Onder het toeziend oog van de majestueuze Himalaya dompelt Kathmandu je met haar boeddhistische tempels, levendige markten en het befaamde uitgaansleven in Thamel, volledig onder in de Nepalese cultuur. Buiten de stad wacht je adembenemend natuurschoon en nog veel meer avontuur.

Het Work the World-huis

Ons huis in Kathmandu is de spil in je ervaring en je thuis ver van huis. Je woont er met andere gezondheidszorgstudenten uit heel de wereld, wat voor een gezellige sfeer zorgt.

Je bevindt je vlakbij Kathmandu’s beroemde Thamel district, een bruisend doolhof van kronkelende steegjes met meer barretjes, restaurants en winkels dan je ooit zult kunnen bezoeken.

Het Work the World-huis staat in een wat rustigere woonwijk en is een oase van rust. Vanaf het dakterras geniet je van het adembenemende uitzicht over de Kathmandu Vallei.

Dit deel van Kathmandu is een ideaal startpunt voor avontuurlijke trektochten en paragliden.

Lees hier meer over onze accommodatie

Ons lokale team

Managementteam: Bevindt zich in het huis en houdt toezicht op je hele Work the World-ervaring – 24/7 – vanaf het moment dat je landt totdat je weer vertrektCateringteam: Bereidt allerlei lokale gerechten en vertrouwde gerechten van thuis. En geen zorgen: ze voldoen aan alle dieetwensenHuishoud(st)er: Houdt het huis van onder tot boven schoon en opgeruimd zodat jij je volkomen comfortabel voeltTaaldocent: Komt twee keer per week naar het huis. Je leert alledaagse zinnen en klinische terminologie zodat je zoveel mogelijk uit je stage kunt halenBeveiligingsteam: Bewaakt het huis 24/7 voor jouw optimale gemoedsrust

Ondersteuning in het ziekenhuis

Voordat je stage begint neemt ons team in Kathmandu je mee naar je stageziekenhuis voor een informeel bezoek. Je ontmoet belangrijke afdelingsmedewerkers en je supervisors, en krijgt een rondleiding over het terrein om je wegwijs te maken.

Ons lokale team brengt aanzienlijk wat tijd in het ziekenhuis door. Ze bezoeken je tijdens je hele stage om ervoor te zorgen dat je ervaring voldoet aan jouw verwachtingen.

We vertellen je wie je supervisors zijn voordat je stage begint. Bouw een band met hen op, en zij zullen je inzicht geven in het gezondheidszorgsysteem zoals alleen een lokale arts dat kan.

We ondersteunen je op elk gebied, tijdens heel je klinische stage.

Stages in Nepal, Kathmandu

Geneeskunde Stages

In Kathmandu krijg je de kans om enkele van de beste artsen van Nepal te observeren of met hen mee te lopen - afhankelijk van je niveau. Iets wat op zichzelf van onschatbare waarde zal blijken in je ontwikkeling. De ziekenhuizen waarmee we samenwerken zijn zeer gevarieerd, en sommige van hen zijn zeer gespecialiseerd, wat betekent dat jij je kunt concentreren op gebieden die van belang zijn voor jou. Er zijn ook mogelijkheden voor jou om buiten het ziekenhuis op pad te gaan met een outreachprogramma in de stad en daarbuiten. 

+ More Geneeskunde Stages

Verpleegkunde Stages

Verpleegkunde studenten in Kathmandu kunnen terecht bij een van onze vele gespecialiseerde ziekenhuizen, om zich te richten op een specifiek interessegebied. Je kunt ook meereizen met een outreach programma dat actief is in Kathmandu en de omliggende gebieden. Bovendien zitten de beste specialisten van het land in Kathmandu, waarvan het gros in ons belangrijkste partnerziekenhuis. Zo kun jij gemakkelijk leren van hun ervaring en deskundigheid.

+ More Verpleegkunde Stages

Verloskunde Stages

Om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt, zijn we een partnerschap aangegaan met het toegewijde team in het academische ziekenhuis. Ze brengen zo’n 100 baby’s per dag ter wereld, best indrukwekkend! De diensten van het ziekenhuis zijn uitgebreid tot postnatale afdelingen, post-op afdelingen, onvruchtbaarheidsdiensten en nog veel meer. Als een student verloskunde of vroedkunde in Kathmandu ontwikkel jij je razendsnel en heb je tussendoor ook nog een onvergetelijke tijd!

+ More Verloskunde Stages

Tandheelkunde Stages

Tandheelkunde in Nepal heeft zich niet in hetzelfde tempo ontwikkeld als in de meer ontwikkelde landen. Dit betekent vaak dat Nepali mensen grote afstanden moeten reizen om behandeld te worden door iemand met de juiste vaardigheden. Gelukkig is tandheelkunde een van de specialiteiten van ons partnerziekenhuis. Onder hun toezicht observeer en doe je, afhankelijk van je niveau, routine check-ups, abces operaties, restauraties, pulpectomies, extracties en nog veel meer. 

+ More Tandheelkunde Stages

Ambulancedienst Stages

Kies voor een stage Ambulancemedewerker in Kathmandu en je zult je tijd doorbrengen op een drukke SEH-afdeling. Er zijn lokaal wel ambulances, maar het merendeel van de patiënten komt vaak zelf naar het ziekenhuis. Dit betekent dat de vaak ernstig gewonde patiënten geen hulp ter plekke of in een ambulance hebben gehad voordat ze bij jou komen. Naast traumagevallen zul je ook talloze aandoeningen in een laat stadium zien, want doordat eerstelijnszorg in Nepal ontbreekt, gebruiken patiënten de SEH als eerste toevluchtsoort voor hulp.

