by Work the World

Nursing

Oké, je bent hier beland omdat je als verpleegkundige of student verpleegkunde naar het buitenland wilt. Of wellicht speel je nog steeds met die gedachte en sta je nu op het punt de sprong te wagen. Of misschien geen van beide en ben je hier per ongeluk terechtgekomen. Wat je doel ook is, dit bericht gaat over de voordelen van verpleegkundige ervaring in het buitenland en waarom je dit niet meer als luxe moet zien, maar juist als noodzaak.

​​​​1. Het staat fantastiSch op je cv

PLACEMENT

Niets zegt meer over de mate van inzetbaarheid dan een cv bomvol verpleegkundige ervaring in het buitenland. Bij het doornemen van sollicitatiebrieven zal jouw buitenlandervaring voor potentiële werkgevers van de pagina afspatten. Wat zij  daarin lezen is: vindingrijk, veerkrachtig en vastberaden.

Een van onze voormalige reizigers, die nu bij een grote wereldwijd opererende liefdadigheid zorginstelling in Zuid-Afrika werkt, zegt hierover het volgende:

“Een stage in het buitenland staat als een teken van duurzaamheid, vindingrijkheid en cross-culturele bekwaamheid op je cv. Het toont aan dat je dingen hebt gezien en ervaren die in de westerse wereld niet voorkomen. Het laat zien dat je problemen hebt opgelost en voor ethische vraagstukken hebt gestaan die thuis als vanzelfsprekend worden gezien. Het laat zien dat je iets hebt verworven wat weinig anderen hebben. Work the World bereidt je op talloze manieren voor op het worden van een betere arts en een betere burger voor onze wereld – en werkgevers weten dit. John Hansen Brevetti

Ook hebben we Troy Peden, de oprichter en CEO van een succesvol buitenland programma, naar zijn bevindingen gevraagd:

“Werken, stage lopen of een vrijwillige stage in het buitenland staat geweldig op je cv en voorziet vaak in praktische ervaringen die thuis niet voorhanden zijn. Op het gebied van geneeskunde en gezondheidswetenschappen komt de reiziger in aanraking met volksgezondheidsproblemen die thuis niet of nauwelijks spelen en krijgt hij of zij de kans om interculturele communicatieve vaardigheden te ontwikkelen en om te gaan met nieuwe en unieke uitdagingen. Toekomstige werkgevers zullen weten dat je flexibel en gemotiveerd bent en toegewijd aan het grotere geheel.

Het belangrijkst is echter de persoonlijke ontwikkeling die de meeste reizigers ervaren, zoals het contact met de lokale bevolking, de band met de cultuur en de bewoners die je de rest van je leven bijblijft en het besef van je capaciteiten en de richting die je uit wilt gaan.

2. JE maakt Vrienden (en internationale contacten) voor het leven

240215 Random Photos

Als je het aandurft om als verpleegkundige of verpleegkunde student naar het buitenland te gaan, dan kun je rekenen op een grote diversiteit aan personen die je zult ontmoeten – van de mensen waar je mee samenwoont, tot de medewerkers van de ziekenhuizen waar je meeloopt.

De voordelen zijn tweeledig:

  • Doordat je samen stage ervaringen uitwisselt met gelijkgestemden van over de hele wereld schep je automatisch een speciale band. De herinneringen die jullie maken en de vriendschappen die eruit ontstaan, zijn voor het leven.
  • Je doet waardevolle internationale contacten op; van collega-verpleegkundigen tot ziekenhuisdirecteuren.

3. Je kijkt met een nieuwe blik

The Best

Ervaren hoe de gezondheidszorg in andere landen is geregeld, beïnvloedt hoe je je eigen praktijk ziet. Je zult dankbaar zijn voor wat je thuis hebt en een nieuw soort empathie ontwikkelen voor culturen die aanzienlijk minder middelen hebben. Door te werken in de ziekenhuizen en de gastcultuur te omarmen – vooral op klinisch niveau – zul je jezelf gaan evalueren en daardoor verder ontwikkelen.

4. JE LEERT EEN nieuwe taal

Blog Images

Het leren van een tweede, derde of misschien zelfs vierde taal houdt je geest gezond. Het is handig in het dagelijks leven, aantrekkelijk voor werkgevers en - laten we eerlijk wezen - het is gewoon hartstikke indrukwekkend.

Door de moeite te nemen om de taal te leren, ben je vervolgens in staat om op een veel persoonlijker niveau te communiceren met de patiënten van het land waarin je werkt. Ook verdien je hiermee het respect van de lokale ziekenhuismedewerkers en tilt het de ervaringen die je opdoet naar een hoger niveau. Dat in combinatie met de ervaring die je opdoet in het lokale gezondheidszorgsysteem maakt dat niemand om je heen kan. [In onze huizen geven we wekelijks taallessen die je voorbereiden op je klinische ervaring.]

