol palmbomen, de ideale locatie om te ontspannen. De avontuurlijke studenten kunnen zebra’s, leeuwen en neushoorns spotten op safari of de machtige Kilimanjaro beklimmen voor een adembenemend uitzicht over Afrika. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten verloskunde in Dar es Salaam.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Tanzania - Arusha
ARUSHA MAIN IMAGE
Leer meer

Arusha is de ideale uitvalsbasis voor de avontuurlijke student die graag eens leeuwen, zebra’s of cheeta’s van dichtbij wil zien. De 3-daagse klim naar Mount Meru is een echte uitdaging, en het onvergetelijke uitzicht is de ideale beloning. Als je het even rustig aan wilt doen, kun je bekomen op een van de witte stranden met palmbomen. Een (vrijwillige) medische in Arusha, Tanzania kan flexibel ingericht worden, van bevallingen en neonatale zorg tot intensieve zorg. Zo kun je er assisteren bij zwangerschappen met een hoog risico en complicaties behandelen die thuis al veel eerder gezien zouden zijn. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten verloskunde in Arusha.

ARUSHA MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

Een klinische stage in Kandy, Sri Lanka geeft je inzicht in het contrast tussen de verloskunde procedures thuis en deze in ontwikkelingslanden. Zo baren vrouwen hun baby’s met weinig tot geen pijnbestrijding, vanwege de hoge kosten, en wordt er bij 40% van de geboortes een keizersnede uitgevoerd. Een diverse stage-ervaring dus met veel mogelijkheden. Tijdens je vrije tijd kun je de tempels op de routes van oude pelgrimstochten bewonderen, op trektocht gaan in de bossen, zwemmen met dolfijnen, walvissen spotten of op olifant safari gaan in een nationaal park. Breng ook zeker een bezoekje aan een van de witte stranden, waar je kunt surfen of heerlijk ontspannen. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten verloskunde in Kandy.

KANDY MAIN IMAGE

Sri Lanka - Anuradhapura
ANURADHAPURA MAIN IMAGE
Leer meer

Anuradhapura is een UNESCO World Heritage Site vol eetkraampjes, levendige kroegen, Boeddhistische tempels en paradijselijke witte stranden. Beklim de Leeuwenrots met ruïnes van oude paleizen, doe een luchtballonvaart over de jungle met zonsopgang of ga op safari. Tijdens je (vrijwillige) klinische stage in Anuradhapura zie je de duidelijke verschillen tussen medische zorg thuis en in Sri Lanka. Zo bevallen vrouwen met weinig tot geen pijnstillers en komen keizersneden veel vaker voor. Je werkt er bovendien samen met de meest ervaren specialisten in het land op een goed opgezette ziekenhuisafdeling. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten verloskunde in Anuradhapura. 

ANURADHAPURA MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

Pokhara ligt tegen het Annapurna gebergte aan en in deze prachtige setting kun je paragliden over besneeuwde bergtoppen, wildwater raften of op olifant safari gaan in de dichtbegroeide bossen. In de stad kun je tempels bezoeken of op je gemak struinen door de bruisende straatjes. Een klinische stage in Nepal biedt een hele reeks uitdagingen, van rondes lopen tot neonatale intensieve zorg. In onze partnerziekenhuizen worden er gemiddeld 30 baby’s per dag geboren, waarvan een deel met complicaties. Bovendien loop je tijdens je verloskunde stage in Pokhara mee op verschillende locaties: een groot overheidsziekenhuis en een kleinere privékliniek. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten verloskunde in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Een vrijwillige verloskunde (vroedkunde) stage in Kathmandu, Nepal bestaat voornamelijk uit het observeren van bevallingen, postnatale zorg, post-op zorg en onvruchtbaarheidsonderzoeken. In ons partnervrouwenziekenhuis worden gemiddeld 100 bevallingen per dag gedaan. Maar ook tijdens je vrije tijd valt er in Kathmandu genoeg te ontdekken. Ga op verkenning in de vele tempels van de stad waar monniken op de nieuwste sneakers rondlopen, verdwaal in de straten van de moderne wijk Thamel of maak een trektocht in de bergen. De echte avonturiers kunnen ook paragliden of zich wagen tot ’s werelds hoogste bungeejump. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten verloskunde in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Peru is ongetwijfeld een van de mooiste landen in Zuid-Amerika. Als uitvalsbasis voor een bezoek aan een van de diepste ravijnen ter wereld is Arequipa een echte topbestemming. Je kunt er ook door kleine dorpjes op Lake Titicaca struinen, wildwater raften, of een trektocht naar de Inca-stad Machu Picchu ondernemen. Tijdens je (vrijwillige) stage verloskunde in Arequipa loop je mee in de beste ziekenhuizen en klinieken in de stad. De Peruaanse medische specialisten staan bovendien te popelen om hun kennis met jou te delen terwijl ze zelf ook open staan om te leren van iemand met ervaring in de westerse verloskunde. Dit is dus dé kans om een unieke klinische ervaring op te doen. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten verloskunde in Arequipa, Peru.

AREQUIPA MAIN IMAGE
Oomen, Alexandra

Case Study

Sandra Oomen vertelt alles over haar onvergetelijke stage in Ghana!

Sandra OOMEN, Hogeschool Rotterdam 2017

Lees Meer
Emmerson, Claire

Case Study

"My advice to someone considering a Work the World placement is absolutely do it! It’s one of the most amazing experiences!"

Claire Emmerson, University of Hertfordshire 2017

Lees Meer
Case Studies Ellen Smith

Case Study

"The Ngorongoro Crater was the most stunning place I have ever been"!

Ellen Smith - Safari and Massai VHE, Liverpool John Moores University 2016

Lees Meer
Aurelie Merckx

Case Study

Aurelie Merckx, vroedkunde studente aan de Erasmushogeschool Brussel, ging 8 weken naar Dumaguete (Filipijnen) en vertelt hier over haar onvergetelijke tijd.

Aurelie Merckx , Erasmushogeschool Brussel 2016

Lees Meer
Lennon, Georgina

Case Study

"I got back to basics and improved my core skills".

Georgina Lennon, University of Greenwich 2016

Lees Meer

Van onze blog