BOOST JE CARRIÈRE MET EEN VERPLEEGKUNDE STAGE IN HET BUITENLAND

Een hbo verpleegkunde stage in het buitenland met Work the World is een once-in-a-lifetime kans op een carrière-boostende klinische ervaring in een buitenlands ziekenhuis. In je vrije tijd beleef je met nieuwe vrienden reisavonturen die je leven zullen veranderen.

Het zijn geen "kant-en-klare" buitenlandse verpleegkunde stages, jij kunt je reiservaring volledig afstemmen op jouw interesses. Je kiest alles zelf: van de bestemming tot de afdelingen waar je ervaring wilt opdoen.

Je zult merken dat deze ervaring van een minor verpleegkunde in het buitenland je leven zal veranderen.

WAAROM EEN HBO VERPLEEGKUNDE STAGE IN HET BUITENLAND?

 • Unieke ervaring die je een voorsprong geeft op je collega's
 • Val op bij werkgevers
 • Vergroot je academisch profiel
 • Bouw een netwerk op dat je tijdens je carrière kunt gebruiken
 • Krijg inzichten die je kijk op de gezondheidszorg veranderen
 • Vergroot je zelfvertrouwen door uit je comfortzone te stappen
 • Doe inspiratie op over waar je je in zou kunnen specialiseren

 

"Dit is echt de beste keuze die" je kunt maken. Het zal het meer dan waard zijn, al je verwachtingen overtreffen en je blik verruimen." - Irene, Hogeschool Rotterdam
Lees meer

EYE-OPENING KLINISCHE STAGE

Zo’n overzeese klinische stage gaat over het uitdagen van jezelf en het verkrijgen van  nieuwe inzichten door de ervaring die je als verpleegkundige in het buitenland opdoet.

Dingen die je zult zien tijdens je verpleegkunde stage in het buitenland zijn:

 • Verschillende culturele houdingen ten opzichte van zorg

 • De invloed van religieuze overtuigingen op de praktijk

 • Patiënten die zich zelfs de meest elementaire behandeling niet kunnen veroorloven

 • Eerste bezoek in extreem laat stadium en vergevorderde aandoeningen

Je zult tijdens je buitenlandse hbo stage verpleegkunde in het buitenland ook grote verschillen zien in de grondbeginselen van de verpleegkunde. Zo nemen op veel van onze bestemmingen families de verantwoordelijkheid op zich voor veel taken die (in Nederland en België) onder de verantwoordelijkheid van een verpleegkundige zouden vallen, zoals persoonlijke verzorging.

UNIEKE REISERVARING

Als hbo verpleegkunde student of afgestudeerd verpleegkundige staat je verpleegkunde stage in het buitenland tijdens je reis centraal. Maar je vrije tijd in de middagen en weekenden zal vol zitten met onvergetelijke ervaringen als:

•    Ontspannen op witte, met palmbomen omringde zandstranden
•    Olifanten, leeuwen en giraffen spotten op safari
•    Zwemmen met nieuwsgierige zeeschildpadden in tropische riffen
•    Wandelen (of paragliden!) in de Himalaya
•    Eilandhoppen van het ene naar het andere paradijselijke eiland

Maar het zijn de mensen met wie je dit alles deelt, die je Work the World reis en minor verpleegkunde in het buitenland echt onvergetelijk maken. Samen met andere studenten hbo-v en afgestudeerden uit de gezondheidszorg woon je in een groot privé-huis.

MEER INFORMATIE OVER ACCOMMODATIE

WAT IS INBEGREPEN?

Onze dienstverlening bij een minor verpleegkunde buitenland is end-to-end. Dat betekent dat wij je voor, tijdens en zelfs na je reis ondersteunen.

Je krijgt:

 • Reisvoorbereiding met ons team op het hoofdkantoor
 • Een gestructureerde, gesuperviseerde verpleegkundige stageplaats
 • Privé-accommodatie met catering
 • Een 24/7 ondersteuningsteam ter plaatse
 • Luchthaven transfer
 • + meer

Aankomst is elke zondag, 52 weken per jaar (je kunt reizen wanneer het jou uitkomt), en de duur van de verpleegkundige hbo stage is minimaal twee weken.

Ontdek meer

Bestemmingen voor je verpleegkunde stage

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens onze hbo stages verpleegkunde in Ghana, Afrika loop je mee op verschillende afdelingen en op meerdere locaties, zoals regioziekenhuizen, zorgcentra en klinieken. Meer landinwaarts zie je aandoeningen die je thuis niet snel zult tegenkomen, zoals malaria, tuberculose en tyfus. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van studenten hbo-v in Takoradi, Ghana.

