Je moet keuzes maken bij het plannen van je gezondheidszorgstage. Welke bestemming past het beste bij jouw reisstijl? Op welke afdelingen wil je ervaring opdoen? Hoe lang wil je reizen?

Tijdens het hele voorbereidingsproces van je stage kun je bij ons terecht voor advies over al het bovenstaande. Deskundig advies en ondersteuning vormen de belangrijkste pijlers van de Work the World-service.

Maar er is één beslissing die je zelf moet nemen en dat is of je alleen wilt reizen of met een groep. Beide opties hebben voordelen, dus de keuze hangt af van hoe jij vindt dat de mogelijkheden het beste bij je passen.

Een ervaring op maat

Als je erover denkt om alleen te reizen, ben je niet de enige - ongeveer de helft van de mensen die met ons reizen, kiest ervoor om alleen te reizen. De andere helft reist met een groep, dus de verdeling is bijna gelijk.

In welk kamp je je ook bevindt, het mooie van een Work the World stage is dat je:

  • Uitgebreide, gestructureerde ondersteuning krijgt van ons en onze in-country teams

  • Tijd kunt doorbrengen met je Work the World huisgenoten als je zin hebt in gezelligheid

  • Alle vrijheid hebt om je op jezelf te richten wanneer je tijd alleen nodig hebt

Plan je reis zonder compromissen

Als je in een groep reist, is het onvermijdelijk dat je de reisdata en bestemmingen met elkaar bespreekt. Maar of je nu alleen reist of met vrienden, je kunt nog steeds de belangrijkste details van je klinische stage afstemmen op jouw eigen vaardigheden en interesses.

In de aanloop naar je reis heb je een gesprek met ons expertteam. Dit is een diepgaand, maar informeel gesprek over wat vanuit klinisch perspectief jouw interesse heeft.

Je bespreekt je ervaringen tot nu toe en je doelen, en dan stellen we jouw perfecte stage samen.

Ontmoet ons op de aankomstluchthaven

Laat je niet afschrikken door het idee om in een onbekend land aan te komen.

Wij hebben je vluchtgegevens en sturen een medewerker van ons team om je op te halen op het vliegveld in hun blauwe Work the World-shirt.

Daarna brengen ze je terug naar het Work the World huis waar je je nieuwe huisgenoten kunt ontmoeten. Vanaf dat moment staat je team in het land voor je klaar tijdens je stage.

Zorgeloos genieten dankzij 24/7 ondersteuning ter plaatse

HOUSE

Of je nu besluit om met een groep of alleen te reizen, je krijgt volledige ondersteuning tijdens je reis. Je team ter plekke neemt je mee op stadsoriëntatie om je vertrouwd te maken met je nieuwe omgeving. 

Dan nemen we je ook mee op een rondleiding door het stageziekenhuis. Tegen de tijd dat je stage begint, weet het personeel op de afdelingen precies wie je bent, waarom je daar bent en hoe ze je het beste kunnen helpen.

Je krijgt dit soort toegang omdat we unieke samenwerkingsverbanden hebben met plaatselijke ziekenhuizen - iets wat de meeste stageaanbieders niet kunnen zeggen.

Je zult je Work the World in-country team ook in het ziekenhuis zien - zij hebben sterke banden met iedereen, van het afdelingspersoneel tot de ziekenhuisdirecteuren. Dus als je vragen of zorgen hebt, is er altijd iemand die je kan helpen.

vrienden maken in een Work the World huis

Het wonen in een Work the World huis staat volledig in het teken van gezelligheid. Dit geldt zowel voor reizen met studievrienden als voor soloreizen.

Er ontstaan hechte banden tussen jou en je nieuwe huisgenoten terwijl jullie naar je stages reizen, 's avonds de plaatselijke bars en restaurants verkennen en samen op weekendtrips gaan.

Door samen te wonen met een diverse groep medestudenten en afgestudeerden in de gezondheidszorg, ontwikkel je tijdens deze weken een gemeenschappelijk doel en ontstaan er blijvende vriendschappen en waardevolle professionele connecties.

Mocht je behoefte hebben aan wat tijd voor jezelf, dan bieden de ruime huizen voldoende ruimte om een rustig plekje te vinden om te ontspannen.

Een boost voor je zelfvertrouwen

Een reis als deze helpt je om buiten je comfortzone te komen. Je kunt jezelf stimuleren om nieuwe dingen te proberen en elke keer dat je iets nieuws doet, voel je je gesterkt om de volgende keer weer een stapje verder te gaan.

Je denkt misschien dat dit alleen voor soloreizigers geldt, maar dat is niet zo - ook als je met vrienden van thuis reist, ontwikkel je je zelfvertrouwen. Tijdens je reis zul je jezelf voortdurend bewijzen dat je de moed hebt om vol vertrouwen nieuwe ervaringen aan te gaan.

Begin je reis nu

Iedereen die een buitenlandse stage volgt, begint met een ander niveau van zelfvertrouwen. Sommigen staan te popelen om te beginnen, terwijl anderen misschien wat meer geruststelling nodig hebben voordat ze zich thuis voelen. Het is allebei normaal. En of je nu met een groep reist of alleen, wij stellen een stage samen die past bij jouw behoeften, met de juiste ondersteuning.

Zo. Nu je je zelfverzekerd voelt, is het tijd om de eerste stap te zetten om je solo-reisavontuur tot leven te brengen —