Waarom naar het buitenland?

De kans om naar het buitenland te gaan voor een vrijwillige verpleegkunde stage tijdens of na je studie is uniek. Je verkeert er in een andere klinische omgeving waar je leert hoe medewerkers aandoeningen in vergevorderde stadia behandelen met beperkte middelen en bij hoge aantallen patiënten. Een ervaring die zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling een flinke boost zal geven.

De afgelopen tien jaar hebben we duizenden buitenlandse stages verpleegkunde geregeld. Dankzij onze samenwerking met ziekenhuizen in het buitenland krijg je als verpleegkundige toegang tot ervaringen die anders onbereikbaar zouden zijn en kunnen we gestructureerde supervisie gedurende je hele stage garanderen. Ter plekke zijn het onze lokale managementteams die voor ondersteuning zorgen – zeven dagen per week, 24 uur per dag. Ook zijn ze verantwoordelijk voor onze gecaterde privé-accommodaties en volgen ze doorlopend je stage-ervaring.

Hoe werkt het?

Niemand kent onze bestemmingen beter dan wij. Met onze expertise weet je zeker dat je de bestemming kiest die het best bij jou past: of je nou mbo- of hbo student verpleegkunde bent of al bent afgestudeerd. Of je nou een stage wilt lopen of vrijwillig mee wilt lopen. Als je je keuze hebt gemaakt, stellen wij je vrijwillige stage verpleegkunde samen op basis van je klinische interesses. Samen met ons team van deskundigen regel je elk detail van je reis tot in de puntjes, tot de afdelingen waarop je wilt werken aan toe.

Om op de hoogte te blijven van alles wat er bij ons achter de schermen gebeurt voor jouw trip, krijg je van ons persoonlijke inloggegevens voor My Trip, onze interactieve stageplanner waar je alle persoonlijke informatie over jouw stagereis kunt vinden.

Team en accommodatie

Bij aankomst staat ons ervaren lokale team klaar om je van het vliegveld naar het Work the World-huis te brengen. Daar wacht je een welkomsbriefing en, als je een beetje gesetteld bent, een bezoek aan het ziekenhuis en een kennismaking met de omgeving.

Al onze huizen zijn privé, ruim en veilig. Hier verblijven studenten en professionals uit allerlei disciplines, waardoor er een levendige, gezellige sfeer hangt. Je zult de talloze reismogelijkheden voor tijdens de weekenden met je nieuwe vrienden geweldig vinden. Onze lokale teams staan 24 uur per dag, zeven dagen per week voor je klaar ter ondersteuning, zowel in het huis als daarbuiten. Verder bestaat het huisteam uit een chef-kok, een huishouder en een docent lokale talen die twee keer per week een les verzorgt.

Jouw stage

De dag voordat je vrijwilligerswerk begint laten we je precies zien hoe je bij het ziekenhuis komt en stellen we je voor aan je begeleiders. Dankzij de langdurige relaties met onze ziekenhuispartners krijg jij tijdens je buitenlandse stage verpleegkunde de kans om vergevorderde stadia en soms zelfs ongebruikelijke medische aandoeningen te zien. Ook kom je in aanraking met minder bekende klinische methoden en verschillende culturele houdingen ten aanzien van zorg.

Om ervoor te zorgen dat je stage geheel voldoet aan je verwachtingen, houdt ons lokale team regelmatig je dagelijkse ervaringen in de gaten. De stagedagen zijn van maandag tot en met vrijdag, waardoor je genoeg tijd overhoudt om je geweldige bestemming verder te verkennen. Om deze en nog vele andere redenen is vrijwilligerswerk in de vorm van een verpleegkunde stage in het buitenland een unieke kans die je zeker niet wilt missen.

Bestemmingen voor je verpleegkunde stage

Mexico - Merida
Leer meer

Merida is Mexico’s culturele hoofdstad, vol prachtige koloniale architectuur, groene pleinen en brede boulevards. Drukke bars en restaurants zorgen ’s avonds voor een bruisende sfeer. Buiten de stad neem je een duik in de prachtige onderwatergrotten cenotes, ontspan je op tropische stranden en bezoek je eeuwenoude ontzagwekkende Maya-ruïnes.

 

Leer van plaatselijke verplegers in een zeer gespecialiseerd, hightech overheidsziekenhuis alles over de Mexicaanse gezondheidszorg. De meeste patiënten komen uit armere milieus en hebben ernstige aandoeningen waarmee ze pas na een lang en vaak ingewikkeld doorverwijzingsproces in het ziekenhuis komen. Ook kun je er werken met patiënten die lijden aan tropische ziekten zoals chagas, chikungunya en dengue.

