Waarom naar het buitenland?

Grijp de unieke kans en volg een ergotherapie stage in het buitenland. Een nieuwe klinische omgeving laat je ervaren hoe lokale ergotherapeuten werken met beperkte middelen bij het behandelen van aandoeningen op een manier die vaak anders is dan je thuis gewend bent. De hele ervaring zal zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling op een hoger niveau brengen.

Al meer dan tien jaar organiseren we ergotherapie stages in het buitenland. De relaties die we wereldwijd hebben opgebouwd met lokale ziekenhuizen en klinieken bieden jou toegang tot plekken waar je anders nooit zou kunnen komen. Bijkomend voordeel van deze samenwerkingen is de hoge kwaliteit van de gestructureerde begeleiding tijdens je stage. Onze lokale teams van deskundigen houden je hele stage-ervaring in de gaten en bieden 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning. Ook zorgen zij voor onze gecaterde privé-huizen en volgen doorlopend je klinische ervaring.

Hoe werkt het?

Op het gebied van onze programma’s hebben we ongeëvenaarde expertise. We helpen je bij het maken van een weloverwogen keuze voor je stagebestemming. Daarna stellen we, uitgaande van je klinische interesses – bijvoorbeeld revalidatie bij brandwonden of het maken van thuiszorgplannen – je stage samen. Onze stage-experts helpen je ieder detail tot in de puntjes te regelen, tot de afdelingen waarop je wilt werken aan toe.

Om ervoor te zorgen dat je alle voorbereidende stappen van je op maat gemaakte stage kunt volgen, krijg je toegang tot My Trip – een interactieve stageplanner waar je alle persoonlijke informatie vindt van ieder onderdeel van je ergotherapie stage.

Team en Accommodatie

Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een medewerker van ons lokale managementteam. Die brengt je vervolgens naar het Work the World-huis waar je een welkomstbriefing krijgt. Daarna word je wegwijs gemaakt in de omgeving en breng je een eerste bezoek aan het ziekenhuis.

Al onze huizen zijn ruim, privé en veilig. Doordat je er samenwoont met studenten en professionals uit allerlei disciplines hangt er een gezellige sfeer. Je zult de talloze reismogelijkheden voor tijdens de weekenden met je nieuwe vrienden geweldig vinden. Ook in en rondom het huis staat ons lokale team 24/7 tot je beschikking ter ondersteuning. Verder bestaat het team uit een chef-kok, een huishouder en een docent lokale talen die twee keer per week taallessen verzorgt.

JOUW STAGE

Een dag voor aanvang van je stage laat een van onze medewerkers je zien hoe je het best bij het ziekenhuis kunt komen en laat je er kennismaken met je begeleiders. Door de hechte banden die we met onze ziekenhuispartners hebben krijg jij de kans om vergevorderde en vaak ongebruikelijke aandoeningen en verschillende culturele houdingen ten opzichte van zorg te zien. Om ervoor te zorgen dat je stage helemaal verloopt zoals je je had voorgesteld zal ons managementteam doorlopend je ziekenhuiservaring volgen. Stagedagen lopen van maandag tot en met vrijdag, wat betekent dat je ‘s avonds en in het weekend de tijd hebt om je bestemming verder te verkennen. Om deze en nog vele andere redenen is vrijwilligerswerk in de vorm van een ergotherapie stage in het buitenland een unieke kans die je zeker niet wilt missen.

Bestemmingen voor je ergotherapie stage

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je (vrijwillige) medische stage in de grootste stad van Tanzania werk je op de afdeling Fysiotherapie, Ergotherapie en Psychiatrie of een combinatie daarvan. Daar zie je verkeersongevallen, mijnongelukken en meer, bij zowel volwassenen als kinderen. Op een halfuurtje lopen van het Work the World huis in Dar es Salaam spoelt de blauwe zee aan bij een stralend wit strand. Iets verder kun je lekker relaxen op de tropische stranden van Zanzibar. Ben je nog avontuurlijker? Ga dan zeker wilde dieren spotten op safari, of pak de bus naar de Kilimanjaro en beklim de top van Afrika's hoogste berg. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten ergotherapie in Dar es Salaam.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Sri Lanka - Anuradhapura
ANURADHAPURA MAIN IMAGE
Leer meer

Bruisende straatmarkten, lokale en internationale restaurants, festivals en charmante lokale inwoners maken Anuradhapura onvergetelijk. Buiten de stad kun je ruïnes bewonderen op de Leeuwenrots, met een luchtballon over de jungles en rijstvelden vliegen, of olifanten en luipaarden spotten op safari. Bijkomen kan op een van de ongerepte witte stranden in de buurt.

 

Vanwege de goed uitgeruste afdeling fysiotherapie, bestaat je (vrijwillige) ergotherapie stage in het lokale ziekenhuis van Anuradhapura vooral uit het meewerken bij de rehabilitatie van hersenverlamming, breuken, beroertes, brandwonden en het Guillain-Barré syndroom. Je werkt er tijdens je klinische stage samen met de beste specialisten en gebruikt er voornamelijk met de hand gemaakte apparatuur. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten ergotherapie in Anuradhapura.

ANURADHAPURA MAIN IMAGE

"I helped form treatment plans, made splints, and carried out assessments within my professional limitations."

Gemma Fryer, Coventry University 2018

Lees Meer

"If you’re thinking of heading to Nepal for your placement, get ready to have the experience of a lifetime."

Laura Langdon, La Trobe University 2018

Lees Meer
ANURADHAPURA MAIN IMAGE

"Work the World made planning and preparing my placement totally achievable."

Jane Cooper, Trinity College Dublin 2016

Lees Meer