WAAROM EEN FYSIOTHERAPIE STAGE IN HET BUITENLAND?

Een vrijwillige fysiotherapie stage in het buitenland is jouw kans om een klinische stage / minor fysiotherapie te doen in een ziekenhuis met weinig middelen in een ontwikkelingsland.

Vertel ons je favoriete vrijwilligerswerk bestemmingen en het gebied van de fysiotherapie waarin je het meest geïnteresseerd bent, dan plannen en bouwen wij vervolgens jouw vrijwillige buitenland stage hbo fysiotherapie helemaal op maat.

Een stage fysiotherapie in het buitenland laat je een heel ander gezondheidszorgsysteem ervaren dan dat je thuis gewend bent. Je leert zelfs behandelmethoden die je nog nooit eerder hebt meegemaakt, zoals elektrotherapie en waxbaden.

In het ziekenhuis leer je hoe economische en culturele factoren van invloed zijn op het fysiotherapie aanbod in het buitenland. Veel revalidatieapparatuur wordt bijvoorbeeld met de hand gemaakt. Ongewone aandoeningen die je kunt tegenkomen tijdens buitenlandse fysiotherapie stages zijn onder andere klompvoeten en spina bifida.

FYSIOTHERAPIE STAGE IN HET BUITENLAND

DE KLINISCHE ERVARING

Klinische ervaring opdoen tijdens hbo fysiotherapie vrijwilligerswerk in het buitenland gaat over het uitdagen van je kennis en het ontwikkelen van een frisse kijk op fysiotherapie. Je zult binnen de geneeskunde in het buitenland snel leren dat dingen die we in Nederland en België als vanzelfsprekend beschouwen - zoals basisgymnastiekapparatuur - in sommige ontwikkelingslanden als luxe worden beschouwd.

Dingen die je zou kunnen zien zijn:

 • Handgemaakte en geïmproviseerde revalidatieapparatuur

 • Ongebruikelijke aandoeningen zoals lepra

 • Sterke afhankelijkheid van manuele therapieën

 • Eerste bezoeken in extreem late stadia en vergevorderde aandoeningen

Ook in de grondbeginselen van de fysiotherapie zul je bij stages in het buitenland grote verschillen aantreffen. Op veel van onze bestemmingen wordt bijvoorbeeld vaak gebruikgemaakt van behandelingen met ECT- en TENS-machines, die vaak een eerste halte vormen in een behandeling.

Stages hbo fysiotherapie buitenland lopen van maandag tot en met vrijdag. Dat betekent dat je 's avonds en in het weekend vrij bent om een land te verkennen dat je anders misschien nooit zou hebben bezocht.

WAT IS INBEGREPEN?

Met onze service krijg je van begin tot eind ondersteuning. Dit begint vanaf het moment dat je contact opneemt en loopt non-stop door tijdens je buitenlandse fysiotherapie stage en zelfs ook als je weer terug bent in Nederland of België.
 
De uitgebreide service neemt de stress weg die het plannen van iets zo complex als een fysiotherapie stage in het buitenland met zich meebrengt
 
Je krijgt bij ons:
Een op maat gemaakte fysiotherapie stage in het buitenland (vrijwilligerswerk) op de door jou gekozen afdeling | Uitgebreide reisvoorbereiding | 24/7 ondersteuningsteam ter plekke | Gecaterde privé-accommodatie | Luchthavenvervoer bij aankomst
 
Aankomst is elke zondag (elke week van het jaar). Dat betekent dat je kunt reizen wanneer het jou uitkomt. De minimale stageduur is twee weken.
 
Voor een meer gedetailleerde stap-voor-stap handleiding over hoe onze service werkt bij een stage fysiotherapie buitenland, klik hier.

REISMOGELIJKHEDEN

Als student fysiotherapie staat de klinische kant van de zaak absoluut centraal tijdens je fysiotherapie stage in het buitenland.

Maar, of je nu alleen reist of dat je de voorkeur geeft aan de groepssfeer, weekendtrips zijn tijdens je vrijwilligerswerk een hoogtepunt. Onze bestemmingen bieden een overvloed aan avontuur en mogelijkheden om je onder te dompelen in de lokale cultuur.

WAAR MOET IK BEGINNEN?

Neem contact met ons op. Ons team zal al je vragen beantwoorden en je een duidelijker beeld geven van wat je kunt verwachten van een vrijwilligerswerk fysiotherapie stage in het buitenland.

Neem contact op via het korte aanvraagformulier onderaan.

FYSIOTHERAPIE STAGE IN HET BUITENLAND

Bestemmingen voor je fysiotherapie stage

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

In de polikliniek in Ghana behandel je tijdens onze vrijwillige buitenland stages fysiotherapie (hbo) zo’n 20 patiënten per dag, waarvan de meesten een paar keer per week langskomen. Als student fysiotherapie kom je in Takoradi in aanraking met gevallen van postoperatieve revalidatie, ziekte van Bell, Erbse parese en veel meer. Lees hier de unieke buitenlandse stage ervaringen van andere studenten fysiotherapie in Takoradi, Ghana.