+ More
TAKORADI MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

Onze partnerziekenhuizen in Kandy, Sri Lanka zijn perfect voor de verpleegkunde student die zich nog wil oriënteren tijdens een (vrijwillige) hbo verpleegkunde stage in het buitenland. Zo kun je er roteren tussen verschillende afdelingen om een beter beeld te krijgen van het zorgsysteem. Tijdens je stage in Kandy kom je gevallen tegen zoals dengue, tuberculose en ondervoeding. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van hbo-v studenten in Kandy.

+ More
KANDY MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Een (vrijwillige) stage hbo verpleegkunde in Iloilo is heel praktijkgericht; familie regelt hier immers de bedzorg, zodat verpleegkundigen zich echt met de behandeling kunnen bezighouden. Tijdens je verpleegkundige stage kom je op verschillende afdelingen terecht, van pediatrie tot de behandeling van rabiës. Ook de kliniek voor dierenbeten is een bijzondere favoriet onder de studenten verpleegkunde. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Iloilo.

+ More
ILOILO MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Het is mogelijk om je vrijwillige verpleegkundige hbo stage in Kathmandu, Nepal volledig in te richten op jouw gewenste specialisatie. Veel van de beste specialisten in het land werken in ons partnerziekenhuis en je kunt meereizen met een outreach programma rondom Kathmandu. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van hbo-v studenten in Kathmandu.

+ More
KATHMANDU MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je stage verpleegkunde hbo in Tanzania kom je terecht op plekken met de beste medische faciliteiten en heb je toegang tot de beste begeleiders. Je (vrijwillige) medische stage in Dar es Salaam kun je volledig inrichten op jouw interessegebieden, van pediatrie tot hiv of je kunt meelopen op verschillende ziekenhuisafdelingen. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van hbo-v studenten in Dar es Salaam, Afrika.

+ More
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Vietnam - Hue
Leer meer

In Hue werken we samen met een universitair onderwijsziekenhuis, wat het de ideale plek maakt voor hbo stages verpleegkunde . Tijdens je vrijwilligerswerk verpleegkunde doe je ervaring op binnen een scala aan klinische settings zoals SEH, pediatrie, psychiatrie, oncologie, reproductieve endocrinologie en infertiliteit, gastro-intestinale endoscopie en zelfs met traditioneel Vietnamese geneeskunde.

+ More

"Work the World offer language lessons at the house which were so useful for my time in the hospital. You do not need to be fluent, but understanding some key medical terms is very useful."

Jenny Lee, City University London 2024

Lees Meer

"I have felt supported at every point. All of the staff, both in the UK and Vietnam, have been so lovely and accommodating".

Olivia Sharpe, University of Birmingham 2024

Lees Meer

"I didn’t expect to develop so many friendships with so many of the local doctors and nurses. I learnt so much at the hospital and enjoyed this once-in-a-lifetime opportunity".

Aurelie Parent, Erasmushogeschool Brussels 2024

Lees Meer

"If you are ever considering embarking on a healthcare experience in another country, do it you won’t regret it…"

Alana Clark, James Cook University 2024

Lees Meer

"This experience has changed my mindset and will make me an even better nurse".

Laila Braeckevelt, Hogeschool Gent 2024

Lees Meer

WAT HEBBEN ONZE VERPLEEGKUNDE STAGES TE BIEDEN?

Een verpleegkunde stage van Work the World biedt jou de mogelijkheid een klinische stage te lopen in een onderontwikkeld land. Je brengt tijd door in een ziekenhuis met weinig middelen en ziet onbekende praktijken en vergevorderde condities. Je kunt zelfs de afdelingen kiezen waartussen jij wilt roteren. Lees hier meer. 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WORK THE WORLD STAGE?

De voordelen van onze verpleegkundige stages zijn o.a.:

 • Je breidt je klinische kennis en skill set uit
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen, wordt zelfstandiger en vindingrijker 
 • Je maakt jezelf aantrekkelijker voor werkgevers 
 • Je reist
 • Je persoonlijke en professionele netwerk wordt groter
 • Je scherpt je communicatie skills aan

HOE LANG DUURT EEN WORK THE WORLD VERPLEEGKUNDE STAGE?

Een Work the World stage duurt zo lang als je wilt. Onze minimale duur is een week, maar veel verpleegkunde studenten gaan tussen de 2 en 10 weken mee. Er is geen maximaal aantal weken dat je kunt reizen.