Waarom naar het buitenland?

Een fysiotherapie stage in het buitenland is een kans die je niet wilt missen. Unieke klinische settings laten je zien hoe lokale specialisten behandelplannen opstellen met buitengewoon beperkte en vaak handgemaakte of geïmproviseerde middelen. Zowel persoonlijk als professioneel maak je er een enorme ontwikkeling door.

Al meer dan tien jaar regelen wij (vrijwillige) stages in het buitenland. De hechte banden die we wereldwijd hebben opgebouwd met ziekenhuizen en klinieken zorgen ervoor dat jij ervaringen op kunt doen die je nergens anders kunt krijgen. Bovendien ben je daardoor gegarandeerd van begeleiding van het hoogste niveau. Onze lokale managementteams volgen je stage-ervaring doorlopend en bieden dag en nacht ondersteuning. Ook dragen ze zorg voor het reilen en zeilen van onze gecaterde privé-huizen en controleren regelmatig je klinische vooruitgang.

Hoe werkt het?

De expertise die we hebben opgebouwd rondom onze programma’s helpen jou bij het maken van een weloverwogen keuze voor je stagebestemming. Daarna stellen we je stage samen gebaseerd op jouw specifieke klinische interesses – werken met lepra-patiënten bijvoorbeeld, of revalidatie van brandwondpatiënten. Samen met ons team van deskundigen kun je je stage tot in de puntjes voorbereiden en aanpassen aan je wensen.

Ondertussen zijn wij achter de schermen hard bezig met de voorbereidingen van je buitenlandse fysiotherapie trip. Om elke stap inzichtelijk voor je te maken, kun je inloggen op My Trip, onze online stageplanner. Dit interactieve platform bevat alle persoonlijke informatie over elk onderdeel van jouw reis.

Team en accommodatie

Bij aankomst op je bestemming word je opgehaald door een medewerker van ons lokale managementteam. Die brengt je naar het Work the World-huis waar je een uitgebreide welkomsbriefing krijgt. Daarna krijg je een leuke rondleiding in de omgeving en breng je een eerste bezoek aan het ziekenhuis. Welke bestemming je ook kiest; al onze huizen zijn ruim, privé en veilig. Je verblijft er met studenten en professionals uit allerlei disciplines waardoor er een gezellige sfeer hangt. Je zult de talloze reismogelijkheden voor tijdens de weekenden met je nieuwe vrienden geweldig vinden. Ons management team is altijd in de buurt om 24/7 ondersteuning te bieden. De rest van het huisteam bestaat uit een chef-kok, een huishouder en een taaldocent die twee keer per week lokale taallessen verzorgt.

Jouw stage

Voor aanvang van je stage laat ons team je precies zien hoe je bij het ziekenhuis komt. Ook stellen ze je voor aan de teams waarmee je gaat werken. De sterke banden die we hebben opgebouwd met onze partnerinstellingen zorgen ervoor dat jij in aanraking komt met aandoeningen in vergevorderde stadia, minder bekende revalidatiemethoden en verschillende culturele houdingen ten aanzien van zorg. Om ervoor te zorgen dat je stage aan al je verwachtingen voldoet, zul je merken dat onze lokale teams je ervaringen nauwgezet volgen. Doordat je stagedagen van maandag tot en met vrijdag lopen, heb je de avonden en weekenden vrij om je bestemming verder te verkennen. Om deze en nog vele andere redenen is vrijwilligerswerk in het buitenland op het gebied van fysiotherapie een unieke kans die je zeker niet wilt missen.

Bestemmingen voor je fysiotherapie stage

Mexico - Merida
Leer meer

Merida is Mexico’s culturele hoofdstad, vol prachtige koloniale architectuur, groene pleinen en brede boulevards. Drukke bars en restaurants zorgen ’s avonds voor een bruisende sfeer. Buiten de stad neem je een duik in de prachtige onderwatergrotten cenotes, ontspan je op tropische stranden en bezoek je eeuwenoude ontzagwekkende Maya-ruïnes.

 

Het fysiotherapieteam in ons partnerziekenhuis behandelt een breed scala aan aandoeningen – van alledaagse pijntjes, kwalen en spanningen tot ernstige brandwonden. Samen met lokale specialisten help je ook bij de revalidatie van patiënten met neurologische aandoeningen zoals een beroerte, de Ziekte van Bell en werkgerelateerde verwondingen. In een ander, moderner ziekenhuis doe je ervaring op met ademhalingstherapie en postoperatieve patiënten.

Vietnam - Hue
Leer meer

Een levendig centrum van Zuidoost-Aziatische cultuur en een backpackersfavoriet, met talloze bruisende markten, gezellige bars en heerlijk streetfood. Dichtbij tropische stranden, regenwouden en eeuwenoude tempels en pagodes kun je je hier van je avontuurlijkste kant laten zien.

