Een nieuw perspectief

Een stage fysiotherapie in een ontwikkelingsland geeft je een hele andere kijk op de gezondheidszorg. Op onze (vrijwillige) fysiotherapie stages in het buitenland ontwikkel je de unieke vaardigheden die je onderscheiden van je medestudent. Na een stage (HBO) fysiotherapie ben je ook beter voorbereid op een carrière als fysiotherapeut. Je leert hoe specialisten omgaan met uitdagingen als veroudering van apparatuur, grote aantallen patiënten en meer.

Wat is inbegrepen?

  • Onze befaamde op maat gemaakte service 
  • Klinische ervaring onder supervisie 
  • Uitgebreide voorbereiding voor vertrek 
  • Support van onze lokale teams, 24/7
  • Ruime, privé huizen inclusief catering
  • Gratis lokale taallessen

Dé fysiotherapie stage op maat

“Wij maken het mogelijk,” zijn woorden waar we bij zweren. Laat ons weten in welke gebieden van fysiotherapie je geïnteresseerd bent, en wij zorgen voor een stage fysiotherapie geheel op maat en verzorgd tot in de puntjes. De buitenlandse stages (HBO) van Work the World zijn ver van doorsnee: ze zijn immers volledig afgestemd op de individuele wensen van jou als student of net afgestudeerde fysiotherapeut. Onze experts doen er alles aan om jou een complete stage-ervaring te geven. Ze begeleiden je bij alle administratieve zaken en het regelen van je visum organiseren je plaatsing in een ziekenhuis en koppelen je aan de juiste begeleider. Daarnaast brengen deze specialisten ook regelmatig een bezoek aan onze teams overzee. Kortom, zij zijn de beste mensen voor deze job!

Een unieke ervaring als fysiotherapeut

Op de afdelingen kom je een scala aan onbekende aandoeningen en ongebruikelijke behandelingen tegen, die je nooit eerder gezien hebt in Nederland of België. Op sommige bestemmingen wordt bijvoorbeeld nog steeds elektrotherapie gebruikt. Mensen in ontwikkelingslanden kunnen vaak geen medische zorg betalen en moeten er ver voor reizen, dus patiënten komen pas langs als het echt nodig is. Daarom zal je tijdens je buitenlandse stage fysiotherapie vaak gevallen tegenkomen die al veel verder gevorderd zijn dan wat je thuis gewend bent. Dit is de perfecte kans om een rijke ervaring aan je cv toe te voegen en je medestudenten een stapje voor te zijn.

Praktische ondersteuning tijdens je klinische stage

Als je eenmaal bent aangekomen op de plek van bestemming staat ons gastvrije team 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar, wat je ook nodig hebt. Onze medewerkers regelen je verblijf in een van onze volledig bewaakte en verzorgde privé-huizen, exclusief voor Work the World studenten. Je krijgt tevens toegang tot MyTrip, ons online informatieplatform dat alle onderdelen van je fysiotherapie stage in het buitenland actief bijhoudt. Ons enige doel is om jou een unieke stage-ervaring van de hoogste kwaliteit op maat te bieden. Of je nu kiest voor een paramedische stage tijdens je studie of in je vrije weken, met een stage fyiotherapie van Work the World ga je verder dan je ooit gedacht had!

Bestemmingen voor je fysiotherapie stage

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

Cambodja’s hoofdstad, zich uitstrekkend rondom de oevers van de machtige Mekong rivier, is een eclectisch centrum van contrasten waar markten vol merkartikelen naast heilige boeddhistische tempels staan. Probeer het traditionele streetfood, verken er het bruisende nachtleven, vaar de rivier af naar de rijstvelden op het platteland, of trek naar de kust voor witte stranden en kristalhelder water. Een fysiotherapie-stage in Cambodja doet je inzien hoe collega’s in het buitenland omgaan met een groot tekort aan middelen. Gebruikmakend van handgemaakte apparatuur help je met de behandeling van patiënten waarbij je een buitengewone verscheidenheid aan aandoeningen tegenkomt; van hersenvliesontsteking tot hersenverlamming. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Filipijnen - Batangas
Leer meer

Tijdens fysiotherapie-stage werk je op de drukke fysiotherapie-afdeling van ons partnerziekenhuis waar ook de afdeling Ergotherapie zich bevindt. Met aandoeningen variërend van Bellse parese, hersenverlamming, brandwonden en trauma tot verwondingen na verkeersongevallen, kom je in aanraking met de uitdagingen die gepaard gaan met zorg in een omgeving met weinig middelen. Het gebruik van bijvoorbeeld handgemaakte revalidatiemiddelen, is er heel normaal. Ook kun je helpen bij de behandeling van een breed scala aan patiënten, waarbij niet iedereen uit Batanga City zal komen, want sommige patiënten komen helemaal uit afgelegen jungledorpjes voor zorg. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Batangas.