+ More
TAKORADI MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens onze vrijwillige buitenland stages fysiotherapie in Kandy, Sri Lanka kun je ervaring opdoen op verschillende ziekenhuisafdelingen, zoals reumatologie, neurochirurgie, de chirurgische Eerste Hulp of thoraxchirurgie. Ons partnerziekenhuis heeft ook een eigen polikliniek, waar je tijdens je vrijwilligerswerk veelvoorkomende aandoeningen zal tegenkomen, zoals cerebrale parese, beroertes, botbreuken, brandwonden en het Guillain-Barre syndroom. Lees hier de onvergetelijke buitenlandse stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Kandy.

+ More
KANDY MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je vrijwillige buitenlandse stage hbo fysiotherapie behandel je, onder toezicht, patiënten van alle leeftijden en lagen van de maatschappij. Veel voorkomend zijn rugklachten, schouderpijn, letsel aan de ruggengraat en ongevallen. Als buitenlandse student fysiotherapie zal je vooral meelopen op de orthopedie, neurologie en KNO-afdelingen. Lees hier de bijzondere ervaringen van andere studenten over hun fysiotherapie stages in Kathmandu.

+ More
KATHMANDU MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens onze vrijwillige stages hbo fysiotherapie in de grootste stad van Tanzania zie je in ons specialistische partnerziekenhuis slachtoffers van verkeersongevallen, mijnongevallen en beroertes in verschillende mate. Ook kun je tijdens je vrijwilligerswerkperiode je avontuurlijke kant (her)ontdekken. De Kilimanjaro is immers vlakbij, maar ontspanning staat ook op de agenda en Zanzibar is een must-see! Lees hier de bijzondere fysiotherapie buitenland stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Dar es Salaam.

+ More
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Vietnam - Hue
Leer meer

De afdeling Revalidatie van ons partnerziekenhuis, een universitair onderwijsziekenhuis, heeft veel ervaring met het begeleiden van buitenlandse stages fysiotherapie. Je helpt onder andere bij de revalidatie van patiënten met brandwonden of pediatrische spina bifida die ook nu nog altijd veroorzaakt wordt door de Agent Orange uit de Vietnamoorlog. Fysiotherapie vrijwilligerswerk in Azië geeft je inzicht hoe zorg er ondanks een gebrek aan moderne apparatuur toch succesvol wordt verleend.

+ More

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

In onze partnerziekenhuizen bestaan onze vrijwillige buitenland stages hbo fysiotherapie uit gestructureerde één-op-één begeleiding, waarmee je aandoeningen zoals ziekte van Bell, hersenverlamming, verschillende graden van brandwonden en traumagerelateerde verwondingen te zien krijgt. Revalidatieapparatuur is vaak met de hand gemaakt, maar er zijn ook TENS, ES en Amerikaanse machines. Lees hier de unieke vrijwilligerswerk stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Iloilo.

+ More
ILOILO MAIN IMAGE

"For anyone thinking about undertaking an overseas placement I would say whether you go alone or with friends, go for it!"

Kim Inott, 2022

Lees Meer

"They placed the pads on the patient’s face and sent electric current through to try and reactivate the affected nerves."

Sophia Azzou, King's College London 2021

Lees Meer

"I learnt so much both in my practical skills, care and compassion and ability to problem solve."

Chloe Dooley, Cardiff University 2020

Lees Meer

"Limited to a gym with little equipment, generating treatment ideas was a challenge."

Emily Moules, Teesside University 2019

Lees Meer

"I even observed an open-reduction-internal-fixation surgery."

Alexander Colvin, Glasgow Caledonian University 2019

Lees Meer

WAT HEBBEN ONZE FYSIOTHERAPIE STAGES TE BIEDEN?

Een fysiotherapie stage van Work the World biedt jou de mogelijkheid een klinische stage te lopen in een onderontwikkeld land. Je brengt tijd door in een ziekenhuis met weinig middelen en ziet onbekende praktijken en vergevorderde condities. Je kunt zelfs de afdelingen kiezen waartussen jij wilt roteren. Lees hier meer.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WORK THE WORLD STAGE?

De voordelen van onze fysiotherapie stages zijn o.a.:

 • Je breidt je klinische kennis en skill set uit
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen, wordt zelfstandiger en vindingrijker 
 • Je maakt jezelf aantrekkelijker voor werkgevers 
 • Je reist
 • Je persoonlijke en professionele netwerk wordt groter
 • Je scherpt je communicatie skills aan

WELKE GEVALLEN KOM JE TEGEN TIJDENS JE FYSIOTHERAPIE STAGE?

Je ziet gevallen als:

 • Klompvoet
 • Hydrocephalus
 • Pediatrische spina bifida
 • Revalidatie na amputatie
 • Post-eclampsie

HOE LANG DUURT EEN WORK THE WORLD FYSIOTHERAPIE STAGE?

Een Work the World stage duurt zo lang als je wilt. Onze minimale duur is een week, maar veel fysiotherapie studenten gaan tussen de 2 en 10 weken mee. Er is geen maximaal aantal weken dat je kunt reizen.

WAT IS EEN FYSIOTHERAPIE STAGE?

Een fysiotherapie stage in het buitenland laat je een totaal andere gezondheidszorgsysteem ervaren dan je gewend bent. Je leert zelfs over praktijken die je nog nooit eerder bent tegengekomen, zoals elektrotherapie en wasbaden. Daarnaast geeft een buitenlandervaring je cv een enorme boost en helpt deze ervaring misschien zelfs wel bij het vinden van je droombaan.