Buitenlandse stage voor studenten verpleegkunde

Een stage-ervaring als verpleegkundige in een ontwikkelingsland verandert de manier waarop je verpleegkunde ziet voor altijd. Na een (vrijwillige) buitenlandstage verpleegkunde ben je beter voorbereid op een carrière in verpleegkunde dan je medestudent die thuisblijft. Je leert er hoe verpleegkundigen zich aanpassen aan werken op onderbezette ziekenhuisafdelingen, behandelt er aandoeningen die je nooit eerder gezien hebt, en nog veel meer.

Wat is inbegrepen?

  • Onze befaamde op maat gemaakte service 
  • Klinische ervaring onder supervisie 
  • Uitgebreide voorbereiding voor vertrek 
  • Support van onze lokale teams, 24/7
  • Ruime, privé huizen inclusief catering
  • Gratis lokale taallessen 

Dé verpleegkunde stage op maat

“Wij maken het mogelijk,” zijn woorden waar we bij zweren. Work the World organiseert verpleegkunde stages in het buitenland geheel op maat en verzorgd tot in de puntjes. Onze klinische stages zijn daarom ver van doorsnee: ze zijn volledig afgestemd op de individuele wensen van jou als student of net afgestudeerde verpleegkundige. Onze experts doen er alles aan om jou een complete ervaring te geven. Zo bieden ze ondersteuning bij de administratieve zaken en het regelen van je visum, organiseren ze je plaatsing in een ziekenhuis, en brengen ze ook regelmatig een bezoek aan onze teams overzee. Kortom, zij zijn de beste mensen voor deze job!

BUITENLANDSE STAGE VOOR STUDENTEN VERPLEEGKUNDE

Een unieke ervaring als verpleegkundige

Of je er nu voor kiest om tijdens je buitenlandstage verpleegkunde met volwassenen of kinderen te werken, onder de vleugels van je begeleider krijg je als student verpleegkunde (HBO) de kans om voor jou onbekende aandoeningen zoals dengue koorts, malaria of rabiës te diagnosticeren en te behandelen. Omdat de medische zorg duur is en patiënten vaak ver van het ziekenhuis wonen, maken ze de trip pas als hun aandoeningen ver gevorderd zijn. Dit is een unieke mogelijkheid om verpleegkunde vanuit een heel ander perspectief te zien.

Praktische ondersteuning tijdens je klinische stage

Als je eenmaal bent aangekomen op de plek van bestemming, staat ons gastvrije team 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar, wat je ook nodig hebt. Onze medewerkers zijn er om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens je verblijf in een van onze volledig bewaakte en verzorgde Work the World huizen. Je krijgt tevens toegang tot MyTrip, ons online informatieplatform dat alle onderdelen van jouw verpleegkundige stage in het buitenland actief bijhoudt. Ons enige doel is om jou een unieke stage-ervaring van hoge kwaliteit op maat te bieden. Of je nu kiest voor een klinische stage tijdens je studie of in je vrije weken, met een buitenlandse stage (HBO) verpleegkunde met Work the World ga verder dan je ooit gedacht had!

Bestemmingen voor je verpleegkunde stage

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

Cambodja’s hoofdstad, gebouwd aan de oevers van de imposante Mekong rivier, is een zinderend centrum van contrasten;  hier vind je met merktassen lokkende straatmarkten naast de gewijde stilte van eeuwenoude boeddhistische tempels. Buiten de stad ontdek je ongerepte kusten en jungles waar luipaarden en Maleise beren zich schuilhouden. Tijdens een verpleegkunde-stage kun je hier meekijken bij tropische infectieziekten als malaria, hiv, tbc en influenza. Bovendien zullen patiënten in veel ernstigere stadia van hun aandoening verkeren dan je gewend bent. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Filipijnen - Batangas
Leer meer

