WAAROM EEN HBO VERLOSKUNDE STAGE IN HET BUITENLAND?

Een hbo verloskunde stage in het buitenland is jouw kans om een stage te doen in een onderbezette, maar snelle ziekenhuisomgeving in een ontwikkelingsland.

Je stage verloskunde is geheel op maat te maken. Dat betekent dat jij kiest waar je naartoe wilt reizen en wat je op klinisch vlak wilt doen - verloskunde & gynaecologie, NICU, pre- of postnatale zorg, kraamafdelingen... noem maar op.

Als je inzicht krijgt in de verloskunde in het buitenland, zul je beperkte prenatale zorg zien die tot bevallingscomplicaties leidt, leren hoe een gebrek aan financiële middelen de kwaliteit van de zorg beïnvloedt (veel vrouwen bevallen zonder pijnstilling) en fascinerende sociaal-culturele overtuigingen tegenkomen rond de geboorte van een kind.
 

DE KLINISCHE ERVARING

Dit soort klinische stages is gericht op het verkrijgen van inzicht door nieuwe ervaringen. Je zult als verloskundige in het buitenland al snel ontdekken dat wat wij als vanzelfsprekend beschouwen, zoals vrouwgerichte zorg, luxe is die alleen in de rijkste zorgstelsels te vinden is.

Een aantal van de situaties die je bijvoorbeeld zult kunnen zien:

  • Episiotomieën die als eerste redmiddel worden uitgevoerd
  • Opvallend gebrek aan privacy voor bevallende vrouwen
  • Verrassende culturele opvattingen over bevallingen
  • Geen beschikbare pijnbestrijding tijdens het hele geboorteproces

Ook in de grondbeginselen van de verloskunde zal je grote verschillen zien. Zo is het op sommige van onze bestemmingen gebruikelijk en wordt het als veilig beschouwd om fundus expressie te geven.

Van maandag tot en met vrijdag ben je in je stageziekenhuis, de avonden en weekenden zal je gebruiken om de bestemming van je keuze verder te verkennen.

WAT IS INBEGREPEN?

Onze service is end-to-end. Dat betekent dat wij je volledige ondersteuning bieden, zowel voor als tijdens je reis.

Onze service omvat alles, wat de druk van het plannen van een buitenlandse hbo stage verloskunde aanzienlijk verlicht.

Bij ons krijg je:

Een op maat gemaakte buitenlandse vroedkunde stage op de afdelingen van jouw keuze | Uitgebreide reisvoorbereiding | 24/7 ondersteuningsteam ter plekke | Gecaterde privé-accommodatie | Luchthaventransfer bij aankomst

Aankomst is op zondag en onze programma's zijn het hele jaar door beschikbaar. Dat betekent dat je kunt reizen wanneer het jou uitkomt. De minimale stageduur is twee weken.

Voor een meer gedetailleerde stap-voor-stap handleiding over hoe onze service werkt, klik hier.

REISMOGELIJKHEDEN

Je ziekenhuisstage is echt de kern van je ervaring, maar 's avonds en in het weekend heb je genoeg tijd om het land en de lokale cultuur te ervaren.

Misschien ben je een solo-reiziger, of breng je liever je tijd door in een groep. Hoe dan ook, weekendtrips zijn een hoogtepunt. Je hebt alle mogelijke kansen voor avontuur.

WAAR MOET IK BEGINNEN?

Begin met een gesprek met ons team. Zij zijn de experts en zullen je vragen beantwoorden, je helpen bij het kiezen van een bestemming en je plek op je hbo verloskunde stage in het buitenland veilig stellen.

Neem contact op via het korte aanvraagformulier.

VERLOSKUNDE STAGE IN HET BUITENLAND

Bestemmingen voor je verloskunde stage

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je (vrijwillige) buitenlandse stage hbo verloskunde in Ghana kom je terecht op verschillende locaties: een overheidsziekenhuis en drie kleine klinieken. Daar kun je je verdiepen in bevallingen, postnatale zorg en de uitvoer van keizersneden. Uit culturele overtuigingen komt prenatale zorg hier bijna niet voor. Vrouwen moeten meestal in stilte en zonder pijnmedicatie bevallen. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten verloskunde in Takoradi, Ghana.

