Waarom naar het buitenland?

Een buitenlandse stage verpleegkunde is een kans om ervaring op te doen in een druk ziekenhuis met weinig middelen in een ontwikkelingsland.

Elk jaar zijn er steeds meer studenten verpleegkunde die via ons hun verpleegkunde stage in het buitenland volgen.

Op een verpleegkundige stage in het buitenland leer je meer over verpleging in een heel ander gezondheidszorgsysteem dan je gewend bent, en observeer je behandelmethoden die je nog nooit hebt gezien. Je kunt je ervaring volledig afstemmen op je klinische interesses.

Doe bijvoorbeeld ervaring op met tropische ziekten, zie hoe sociale en culturele factoren de lokale klinische praktijken beïnvloeden en ervaar aan den lijve de wereldwijde gezondheidsproblemen in het veld.

DE KLINISCHE ERVARING

De klinische ervaring gaat over het uitdagen van jezelf en het verkrijgen van inzicht door nieuwe ervaringen als verpleegkundige in het buitenland.
 
Een aantal dingen die je zult zien tijdens je buitenland stage verpleegkunde zijn:

  • Verschillende culturele houdingen ten opzichte van zorg
  • De invloed van religieuze overtuigingen op de praktijk
  • Patiënten die zich zelfs de meest elementaire behandeling niet kunnen veroorloven
  • Eerste bezoek in extreem laat stadium en vergevorderde aandoeningen

Je zult ook grote verschillen zien in de grondbeginselen van de verpleging. Zo nemen op veel van onze bestemmingen families de verantwoordelijkheid op zich voor veel taken die (in Nederland en België) onder de verantwoordelijkheid van een verpleegkundige zouden vallen, zoals persoonlijke verzorging.
 
Je ziekenhuisstage loopt van maandag tot en met vrijdag, waardoor je 's avonds en in het weekend vrij bent om de bestemming die je hebt gekozen verder te verkennen.

WAT IS INBEGREPEN?

Onze service is end-to-end. Dat betekent dat wij je voor, tijdens en zelfs na je reis zullen ondersteunen.

De service omvat alle onderdelen, zodat je geen stress meer krijgt bij het plannen van een vrijwillige verpleegkunde stage in het buitenland.

Ook krijg je bij ons:
Een op maat gemaakte stage op de door jouw gekozen afdeling | Uitgebreide reisvoorbereiding | 24/7 ondersteuningsteam ter plekke | Gecaterde privé-accommodatie | Luchthaventransfer bij aankomst| Certificaat voor je MBO/HBO opleiding

Aankomst is elke zondag, 52 weken per jaar (je kunt reizen wanneer het jou uitkomt), en de duur van de reis is minimaal twee weken.

Voor een meer gedetailleerde stap-voor-stap handleiding over hoe onze service werkt, klik hier.

REISMOGELIJKHEDEN

Je klinische stage is de kern van je reis, maar je hebt ook meer dan genoeg tijd buiten het ziekenhuis om het land van je keuze te ervaren.

Of je nu liever alleen reist of met een groep, weekendtrips zijn een bijzonder hoogtepunt. Van trektochten door de Himalaya tot rafting op de Zambezi; je hebt genoeg mogelijkheden voor avontuur en om je onder te dompelen in je gastcultuur.

WAAR MOET IK BEGINNEN?

Je eerste stap is een gesprek met ons team. Zij staan klaar om al je vragen te beantwoorden, en zullen een levendig beeld schetsen van hoe een stage verpleegkunde in het buitenland er voor jou uit zou kunnen zien.

Neem contact op via het korte aanvraagformulier.

Bestemmingen voor je verpleegkunde stage

Indonesië - Yogyakarta
Leer meer

Verpleegkundigen in Indonesië staan voor verschillende uitdagingen, waaronder de verhouding patiënt-verpleegkundige. In Nederland hebben we ongeveer 150 verpleegkundigen per 10.000 mensen, terwijl dat er in Indonesië ongeveer 13 per 10.000 zijn. Dit maakt het voor lokale verpleegkundigen moeilijker om aandoeningen als tuberculose en diarree te bestrijden, die - hoewel in afnemende mate - nog steeds veel voorkomen in Indonesië. In ons partnerziekenhuis zie je het ongelooflijke werk dat de verpleegkundigen verrichten om het personeelstekort te compenseren. Je zult ook zien hoe een veranderend voedingspatroon en een toename van het tabaksgebruik heeft geleid tot een explosie van diabetes en hart- en vaatziekten.

