WAAROM EEN FYSIOTHERAPIE STAGE IN HET BUITENLAND?

Een fysiotherapie stage in het buitenland is jouw kans om een klinische stage te doen in een ziekenhuis met weinig middelen in een ontwikkelingsland.

Vertel ons je favoriete bestemmingen en het gebied van de fysiotherapie waarin je het meest geïnteresseerd bent, dan plannen en bouwen wij vervolgens jouw stage fysiotherapie helemaal op maat.

Een stage fysiotherapie in het buitenland laat je een heel ander gezondheidszorgsysteem ervaren dan dat je thuis gewend bent. Je leert zelfs behandelmethoden die je nog nooit eerder hebt meegemaakt, zoals elektrotherapie en waxbaden.

In het ziekenhuis leer je hoe economische en culturele factoren van invloed zijn op het aanbod van fysiotherapie in het buitenland. Veel revalidatieapparatuur wordt bijvoorbeeld met de hand gemaakt. Ongewone aandoeningen die je kunt tegenkomen zijn onder andere klompvoeten en spina bifida.

FYSIOTHERAPIE STAGE IN HET BUITENLAND

DE KLINISCHE ERVARING

Klinische ervaring opdoen in het buitenland gaat over het uitdagen van je kennis en het ontwikkelen van een frisse kijk op fysiotherapie. Je zult snel leren dat dingen die we in Nederland en België als vanzelfsprekend beschouwen -zoals basisgymnastiekapparatuur - in sommige ontwikkelingslanden als luxe worden beschouwd.

Dingen die je zou kunnen zien zijn onder andere:

 • Handgemaakte en geïmproviseerde revalidatieapparatuur
 • Ongebruikelijke aandoeningen zoals lepra
 • Sterke afhankelijkheid van manuele therapieën
 • Eerste bezoeken in extreem late stadia en vergevorderde aandoeningen

Ook in de grondbeginselen van de fysiotherapie zul je grote verschillen aantreffen. Op veel van onze bestemmingen wordt bijvoorbeeld vaak gebruik gemaakt van behandelingen met ECT- en TENS-machines, die vaak een eerste halte in een behandeling vormen.

Ziekenhuisstages lopen van maandag tot en met vrijdag. Dat betekent dat je 's avonds en in het weekend vrij bent om een land te verkennen dat je anders misschien nooit zou hebben bezocht.

WAT IS INBEGREPEN?

Met onze service krijg je van begin tot eind ondersteuning. Dit begint vanaf het moment dat je contact opneemt en loopt door tijdens je stage en zelfs ook als je weer terug bent in Nederland en België. 
 
De uitgebreide service neemt de stress weg die het plannen van iets zo complex als een fysiotherapie stage in het buitenland met zich meebrengt.
 
Ook krijg je bij ons:
Een op maat gemaakte fysiotherapie stage op de door jou gekozen afdeling | Uitgebreide reisvoorbereiding | 24/7 ondersteuningsteam ter plekke | Gecaterde privé-accommodatie | Luchthavenvervoer bij aankomst
 
Aankomst is elke zondag (elke week van het jaar). Dat betekent dat je kunt reizen wanneer het jou uitkomt. De minimale stageduur is twee weken.
 
Voor een meer gedetailleerde stap-voor-stap handleiding over hoe onze service werkt, klik hier.

REISMOGELIJKHEDEN

Als student fysiotherapie staat de klinische kant van de zaak absoluut centraal tijdens je reis.

Maar, of je nu alleen reist of dat je de voorkeur geeft aan de groepssfeer, weekendtrips zijn een hoogtepunt. Van trektochten door de Himalaya tot wildwatervaren op de Zambezi, onze bestemmingen bieden een overvloed aan avontuur en mogelijkheden om je onder te dompelen in de lokale cultuur.

WAAR MOET IK BEGINNEN?

Neem contact met ons op. Ons team zal al je vragen beantwoorden en je een duidelijker beeld geven van wat je kunt verwachten van een fysiotherapie stage in het buitenland.

Neem contact op via het korte aanvraagformulier.

FYSIOTHERAPIE STAGE IN HET BUITENLAND

BOEK MET VERTROUWEN

Het is officieel: buitenlandse stages hebben groen licht gekregen en onze programma's zijn open!

