WAAROM EEN VERLOSKUNDE STAGE IN HET BUITENLAND?

Een verloskunde stage in het buitenland is jouw kans om een stage te doen in een onderbezette, maar snelle ziekenhuisomgeving in een ontwikkelingsland.

Je stage verloskunde is geheel op maat te maken. Dat betekent dat jij kiest waar je naartoe wilt reizen en wat je op klinisch vlak wilt doen - verloskunde & gynaecologie, NICU, pre- of postnatale zorg, kraamafdelingen... noem maar op.

Als je inzicht krijgt in de verloskunde in het buitenland, zul je beperkte prenatale zorg zien die tot bevallingscomplicaties leidt, leren hoe een gebrek aan financiële middelen de kwaliteit van de zorg beïnvloedt (veel vrouwen bevallen zonder pijnstilling) en fascinerende sociaal-culturele overtuigingen tegenkomen rond de geboorte van een kind.

DE KLINISCHE ERVARING

Dit soort klinische stages is gericht op het verkrijgen van inzicht door nieuwe ervaringen. Je zult als verloskundige in het buitenland al snel ontdekken dat wat wij als vanzelfsprekend beschouwen, zoals vrouwgerichte zorg, luxe is die alleen in de rijkste zorgstelsels te vinden is.

Een aantal van de situaties die je bijvoorbeeld zult kunnen zien:

  • Episiotomieën die als eerste redmiddel worden uitgevoerd
  • Opvallend gebrek aan privacy voor bevallende vrouwen
  • Verrassende culturele opvattingen over bevallingen
  • Geen beschikbare pijnbestrijding tijdens het hele geboorteproces

Ook in de grondbeginselen van de verloskunde zal je grote verschillen zien. Zo is het op sommige van onze bestemmingen gebruikelijk en wordt het als veilig beschouwd om fundus expressie te geven.

Van maandag tot en met vrijdag ben je in je stageziekenhuis, de avonden en weekenden zal je gebruiken om de bestemming van je keuze verder te verkennen.

WAT IS INBEGREPEN?

Onze service is end-to-end. Dat betekent dat wij je volledige ondersteuning bieden, zowel voor als tijdens je reis.

Onze service omvat alles, wat de druk van het plannen van een buitenlandse stage verloskunde verlicht.

Bij ons krijg je:

Een op maat gemaakte buitenlandse vroedkunde stage op de afdelingen van jouw keuze | Uitgebreide reisvoorbereiding | 24/7 ondersteuningsteam ter plekke | Gecaterde privé-accommodatie | Luchthaventransfer bij aankomst

Aankomst is op zondag en onze programma's zijn het hele jaar door beschikbaar. Dat betekent dat je kunt reizen wanneer het jou uitkomt. De minimale stageduur is twee weken.

Voor een meer gedetailleerde stap-voor-stap handleiding over hoe onze service werkt, klik hier.

REISMOGELIJKHEDEN

Je ziekenhuisstage is echt de kern van je ervaring, maar 's avonds en in het weekend heb je genoeg tijd om het land en de lokale cultuur te ervaren.

Misschien ben je een solo-reiziger, of breng je liever je tijd door in een groep. Hoe dan ook, weekendtrips zijn een hoogtepunt. Van trektochten door de Himalaya tot raften over de Zambezi; je hebt alle mogelijke kansen voor avontuur.

WAAR MOET IK BEGINNEN?

Begin met een gesprek met ons team. Zij zijn de experts en zullen je vragen beantwoorden, je helpen bij het kiezen van een bestemming en je plek op je verloskunde stage in het buitenland veiligstellen.

Neem contact op via het korte aanvraagformulier.

VERLOSKUNDE STAGE IN HET BUITENLAND

BOEK MET VERTROUWEN

Het is officieel: buitenlandse stages hebben groen licht gekregen en onze programma's zijn open!

We weten dat plannen kunnen veranderen, dus zodra je je plek hebt geboekt, kun je onbeperkt je reisdata wijzigen, helemaal gratis.

oNTDEK HOE

Bestemmingen voor je verloskunde stage

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je (vrijwillige) buitenlandse stage verloskunde in Ghana kom je terecht op verschillende locaties: een overheidsziekenhuis en drie kleine klinieken. Daar kun je je verdiepen in bevallingen, postnatale zog en de uitvoer van keizersneden. Uit culturele overtuigingen komt prenatale zorg hier bijna niet voor. Vrouwen moeten meestal in stilte en zonder pijnmedicatie bevallen. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten verloskunde in Takoradi, Ghana.

+ More
TAKORADI MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

Een klinische stage in Kandy, Sri Lanka geeft je inzicht in het contrast tussen de verloskunde procedures thuis en deze in ontwikkelingslanden. Zo baren vrouwen hun baby’s met weinig tot geen pijnbestrijding, vanwege de hoge kosten, en wordt er bij 40% van de geboortes een keizersnede uitgevoerd. Een diverse stage-ervaring dus met veel mogelijkheden.  Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten verloskunde in Kandy.

+ More
KANDY MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je (vrijwillige) stage verloskunde in Iloilo kun je observeren bij natuurlijke geboortes – er worden soms gemiddeld wel 40 baby’s per dag geboren! In de kliniek van het ziekenhuis ontdek je tevens de opmerkelijke verschillen tussen verloskundige procedures in de Filipijnen en deze thuis in Nederland of België. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten verloskunde in Iloilo.

