WAAROM EEN AMBULANCE MEDEWERKER STAGE IN HET BUITENLAND?

Dit is je kans om een ambulance medewerker stage te doen in een druk ziekenhuis met weinig middelen in een ontwikkelingsland.

Zowel paramedische als ambulancediensten zijn een luxe zijn van ontwikkelde landen. Daarom is jouw rol op de bestemmingen waar wij actief zijn meer gericht op spoedeisend hulp.

Op een ambulance medewerker stage in het buitenland zul je zien hoe lokale medewerkers bij noodgevallen handelen met beperkte middelen, leren hoe culturele kwesties van invloed zijn op de manier waarop zorg wordt verleend (op sommige bestemmingen is het gevoel van urgentie minder groot), en zal je behandelmethoden zien, zoals manueel intuberen, die je in Nederland nooit zult zien.

AMBULANCE MEDEWERKER STAGE IN HET BUITENLAND

DE KLINISCHE ERVARING

Een stage ambulance medewerker in het buitenland draait om de uitdaging en het aannemen van een nieuwe houding ten aanzien van je vakgebied. Je zult bijvoorbeeld zien dat de ambulancediensten in Nederland een wonder zijn in vergelijking met de diensten die worden aangeboden op een aantal van onze bestemmingen (als zij die al aanbieden).

Dingen die je er kunt zien zijn onder andere:

  • Geen spoedbehandeling ter plekke
  • Beperkte middelen (vooral producten voor eenmalig gebruik)
  • Manueel intuberen zonder pijnstilling
  • Behandelingen uitgevoerd in drukke gangen

Je zult ook grote verschillen zien in de grondbeginselen van de paramedische zorg. Op de meeste van onze bestemmingen bestaat eerstelijnszorg bijvoorbeeld niet. Dit betekent dat sommige patiënten de SEH als huisartsenpost gebruiken, wat de spoedeisende zorg een stuk moeilijker maakt.

Je ziekenhuisstage loopt van maandag tot en met vrijdag, zodat je 's avonds en in het weekend de door jou gekozen bestemming kunt verkennen.

WAT IS INBEGREPEN?

Onze service is end-to-end, wat wil zeggen dat wij je voor, tijdens en na je ambulance medewerker stage in het buitenland ondersteunen. Dit begint vanaf het moment dat je contact met ons opneemt.

De service omvat alle onderdelen. Wij nemen je de zorg uit handen voor de planning van wat de reis van je leven zal worden.

Ook krijg je bij ons:
Een op maat gemaakte stage op de door jou gekozen afdeling | Uitgebreide reisvoorbereiding | 24/7 ondersteuningsteam ter plekke | Gecaterde privé-accommodatie| Luchthaventransfer bij aankomst

Aankomst is elke zondag, het hele jaar door, dus je kunt reizen wanneer het jou uitkomt. De stageduur is minimaal twee weken.

Voor een meer gedetailleerde stap-voor-stap handleiding over hoe onze service werkt, klik hier.

REISMOGELIJKHEDEN

Je klinische stage is de kern van je reis.

Maar, of je nu liever met een groep reist of alleen, weekendtrips zijn een absoluut hoogtepunt. Je hebt genoeg mogelijkheden voor avontuur: van trektochten door de Himalaya tot wildwatervaren op de Zambezi. Ook zul je jezelf onderdompelen in de cultuur van je gastland.

WAAR MOET IK BEGINNEN?

Praat allereerst met ons team. Wij zijn hier om je vragen te beantwoorden, je te adviseren over welke bestemmingen het beste bij je interesses passen en om je stageplaats veilig te stellen als je er klaar voor bent.

Neem contact op via het korte aanvraagformulier.

AMBULANCE MEDEWERKER STAGE IN HET BUITENLAND

BOEK MET VERTROUWEN

Het is officieel: buitenlandse stages hebben groen licht gekregen en onze programma's zijn open!

We weten dat plannen kunnen veranderen, dus zodra je je plek hebt geboekt, kun je onbeperkt je reisdata wijzigen, helemaal gratis.

oNTDEK HOE

Bestemmingen voor je Ambulance Medewerker stage

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je ambulance medewerker stage in Ghana ligt je focus op hulp bij spoedeisende zorg. Je zult er veel zien: RTA, kankerachtige gezwellen, hernia’s, ectopieën, hypo- en hyperglycemie, ernstige diarree, stuipen, fracturen… In Ghana beïnvloeden sociale en culturele factoren de spoedeisende hulpverlening en is er op de SEH veel minder gevoel van spoed dan je thuis gewend bent. Door gebrek aan middelen in het ziekenhuis zul je creatief moeten zijn met het beperkte materiaal dat beschikbaar is. 

