Waarom naar het buitenland?

Een verloskunde of vroedkunde stage in het buitenland is een kans die zich maar een keer in je leven voordoet. In verschillende klinische settings – NICU, verloskunde & gynaecologie en post- en prenatale zorg, om er een paar te noemen – zul je ervaren hoe lokale medewerkers omgaan met het gebrek aan middelen bij hoge geboortecijfers en bevallingscomplicaties. Een vrijwillige verloskunde stage in een ander land is een ervaring die je persoonlijke en professionele ontwikkeling gegarandeerd een flinke boost zal geven.

Al meer dan tien jaar regelen wij op maat gemaakte verloskunde stages. De relaties die we hebben opgebouwd met ziekenhuizen wereldwijd bieden je toegang tot ervaringen die anders onbereikbaar zouden blijven. Ook verzekert het je van gestructureerde supervisie van hoge kwaliteit gedurende je hele buitenlandse vroedkunde stage. Ons lokale managementteam zorgt ter plekke voor alles omtrent je stage en biedt 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning. Ook dragen ze zorg voor onze gecaterde privé-accommodaties en volgen doorlopend je stage-ervaring.

Hoe werkt het?

Niemand kent onze programma’s beter dan wij. Ons team kan je daarom als geen ander begeleiden en ondersteunen bij het kiezen van jouw ideale reisbestemming. Heb je je keuze gemaakt, dan maken wij de stage geheel op maat voor je in orde. Ons team van deskundigen helpt je bij het tot in de details aanpassen van je stage aan jouw wensen, tot de afdelingen waarop je wilt werken aan toe.

Om je op de hoogte te houden van alles wat wij achter de schermen voor je regelen, krijg je toegang tot My Trip, een interactieve stageplanner waar je informatie kunt vinden over alle onderdelen van jouw reis, helemaal afgestemd op jou.

Team en accommodatie

Bij aankomst op het vliegveld word je ontvangen door een medewerker van ons lokale team deskundigen die je naar het Work the World-huis brengt. Wanneer je daar gesetteld bent, wacht je een welkomsbriefing, word je wegwijs gemaakt in de omgeving en is er een eerste bezoek aan het ziekenhuis.

De privé-huizen van Work the World zijn ruim en veilig. Studenten en professionals uit allerlei disciplines wonen hier samen, wat voor een gezellige sfeer zorgt. Je zult de talloze reismogelijkheden voor tijdens de weekenden met je nieuwe vrienden geweldig vinden. Om je 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning te kunnen bieden, is ons lokale managementteam altijd bereikbaar. Verder bestaat het team uit een chef-kok, een huishouder en een docent lokale talen die twee keer per week lessen verzorgt.

Jouw stage

Op de dag voordat je met je stage start nemen onze medewerkers je mee naar het ziekenhuis waar ze je voorstellen aan de teams waarmee je zult werken. Dankzij de hechte banden die we hebben met onze partnerziekenhuizen en -klinieken krijg je de mogelijkheid ervaring op te doen met vergevorderde en vaak ongebruikelijke bevallingscomplicaties, verschillende culturele houdingen ten aanzien van zorg en in veel gevallen onbekende klinische methoden.

Om er zeker van te zijn dat je stage continu aan jouw verwachtingen voldoet zal ons lokale team je ervaring doorlopend volgen. Stagedagen zijn van maandag tot en met vrijdag, waardoor je de avonden en weekenden helemaal vrij hebt om je bestemming verder te verkennen. Om deze en nog vele andere redenen is vrijwilligerswerk in de vorm van een stage verloskunde (vroedkunde) in het buitenland een unieke kans die je zeker niet wilt missen.

Bestemmingen voor je verloskunde stage

Mexico - Merida
Leer meer

Merida is Mexico’s culturele hoofdstad, vol prachtige koloniale architectuur, groene pleinen en brede boulevards. Drukke bars en restaurants zorgen ’s avonds voor een bruisende sfeer. Buiten de stad neem je een duik in de prachtige onderwatergrotten cenotes, ontspan je op tropische stranden en bezoek je eeuwenoude ontzagwekkende Maya-ruïnes.

 

De kraamkliniek waarmee we in Merida samenwerken richt zich uitsluitend op pediatrische aandoeningen bij zuigelingen en op zwangere vrouwen. Met een beperkt aantal bedden zijn de afdelingen enorm druk, waardoor jouw ervaringen ongekend divers zullen zijn. Door de hoge patiëntendruk zul je zien hoe vindingrijk de technieken zijn die lokale specialisten gebruiken bij de behandeling van intrapartum complicaties zoals stuitliggingen.