Vietnam - Hue
Leer meer

Een levendig centrum van Zuidoost-Aziatische cultuur en een backpackersfavoriet, met talloze bruisende markten, gezellige bars en heerlijk streetfood. Dichtbij tropische stranden, regenwouden en eeuwenoude tempels en pagodes kun je je hier van je avontuurlijkste kant laten zien.

 

In Hue werken we samen met een universitair onderwijsziekenhuis, wat het de ideale plek maakt voor stages verpleegkunde. Je doet ervaring op in een scala aan klinische settings zoals SEH, pediatrie, psychiatrie, oncologie, reproductieve endocrinologie en infertiliteit, gastro-intestinale endoscopie en zelfs met traditioneel Vietnamese geneeskunde.

Zambia - Lusaka
Leer meer

Lusaka is het kloppend hart van Zambia. Van hieruit kun je zo’n 20 wildparken bezoeken om neushoorns, leeuwen, olifanten en jachtluipaarden te spotten. Misschien zie je zelfs wel nijlpaarden waden door de prachtige Zambezi-rivier, terwijl je langs de oever voorbij peddelt in je kano. Hier maak je kennis met de rijke lokale cultuur en tradities die zo diepgeworteld zijn in de Zambiaanse stammencultuur.

 

Ons partnerziekenhuis in Lusaka bestaat eigenlijk uit vijf ziekenhuizen: een ziekenhuis voor volwassenen, voor kinderen, voor moeders & pasgeborenen, een oncologisch en een oogziekenhuis. Door de flexibiliteit binnen onze stages kun je op al deze afdelingen meelopen. Doe ervaring op met glaucoom, klompvoeten, ondervoeding, kinder-hiv en baarmoederhalskanker – een van de belangrijkste oorzaken van sterfte onder Zambiaanse vrouwen.

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

Cambodja’s hoofdstad, gebouwd aan de oevers van de imposante Mekong rivier, is een zinderend centrum van contrasten;  hier vind je met merktassen lokkende straatmarkten naast de gewijde stilte van eeuwenoude boeddhistische tempels. Buiten de stad ontdek je ongerepte kusten en jungles waar luipaarden en Maleise beren zich schuilhouden. Tijdens een verpleegkunde-stage kun je hier meekijken bij tropische infectieziekten als malaria, hiv, tbc en influenza. Bovendien zullen patiënten in veel ernstigere stadia van hun aandoening verkeren dan je gewend bent. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je buitenlandse stage in Ghana loop je mee op verschillende afdelingen en op meerdere locaties, zoals regioziekenhuizen, zorgcentra en klinieken. Meer landinwaarts zie je aandoeningen die je thuis niet snel zult tegenkomen, zoals malaria, tuberculose en tyfus. Tijdens je vrije tijd heb je de kans om de stad Takoradi en haar prachtige omgeving te verkennen. Het strand is slechts een halfuurtje verderop en niet ver buiten de stad vind je watervallen, wildparken met olifanten en rubberplantages. Koloniale slavenforten langs de kust, afgewisseld met vissersdorpjes en gouden stranden omlijst door palmbomen, maken Ghana terecht de parel van Afrika. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Een (vrijwillige) stage verpleegkunde in Iloilo is heel praktijkgericht; familie regelt hier immers de bedzorg, zodat verpleegkundigen zich echt met de behandeling kunnen bezighouden. Tijdens je stage-ervaring kom je op verschillende afdelingen terecht, van pediatrie tot de behandeling van rabiës. Ook de kliniek voor dierenbeten is een bijzondere favoriet onder de studenten verpleegkunde. Stiekem een écht paradijs, in Iloilo kun je walvissen spotten, de bolle groene heuvels van Chocolate Hills bezoeken of duiken tussen kleurrijke vissen en koraal, of een van de talrijke festivals bezoeken. De stranden zijn wit met palmbomen en onvoorstelbaar mooi. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

In Arequipa geniet je van 300 dagen zon per jaar, kun je zorgeloos over de San Camillo markt struinen, gluren over de rand van de diepste ravijn ter wereld, varen over het Titicaca-meer, wildwater raften of hiken naar de bekende Inca-stad Machu Picchu. Tijdens je buitenlandse stage (HBO) verpleegkunde werk je samen met de beste instellingen en specialisten in Peru die inzichten uit de westerse medische zorg verwelkomen. Een klinische stage in Peru is dus is de perfecte gelegenheid om als student verpleegkunde nieuwe kennis en ervaring op te doen en uit te wisselen. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Arequipa, Peru.