+ More
TAKORADI MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

Een klinische stage in Kandy, Sri Lanka geeft je inzicht in het contrast tussen de verloskunde procedures thuis en deze in ontwikkelingslanden. Zo baren vrouwen hun baby’s met weinig tot geen pijnbestrijding, vanwege de hoge kosten, en wordt er bij 40% van de geboortes een keizersnede uitgevoerd. Een diverse stage-ervaring dus met veel mogelijkheden. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten verloskunde in Kandy.

+ More
KANDY MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je (vrijwillige) stage hbo verloskunde in Iloilo kun je observeren bij natuurlijke geboortes – er worden soms gemiddeld wel 40 baby’s per dag geboren! In de kliniek van het ziekenhuis ontdek je tevens de opmerkelijke verschillen tussen verloskundige procedures in de Filipijnen en deze thuis in Nederland of België. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten verloskunde in Iloilo.

+ More
ILOILO MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Een buitenlandse stage (hbo) in Dar es Salaam kan uiteenlopen van bevallingen, verloskunde en gynaecologie tot neonatale intensieve zorg en werken met moeders die hiv-positief zijn. Tijdens je medische stage in de grootste stad van Tanzania kun je terecht komen op verschillende locaties: het grootste overheidsziekenhuis van het land en een regionaal ziekenhuis. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten verloskunde in Dar es Salaam.

+ More
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Vietnam - Hue
Leer meer

Ons samenwerkingsinstituut in Hue is een universitair onderwijsziekenhuis. Vanaf dag één van je klinische hbo stage doe je enorm veel ervaring op. Onder supervisie van lokale verloskundigen en artsen word je op Verloskunde en Gynaecologie betrokken bij alle aspecten van pediatrische zorg voor moeders en zuigelingen.

+ More

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Een vrijwillige hbo verloskunde (vroedkunde) stage in Kathmandu, Nepal bestaat voornamelijk uit het observeren van bevallingen, postnatale zorg, post-op zorg en vruchtbaarheidsonderzoeken. In ons partnerziekenhuis worden gemiddeld 100 bevallingen per dag gedaan. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten verloskunde in Kathmandu.

+ More
KATHMANDU MAIN IMAGE

"I travelled alone but all my anxieties melted away as soon as I touched down and met the amazing support team. I regret nothing...well I only wish I booked for longer".

Faatemah Mahetar, University of Central Lancashire 2023

Lees Meer

"Under supervision, I was able to help with deliveries and even lead the delivery of a baby on my own with hospital staff overseeing my practice at all times".

Joanna North, Bangor University 2023

Lees Meer

"If I’d have known just how much fun it was going to be I’d have planned for a longer trip. I didn’t want to leave.

Madeline McCallum, University of South Australia 2022

Lees Meer

When I first went to the hospital I couldn't believe how busy it was. There was a constant flow of people.

Charlotte Tincknell, Kingston University 2022

Lees Meer

"They didn’t give oxygen as quickly as we would, so the first five minutes after birth always felt more like half an hour."

Andrea Huber, University of Graz 2022

Lees Meer

WAT HEBBEN ONZE VERLOSKUNDE STAGES TE BIEDEN?

Een verloskunde stage van Work the World biedt jou de mogelijkheid een klinische stage te lopen in een onderontwikkeld land. Je brengt tijd door in een ziekenhuis met weinig middelen en ziet onbekende praktijken en vergevorderde condities. Je kunt zelfs de afdelingen kiezen waartussen jij wilt roteren. Lees hier meer.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WORK THE WORLD STAGE?

De voordelen van onze verloskunde stages zijn o.a.:

  • Je breidt je klinische kennis en skill set uit
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen, wordt zelfstandiger en vindingrijker 
  • Je maakt jezelf aantrekkelijker voor werkgevers 
  • Je reist
  • Je persoonlijke en professionele netwerk wordt groter

Je scherpt je communicatie skills aan 

HOE LANG DUURT EEN WORK THE WORLD VERLOSKUNDE STAGE?

Een Work the World stage duurt zo lang als je wilt. Onze minimale duur is een week, maar veel verloskunde studenten gaan tussen de 2 en 10 weken mee. Er is geen maximaal aantal weken dat je kunt reizen.