 

De afdeling Revalidatie van ons partnerziekenhuis, een universitair onderwijsziekenhuis, heeft veel ervaring met het begeleiden van fysiotherapeuten. Je helpt bij de revalidatie van gevallen variërend van brandwonden tot pediatrische spina bifida die, generaties na het gebruik, veroorzaakt wordt door de Agent Orange uit de Vietnamoorlog. Je krijgt inzicht hoe zorg succesvol wordt verleend ondanks een gebrek aan moderne apparatuur.

Zambia - Lusaka
Leer meer

Lusaka is het kloppend hart van Zambia. Van hieruit kun je zo’n 20 wildparken bezoeken om neushoorns, leeuwen, olifanten en jachtluipaarden te spotten. Misschien zie je zelfs wel nijlpaarden waden door de prachtige Zambezi-rivier, terwijl je langs de oever voorbij peddelt in je kano. Hier maak je kennis met de rijke lokale cultuur en tradities die zo diepgeworteld zijn in de Zambiaanse stammencultuur.

 

Op klinisch gebied kun je hier werken met herhaalpatiënten, in klompvoetklinieken, met patiënten met neurologische aandoeningen, geamputeerden en brandwondpatiënten, in de gespecialiseerde ziekenhuisgym en je kunt zelfs zien hoe het ziekenhuis zijn eigen mallen en protheses maakt. Ook kun je helpen bij orthopedische behandelingen en ademhalingstherapie.

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

Cambodja’s hoofdstad, zich uitstrekkend rondom de oevers van de machtige Mekong rivier, is een eclectisch centrum van contrasten waar markten vol merkartikelen naast heilige boeddhistische tempels staan. Probeer het traditionele streetfood, verken er het bruisende nachtleven, vaar de rivier af naar de rijstvelden op het platteland, of trek naar de kust voor witte stranden en kristalhelder water. Een fysiotherapie-stage in Cambodja doet je inzien hoe collega’s in het buitenland omgaan met een groot tekort aan middelen. Gebruikmakend van handgemaakte apparatuur help je met de behandeling van patiënten waarbij je een buitengewone verscheidenheid aan aandoeningen tegenkomt; van hersenvliesontsteking tot hersenverlamming. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Een moderne bruisende kuststad omgeven door nationale parken, bossen en bergen, in Dar es Salaam bezoek je het ene weekend onvoorstelbaar witte zandstranden met helderblauw water en ga je het weekend daarna op safari om wilde dieren te spotten. Tijdens een (vrijwillige) stage fysiotherapie in de grootste stad van Tanzania kun je je avontuurlijke kant (her)ontdekken, de Kilimanjaro is immers vlakbij, maar ontspanning staat ook op de agenda, en Zanzibar is een must-see. In ons specialistische partnerziekenhuis zie je slachtoffers van verkeersongevallen, mijnongevallen en beroertes in verschillende mate. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Dar es Salaam.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

De witte toppen van het Annapurna-gebergte, onderdeel van de Himalaya, houden de wacht over het bruisende centrum van Pokhara. Yogasessies bij zonsopgang en gezang in de tempels kun je afwisselen met paragliden tussen roofvogels door en tijgers volgen door de dichtbegroeide bossen. Je (vrijwillige) fysiotherapie stage levert je een bijzondere ervaring op in de lepra- en neuro-revalidatiekliniek. Zowel klinische als poliklinische patiënten hebben je aandacht nodig en je zult ook meelopen met specialisten die orthopedische patiënten verzorgen. Verder leer je ook meer over de specifieke behandelingen voor slachtoffers van verkeersongevallen. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

In Kathmandu vind je spiritualiteit en cultuur, maar ook spannende bergavonturen. Zo kun je paragliden door de besneeuwde bergtoppen, bungeejumpen van ’s werelds hoogste platform boven de Bhoti Kosi rivier, rustig tempels verkennen of door de knusse straatjes struinen voor een Nepalese avond die je niet snel vergeet. Tijdens je buitenlandse (HBO) stage behandel je, onder toezicht, patiënten van alle leeftijden en lagen van de maatschappij. Veel voorkomend zijn rugklachten, schouderpijn, letsels aan de ruggengraat en ongevallen. Als buitenlandse student fysiotherapie zal je vooral meelopen op de orthopedie, neurologie en KNO-afdelingen. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Iloilo is een bruisende stad op een tropisch eiland, waar je tot rust kan komen op de zachte zandstranden met palmbonen, verloren kan lopen in de jungles of een trektocht kan wagen in de bergen. De stad is een modern cultureel centrum vol geschiedenis en ontwikkeling. Tijdens het weekend kun je walvissen spotten of je onderdompelen in een natuurlijke warmwaterbron. In onze partnerziekenhuizen bestaat jouw (vrijwillige) stage fysiotherapie uit gestructureerde één-op-één begeleiding, waarmee je aandoeningen zoals Bell’s aangezichtsverlamming, hersenverlamming, verschillende graden van brandwonden en trauma-gerelateerde verwondingen te zien krijgt. Revalidatie-apparatuur is vaak met de hand gemaakt, maar er zijn ook TENS, ES en Amerikaanse machines. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

