Buitenlandse stage voor studenten ergotherapie

Een stage ergotherapie in een ontwikkelingsland is waarschijnlijk een van de belangrijkste ervaringen van je leven. Tijdens onze gespecialiseerde paramedische stages doe je niet alleen de unieke vaardigheden op voor de rest van je studie, maar je bent na afloop ook klaar voor een succesvolle carrière als ergotherapeut. Zo leer je hoe ET-afdelingen zich aanpassen aan uitdagingen zoals gebrek aan apparatuur, hoge patiëntaantallen en meer.

Wat is inbegrepen?

  • Onze befaamde op maat gemaakte service 
  • Klinische ervaring onder supervisie 
  • Uitgebreide voorbereiding voor vertrek 
  • Support van onze lokale teams, 24/7
  • Ruime, privé huizen inclusief catering
  • Gratis lokale taallessen

Dé ergotherapie stage op maat

“Wij maken het mogelijk,” zijn woorden waar we bij zweren. Als je ons laat weten in welke gebieden van ergotherapie jij geïnteresseerd bent, dan zorgen wij voor een ergotherapie stage compleet op maat en verzorgd tot in de puntjes. Onze medische stages in het buitenland zijn ver van doorsnee: ze zijn volledig afgestemd op de individuele wensen van jou als student ergotherapie of net afgestuurde ergotherapeut. Onze experts doen er alles aan om jou een complete stage-ervaring te geven. Ze kijken mee als je de visum administratie regelt, organiseren je plaatsing in een ziekenhuis en verzorgen alles daaromheen. Bovendien brengen deze specialisten ook regelmatig een bezoek aan onze teams overzee. Kortom, zij zijn de beste mensen voor deze job!

Een unieke ervaring als ergotherapeut

Work the World koppelt je aan een stagebegeleider onder wiens vleugel je observeert, diagnosticeert en aandoeningen behandelt, waarvan sommigen je compleet vreemd zullen zijn. Tijdens je (vrijwillige) klinische stage doe je een uitgebreid scala aan ervaringen op in verschillende omgevingen, wat essentieel is om ergotherapie goed te begrijpen. Bovendien zijn de kosten van medische zorg in ontwikkelingslanden enorm hoog en is de afstand vaak zo ver, dat je genoeg patiënten tegenkomt waarvan de aandoeningen aanzienlijk verder gevorderd zijn dan je ooit thuis hebt gezien. Dit is de ideale kans om ergotherapie te studeren in het buitenland en de unieke vaardigheden te ontwikkelen die je thuis simpelweg niet zult ontplooien.

occupational therapy elective

Praktische ondersteuning tijdens je klinische stage

Als je eenmaal bent aangekomen op de plek van bestemming, staat ons gastvrije team 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar, wat je ook nodig hebt. Als student verblijf je er in een van onze exclusieve privé-huizen, die volledig gecatered en bewaakt worden. Je krijgt tevens toegang tot MyTrip, ons online informatieplatform dat alle onderdelen van jouw ergotherapie stage actief bijhoudt. Ons enige doel is om jou een ervaring van de hoogste kwaliteit op maat te bieden. Of je nu kiest voor een medische stage tijdens je studie of in je vrije weken, met stage ergotherapie van Work the World ga verder dan je ooit gedacht had!

Bestemmingen voor je ergotherapie stage

Filipijnen - Batangas
Panorama of the paddy rice field. Philippines
Leer meer

Tijdens je ergotherapie-stage in Batangas werk je op de Fysiotherapie-afdeling van ons partnerziekenhuis. Met aandoeningen variërend van Bellse parese, hersenverlamming, brandwonden en trauma tot verwondingen na verkeersongevallen, kom je in aanraking met de uitdagingen die gepaard gaan met zorg in een omgeving met weinig middelen. Onder supervisie van lokale specialisten krijg je inzicht in revalidatiebehandelplannen en het opstellen ervan van een breed scala aan patiënten. Het is een ervaring die je begrip van gezondheidszorg in een bredere, mondiale context zal plaatsen. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Batangas.

Panorama of the paddy rice field. Philippines

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je (vrijwillige) medische stage in de grootste stad van Tanzania werk je op de afdeling Fysiotherapie, Ergotherapie en Psychiatrie of een combinatie daarvan. Daar zie je verkeersongevallen, mijnongelukken en meer, bij zowel volwassenen als kinderen. Op een halfuurtje lopen van het Work the World huis in Dar es Salaam spoelt de blauwe zee aan bij een stralend wit strand. Iets verder kun je lekker relaxen op de tropische stranden van Zanzibar. Ben je nog avontuurlijker? Ga dan zeker wilde dieren spotten op safari, of pak de bus naar de Kilimanjaro en beklim de top van Afrika's hoogste berg. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten ergotherapie in Dar es Salaam.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

In Pokhara kun je wandelen langs prachtig besneeuwde bergtoppen, paragliden, wildwater raften of op safari met olifanten. Daarnaast kun je tot rust komen bij een van de tempels in de buurt of roeien over de stille wateren van Phewa Lake. Tijdens een (vrijwillige) klinische stage in Nepal ontdek je met welke uitdagingen de medische zorg in een ontwikkelingsland zoal te maken heeft. Gedurende je stage ergotherapie observeer je gevallen die acute rehabilitatie nodig hebben, assisteer je bij het ontwerpen van apparatuur om obstakels voor patiënten uit de weg te helpen en nog veel meer. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten ergotherapie in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE
ANURADHAPURA MAIN IMAGE

Case Study

"Work the World made planning and preparing my placement totally achievable."

Jane Cooper, Trinity College Dublin 2016

Lees Meer

Van onze blog