Vietnam - Hue
Leer meer

Een levendig centrum van Zuidoost-Aziatische cultuur en een backpackersfavoriet, met talloze bruisende markten, gezellige bars en heerlijk streetfood. Dichtbij tropische stranden, regenwouden en eeuwenoude tempels en pagodes kun je je hier van je avontuurlijkste kant laten zien.

 

Ons samenwerkingsinstituut in Hue is een universitair onderwijsziekenhuis. Vanaf dag één van je klinische stage doe je enorm veel ervaring op. Onder supervisie van lokale verloskundigen en artsen word je op Verloskunde en Gynaecologie betrokken bij alle aspecten van pediatrische zorg voor moeders en zuigelingen.

Zambia - Lusaka
Leer meer

Lusaka is het kloppend hart van Zambia. Van hieruit kun je zo’n 20 wildparken bezoeken om neushoorns, leeuwen, olifanten en jachtluipaarden te spotten. Misschien zie je zelfs wel nijlpaarden waden door de prachtige Zambezi-rivier, terwijl je langs de oever voorbij peddelt in je kano. Hier maak je kennis met de rijke lokale cultuur en tradities die zo diepgeworteld zijn in de Zambiaanse stammencultuur.

 

In ons partnerziekenhuis ben je dagelijks betrokken bij bevallingen. Ook kun je er helpen in de pre- en postnatale zorg. Tijdens een Work the World-stage zijn spoedbevallingen zoals bij stuitliggingen heel gewoon. Ook werken met hiv-positieve moeders, ondervoede moeders en een groot aantal andere complicaties behoort tot de mogelijkheden.

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

De bedwelmende Aziatische stad Phnom Penh is een centrum van contrasten waar enkele van ’s werelds oudste tempels rusten naast streetfood-verkopers en markten vol namaak-merkartikelen. Wat verder weg kun je voor de Cambodjaanse kust eilanden vol parelwit zand, omringd door kristalhelder water bezoeken, en diep de jungle in trekken om Maleise beren, luipaarden en olifanten te spotten. Een verloskunde-stage in Cambodja toont je de soms harde realiteit waarmee verloskundigen in ontwikkelingslanden te maken hebben. Onder deskundig toezicht ervaar je hoe lokale medewerkers creatief omgaan met de beperkte middelen, ben je betrokken bij bevallingscomplicaties en ontmoet je hiv-positieve moeders. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

In Iloilo wonen de liefste mensen op aarde. Bewonder de heuvels van de Chocolate Hills, maak een zeiltocht langs de kust van Cebu om walvissen te spotten, maak een stop bij een van de warmwaterbronnen in de wilde natuur of kom tot rust op een van de witte stranden. Tijdens je (vrijwillige) stage verloskunde in Iloilo kun je observeren bij natuurlijke geboortes – er worden soms gemiddeld wel 40 baby’s per dag geboren! In de kliniek van het ziekenhuis ontdek je tevens de opmerkelijke verschillen tussen verloskundige procedures in de Filipijnen en deze thuis in Nederland of België. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten verloskunde in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Ons huis in Takoradi ligt op een halfuurtje van een heerlijk strand waar je na een dag werken rustig kunt bijkomen. Verderop kun je zwemmen in een van de watervallen, op olifanten rijden, of een bezoekje brengen aan de rubberplantages. Tijdens je (vrijwillige) buitenlandse stage verloskunde in Ghana kom je terecht op verschillende locaties: een overheidsziekenhuis en drie kleine klinieken. Daar kun je je verdiepen in bevallingen, postnatale zog en de uitvoer van keizersneden. Uit culturele overtuigingen komt prenatale zorg hier bijna niet voor. Vrouwen moeten meestal in stilte en zonder pijnmedicatie bevallen. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten verloskunde in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Een buitenlandse stage (HBO) in Dar es Salaam kan uiteenlopen van bevallingen, verloskunde en gynaecologie tot neonatale intensieve zorg en werken met moeders die hiv-positief zijn. Tijdens je medische stage in de grootste stad van Tanzania kun je terecht komen op verschillende locaties: het grootste overheidsziekenhuis van het land en een regionaal ziekenhuis. Ons huis in Dar es Salaam ligt naast een tropisch strand vol palmbomen, de ideale locatie om te ontspannen. De avontuurlijke studenten kunnen zebra’s, leeuwen en neushoorns spotten op safari of de machtige Kilimanjaro beklimmen voor een adembenemend uitzicht over Afrika. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten verloskunde in Dar es Salaam.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

Een klinische stage in Kandy, Sri Lanka geeft je inzicht in het contrast tussen de verloskunde procedures thuis en deze in ontwikkelingslanden. Zo baren vrouwen hun baby’s met weinig tot geen pijnbestrijding, vanwege de hoge kosten, en wordt er bij 40% van de geboortes een keizersnede uitgevoerd. Een diverse stage-ervaring dus met veel mogelijkheden. Tijdens je vrije tijd kun je de tempels op de routes van oude pelgrimstochten bewonderen, op trektocht gaan in de bossen, zwemmen met dolfijnen, walvissen spotten of op olifant safari gaan in een nationaal park. Breng ook zeker een bezoekje aan een van de witte stranden, waar je kunt surfen of heerlijk ontspannen. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten verloskunde in Kandy.

