Waarom naar het buitenland?

Een buitenlandse stage verpleegkunde is een kans om ervaring op te doen in een druk ziekenhuis met weinig middelen in een ontwikkelingsland.

Elk jaar zijn er steeds meer studenten verpleegkunde die via ons hun verpleegkunde stage in het buitenland volgen.

Op een verpleegkundige stage in het buitenland leer je meer over verpleging in een heel ander gezondheidszorgsysteem dan je gewend bent, en observeer je behandelmethoden die je nog nooit hebt gezien. Je kunt je ervaring volledig afstemmen op je klinische interesses.

Doe bijvoorbeeld ervaring op met tropische ziekten, zie hoe sociale en culturele factoren de lokale klinische praktijken beïnvloeden en ervaar aan den lijve de wereldwijde gezondheidsproblemen in het veld.

DE KLINISCHE ERVARING

De klinische ervaring gaat over het uitdagen van jezelf en het verkrijgen van inzicht door nieuwe ervaringen als verpleegkundige in het buitenland.
 
Een aantal dingen die je zult zien tijdens je buitenland stage verpleegkunde zijn:

  • Verschillende culturele houdingen ten opzichte van zorg
  • De invloed van religieuze overtuigingen op de praktijk
  • Patiënten die zich zelfs de meest elementaire behandeling niet kunnen veroorloven
  • Eerste bezoek in extreem laat stadium en vergevorderde aandoeningen

Je zult ook grote verschillen zien in de grondbeginselen van de verpleging. Zo nemen op veel van onze bestemmingen families de verantwoordelijkheid op zich voor veel taken die (in Nederland en België) onder de verantwoordelijkheid van een verpleegkundige zouden vallen, zoals persoonlijke verzorging.
 
Je ziekenhuisstage loopt van maandag tot en met vrijdag, waardoor je 's avonds en in het weekend vrij bent om de bestemming die je hebt gekozen verder te verkennen.

WAT IS INBEGREPEN?

Onze service is end-to-end. Dat betekent dat wij je voor, tijdens en zelfs na je reis zullen ondersteunen.

De service omvat alle onderdelen, zodat je geen stress meer krijgt bij het plannen van een vrijwillige verpleegkunde stage in het buitenland.

Ook krijg je bij ons:
Een op maat gemaakte stage op de door jouw gekozen afdeling | Uitgebreide reisvoorbereiding | 24/7 ondersteuningsteam ter plekke | Gecaterde privé-accommodatie | Luchthaventransfer bij aankomst| Certificaat voor je MBO/HBO opleiding

Aankomst is elke zondag, 52 weken per jaar (je kunt reizen wanneer het jou uitkomt), en de duur van de reis is minimaal twee weken.

Voor een meer gedetailleerde stap-voor-stap handleiding over hoe onze service werkt, klik hier.

REISMOGELIJKHEDEN

Je klinische stage is de kern van je reis, maar je hebt ook meer dan genoeg tijd buiten het ziekenhuis om het land van je keuze te ervaren.

Of je nu liever alleen reist of met een groep, weekendtrips zijn een bijzonder hoogtepunt. Van trektochten door de Himalaya tot rafting op de Zambezi; je hebt genoeg mogelijkheden voor avontuur en om je onder te dompelen in je gastcultuur.

WAAR MOET IK BEGINNEN?

Je eerste stap is een gesprek met ons team. Zij staan klaar om al je vragen te beantwoorden, en zullen een levendig beeld schetsen van hoe een stage verpleegkunde in het buitenland er voor jou uit zou kunnen zien.

Neem contact op via het korte aanvraagformulier.

Met vertrouwen boeken

We beseffen dat de wereldwijde situatie elke dag verandert. Daarom kun je nu onbeperkt je reisdata of bestemmingskeuze wijzigingen wanneer je een buitenlandse stage bij Work the World boekt.

oNTDEK HOE

Bestemmingen voor je verpleegkunde stage

Indonesië - Yogyakarta
Leer meer

Verpleegkundigen in Indonesië staan voor verschillende uitdagingen, waaronder de verhouding patiënt-verpleegkundige. In Nederland hebben we ongeveer 150 verpleegkundigen per 10.000 mensen, terwijl dat er in Indonesië ongeveer 13 per 10.000 zijn. Dit maakt het voor lokale verpleegkundigen moeilijker om aandoeningen als tuberculose en diarree te bestrijden, die - hoewel in afnemende mate - nog steeds veel voorkomen in Indonesië. In ons partnerziekenhuis zie je het ongelooflijke werk dat de verpleegkundigen verrichten om het personeelstekort te compenseren. Je zult ook zien hoe een veranderend voedingspatroon en een toename van het tabaksgebruik heeft geleid tot een explosie van diabetes en hart- en vaatziekten.

+ More

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je buitenlandse stage in Ghana loop je mee op verschillende afdelingen en op meerdere locaties, zoals regioziekenhuizen, zorgcentra en klinieken. Meer landinwaarts zie je aandoeningen die je thuis niet snel zult tegenkomen, zoals malaria, tuberculose en tyfus. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Takoradi, Ghana.

+ More
TAKORADI MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

Onze partnerziekenhuizen in Kandy, Sri Lanka zijn perfect voor de verpleegkunde student die zich nog wil oriënteren tijdens een (vrijwillige) medische stage. Zo kun je er roteren tussen verschillende afdelingen om een beter beeld te krijgen van het zorgsysteem. Tijdens je stage in Kandy kom je gevallen tegen zoals dengue koorts, tuberculose en ondervoeding. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Kandy.