AREQUIPA MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

In Sri Lanka vind je de vriendelijkste mensen op aarde en ontdek je 5000 jaar oude genezingsmethodes. Er is voor iedereen wel iets. Zo kun je wandelen over theeplantages, luipaarden spotten op safari, surfen langs de eilandjes aan de kust, duiken tussen tropische vissen en wandelen in het regenwoud. En dan begin je pas. Onze partnerziekenhuizen in Kandy, Sri Lanka zijn perfect voor de verpleegkunde student die zich nog wil oriënteren tijdens een (vrijwillige) medische stage. Zo kun je er roteren tussen verschillende afdelingen om een beter beeld te krijgen van het zorgsysteem. Tijdens je stage in Kandy kom je gevallen tegen zoals dengue koorts, tuberculose en ondervoeding. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Kandy.

KANDY MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je klinische stage in Tanzania kom je terecht op plekken met de beste medische faciliteiten en heb je toegang tot de beste begeleiders. Je (vrijwillige) medische stage in Dar es Salaam kun je volledig inrichten op jouw interessegebieden, van pediatrie tot hiv, of je kunt meelopen op verschillende ziekenhuisafdelingen. Tanzania heeft veel tropische stranden, maar die bij ons huis in Dar es Salaam is misschien wel het mooiste. Daarnaast kun je op safari om de big 5 te spotten of de boot nemen naar Zanzibar en in de blauwe zee duiken. Voor de echte actieveling ligt ook de top van de Kilimanjaro binnen klimbereik. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Dar es Salaam

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Kathmandu heeft de charme van een bruisend centrum met smalle straatjes en een gevoel van eeuwenoude rust in de hele stad. Bezoek de Monkey Temple met loslopende apen, bewonder Hindu tempels, waag je aan de hoogste bungeejump ter wereld en beleef een uniek avondje uit in Thamel. Het is mogelijk om je (vrijwillige) klinische stage in Kathmandu, Nepal volledig in te richten op jouw gewenste specialisatie. Veel van de beste specialisten in het land werken er in ons partnerziekenhuis en je kunt meereizen met een outreach programma rondom Kathmandu. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

In Pokhara kun je hiken langs de besneeuwde bergtoppen, paragliden tussen de roofvogels, wildwater raften of op olifant safari gaan. De iets minder avontuurlijke student kan er rustig wandelen langs heilige tempels, roeien over de vlakke wateren van het nabije meer of struinen over de lokale markt op zoek naar souvenirs. Als verpleegkundige in het buitenland richt jij je op de behandeling, want in Nepal verzorgt familie immers de bedzorg. Je (vrijwillige) stage kunnen we inrichten op jouw specialisatie en interessegebied, zoals leprarehabilitatie, neonatale intensieve zorg of kennisuitwisseling met lokale studenten. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Sri Lanka - Anuradhapura
ANURADHAPURA MAIN IMAGE
Leer meer

Bewonder meer dan 50 tempels en stupa’s in Anuradhapura en laat je verrassen door de knusse eetkraampjes en kroegen met livemuziek. Bekijk ruïnes van paleizen op de top van de Leeuwenrots of vlieg in een luchtballon over de jungle. Spot wilde dieren op safari en kom rustig bij op een van de ongerepte, witte stranden. Je kunt je klinische stage in Anuradhapura, Sri Lanka doorbrengen op verschillende afdelingen of juist op een specifiek interessegebied. Je observeert er zeldzame patiëntgevallen en ziet dengue koorts, tuberculose en ondervoeding van dichtbij. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van verpleegkundestudenten in Anuradhapura.

ANURADHAPURA MAIN IMAGE

"I will always remember was when I observed heart surgery on a five-day-old baby."

Fatou Jallow, King's College London 2019

Lees Meer

"In some ways it’s so similar to our services and procedures back home, yet in other aspects, it’s worlds apart."

Lily Bennett, Anglia Ruskin University 2019

Lees Meer

"During my first week, I spent my time in the main theatre and I was able to see how differently the theatres were run"

Siobhan Mcmillan, Manchester Metropolitan University 2019

Lees Meer

"I think my experience in Ghana will definitely change the type of nurse I am going to become in the near future."

Janice Scott, Anglia Ruskin University 2019

Lees Meer

"It was great to see conditions we don’t have back home and how the nurses dealt with these."

Bethan Wright, Anglia Ruskin University 2019

Lees Meer