5. Je Wordt deel van de wereldgemeenschap

Dinagyang Festival

Je hele leven op één plek blijven, is niet meer van deze tijd. Internationaal reizen is relatief gezien nog nooit zo goedkoop geweest, waardoor de wereld steeds kleiner lijkt te worden. Landsgrenzen zijn nauwelijks nog van belang en steeds meer mensen zien zichzelf als wereldburgers. Als verpleegkundige naar het buitenland  gaan, kan voor jou de eerste stap zijn om onderdeel te worden van deze groeiende wereldgemeenschap.

Alex, een van onze studenten, vertelt dat je in contact komt met mensen van over heel de wereld en uit alle lagen van de bevolking:

“Een van de belangrijkste voordelen van het wonen in een huis met medische studenten uit alle hoeken van de wereld is dat het leren niet ophield bij het verlaten van het ziekenhuis. Om thuis de dingen die je die dag had gezien te bespreken met je huisgenoten is zo leerzaam. Het was een mooie kans om buitenlandse studenten van andere disciplines allerlei vragen te stellen en te vergelijken hoe zorgprioriteiten verschillen per land. Het zorgde ook voor een mooie kans om meer begrip te krijgen voor de verschillende rollen binnen de gezondheidszorg.”

6. je Groeit als persoon

Pharmacy

Als je ervoor kiest om als verpleegkundige naar het buitenland te gaan, dan zul je dingen gaan leren. Je zult veel leren, en je zult heel veel, heel snel gaan leren, wat natuurlijk geweldig is. Als je in een omgeving werkt waar weinig middelen voor handen zijn, dan pik je al snel de veerkracht van de lokale medewerkers op voor wie dit soort ontberingen de norm zijn. Je zelfvertrouwen wordt constant gestimuleerd door uitdagende ervaringen. Je zult steeds beter gaan communiceren doordat je in een omgeving werkt waar de meerderheid van de mensen geen Engels spreekt. En daarmee zijn we er nog niet met de voordelen.

7. verken de wereld

Pharmacy

Wat heeft het voor nut om naar de andere kant van de wereld te gaan zonder jezelf de tijd te gunnen om het daar te verkennen? Of je nou gaat trekken door de Himalaya in Nepal, of de Masai-markten in Tanzania verkent, een stage verpleegkunde in het buitenland biedt eindeloze mogelijkheden voor avontuur.

Veel mensen plakken enkele weken voor of achter hun stage om te gaan reizen. Cecilia reisde met ons naar Nepal en maakte een geweldige reis na afloop van haar stage:

“Mijn avontuur begon in Chitwan National Park. Ik ben gaan raften op de Rapti-rivier, bezocht het inheemse Tharu-dorp, ging op olifantensafari en maakte een trektocht door de jungle. Mijn volgende bestemming was Kathmandu. Ik verkende de stad en maakte een weekendtrip naar Pokhara waar ik ging paragliden, hiken en adembenemende tempels heb bezocht.” Cecilia Marti

8. Ontdek wat het op andere plekken betekent om verpleegkundige te zijn

Students with their nursing supervisors in Iloilo

Een van de meest cruciale dingen die je uit een (vrijwillige) stage in het buitenland haalt is de ontdekking wat de titel ‘verpleegkundige’ in een mondiale context betekent. De methoden, praktijken, overtuigingen en waarden van verpleegkundigen verschillen immers afhankelijk van waar je je ter wereld bevindt.

Door als verpleegkundige aan de slag te gaan in het buitenland krijg je de uitzonderlijke kans om de kennis en kunde uit jouw thuisland en cultuur te delen met mensen in het buitenland die net zo gedreven zijn als jij. Sterker nog, het mes snijdt aan twee kanten: als je je ervoor open stelt zul je technieken leren waarmee je je professioneel nog verder mee zal ontwikkelen.

Ben je student, dan is het effect zelfs nog sterker; door in een academisch ziekenhuis te werken kom je in aanraking met collega-studenten verpleegkunde met wie je eindeloos kunt praten over de verschillen tussen jullie studies en wat je er allemaal leert.

Je verdient het om de kans te grijpen uit te vinden hoe het als verpleegkundige in het buitenland is. Waarom zou je niet proberen die voorsprong op medestudenten te pakken en je carrière als verpleegkundige op die manier in de richting van iets speciaals te sturen?

Als je inmiddels hier op de pagina bent aangekomen, ben je klaar om de eerste stap te nemen. Klik op deze link om meer te lezen over een verpleegkundestage in het buitenland,  of neem contact met ons op via +31 10 310 08 32 om samen te kijken wat jouw mogelijkheden zijn.

Share

Zoek naar blogpost