+ More
ILOILO MAIN IMAGE

Mexico - Merida
Leer meer

De kraamkliniek waarmee we in Merida samenwerken richt zich uitsluitend op pediatrische aandoeningen bij zuigelingen en op zwangere vrouwen. Met een beperkt aantal bedden zijn de afdelingen enorm druk, waardoor jouw ervaringen ongekend divers zullen zijn. Door de hoge patiëntendruk zul je zien hoe vindingrijk de technieken zijn die lokale specialisten gebruiken bij de behandeling van intrapartum complicaties zoals stuitliggingen.

+ More

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Een buitenlandse stage (HBO) in Dar es Salaam kan uiteenlopen van bevallingen, verloskunde en gynaecologie tot neonatale intensieve zorg en werken met moeders die hiv-positief zijn. Tijdens je medische stage in de grootste stad van Tanzania kun je terecht komen op verschillende locaties: het grootste overheidsziekenhuis van het land en een regionaal ziekenhuis. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten verloskunde in Dar es Salaam.

+ More
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Vietnam - Hue
Leer meer

Ons samenwerkingsinstituut in Hue is een universitair onderwijsziekenhuis. Vanaf dag één van je klinische stage doe je enorm veel ervaring op. Onder supervisie van lokale verloskundigen en artsen word je op Verloskunde en Gynaecologie betrokken bij alle aspecten van pediatrische zorg voor moeders en zuigelingen.

+ More

Zambia - Lusaka
Leer meer

In ons partnerziekenhuis ben je dagelijks betrokken bij bevallingen. Ook kun je er helpen in de pre- en postnatale zorg. Tijdens een Work the World-stage zijn spoedbevallingen zoals bij stuitliggingen heel gewoon. Ook werken met hiv-positieve moeders, ondervoede moeders en een groot aantal andere complicaties behoort tot de mogelijkheden.

+ More

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Een vrijwillige verloskunde (vroedkunde) stage in Kathmandu, Nepal bestaat voornamelijk uit het observeren van bevallingen, postnatale zorg, post-op zorg en onvruchtbaarheidsonderzoeken. In ons partnervrouwenziekenhuis worden gemiddeld 100 bevallingen per dag gedaan. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten verloskunde in Kathmandu.

+ More
KATHMANDU MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

Een klinische stage in Nepal biedt een hele reeks uitdagingen, van rondes lopen tot neonatale intensieve zorg. In onze partnerziekenhuizen worden er gemiddeld 30 baby’s per dag geboren, waarvan een deel met complicaties. Bovendien loop je tijdens je verloskunde stage in Pokhara mee op verschillende locaties: een groot overheidsziekenhuis en een kleinere privékliniek. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten verloskunde in Pokhara.

+ More
POKHARA MAIN IMAGE

Indonesië - Yogyakarta
Leer meer

Opening 2023! Meer dan de helft van alle geboorten in Indonesië vindt plaats op het platteland. Veel vrouwen in deze gebieden geloven dat het volgen van religieuze overtuigingen en het gebruik van een traditionele geboortebegeleider, een 'dukun' (de dorpssjamaan) of een 'paraji', zorgt voor een gezonde zwangerschap. Het gebrek aan moderne prenatale zorg kan leiden tot zwangerschapscomplicaties zoals eclampsie, waardoor sommige vrouwen naar jouw stageziekenhuis in de stad zullen komen. Jij staat daar direct naast de plaatselijke verloskundigen om deze vrouwen door hun persoonlijke, individuele uitdagingen te begeleiden.

+ More

"The baby started coming down and as it did, the local midwife started to pull the baby out - something we would never do at home during a normal birth."

Holly Atkinson, University of Huddersfield 2021

Lees Meer

"I had no idea that by spending two weeks in a Ghanaian hospital how much my confidence would grow in relation to midwifery, and me as a person too."

Amy New, Staffordshire University 2021

Lees Meer

"It was inspiring to see how hard the staff in Zambia worked to provide care."

Courtnie-Rae Toms, City University London 2020

Lees Meer

"I was amazed at how much the doctors, nurses and midwives could do with the limited resources."

Leticia Romero Barrios, Middlesex University 2020

Lees Meer

"All of us had the most amazing experience and it’s not something we will ever forget."

Rachel Green, Hannah Jeavons, Sonia Takhar & Caroline Furey, Birmingham City University 2019

Lees Meer

WAT HEBBEN ONZE VERLOSKUNDE STAGES TE BIEDEN?

Een verloskunde stage van Work the World biedt jou de mogelijkheid een klinische stage te lopen in een onderontwikkeld land. Je brengt tijd door in een ziekenhuis met weinig middelen en ziet onbekende praktijken en vergevorderde condities. Je kunt zelfs de afdelingen kiezen waartussen jij wilt roteren. Lees hier meer.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WORK THE WORLD STAGE?

De voordelen van onze verloskunde stages zijn o.a.:

  • Je breidt je klinische kennis en skill set uit
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen, wordt zelfstandiger en vindingrijker 
  • Je maakt jezelf aantrekkelijker voor werkgevers 
  • Je reist
  • Je persoonlijke en professionele netwerk wordt groter

Je scherpt je communicatie skills aan 

NAAR WELKE BESTEMMINGEN KAN IK VOOR MIJN VERLOSKUNDE STAGE?

Work the World organiseert geneeskunde stages in Afrika, Azië of Latijns-Amerika, met plekken in 9 verschillende landen: 1. Tanzania 2. Zambia 3. Vietnam  4. Indonesie 5. Mexico 6. Ghana 7. De Filipijnen 8. Nepal 9. Sri Lanka

HOE LANG DUURT EEN WORK THE WORLD VERLOSKUNDE STAGE?

Een Work the World stage duurt zo lang als je wilt. Onze minimale duur is een week, maar veel verloskunde studenten gaan tussen de 2 en 10 weken mee. Er is geen maximaal aantal weken dat je kunt reizen.