We weten dat plannen kunnen veranderen, dus zodra je je plek hebt geboekt, kun je onbeperkt je reisdata wijzigen, helemaal gratis.

oNTDEK HOE

Bestemmingen voor je fysiotherapie stage

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

In de polikliniek behandel je tijdens je buitenlandse (HBO) stage in Ghana zo’n 20 patiënten per dag, waarvan de meeste een paar keer per week langskomen. Als student fysiotherapie in Takoradi kom je gevallen tegen van postoperatieve revalidatie, Bell’s aangezichtsverlamming, Erbse parese en veel meer. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Takoradi, Ghana.

+ More
TAKORADI MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je klinische stage stage in Kandy, Sri Lanka kun je ervaring opdoen op verschillende afdelingen, zoals reumatologie, neurochirurgie, de chirurgische Eerste Hulp of thoraxchirurgie. Ons partnerziekenhuis heeft ook een eigen polikliniek, waar je veel voorkomende aandoeningen zal tegenkomen, zoals cerebrale parese, beroertes, botbreuken, brandwonden en het Guillain-Barre syndroom. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Kandy.

+ More
KANDY MAIN IMAGE

Mexico - Merida
Leer meer

Het fysiotherapieteam in ons partnerziekenhuis behandelt een breed scala aan aandoeningen – van alledaagse pijntjes, kwalen en spanningen tot ernstige brandwonden. Samen met lokale specialisten help je ook bij de revalidatie van patiënten met neurologische aandoeningen zoals een beroerte, de Ziekte van Bell en werkgerelateerde verwondingen. In een ander, moderner ziekenhuis doe je ervaring op met ademhalingstherapie en postoperatieve patiënten.

+ More

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je buitenlandse (HBO) stage behandel je, onder toezicht, patiënten van alle leeftijden en lagen van de maatschappij. Veel voorkomend zijn rugklachten, schouderpijn, letsels aan de ruggengraat en ongevallen. Als buitenlandse student fysiotherapie zal je vooral meelopen op de orthopedie, neurologie en KNO-afdelingen. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Kathmandu.

+ More
KATHMANDU MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

Je (vrijwillige) fysiotherapie stage levert je een bijzondere ervaring op in de lepra- en neuro-revalidatiekliniek. Zowel klinische als poliklinische patiënten hebben je aandacht nodig en je zult ook meelopen met specialisten die orthopedische patiënten verzorgen. Verder leer je ook meer over de specifieke behandelingen voor slachtoffers van verkeersongevallen. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Pokhara.

+ More
POKHARA MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens een (vrijwillige) stage fysiotherapie in de grootste stad van Tanzania kun je je avontuurlijke kant (her)ontdekken, de Kilimanjaro is immers vlakbij, maar ontspanning staat ook op de agenda, en Zanzibar is een must-see. In ons specialistische partnerziekenhuis zie je slachtoffers van verkeersongevallen, mijnongevallen en beroertes in verschillende mate. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Dar es Salaam.

+ More
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Vietnam - Hue
Leer meer

De afdeling Revalidatie van ons partnerziekenhuis, een universitair onderwijsziekenhuis, heeft veel ervaring met het begeleiden van fysiotherapeuten. Je helpt bij de revalidatie van gevallen variërend van brandwonden tot pediatrische spina bifida die, generaties na het gebruik, veroorzaakt wordt door de Agent Orange uit de Vietnamoorlog. Je krijgt inzicht hoe zorg succesvol wordt verleend ondanks een gebrek aan moderne apparatuur.

+ More

Zambia - Lusaka
Leer meer

Op klinisch gebied kun je hier werken met herhaalpatiënten, in klompvoetklinieken, met patiënten met neurologische aandoeningen, geamputeerden en brandwondpatiënten, in de gespecialiseerde ziekenhuisgym en je kunt zelfs zien hoe het ziekenhuis zijn eigen mallen en protheses maakt. Ook kun je helpen bij orthopedische behandelingen en ademhalingstherapie.

