by Joe Jamieson

Why Go Overseas?

Tijdens je buitenlandse stage ontmoet je allerlei mensen van over de hele wereld. En dat maakt je reis met Work the World ook tot een sociale ervaring bij uitstek.

Natuurlijk begrijp je al dat mensen de reden zijn waarom je beroep bestaat. Maar het is de band tussen jou en je collega's en toekomstige collega's die je door je dagen op de afdelingen heen loodst.

Maudy van der Heiden (VANDERHE23774)

En dit is een van de enorme voordelen die je krijgt als je met andere studenten gezondheidszorg en afgestudeerden op je buitenlandse stage samenwoont.

Je leert van elkaar en bouwt aan je professionele netwerk. Maar door de onvergetelijke reiservaringen en de bijzondere gedeelde ervaringen in de stageziekenhuizen maak je ook vrienden voor het leven.

ERGENS DEEL VAN UITMAKEN

Als je vooruit zou kunnen springen in de tijd om te zien wat de belangrijkste herinneringen aan je reis zouden zijn, wat zou je dan zien? De tijd die je in het stageziekenhuis hebt doorgebracht - de reden van je reis - zou de hoofdrol spelen.

Nathan Kendall (KENDALL24346)

Maar je zou wel eens verbaasd kunnen zijn over hoe diepgaand de impact was van de collega's met wie je deze unieke ervaring deelde.

De enorme persoonlijke groei die je doormaakt door samen te leven met een gevarieerde groep medestudenten en afgestudeerden in de gezondheidszorg moet je niet onderschatten.

HET LEVEN IN HET WORK THE WORLD HUIS

In het buitenland woon je in een van onze exclusieve privéhuizen. Je huis is een thuis weg van huis en een middelpunt van gezelligheid en activiteit.

HOUSE

Het maakt niet uit of je alleen reist of met een groep vrienden. Je zult hoe dan ook snel vrienden worden met de mensen die je in het huis ontmoet.

Bij aankomst zul je merken dat er al andere studenten gezondheidszorg en afgestudeerden in het huis zijn. Sommigen zijn er misschien al weken. Dit komt doordat onze stages geen vaste duur hebben - je kunt zo lang of zo kort blijven als je wilt.

Dit biedt je het enorme voordeel dat je wordt verwelkomd door collega's die je, samen met het team ter plaatse, wegwijs kunnen maken. Zij zullen je insider-informatie geven en kennis delen die zij van hun voorgangers hebben meegekregen. Na een paar dagen wennen heb je het gevoel dat je al weken in het huis woont.

AAN HET EINDE VAN JE REIS VOELT HET ALSOF JE FAMILIE BENT

Je zult een groot deel van je vrije tijd in het huis doorbrengen met je nieuwe huisgenoten, en er is genoeg om samen te doen.

HOUSE

De huizen zelf zijn enorm groot en bieden volop ruimte voor gezelligheid. Je ontbijt en dineert elke dag samen aan de grote gemeenschappelijke tafels (tenzij je uiteten wilt). De huizen hebben ook ruime woonkamers waar je van alles kunt doen, van napraten over je stagedag tot films kijken en spelletjes spelen.

Als je samen wat tijd buiten wilt doorbrengen, kun je bijvoorbeeld een duik nemen in het zwembad, een potje badminton spelen of een paar biertjes drinken op het balkon. Elk huis op elke bestemming heeft zijn eigen karakter en biedt verschillende mogelijkheden. Maar welke bestemming je ook kiest, je zult je nooit vervelen. 

Je kunt zelfs deelnemen aan de wekelijkse barbecue-avond die wordt georganiseerd door het Work the World-team. Dit is een mooie gelegenheid voor iedereen in het huis om samen te komen en te kletsen onder het genot van heerlijk eten en wat drankjes.

HETZELFDE, MAAR DAN ANDERS

Annelien D'Hondt (DHONDT23677)

Als je geen zin hebt om thuis te blijven, kunnen jij en je huisgenoten 's avonds op stap gaan. Na een dag stage kun je soms het beste even stoom afblazen door uit te gaan en je te vermaken. Dit is niet veel anders dan thuis. Behalve dat je misschien aan een cocktail zit te nippen aan zee en de zon ziet ondergaan op een prachtige tropische bestemming.

HOE ZIT HET MET TIJD VOOR MEZELF?

HOUSE

Zelfs de meest extraverten onder ons kunnen niet altijd sociaal zijn. En dat is prima, want onze huizen bieden genoeg plekken waar je je kunt terugtrekken om bijvoorbeeld een boek te lezen. Of voor als je een rustige plek zoekt om te kunnen studeren voor je examens.

OMRINGD DOOR GELIJKGESTEMDE COLLEGA'S

Sommige dingen die je tijdens je klinische stage te zien zult krijgen, zullen je verrassen of verbazen. Dat is ook precies waarom je voor een buitenlandse ervaring als deze kiest - om dingen te zien die je tijdens een stage thuis nooit zou meemaken. 

Sommige klinische ervaringen zullen je ook uitdagen. En daarom is het belangrijk om mensen om je heen te hebben die in hetzelfde schuitje zitten en soortgelijke ervaringen delen.

Alexandra McClymont (MCCLYMON24360)

Als je na je stagedag thuiskomt, kun je de ervaringen van die dag met je huisgenoten bespreken. Je kunt verhalen vergelijken en elkaar helpen om te verwerken wat je hebt gezien en gedaan dankzij het feit dat je thuis in soortgelijke gezondheidszorgsystemen hebt gewerkt.

Je lokale team zal regelmatig een wat officiëler overleg met je hebben, en hun kennis van de lokale cultuur zal je helpen je ervaringen in de juiste context te plaatsen. Maar soms wil je gewoon even praten met een collega.

Dit alles zal je zelfvertrouwen en vorming tijdens de rest van je studie en carrière ten goede komen. Na deze ervaring ben je op alles voorbereid en je Work the World huisgenoten hebben je daarbij geholpen. 

JE LEERT MEER VAN JE COLLEGA'S DAN JE DENKT

POKHARA DESTINATION PAGE - clinical image

Je klinisch ontwikkeling stopt niet bij het verlaten van je stageziekenhuis. Vergeet niet dat je huisgenoten uit verschillende landen over de hele wereld komen en ervaring meebrengen vanuit hun eigen gezondheidszorgsysteem. Je zult ontdekken hoe verschillende klinische disciplines zorg verlenen in verschillende klinische settings.

“It was surprising to learn from my fellow housemate that medics from her medical school in the US don’t have any time for reflection when something goes wrong or they have a bad experience while practising. They’re just expected to carry on. Especially as reflection is given such importance in the UK.” - Sarah Turner - Nurse, University of Surrey, UK

Travelling outside of placement

Tijdens weekendtrips die je gezamenlijk kunt maken, leer je je huisgenoten echt kennen. Zoals we hierboven al zeiden, staat de klinische ervaring centraal tijdens je reis. Maar je hebt genoeg vrije tijd, ook in het weekend, om je bestemming verder te verkennen. De reismogelijkheden zelf zijn eindeloos, dus daar gaan we hier niet verder op in. Maar de vriendschappen die je vormt en de herinneringen die je maakt door de avonturen die je samen met je huisgenoten beleeft, zullen een leven lang meegaan.

“We had a camaraderie that can only be borne of travelling together like we did.”Jack Slaymaker, Peru

Lees Meer

Ben je klaar om de eerste stap te nemen? Meer te lezen over clinische stages in het buitenland.

Zoek naar blogpost