Tanzania - Arusha
ARUSHA MAIN IMAGE
Leer meer

Leeuwen spotten op safari? De machtige Kilimanjaro bewonderen? In de diepblauwe wateren van de Indische oceaan duiken? Genieten van zonsondergang met een cocktail in je hand? In het adembenemende Arusha kan dit allemaal! Tijdens een (vrijwillige) paramedische stage in deze levendige stad in Tanzania werk je met zowel klinische als poliklinische patiënten. Bovendien krijg je veel te maken met brandwonden, aangezien ongevallen met exploderende gasbranders tijdens het koken enorm vaak gebeuren. Ook revalidatiegevallen na verkeersongelukken komen erg veel voor. Op je stage fysiotherapie in Arusha ontwikkel je dus de unieke vaardigheden die je onderscheiden van je medestudent. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Arusha.

ARUSHA MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Een moderne bruisende kuststad omgeven door nationale parken, bossen en bergen, in Dar es Salaam bezoek je het ene weekend onvoorstelbaar witte zandstranden met helderblauw water en ga je het weekend daarna op safari om wilde dieren te spotten. Tijdens een (vrijwillige) stage fysiotherapie in de grootste stad van Tanzania kun je je avontuurlijke kant (her)ontdekken, de Kilimanjaro is immers vlakbij, maar ontspanning staat ook op de agenda, en Zanzibar is een must-see. In ons specialistische partnerziekenhuis zie je slachtoffers van verkeersongevallen, mijnongevallen en beroertes in verschillende mate. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Dar es Salaam.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

De witte toppen van het Annapurna-gebergte, onderdeel van de Himalaya, houden de wacht over het bruisende centrum van Pokhara. Yogasessies bij zonsopgang en gezang in de tempels kun je afwisselen met paragliden tussen roofvogels door en tijgers volgen door de dichtbegroeide bossen. Je (vrijwillige) fysiotherapie stage levert je een bijzondere ervaring op in de lepra- en neuro-revalidatiekliniek. Zowel klinische als poliklinische patiënten hebben je aandacht nodig en je zult ook meelopen met specialisten die orthopedische patiënten verzorgen. Verder leer je ook meer over de specifieke behandelingen voor slachtoffers van verkeersongevallen. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

In Kathmandu vind je spiritualiteit en cultuur, maar ook spannende bergavonturen. Zo kun je paragliden door de besneeuwde bergtoppen, bungeejumpen van ’s werelds hoogste platform boven de Bhoti Kosi rivier, rustig tempels verkennen of door de knusse straatjes struinen voor een Nepalese avond die je niet snel vergeet. Tijdens je buitenlandse (HBO) stage behandel je, onder toezicht, patiënten van alle leeftijden en lagen van de maatschappij. Veel voorkomend zijn rugklachten, schouderpijn, letsels aan de ruggengraat en ongevallen. Als buitenlandse student fysiotherapie zal je vooral meelopen op de orthopedie, neurologie en KNO-afdelingen. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Iloilo is een bruisende stad op een tropisch eiland, waar je tot rust kan komen op de zachte zandstranden met palmbonen, verloren kan lopen in de jungles of een trektocht kan wagen in de bergen. De stad is een modern cultureel centrum vol geschiedenis en ontwikkeling. Tijdens het weekend kun je walvissen spotten of je onderdompelen in een natuurlijke warmwaterbron. In onze partnerziekenhuizen bestaat jouw (vrijwillige) stage fysiotherapie uit gestructureerde één-op-één begeleiding, waarmee je aandoeningen zoals Bell’s aangezichtsverlamming, hersenverlamming, verschillende graden van brandwonden en trauma-gerelateerde verwondingen te zien krijgt. Revalidatie-apparatuur is vaak met de hand gemaakt, maar er zijn ook TENS, ES en Amerikaanse machines. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