+ More Ambulancedienst Stages

Fysiotherapie Stages

Fysiotherapie in Nepal is gegroeid als een discipline in de afgelopen jaren, met 500 gekwalificeerde kinesisten in 2012 ten opzichte van 30 in 2007. Je gaat patiënten van alle leeftijden behandelen en uit alle lagen van de maatschappij, voornamelijk afkomstig uit Kathmandu en de nabijgelegen dorpen. Veel gehoorde klachten zijn onder andere rugklachten, schouderpijnen etc., maar de afdeling in ons partnerziekenhuis dient ook als een revalidatiecentrum voor patiënten na ongevallen, vallen, letsel aan de ruggengraat etc. De meeste patiënten die je behandelt, komen van de afdeling orthopedie, neurologie en KNO. 

+ More Fysiotherapie Stages

Radiologie Stages

De afdeling Radiologie heeft een goed aanbod van faciliteiten dankzij de lokale regelgeving. Deze diensten worden aangeboden tegen een redelijk tarief in vergelijking met andere particuliere ziekenhuizen in Nepal. Het aantal patiënten varieert, maar zijn er gewoonlijk ongeveer 50 patiënten voor USG, 15 voor de CT scan tot 150 patiënten voor röntgenfoto’s en ongeveer 8 patiënten voor de MRI-scan per dag, waardoor dit een zeer gevarieerde vrijwillige medische stage is!

+ More Radiologie stages

Farmacie Stages

Farmacie op de manier zoals wij het kennen, is voor de Nepalezen een relatief nieuw idee. Genezende brouwsels gemaakt van kruiden en oude Boeddhistische en Hindoeïstische genezingsgebeden worden nog vaak gebruikt bij gebrek aan moderne geneeskunde. Maar het beoefenen van het farmacievak in onze partnerziekenhuizen geeft je een authentieke ervaring van het verstrekken van moderne gezondheidszorg in een ontwikkelingsland, bijvoorbeeld met rondes lopen, medicijnen doseren en veel meer! 

+ More Farmacie Stages

biomedische Stages

Tijdens je stage Biomedische Wetenschappen in Nepal kun je gerichte ervaring opdoen in specialismen als hematologie, microbiologie, virologie en parasitologie. Al deze specialismen kunnen je kennis laten maken met gevallen die je nog niet eerder hebt gezien en die specifiek zijn voor de regio. Je kunt patiënten tegenkomen met onbekende aandoeningen zoals Japanse encefalitis, ondervoeding en af en toe een apenbeet. Volgens schattingen komt ongeveer 70% van alle aandoeningen voort uit infectieziekten - iets wat je zelf kunt zien bij Algemene Geneeskunde. Ondervoeding wordt bijvoorbeeld vaak in verband gebracht met darmparasitaire infecties.

+ More Biomedische stages

VILLAGE EXPERIENCE

Het Work the World-huis vormt een belangrijk onderdeel van je ervaring in Vietnam en is er je thuis ver van huis.  Je woont er samen met andere gezondheidszorgstudenten en afgestudeerden van over heel de wereld, wat voor een gezellige sfeer in huis zorgt.

Het huis ligt in een levendige toeristische wijk in het centrum van Hue, op loopafstand van de beroemde keizerlijke stad. Hier vind je de leukste bars en markten, de mooiste tempels en de beste streetfood verkopers op steenworp afstand van je voordeur. Het huis zelf is een oase van rust om je in terug te trekken uit de drukte van de stad, met een prachtige tuin en een fijn zwembad.

LEES MEER

"It was often the case that there were six women in one room labouring at the same time..."

Robyn Grant-Marsh, University of Lincoln 2024

Lees Meer

"I booked only six weeks before my departure. The team was excellent in organising my placement so quickly, and it helped that they communicated with me so well".

Finn Roser, Monash University 2024

Lees Meer

"The social aspects were one of the best experiences of the whole trip."

Ella Bailey, University of Worcester 2024

Lees Meer

"Work the World offer language lessons at the house which were so useful for my time in the hospital. You do not need to be fluent, but understanding some key medical terms is very useful."

Jenny Lee, City University London 2024

Lees Meer

"By lunchtime, I had observed three vaginal deliveries and one caesarean section. This was more than I had ever witnessed in one day in Australia on my O&G rotation."

Kelsey Buss, University of New England 2024

Lees Meer

WELKE GEZONDHEIDSZORG STUDIES KOMEN IN AANMERKING VOOR EEN WORK THE WORLD STAGE?

Work the World organiseert begeleide stages voor de volgende studies: 1. Verpleegkunde 2. Geneeskunde 3. Verloskunde 4. Fysiotherapie 5. Radiografie (MBRT) 6. Farmacie 7. Tandheelkunde 8. Ergotherapie 9. Biomedische Wetenschappen

HOE ZIET HET WORK THE WORLD HUIS ER IN KATHMANDU, NEPAL UIT?

Ons huis in Kathmandu zal het middelpunt zijn van jouw ervaring en je thuis weg van huis. Je bevindt je op korte afstand van de beroemde wijk Thamel in Kathmandu - een bruisend doolhof van kronkelende straatjes met meer bars, restaurants en winkels dan je tijd hebt om te bezoeken.

WELKE TRIPJES KAN IK MAKEN TERWIJL IK IN NEPAL BEN?

Van levendige culturele geschiedenis tot smakelijke lokale gerechten, Kathmandu in Nepal vinkt alle vakjes aan. Vanuit de stad kun je de heilige primaten van de Monkey Temple bezoeken, gaan wandelen in de Himalaya en even ontsnappen aan de drukte van de stad in de Garden of Dreams. Als je uitgerust bent, kun je een drankje doen in Thamel om te zien hoe de lokale bevolking zich vermaakt.