Het zal je opvallen dat de rol van verplegers in Batangas heel anders is dan je gewend bent. Qua patiëntenzorg is wassen en voeden de verantwoordelijkheid van de familie, waardoor er voor jou meer tijd overblijft om specialistischere taken uit te voeren. Hierdoor zul je zien wat een brede kennisbasis er van je Filipijnse collega’s wordt vereist. Door mee te draaien op afdelingen als SEH, Chirurgie, Postoperatieve zorg, Interne Geneeskunde (waaronder ook hemodialyse, IC en overdraagbare ziekten vallen), Pediatrie en Verloskunde & Gynaecologie, krijg je een schat aan mogelijkheden om je te ontwikkelen en werkgebieden te verkennen waar je je thuis wellicht verder in zult verdiepen. Ook kom je in aanraking met aandoeningen die je waarschijnlijk niet eerder hebt gezien, zoals dengue. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Batangas.

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je buitenlandse stage in Ghana loop je mee op verschillende afdelingen en op meerdere locaties, zoals regioziekenhuizen, zorgcentra en klinieken. Meer landinwaarts zie je aandoeningen die je thuis niet snel zult tegenkomen, zoals malaria, tuberculose en tyfus. Tijdens je vrije tijd heb je de kans om de stad Takoradi en haar prachtige omgeving te verkennen. Het strand is slechts een halfuurtje verderop en niet ver buiten de stad vind je watervallen, wildparken met olifanten en rubberplantages. Koloniale slavenforten langs de kust, afgewisseld met vissersdorpjes en gouden stranden omlijst door palmbomen, maken Ghana terecht de parel van Afrika. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Een (vrijwillige) stage verpleegkunde in Iloilo is heel praktijkgericht; familie regelt hier immers de bedzorg, zodat verpleegkundigen zich echt met de behandeling kunnen bezighouden. Tijdens je stage-ervaring kom je op verschillende afdelingen terecht, van pediatrie tot de behandeling van rabiës. Ook de kliniek voor dierenbeten is een bijzondere favoriet onder de studenten verpleegkunde. Stiekem een écht paradijs, in Iloilo kun je walvissen spotten, de bolle groene heuvels van Chocolate Hills bezoeken of duiken tussen kleurrijke vissen en koraal, of een van de talrijke festivals bezoeken. De stranden zijn wit met palmbomen en onvoorstelbaar mooi. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Tanzania - Arusha
ARUSHA MAIN IMAGE
Leer meer

Je medische stage in Arusha, Tanzania, kan flexibel ingericht worden, of je nu geïnteresseerd bent in bevallingen, neonatale zorg of intensieve zorg. Je assisteert bij zwangerschappen met een hoog risico en behandelt complicaties die je in Nederland of België amper ziet. Maar naast de talrijke klinische uitdagingen heeft Arusha nog veel meer te bieden. Zo kunnen de avonturiers Mount Meru beklimmen voor een fantastisch uitzicht, diepzeeduiken of op safari wilde dieren spotten, zoals leeuwen en zebra’s. Voor wie het wat rustiger aan wil doen zijn er witte stranden, palmbomen en cocktails op het tropische eiland Zanzibar. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Arusha.

ARUSHA MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

In Arequipa geniet je van 300 dagen zon per jaar, kun je zorgeloos over de San Camillo markt struinen, gluren over de rand van de diepste ravijn ter wereld, varen over het Titicaca-meer, wildwater raften of hiken naar de bekende Inca-stad Machu Picchu. Tijdens je buitenlandse stage (HBO) verpleegkunde werk je samen met de beste instellingen en specialisten in Peru die inzichten uit de westerse medische zorg verwelkomen. Een klinische stage in Peru is dus is de perfecte gelegenheid om als student verpleegkunde nieuwe kennis en ervaring op te doen en uit te wisselen. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Arequipa, Peru.

AREQUIPA MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

In Sri Lanka vind je de vriendelijkste mensen op aarde en ontdek je 5000 jaar oude genezingsmethodes. Er is voor iedereen wel iets. Zo kun je wandelen over theeplantages, luipaarden spotten op safari, surfen langs de eilandjes aan de kust, duiken tussen tropische vissen en wandelen in het regenwoud. En dan begin je pas. Onze partnerziekenhuizen in Kandy, Sri Lanka zijn perfect voor de verpleegkunde student die zich nog wil oriënteren tijdens een (vrijwillige) medische stage. Zo kun je er roteren tussen verschillende afdelingen om een beter beeld te krijgen van het zorgsysteem. Tijdens je stage in Kandy kom je gevallen tegen zoals dengue koorts, tuberculose en ondervoeding. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Kandy.