KANDY MAIN IMAGE

Sri Lanka - Anuradhapura
ANURADHAPURA MAIN IMAGE
Leer meer

Anuradhapura is een UNESCO World Heritage Site vol eetkraampjes, levendige kroegen, Boeddhistische tempels en paradijselijke witte stranden. Beklim de Leeuwenrots met ruïnes van oude paleizen, doe een luchtballonvaart over de jungle met zonsopgang of ga op safari. Tijdens je (vrijwillige) klinische stage in Anuradhapura zie je de duidelijke verschillen tussen medische zorg thuis en in Sri Lanka. Zo bevallen vrouwen met weinig tot geen pijnstillers en komen keizersneden veel vaker voor. Je werkt er bovendien samen met de meest ervaren specialisten in het land op een goed opgezette ziekenhuisafdeling. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten verloskunde in Anuradhapura. 

ANURADHAPURA MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

Pokhara ligt tegen het Annapurna gebergte aan en in deze prachtige setting kun je paragliden over besneeuwde bergtoppen, wildwater raften of op olifant safari gaan in de dichtbegroeide bossen. In de stad kun je tempels bezoeken of op je gemak struinen door de bruisende straatjes. Een klinische stage in Nepal biedt een hele reeks uitdagingen, van rondes lopen tot neonatale intensieve zorg. In onze partnerziekenhuizen worden er gemiddeld 30 baby’s per dag geboren, waarvan een deel met complicaties. Bovendien loop je tijdens je verloskunde stage in Pokhara mee op verschillende locaties: een groot overheidsziekenhuis en een kleinere privékliniek. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten verloskunde in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Een vrijwillige verloskunde (vroedkunde) stage in Kathmandu, Nepal bestaat voornamelijk uit het observeren van bevallingen, postnatale zorg, post-op zorg en onvruchtbaarheidsonderzoeken. In ons partnervrouwenziekenhuis worden gemiddeld 100 bevallingen per dag gedaan. Maar ook tijdens je vrije tijd valt er in Kathmandu genoeg te ontdekken. Ga op verkenning in de vele tempels van de stad waar monniken op de nieuwste sneakers rondlopen, verdwaal in de straten van de moderne wijk Thamel of maak een trektocht in de bergen. De echte avonturiers kunnen ook paragliden of zich wagen tot ’s werelds hoogste bungeejump. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten verloskunde in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Peru is ongetwijfeld een van de mooiste landen in Zuid-Amerika. Als uitvalsbasis voor een bezoek aan een van de diepste ravijnen ter wereld is Arequipa een echte topbestemming. Je kunt er ook door kleine dorpjes op Lake Titicaca struinen, wildwater raften, of een trektocht naar de Inca-stad Machu Picchu ondernemen. Tijdens je (vrijwillige) stage verloskunde in Arequipa loop je mee in de beste ziekenhuizen en klinieken in de stad. De Peruaanse medische specialisten staan bovendien te popelen om hun kennis met jou te delen terwijl ze zelf ook open staan om te leren van iemand met ervaring in de westerse verloskunde. Dit is dus dé kans om een unieke klinische ervaring op te doen. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten verloskunde in Arequipa, Peru.

AREQUIPA MAIN IMAGE

Ik heb mensen leren kennen van overal over de wereld en kan echt zeggen dat ik hier oprechte vriendschappen heb gesloten!

Ilse Hulleman, 2019

Lees Meer

"I was able to share my knowledge,  which helped me gain confidence in my own abilities."

Elle Franco , Kingston University 2019

Lees Meer

"I am so incredibly proud of myself for grabbing this experience with both hands and going for it."

Megan Smith, Canterbury Christ Church University 2019

Lees Meer

"Grab this opportunity with both hands and go for it, I promise you’ll regret it if you don’t"

Laura Evans, Birmingham City University 2019

Lees Meer

"Doctors put almost every labouring woman on a drug that helps contractions, even if they were already contracting well naturally."

Karla Torrisi, Australian Catholic University 2019

Lees Meer