WAAROM EEN ERGOTHERAPIE STAGE IN HET BUITENLAND?

Onze stages ergotherapie in het buitenland bieden je de kans een stage te volgen in een ontwikkelingsland binnen een ziekenhuisomgeving met weinig middelen.

Het doel van een ergotherapie buitenland stage is om een compleet ander zorgstelsel te ervaren dan je gewend bent. Je ziet behandelmethoden, zoals bijvoorbeeld paraffine behandeling, die je misschien nog nooit eerder hebt gezien.

Tijdens je stage ergotherapie kom je aandoeningen tegen die bij ons ongebruikelijk zijn, zoals lepra en polio. En je leert hoe een tekort aan middelen van invloed is op het verlenen van zorg voor meer voorkomende aandoeningen zoals contracturen en neuropathieën. Revalidatieapparatuur wordt bijvoorbeeld grotendeels met de hand gemaakt.

ERGOTHERAPIE STAGE IN HET BUITENLAND

DE KLINISCHE ERVARING

Het gaat er bij een ergotherapie stage in het buitenland om dat je je vakgebied door een nieuwe lens ziet. Je zult snel merken dat dingen die we in Nederland en België als vanzelfsprekend beschouwen in sommige ontwikkelingslanden luxe zijn - zelfs eenvoudige gymnastiekapparatuur.

Dingen die je tijdens je stage ergotherapie zult zien zijn:​

 • Patiënten met diverse beroepsachtergronden
 • Handgemaakte revalidatieapparatuur
 • Ongebruikelijke aandoeningen zoals klompvoeten en lepra
 • Eerste bezoeken in extreem late stadia en vergevorderde aandoeningen

Je zult ook grote verschillen zien in de grondbeginselen van de ergotherapie. Op veel van onze bestemmingen is ergotherapie nog steeds een vakgebied in ontwikkeling. Dit betekent dat sommige technieken die je zult zien misschien onbekend of soms zelfs ter plaatse geïmproviseerd zijn.

Een ziekenhuis stage ergotherapie loopt van maandag tot en met vrijdag. Dat betekent dat je 's avonds en in het weekend vrij bent om een land te verkennen dat je anders misschien nooit zou hebben bezocht.

WAT IS INBEGREPEN?

Onze service begint vanaf het moment dat je contact met ons opneemt. We bieden je vervolgens gestructureerde ondersteuning voor, tijdens en zelfs na je reis.

De service omvat alle onderdelen, zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Wij nemen alle stress van het plannen weg zodat je gewoon kunt genieten van je stage ergotherapie in het buitenland.

Ook krijg je bij ons:
Een op maat gemaakte ergotherapie stage op de door jou gekozen afdeling | Uitgebreide voorbereiding voor de reis | 24/7 ondersteuningsteam ter plekke | Gecaterde privé-accommodatie | Luchthaventransfer bij aankomst

Aankomst is elke zondag, 52 weken per jaar (je kunt reizen wanneer het jou uitkomt), en de duur van de reis is minimaal twee weken.

Voor een meer gedetailleerde stap-voor-stap handleiding over hoe onze service werkt, klik hier.

REISMOGELIJKHEDEN

De focus van je reis ligt altijd op je klinische stage, maar daarbuiten heb je alle tijd om het land waar je verblijft te verkennen.

Of je nu alleen of in groepsverband reist, je zult genieten van weekendtrips die de hoogtepunten van je ervaring zullen zijn. Er is een overvloed aan mogelijkheden voor avontuur en culturele onderdompeling.

WAAR MOET IK BEGINNEN?

Neem contact met ons op. Wij zijn hier om al je vragen te beantwoorden en je te helpen een duidelijk beeld te krijgen van wat je kunt verwachten van je stage ergotherapie in het buitenland.

Neem contact op via het korte aanvraagformulier.

ERGOTHERAPIE STAGE IN HET BUITENLAND

Bestemmingen voor je ergotherapie stage

Filipijnen - Iloilo
Nursing Electives in The Philippines
Leer meer

Tijdens een Ergotherapie stage in Iloilo doe je ervaring op op de fysiotherapie-afdeling van ons partnerziekenhuis. Door je bezig te houden met uiteenlopende aandoeningen zoals aangezichtsverlamming van Bell, brandwonden, trauma, cerebrale parese en verwondingen als gevolg van verkeersongevallen, krijg je meer zicht op de uitdagingen die het verlenen van zorg in een omgeving met weinig financiële middelen met zich mee kan brengen. Door meer te weten te komen over de revalidatiebehandelplannen van een breed scala aan patiënten en hoe deze worden samengesteld, ontstaat een ervaring die je inzicht in de gezondheidszorg in een wereldwijde context zal verbreden.

+ More
Nursing Electives in The Philippines

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je (vrijwillige) stage ergotherapie in de grootste stad van Tanzania werk je op de afdeling Fysiotherapie, Ergotherapie en Psychiatrie of een combinatie daarvan. Daar zie je onder andere verkeersongevallen en mijnongelukken bij zowel volwassenen als kinderen. Op een halfuurtje lopen van het Work the World huis in Dar es Salaam spoelt de blauwe zee aan op een stralend wit strand. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten ergotherapie in Dar es Salaam.

+ More
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

WAT HEBBEN ONZE ERGOTHERAPIE STAGES TE BIEDEN?

Een ergotherapie stage van Work the World biedt jou de mogelijkheid een klinische stage te lopen in een onderontwikkeld land. Je brengt tijd door in een ziekenhuis met weinig middelen en ziet onbekende praktijken en vergevorderde condities. Je kunt zelfs de afdelingen kiezen waartussen jij wilt roteren. Lees hier meer

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WORK THE WORLD STAGE?

De voordelen van onze ergotherapie stages zijn o.a.:

 • Je breidt je klinische kennis en skill set uit
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen, wordt zelfstandiger en vindingrijker 
 • Je maakt jezelf aantrekkelijker voor werkgevers 
 • Je reist
 • Je persoonlijke en professionele netwerk wordt groter
 • Je scherpt je communicatie skills aan

WAT ZIJN DE MEESTE POPULAIRE BESTEMMINGEN VOOR ERGOTHERAPIE STAGES?

Een van de meest populaire bestemming is Tanzania. Dit is de reden dat onze focus voor ergotherapie stages hier ligt. De ervaringen die jij zult hebben in ons partnerziekenhuis in Dar es Salaam zal je kijk op je vakgebied veranderen.

WELKE GEVALLEN KOM JE TEGEN TIJDENS JE ERGOTHERAPIE STAGE?

Je ziet gevallen als:

 • Klompvoet
 • Hydrocephalus
 • Pediatrische spina bifida
 • Revalidatie na amputatie
 • Post-eclampsie

HOE LANG DUURT EEN WORK THE WORLD ERGOTHERAPIE STAGE?

Een Work the World stage duurt zo lang als je wilt. Onze minimale duur is een week, maar veel ergotherapie studenten gaan tussen de 2 en 5 weken mee. Er is geen maximaal aantal weken dat je kunt reizen.