Tijdens een internationale ziekenhuis stage met Work the World kom je ziekten tegen die je thuis nooit zult zien en kom je in aanraking met onbekende gezondheidszorgsystemen en behandelmethoden.

In een buitenlands ziekenhuis leer je tijdens zo’n internationale stage nieuwe vaardigheden, ontwikkel je je als professional en keer je met heel veel nieuwe herinneringen terug naar huis.

Samen met jou creëren we voor jouw buitenlandse stage de meest unieke culturele en educatieve ziekenhuis ervaring die volledig aansluit bij jouw doelstellingen en niveau.

VRIJWILLIGE STAGE GENEESKUNDE IN HET BUITENLAND

1. MEDICALQua stage kun je ervoor kiezen mee te lopen bij algemene geneeskunde, chirurgie, SEH, IC, anesthesiologie, verloskunde en kindergeneeskunde...

En voor wat betreft de locaties kun je tijdens je medische stage in het buitenland terecht in academische, regionale ziekenhuizen en grote overheidsziekenhuizen, tertiaire verwijzingscentra, gespecialiseerde ziekenhuizen en kleine gezondheidszorgposten op het platteland.

Leer meer

VERPLEEGKUNDE STAGE IN HET BUITENLAND (HBO-V)

NURSING ELECTIVE PAGE - clinical image 1

Zo'n stage vraagt je uit je comfortzone te stappen om nieuwe perspectieven te krijgen. In het buitenland zul je zien dat verschillende culturele opvattingen de praktijk beïnvloeden.

Je kunt je hele ervaring afstemmen op je persoonlijke interesses. Van de reisbestemming tot de afzonderlijke afdelingen waar je ervaring wilt opdoen - volwassenen, kinderen, leermoeilijkheden en geestelijke gezondheidszorg - je kiest alles zelf.

LeER MEER

STAGE VERLOSKUNDE IN HET BUITENLAND

MIDWIFERY DISCIPLINE PAGE - header

Een verloskundige stage in het buitenland zal je als mens veranderen. Je zult versteld staan hoe veerkrachtig de plaatselijke verloskundigen zijn bij gebrek aan ziekenhuisfinanciering.

Ook zul je zien hoe beperkt de prenatale zorg is, en waarom dat tot grotere complicaties bij bevallingen leidt dan je in eigen land zou zien. Een financieringstekort heeft ook gevolgen voor de kwaliteit van de zorg. Veel vrouwen bevallen bijvoorbeeld zonder pijnstilling. Bovendien zul je een aantal fascinerende sociaal-culturele tradities rond de bevalling te zien krijgen.

LeER MEER

 

FYSIOTHERAPIE STAGE IN HET BUITENLAND

PHYSIOTHERAPY ELECTIVE PAGE - clinical image 1

Behandelingen uitvoeren met beperkte apparatuur is een dagelijkse uitdaging voor fysiotherapeuten in ontwikkelingslanden. Iets wat je zelf zult ervaren tijdens je stage.

Ook zul je grote verschillen zien in de basis. Zo zijn behandelingen met ECT en TENS veel gebruikte methodes en vaak de eerste optie in veel van de bestemmingen waar we werken.

LeER MEER

STAGE RADIOLOGIE IN HET BUITENLAND

RADIOGRAPHY ELECTIVE PAGE - header

Zodra je met je stage begint, zul je zien dat de apparatuur en faciliteiten niet hetzelfde zijn als wat je thuis gewend bent. Op sommige bestemmingen worden röntgenfoto's bijvoorbeeld nog steeds ontwikkeld op film in een donkere kamer.

Tijdens je stage zul je ook zien hoe beperkt privacy vaak is, met meerdere patiënten die tegelijkertijd een scan ondergaan. En op sommige bestemmingen zijn de protocollen rond stralingsbescherming veel soepeler dan thuis.

Leer meer

STAGE FARMACIE IN EEN APOTHEEK IN HET BUITENLAND

PHARMACY ELECTIVE PAGE - header

Op een buitenlandse stage farmacie krijg je heel andere geneesmiddelen te zien, waaronder antigif tegen slangenbeten. Je kunt zelfs naar het platteland reizen om traditionele kruidengeneeskunde te zien.