+ More
TAKORADI MAIN IMAGE

Mexico - Merida
Leer meer

In ons partnerziekenhuis in Merida doe je ervaring op een drukke SEH-afdeling op. De afdeling is extreem druk, met wachttijden van 24 uur en langer. Je zult ook zien dat er behandelingen worden uitgevoerd in gangen en wachtruimtes. Verwacht er onder andere gevallen als RTA, hartaanvallen, beroertes en blindedarmontstekingen. Ook is er een pediatrische spoedeisende-hulpafdeling waar de gevallen variëren van luchtwegaandoeningen tot premature baby’s.

+ More

Vietnam - Hue
Leer meer

Breng tijdens je stage in Vietnam tijd door op de SEH van ons academisch partnerziekenhuis. Je zult er gevallen van RTA en trauma tegenkomen en tropische ziekten als malaria en dengue-koorts. Veel patiënten komen vanuit de meest landelijke gedeelten van Vietnam, wat voor een gemengde patiëntengroep zorgt. Hier ervaar je hoe moderne behandelwijzen gecombineerd worden met eeuwenoude tradities.

+ More

Zambia - Lusaka
Leer meer

Tijdens je stage in Zambia zal je focus liggen bij de SEH-patiënten. Je komt er gevallen van ernstige malaria tegen, verwonding die ontstaan zijn tijdens handenbarbied of door huiselijk geweld en ernstige brandwonden. Middelen zijn hier schaars. Ook kunnen procedures minder bekend zijn, zoals handmatige intubatie. De SEH is opgedeeld in vier opnamegebieden en de patiëntenaantallen zijn enorm. Deze stage is een echte eyeopener en levert je daarom ook erg veel op.

+ More

Filipijnen - Iloilo
Leer meer

Tijdens je ambulance medewerker stage op de Filipijnen breng je tijd door op de SEH, de spoedafdeling van Verloskunde & Gynaecologie en Chirurgie. De SEH is de algemene spoedeisende hulp-afdeling voor het hele eiland. Je zult er grote verschillen zien in zowel behandelwijzen als beschikbare middelen, zoals handmatige intubatie en een gebrek aan anesthesie. Patiënten gaan er in een later stadium naar het ziekenhuis dan je gewend bent en familieleden nemen een verrassend groot deel van de patiëntenzorg op zich, zoals bijvoorbeeld het bedienen van een beademingszak. Qua gevallen kom je hier onder andere ademhalingsproblemen, buikgriep, brandwonden, rabiës, hernia’s en hyperglycemie tegen.

+ More

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

In Dar es Salaam kun je ervaring opdoen op de SEH, bij Chirurgie of op beide afdelingen. Je stage is in een nationaal verwijzingingsziekenhuis waar zich de belangrijkste SEH-afdeling van stad bevindt. De gevallen die je hier aantreft zijn dan ook vaak ernstig. Omdat dit in Tanzania de enige afdeling is in zijn soort, leggen patiënten soms honderden kilometers af voor een consult, zelfs in spoedgevallen. Je zult veel verschillende aandoeningen zien: sepsis met multi-orgaanfalen, ARDS, cerebrale malaria, stofwisselingsziekten, polytrauma, stomp en penetrerende trauma’s komen allemaal voorbij.

+ More
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA
Leer meer

Tijdens je ambulance medewerker stage in Nepal stuit je op grote verschillen in vergelijking met thuis: een gebrek aan privacy voor patiënten, uiterst beperkte infectiebeheersing en hoe artsen rekening houden met de sociaaleconomische omstandigheden van patiënten bij het stellen van een diagnose. Als een van de patiënten die je verzorgt naar de OK gaat, mag je mee om te observeren. Ambulances worden alleen ingezet bij ernstige noodgevallen, bijvoorbeeld als een patiënt tijdens het transport levensondersteuning nodig heeft, zich in een kritieke bevallingssituatie bevindt of in het geval van vele gewonden.

+ More
POKHARA

Nepal - Kathmandu
Leer meer

In Kathmandu zul je aanzienlijke verschillen zien in de meest fundamentele aspecten van zorg. Denk aan privacygebrek van patiënten, gebrek aan controle op kruisbesmetting en zelfs de manier waarop routinehandelingen worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld het manueel intuberen zonder anesthesie. Op de drukke SEH-afdeling zul je zien hoe de mate waarin patiënten en families in staat zijn om voor behandelingen te betalen, van grote invloed is op de manier waarop aandoeningen worden gediagnosticeerd en behandeld.

+ More

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

Kies voor een ambulance medewerker stage in Cambodja en je zult meedraaien op een drukke SEH met een groot aantal spoedgevallen. Middelen in het ziekenhuis zijn beperkt; patiënten delen bedden en medewerkers kunnen het nauwelijks veroorloven om tussen patiënten van handschoenen te wisselen. Het kan zelfs voorkomen dat er in de OK twee of drie operaties tegelijkertijd plaatsvinden. Typische gevallen die je hier ziet zijn hartaanvallen, zelfmoordpogingen, COPD, verwondingen na vechtpartijen en drugs- en alcoholmisbruik.

+ More
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

"I had the best 3 weeks of my life, and I cannot wait to do it all over again."

Amber Sheldon, University of East Anglia 2018

Lees Meer