Mexico - Merida
Leer meer

Leer van plaatselijke verplegers in een zeer gespecialiseerd, hightech overheidsziekenhuis alles over de Mexicaanse gezondheidszorg. De meeste patiënten komen uit armere milieus en hebben ernstige aandoeningen waarmee ze pas na een lang en vaak ingewikkeld doorverwijzingsproces in het ziekenhuis komen. Ook kun je er werken met patiënten die lijden aan tropische ziekten zoals chagas, chikungunya en dengue.

Vietnam - Hue
Leer meer

In Hue werken we samen met een universitair onderwijsziekenhuis, wat het de ideale plek maakt voor stages verpleegkunde. Je doet ervaring op in een scala aan klinische settings zoals SEH, pediatrie, psychiatrie, oncologie, reproductieve endocrinologie en infertiliteit, gastro-intestinale endoscopie en zelfs met traditioneel Vietnamese geneeskunde.

Zambia - Lusaka
Leer meer

Ons partnerziekenhuis in Lusaka bestaat eigenlijk uit vijf ziekenhuizen: een ziekenhuis voor volwassenen, voor kinderen, voor moeders & pasgeborenen, een oncologisch en een oogziekenhuis. Door de flexibiliteit binnen onze stages kun je op al deze afdelingen meelopen. Doe ervaring op met glaucoom, klompvoeten, ondervoeding, kinder-hiv en baarmoederhalskanker – een van de belangrijkste oorzaken van sterfte onder Zambiaanse vrouwen.

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

Tijdens een verpleegkunde-stage kun je hier meekijken bij tropische infectieziekten als malaria, hiv, tbc en influenza. Bovendien zullen patiënten in veel ernstigere stadia van hun aandoening verkeren dan je gewend bent. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je buitenlandse stage in Ghana loop je mee op verschillende afdelingen en op meerdere locaties, zoals regioziekenhuizen, zorgcentra en klinieken. Meer landinwaarts zie je aandoeningen die je thuis niet snel zult tegenkomen, zoals malaria, tuberculose en tyfus. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Een (vrijwillige) stage verpleegkunde in Iloilo is heel praktijkgericht; familie regelt hier immers de bedzorg, zodat verpleegkundigen zich echt met de behandeling kunnen bezighouden. Tijdens je stage-ervaring kom je op verschillende afdelingen terecht, van pediatrie tot de behandeling van rabiës. Ook de kliniek voor dierenbeten is een bijzondere favoriet onder de studenten verpleegkunde. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je buitenlandse stage (HBO) verpleegkunde werk je samen met de beste instellingen en specialisten in Peru die inzichten uit de westerse medische zorg verwelkomen. Een klinische stage in Peru is dus is de perfecte gelegenheid om als student verpleegkunde nieuwe kennis en ervaring op te doen en uit te wisselen. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Arequipa, Peru.

AREQUIPA MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

Onze partnerziekenhuizen in Kandy, Sri Lanka zijn perfect voor de verpleegkunde student die zich nog wil oriënteren tijdens een (vrijwillige) medische stage. Zo kun je er roteren tussen verschillende afdelingen om een beter beeld te krijgen van het zorgsysteem. Tijdens je stage in Kandy kom je gevallen tegen zoals dengue koorts, tuberculose en ondervoeding. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Kandy.

KANDY MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je klinische stage in Tanzania kom je terecht op plekken met de beste medische faciliteiten en heb je toegang tot de beste begeleiders. Je (vrijwillige) medische stage in Dar es Salaam kun je volledig inrichten op jouw interessegebieden, van pediatrie tot hiv, of je kunt meelopen op verschillende ziekenhuisafdelingen. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Dar es Salaam

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Het is mogelijk om je (vrijwillige) klinische stage in Kathmandu, Nepal volledig in te richten op jouw gewenste specialisatie. Veel van de beste specialisten in het land werken er in ons partnerziekenhuis en je kunt meereizen met een outreach programma rondom Kathmandu. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

Als verpleegkundige in het buitenland richt jij je op de behandeling, want in Nepal verzorgt familie immers de bedzorg. Je (vrijwillige) stage kunnen we inrichten op jouw specialisatie en interessegebied, zoals leprarehabilitatie, neonatale intensieve zorg of kennisuitwisseling met lokale studenten. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

"I made incredible memories and it was a once in a lifetime opportunity with amazing people."

Sophie Dye, University of Nottingham 2019

Lees Meer

"I would recommend travelling whenever you can during your free time, there are so many amazing things to see."

Rebecca Davies, University of York 2019

Lees Meer

"Resources were limited and considerations around health and safety were very different."

Sarah Cartwright, Chester University 2019

Lees Meer

"My placement helped me to become more proactive and improved my confidence."

Shakiirah Naseem, Anglia Ruskin University 2019

Lees Meer

"I was able to accompany a patient to ECT, which seems to be used much more frequently in Nepal than in the UK."

Fiona Mair, Edinburgh Napier University 2019

Lees Meer