KANDY MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je klinische stage in Tanzania kom je terecht op plekken met de beste medische faciliteiten en heb je toegang tot de beste begeleiders. Je (vrijwillige) medische stage in Dar es Salaam kun je volledig inrichten op jouw interessegebieden, van pediatrie tot hiv, of je kunt meelopen op verschillende ziekenhuisafdelingen. Tanzania heeft veel tropische stranden, maar die bij ons huis in Dar es Salaam is misschien wel het mooiste. Daarnaast kun je op safari om de big 5 te spotten of de boot nemen naar Zanzibar en in de blauwe zee duiken. Voor de echte actieveling ligt ook de top van de Kilimanjaro binnen klimbereik. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Dar es Salaam

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Kathmandu heeft de charme van een bruisend centrum met smalle straatjes en een gevoel van eeuwenoude rust in de hele stad. Bezoek de Monkey Temple met loslopende apen, bewonder Hindu tempels, waag je aan de hoogste bungeejump ter wereld en beleef een uniek avondje uit in Thamel. Het is mogelijk om je (vrijwillige) klinische stage in Kathmandu, Nepal volledig in te richten op jouw gewenste specialisatie. Veel van de beste specialisten in het land werken er in ons partnerziekenhuis en je kunt meereizen met een outreach programma rondom Kathmandu. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

In Pokhara kun je hiken langs de besneeuwde bergtoppen, paragliden tussen de roofvogels, wildwater raften of op olifant safari gaan. De iets minder avontuurlijke student kan er rustig wandelen langs heilige tempels, roeien over de vlakke wateren van het nabije meer of struinen over de lokale markt op zoek naar souvenirs. Als verpleegkundige in het buitenland richt jij je op de behandeling, want in Nepal verzorgt familie immers de bedzorg. Je (vrijwillige) stage kunnen we inrichten op jouw specialisatie en interessegebied, zoals leprarehabilitatie, neonatale intensieve zorg of kennisuitwisseling met lokale studenten. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Sri Lanka - Anuradhapura
ANURADHAPURA MAIN IMAGE
Leer meer

Bewonder meer dan 50 tempels en stupa’s in Anuradhapura en laat je verrassen door de knusse eetkraampjes en kroegen met livemuziek. Bekijk ruïnes van paleizen op de top van de Leeuwenrots of vlieg in een luchtballon over de jungle. Spot wilde dieren op safari en kom rustig bij op een van de ongerepte, witte stranden. Je kunt je klinische stage in Anuradhapura, Sri Lanka doorbrengen op verschillende afdelingen of juist op een specifiek interessegebied. Je observeert er zeldzame patiëntgevallen en ziet dengue koorts, tuberculose en ondervoeding van dichtbij. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Anuradhapura.

ANURADHAPURA MAIN IMAGE
Sarah Mabbott

Case Study

"My advice to anyone considering a trip with Work the World is: make it happen".

Sarah Mabbott, Bournemouth University 2017

Lees Meer
Flowers, Shannon

Case Study

"The consultant I worked with was fantastic. He took me under his wing and treated me as a trainee psychiatrist".

Shannon Flowers, Staffordshire University 2017

Lees Meer
Lowery, Ashley

Case Study

"Work the World exceeded every expectation. I made amazing friends, and had unforgettable experiences. It was better than I could have possibly imagined!"

Ashley Lowery, Michigan State University 2017

Lees Meer
Bowis, Rachael

Case Study

"I would definitely recommend a Work the World placement. I’d go back to Dar es Salaam tomorrow if I could."

Rachael Bowis, Manchester Metropolitan University 2017

Lees Meer
Cook, Melissa

Case Study

"It was the best thing I’ve ever done, and I wish I could go back and do it all over again."

Melissa Cook, Dundee University 2017

Lees Meer

Van onze blog