In het ziekenhuis zie je massale 'over-voorschrijving' van antibiotica en andere praktijken zoals het breken van capsules en het vermalen van tabletten.

LeER MEER

 

TANDARTS STAGE IN HET BUITENLAND

DENTISTRY ELECTIVE PAGE - header

Zodra je aan je stage begint, zal je een tekort aan middelen en verouderde apparatuur aantreffen. Ook zul je patiënten zien met extreem vergevorderd tandbederf, omdat velen zich geen behandeling kunnen veroorloven.

Ook in de basis zijn er grote verschillen. Op veel van onze bestemmingen is er bijna geen preventieve tandheelkunde. Het redden van de tand is van ondergeschikt belang omdat de behandelingen voor de meeste patiënten simpelweg te duur zijn.

LeER MEER

 

STAGE ERGOTHERAPIE IN HET BUITENLAND

OCCUPATIONAL THERAPY - header

Patiënten die pas in een laat stadium komen en vergevorderde gevallen komen vaak voor tijdens stages in ontwikkelingslanden. Je kunt zelfs zeldzame aandoeningen zien, zoals lepra.

Vergeet niet dat ergotherapie in de meeste ontwikkelingslanden nog in de kinderschoenen staat. Dat betekent dat je onbekende technieken zult zien en dat sommige behandelingen ter plekke worden geïmproviseerd.

Leer meer

 

AMBULANCE MEDEWERKER STAGE IN HET BUITENLAND

Photos 2015 05 20

Tijdens een stage in het buitenland zul je ervaren hoe een ernstig tekort aan middelen de praktijk beïnvloeden. Je zou zelfs patiënten kunnen zien die procedures ondergaan zoals manuele intubatie zonder analgesie.

Ook zul je zien dat eerstelijnszorg niet bestaat in veel arme gezondheidszorgsystemen. Dat betekent dat sommige patiënten de spoedeisende hulp als huisartsenpost gebruiken, wat spoedeisende zorg nog moeilijker maakt.

LeER MEER

Biomedische Wetenschappen Stages

Tijdens je buitenlandse stage in de biomedische wetenschappen kun je een brede, voor de cursus relevante ervaring opdoen in ziekenhuislaboratoria met weinig middelen. Je kunt ervaring opdoen in domeinen als hematologie, immunologie, microbiologie, pathologie, biochemie, farmacologie, virologie, immunologie...

Je zou kunnen zien hoe infectieuze en tropische ziekten worden gediagnosticeerd en behandeld, en inzicht krijgen in parasitologie, terwijl je contact onderhoudt met gerelateerde klinische afdelingen om te zien hoe aandoeningen op meerdere niveaus worden afgehandeld.

Leer meer

 

WAT BIEDEN ONZE GEZONDHEIDSZORG STAGES?

Een Work the World stage biedt je de kans om een klinische stage te volgen in een ontwikkelingsland. Je brengt tijd door in een ziekenhuis met weinig middelen en ziet er ongebruikelijke behandelmethoden en vergevorderde aandoeningen. Je kunt zelfs de afdelingen kiezen waarop je mee wilt lopen. Meer informatie vind je hier.

WELKE GEZONDHEIDSZORG STUDIES KOMEN IN AANMERKING VOOR EEN WORK THE WORLD STAGE?

Work the World organiseert begeleide stages voor de volgende studies: 1. Verpleegkunde 2. Geneeskunde 3. Verloskunde 4. Fysiotherapie 5. Radiografie (MBRT) 6. Farmacie 7. Tandheelkunde 8. Ergotherapie

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WORK THE WORLD STAGE?

De voordelen van onze vrijwillige medische stages zijn o.a.:

  • Je breidt je klinische kennis en skill set uit
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen, wordt zelfstandiger en vindingrijker 
  • Je maakt jezelf aantrekkelijker voor werkgevers 
  • Je reist
  • Je persoonlijke en professionele netwerk wordt groter
  • Je scherpt je communicatie skills aan