+ More

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

In onze partnerziekenhuizen bestaat jouw (vrijwillige) stage fysiotherapie uit gestructureerde één-op-één begeleiding, waarmee je aandoeningen zoals Bell’s aangezichtsverlamming, hersenverlamming, verschillende graden van brandwonden en trauma-gerelateerde verwondingen te zien krijgt. Revalidatie-apparatuur is vaak met de hand gemaakt, maar er zijn ook TENS, ES en Amerikaanse machines. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten fysiotherapie in Iloilo.

+ More
ILOILO MAIN IMAGE

Indonesië - Yogyakarta
Leer meer

Opening 2023! Al meteen bij binnenkomst in het ziekenhuis zul je de gezondheidszorg in Yogyakarta gaan vergelijken met die in Nederland. Veel is er anders: de middelen en apparatuur zijn beperkt en je zult er aandoeningen zien die je alleen kent uit de boeken. Je zult zelfs zien hoe lokale fysiotherapeuten slim geïmproviseerde technieken gebruiken om hun patiënten te helpen revalideren. En hoewel we niet kunnen garanderen dat je lepra-revalidatie zult zien, heeft Indonesië het op twee na hoogste aantal nieuwe lepragevallen ter wereld, dus een stage hier geeft je een goede kans.

+ More

"They placed the pads on the patient’s face and sent electric current through to try and reactivate the affected nerves."

Sophia Azzou, King's College London 2021

Lees Meer

"I learnt so much both in my practical skills, care and compassion and ability to problem solve."

Chloe Dooley, Cardiff University 2020

Lees Meer

"I observed a variety of neurological rehab cases that were all memorable for different reasons."

Bethan Wesley, Cardiff University 2020

Lees Meer

"Limited to a gym with little equipment, generating treatment ideas was a challenge."

Emily Moules, Teesside University 2019

Lees Meer

"I even observed an open-reduction-internal-fixation surgery."

Alexander Colvin, Glasgow Caledonian University 2019

Lees Meer

WAT HEBBEN ONZE FYSIOTHERAPIE STAGES TE BIEDEN?

Een fysiotherapie stage van Work the World biedt jou de mogelijkheid een klinische stage te lopen in een onderontwikkeld land. Je brengt tijd door in een ziekenhuis met weinig middelen en ziet onbekende praktijken en vergevorderde condities. Je kunt zelfs de afdelingen kiezen waartussen jij wilt roteren. Lees hier meer.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WORK THE WORLD STAGE?

De voordelen van onze fysiotherapie stages zijn o.a.:

 • Je breidt je klinische kennis en skill set uit
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen, wordt zelfstandiger en vindingrijker 
 • Je maakt jezelf aantrekkelijker voor werkgevers 
 • Je reist
 • Je persoonlijke en professionele netwerk wordt groter
 • Je scherpt je communicatie skills aan

NAAR WELKE BESTEMMINGEN KAN IK VOOR MIJN FYSIOTHERAPIE STAGE?

Work the World organiseert geneeskunde stages in Afrika, Azië of Latijns-Amerika, met plekken in 9 verschillende landen: 1. Tanzania 2. Zambia 3. Vietnam  4. Indonesie 5. Mexico 6. Ghana 7. De Filipijnen 8. Nepal 9. Sri Lanka

WELKE GEVALLEN KOM JE TEGEN TIJDENS JE FYSIOTHERAPIE STAGE?

Je ziet gevallen als:

 • Klompvoet
 • Hydrocephalus
 • Pediatrische spina bifida
 • Revalidatie na amputatie
 • Post-eclampsie

HOE LANG DUURT EEN WORK THE WORLD FYSIOTHERAPIE STAGE?

Een Work the World stage duurt zo lang als je wilt. Onze minimale duur is een week, maar veel fysiotherapie studenten gaan tussen de 2 en 10 weken mee. Er is geen maximaal aantal weken dat je kunt reizen.

WAT IS EEN FYSIOTHERAPIE STAGE?

Een fysiotherapie stage in het buitenland laat je een totaal andere gezondheidszorgsysteem ervaren dan je gewend bent. Je leert zelfs over praktijken die je nog nooit eerder bent tegengekomen, zoals elektrotherapie en wasbaden. Daarnaast geeft een buitenlandervaring je cv een enorme boost en helpt deze ervaring misschien zelfs wel bij het vinden van je droombaan.