+ More
KANDY MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Een (vrijwillige) stage verpleegkunde in Iloilo is heel praktijkgericht; familie regelt hier immers de bedzorg, zodat verpleegkundigen zich echt met de behandeling kunnen bezighouden. Tijdens je stage-ervaring kom je op verschillende afdelingen terecht, van pediatrie tot de behandeling van rabiës. Ook de kliniek voor dierenbeten is een bijzondere favoriet onder de studenten verpleegkunde. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Iloilo.

+ More
ILOILO MAIN IMAGE

Mexico - Merida
Leer meer

Leer van plaatselijke verplegers in een zeer gespecialiseerd, hightech overheidsziekenhuis alles over de Mexicaanse gezondheidszorg. De meeste patiënten komen uit armere milieus en hebben ernstige aandoeningen waarmee ze pas na een lang en vaak ingewikkeld doorverwijzingsproces in het ziekenhuis komen. Ook kun je er werken met patiënten die lijden aan tropische ziekten zoals chagas, chikungunya en dengue.

+ More

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Het is mogelijk om je (vrijwillige) klinische stage in Kathmandu, Nepal volledig in te richten op jouw gewenste specialisatie. Veel van de beste specialisten in het land werken er in ons partnerziekenhuis en je kunt meereizen met een outreach programma rondom Kathmandu. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Kathmandu.

+ More
KATHMANDU MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

Als verpleegkundige in het buitenland richt jij je op de behandeling, want in Nepal verzorgt familie immers de bedzorg. Je (vrijwillige) stage kunnen we inrichten op jouw specialisatie en interessegebied, zoals leprarehabilitatie, neonatale intensieve zorg of kennisuitwisseling met lokale studenten. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Pokhara.

+ More
POKHARA MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je klinische stage in Tanzania kom je terecht op plekken met de beste medische faciliteiten en heb je toegang tot de beste begeleiders. Je (vrijwillige) medische stage in Dar es Salaam kun je volledig inrichten op jouw interessegebieden, van pediatrie tot hiv, of je kunt meelopen op verschillende ziekenhuisafdelingen. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Dar es Salaam

+ More
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Vietnam - Hue
Leer meer

In Hue werken we samen met een universitair onderwijsziekenhuis, wat het de ideale plek maakt voor stages verpleegkunde. Je doet ervaring op in een scala aan klinische settings zoals SEH, pediatrie, psychiatrie, oncologie, reproductieve endocrinologie en infertiliteit, gastro-intestinale endoscopie en zelfs met traditioneel Vietnamese geneeskunde.

+ More

Zambia - Lusaka
Leer meer

Ons partnerziekenhuis in Lusaka bestaat eigenlijk uit vijf ziekenhuizen: een ziekenhuis voor volwassenen, voor kinderen, voor moeders & pasgeborenen, een oncologisch en een oogziekenhuis. Door de flexibiliteit binnen onze stages kun je op al deze afdelingen meelopen. Doe ervaring op met glaucoom, klompvoeten, ondervoeding, kinder-hiv en baarmoederhalskanker – een van de belangrijkste oorzaken van sterfte onder Zambiaanse vrouwen.

+ More

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

Tijdens een verpleegkunde-stage kun je hier meekijken bij tropische infectieziekten als malaria, hiv, tbc en influenza. Bovendien zullen patiënten in veel ernstigere stadia van hun aandoening verkeren dan je gewend bent. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

+ More
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

"My advice to anyone considering going overseas is to go in with an open mind and a positive attitude. Ghana was incredible and it met all my expectations."

Shawna Riley, The University of Skron 2021

Lees Meer

"Ik zag pathologieën die je anders nooit zou zien. Ik mocht helpen bij lokale behandelmethoden zoals het verzorgen van wonden met honing".

Annelien D'Hondt, 2020

Lees Meer

"Don’t hold yourself back. You’ll learn so much more about global healthcare – all valuable life lessons. You’ll also a lot of fun and make so many new friends".

Louise de Goede, 2020

Lees Meer

"Het is een ervaring voor het leven, Geniet van elk moment."

Simon Van Bavel, 2020

Lees Meer

"I gained experience that I wouldn’t get anywhere else."

Danielle Broad, University of Birmingham 2020

Lees Meer

WAT HEBBEN ONZE VERPLEEGKUNDE STAGES TE BIEDEN?

Een verpleegkunde stage van Work the World biedt jou de mogelijkheid een klinische stage te lopen in een onderontwikkeld land. Je brengt tijd door in een ziekenhuis met weinig middelen en ziet onbekende praktijken en vergevorderde condities. Je kunt zelfs de afdelingen kiezen waartussen jij wilt roteren. Lees hier meer. 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WORK THE WORLD STAGE?

De voordelen van onze verpleegkundige stages zijn o.a.:

  • Je breidt je klinische kennis en skill set uit
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen, wordt zelfstandiger en vindingrijker 
  • Je maakt jezelf aantrekkelijker voor werkgevers 
  • Je reist
  • Je persoonlijke en professionele netwerk wordt groter
  • Je scherpt je communicatie skills aan

NAAR WELKE BESTEMMINGEN KAN IK VOOR MIJN VERPLEEGKUNDE STAGE?

Work the World organiseert verpleegkunde stages in Afrika, Azië of Latijns-Amerika, met plekken in 10 verschillende landen: 1. Tanzania 2. Zambia 3. Vietnam 4. Cambodja  5. Indonesie 6. Mexico 7. Ghana 8. De Filipijnen 9. Nepal 10. Sri Lanka 

HOE LANG DUURT EEN WORK THE WORLD VERPLEEGKUNDE STAGE?

Een Work the World stage duurt zo lang als je wilt. Onze minimale duur is een week, maar veel verpleegkunde studenten gaan tussen de 2 en 10 weken mee. Er is geen maximaal aantal weken dat je kunt reizen.