In Sri Lanka wonen de liefste mensen ter wereld. Ontdek de Boeddhistische tempels, wandel door het bladerdek van theeplantages, rij op een olifant door de jungle, trek door de bergen, struin door de branding van een tropisch strand of scoor een koopje op de juwelen- en antiekmarkt. Tijdens je klinische stage stage in Kandy, Sri Lanka kun je ervaring opdoen op verschillende afdelingen, zoals reumatologie, neurochirurgie, de chirurgische Eerste Hulp of thoraxchirurgie. Ons partnerziekenhuis heeft ook een eigen polikliniek, waar je veel voorkomende aandoeningen zal tegenkomen, zoals cerebrale parese, beroertes, botbreuken, brandwonden en het Guillain-Barre syndroom. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Kandy.

KANDY MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

De kustlijnen, wildreservaten, metropolen en afgelegen dorpen maken Ghana een zeldzame parel in de kroon van Afrika. In elkaar stromende watervallen ontnemen je de adem, terwijl rubberplantages een hele nieuwe stijl van landbouw laten zien. In je vrije tijd kun je ontspannen op de gouden stranden of een afgelegen leprakolonie bezoeken. In de polikliniek behandel je tijdens je buitenlandse (HBO) stage in Ghana zo’n 20 patiënten per dag, waarvan de meeste een paar keer per week langskomen. Als student fysiotherapie in Takoradi kom je gevallen tegen van postoperatieve revalidatie, Bell’s aangezichtsverlamming, Erbse parese en veel meer. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Sri Lanka - Anuradhapura
ANURADHAPURA MAIN IMAGE
Leer meer

Een fysiotherapie stage in Sri Lanka brengt je dicht bij gevallen als hersenverlamming, amputaties, breuken, beroertes, MSK, brandwonden en het Guillan-Barré syndroom. Tijdens je stage-ervaring werk je naast de beste specialisten met rehabilitatiemateriaal dat (soms volledig) met de hand is gemaakt. In je vrije tijd maken witte zandstranden en safari’s langs luipaarden en olifanten je klinische stage in Sri Lanka onvergetelijk. Anuradhapura staat met haar tientallen tempels, stupa’s en paleizen op de UNESCO werelderfgoedlijst. In de nieuwe stad vind je bruisende straatmarkten, kroegen en festivals. Buiten de stad staan ruïnes van paleizen op bergtoppen en vlieg je met een luchtballon over de boomtoppen van de jungle. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Anuradhapura.

ANURADHAPURA MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Met 300 dagen zon per jaar is Arquipa de ideale stage bestemming. (Her) ontdek je avontuurlijke kant en gluur over de rand van de reusachtige Colca Canyon waar adelaars boven je hoofd vliegen, vaar over epische bergmeren, ga raften in wilde stroomversnellingen of leg de tocht af naar het historische Machu Picchu. Struinen over de ambachtelijke markten is een must-do voor wie op zoek is naar ontspanning. Je (vrijwillige) stage fysiotherapie in Arquipa is vooral gericht op klinische en handmatige fysiobehandelingen vanwege het gebrek aan middelen. Aangezien ons partnerziekenhuis de grootste oncologie-afdeling heeft in Zuid-Peru, kun je er ook met kankerpatiënten werken en zal je post-chemotherapie herstelbehandelingen tegenkomen Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Arequipa, Peru.

AREQUIPA MAIN IMAGE

"They used a lot of passive treatments, such as TENS, ultrasound and passive mobilisation."

Veerle Jager, 2019

Lees Meer

"We quickly learnt how to be more resourceful, using a glove filled with water for a pressure cushion – something we’d never see back home!"

Carys Jones & Laura Tasker, Cardiff University 2019

Lees Meer

"I was placed in a variety of settings in the hospital including outpatients, critical care, oncology, neurology, amputations, and paediatrics"

Catherine Benson, Cardiff University 2019

Lees Meer

"Treatment was heavily based on electrotherapy, manual therapy and exercise prescription."

Veronica Goldring, University of Melbourne 2019

Lees Meer

"I came home realising that despite being overstretched and understaffed, their system works."

Siwan Jones, Cardiff University 2018

Lees Meer