In Sri Lanka wonen de liefste mensen ter wereld. Ontdek de Boeddhistische tempels, wandel door het bladerdek van theeplantages, rij op een olifant door de jungle, trek door de bergen, struin door de branding van een tropisch strand of scoor een koopje op de juwelen- en antiekmarkt. Tijdens je klinische stage stage in Kandy, Sri Lanka kun je ervaring opdoen op verschillende afdelingen, zoals reumatologie, neurochirurgie, de chirurgische Eerste Hulp of thoraxchirurgie. Ons partnerziekenhuis heeft ook een eigen polikliniek, waar je veel voorkomende aandoeningen zal tegenkomen, zoals cerebrale parese, beroertes, botbreuken, brandwonden en het Guillain-Barre syndroom. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Kandy.

KANDY MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

De kustlijnen, wildreservaten, metropolen en afgelegen dorpen maken Ghana een zeldzame parel in de kroon van Afrika. In elkaar stromende watervallen ontnemen je de adem, terwijl rubberplantages een hele nieuwe stijl van landbouw laten zien. In je vrije tijd kun je ontspannen op de gouden stranden of een afgelegen leprakolonie bezoeken. In de polikliniek behandel je tijdens je buitenlandse (HBO) stage in Ghana zo’n 20 patiënten per dag, waarvan de meeste een paar keer per week langskomen. Als student fysiotherapie in Takoradi kom je gevallen tegen van postoperatieve revalidatie, Bell’s aangezichtsverlamming, Erbse parese en veel meer. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Sri Lanka - Anuradhapura
ANURADHAPURA MAIN IMAGE
Leer meer

Een fysiotherapie stage in Sri Lanka brengt je dicht bij gevallen als hersenverlamming, amputaties, breuken, beroertes, MSK, brandwonden en het Guillan-Barré syndroom. Tijdens je stage-ervaring werk je naast de beste specialisten met rehabilitatiemateriaal dat (soms volledig) met de hand is gemaakt. In je vrije tijd maken witte zandstranden en safari’s langs luipaarden en olifanten je klinische stage in Sri Lanka onvergetelijk. Anuradhapura staat met haar tientallen tempels, stupa’s en paleizen op de UNESCO werelderfgoedlijst. In de nieuwe stad vind je bruisende straatmarkten, kroegen en festivals. Buiten de stad staan ruïnes van paleizen op bergtoppen en vlieg je met een luchtballon over de boomtoppen van de jungle. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Anuradhapura.

ANURADHAPURA MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Met 300 dagen zon per jaar is Arquipa de ideale stage bestemming. (Her) ontdek je avontuurlijke kant en gluur over de rand van de reusachtige Colca Canyon waar adelaars boven je hoofd vliegen, vaar over epische bergmeren, ga raften in wilde stroomversnellingen of leg de tocht af naar het historische Machu Picchu. Struinen over de ambachtelijke markten is een must-do voor wie op zoek is naar ontspanning. Je (vrijwillige) stage fysiotherapie in Arquipa is vooral gericht op klinische en handmatige fysiobehandelingen vanwege het gebrek aan middelen. Aangezien ons partnerziekenhuis de grootste oncologie-afdeling heeft in Zuid-Peru, kun je er ook met kankerpatiënten werken en zal je post-chemotherapie herstelbehandelingen tegenkomen Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Arequipa, Peru.

AREQUIPA MAIN IMAGE
Kent, Laura

Case Study

"The team in the UK are amazing at the pre-departure process, which made everything so easy. It really was hassle-free".

Laura Kent, University of Worcester 2017

Lees Meer
Meijerink, Joost

Case Study

"This was definitely my biggest adventure yet, and a decision I will never regret!"

Joost Meijerink, Hanze Hogeschool 2017

Lees Meer

Case Study

"An experience I will never forget"

MAISY PROVAN, CARDIFF UNIVERSITY 2017

Lees Meer
Berdou Postma

Case Study

Toen ik afgestudeerd was, was de keus snel gemaakt om vrijwillig als fysiotherapeut in Dar es Salaam te gaan werken. Deze reis naar Afrika is een van de hele mooie avonturen in mijn leven.

Berdou Postma, Hanze Hogeschool - Professional Placement 2016

Lees Meer
Foster, Caitlin

Case Study

"You get to see how patients are treated without all the tools we use at home."

Caitlin Foster, Monash University 2015

Lees Meer

Van onze blog