Kandy omringt je met de rijke Sri Lankaanse cultuur, prachtige natuur en eindeloos avontuur. Reken op keuzestress bij de streetfood-kraampjes, bezoek bruisende markten, bars en een olifantenweeshuis, wandel door heuvels vol theeplantages, over uitgestrekte witte stranden en spot jaguars op safari.

Het Work the World-huis

Ons huis in Kandy is het centrum van je trip met ons in Sri Lanka. Zie het als je thuis ver van huis. Je woont er samen met andere gezondheidszorgstudenten van over heel de wereld, wat het huis een levendige en gezellige sfeer geeft.

Ons Kandy-huis ligt in het hart van de stad en op steenworp afstand van het Kandy-meer. Spring voor het huis in een tuktuk en bezoek eeuwenoude tempels, maak plezier in de lokale bars en restaurants, zoek verkoeling in een hotelzwembad of rijd omhoog naar het Boeddhabeeld om de zonsopkomst boven de bruisende stad te zien.

Het huis zelf is open en luchtig – perfect voor het warme klimaat – en er zijn meer dan genoeg gemeenschappelijke ruimtes voor jou en je huisgenoten om te ontspannen na een stagedag.

Lees hier meer over onze accommodatie

Ons lokale team

Managementteam: Bevindt zich in het huis en houdt toezicht op je hele Work the World-ervaring – 24/7 – vanaf het moment dat je landt totdat je weer vertrektCateringteam: Bereidt allerlei lokale gerechten en vertrouwde gerechten van thuis. En geen zorgen: ze voldoen aan alle dieetwensenHuishoud(st)er: Houdt het huis van onder tot boven schoon en opgeruimd zodat jij je volkomen comfortabel voeltTaaldocent: Komt twee keer per week naar het huis. Je leert alledaagse zinnen en klinische terminologie zodat je zoveel mogelijk uit je stage kunt halenBeveiligingsteam: Bewaakt het huis 24/7 voor jouw optimale gemoedsrust

Ondersteuning in het ziekenhuis

Voorafgaand aan je stage neemt ons team in Kandy je mee naar je ziekenhuis. Ze stellen je voor aan je supervisors (en andere medewerkers waarmee je tijd door zult brengen) zodat je er al wat vertrouwder bent.

Daarna zal het team je gedurende je hele stage blijven bezoeken. Dit is om ervoor te zorgen dat alles elke dag voldoet aan jouw verwachtingen.

Voordat je stage begint wordt bepaald wie je supervisors zijn. Als jij bereid bent een band met ze op te bouwen, zullen je supervisors je inzicht geven in het gezondheidszorgsysteem zoals alleen een lokale arts dat kan.

Waar het op neer komt is dat we je tijdens heel je klinische stage ondersteunen, waar en wanneer je het maar nodig mocht hebben.

 

Stages in Sri Lanka, Kandy

Geneeskunde Stages

Tijdens je (vrijwillige) geneeskunde stage zul je ervaring opdoen met unieke patiëntgevallen, zoals Dengue koorts en tyfus, en kom je een verrassend aantal verkeersongevallen tegen. Je kunt ervoor kiezen om mee te lopen op alle afdelingen, waaronder oncologie, Eerste Hulp, OBG, algemene geneeskunde, algemene chirurgie en nog veel meer.

 

+ More Geneeskunde Stages

Verpleegkunde Stages

In onze partner ziekenhuizen heb je uitstekende mogelijkheden om ​​echt brede ervaring op te doen op een aantal afdelingen. Veel verpleegkunde studenten kiezen voor een roulerend systeem waarbij ze iedere twee weken meekijken op een nieuwe afdeling om een ​​duidelijker beeld van medische zorg in Sri Lanka te krijgen. Je ziet ook genoeg patiëntgevallen die in Nederland en België heel zeldzaam zijn, zoals knokkelkoorts, tuberculose en ondervoeding. 

+ More Verpleegkunde Stages
Nursing electives in Sri Lanka

Radiografie Stages

De radiologieafdeling in ons partnerziekenhuis in Kandy is een van de weinige in Sri Lanka die alle soorten radiografische diagnostiek onder één dak aanbiedt. Dit betekent dat de afdeling vaak druk is, ondanks het feit dat het 24/7 geopend is. Om je een idee te geven: op een willekeurige dag kunnen de lokale medewerkers tot 400 röntgenfoto's, 150 CT-scans en 10 MRI's maken. Als je hier stage loopt, kun je ervoor kiezen om op een (of alle) van de volgende afdelingen mee te draaien: röntgenkamers, de tandheelkundige röntgenafdeling, de CT-kamer, de MRI-unit, de DSA-unit en de mammografie-unit.

+ More Radiografie Stages

Verloskunde Stages

Verloskunde studenten in Sri Lanka begrijpen het contrast tussen moederschap thuis ten opzichte van de ontwikkelingslanden razendsnel. Al werkend op de fantastische afdeling Obstetrie en Gynaecologie van ons partnerziekenhuis zie je vrouwen de bevalling ondergaan met weinig, en soms helemaal geen, verlichting van de pijn – als gevolg van de hoge kosten van medicijnen. Zo’n 40% van alle geboortes worden uitgevoerd met een keizersnede. 

+ More Verloskunde Stages

Tandheelkunde Stages

Een (vrijwillige) tandheelkunde stage in Sri Lanka is geheel uniek. Je krijgt een gevoel van wat er allemaal op de werkvloer gebeurt, vanaf het moment dat je aankomt op de afdeling komt. Je zult bovendien in staat zijn om te werken in verschillende gebieden binnen je vakgebied. Het programma werkt normaal gesproken op een één-op-één basis waar de studenten rouleren tussen afdelingen. Je krijgt meer ervaring in de orthodontie, de polikliniek en bij kaakchirurgie. 

+ More Tandheelkunde Stages

Fysiotherapie Stages

Doe ervaring op bij verschillende afdelingen, zoals bij het fysiotherapie team dat opereert onder de reumatologie-afdeling, of de neurochirurgische afdelingen (die focussen veel op gevallen met de luchtwegen), de chirurgische Eerste Hulp en bij cardiothoracics. Ons partnerziekenhuis heeft ook een eigen polikliniek, die werkt met eenvoudige fitnessapparatuur en behandelingen. De kliniek kan tot 150 patiënten per dag ontvangen, en een aantal veel voorkomende aandoeningen zijn: cerebrale parese, beroertes, botbreuken, brandwonden en het Guillain-Barre syndroom. 

+ More Fysiotherapie Stages

Biomedische Stages

In Kandy komen veel tropische overdraagbare ziekten voor. Je kunt zelfs gevallen zien van ziekten waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord - chikungunya en de ziekte van Chagas om er twee te noemen. Sommige diagnostische apparatuur zul je hier wel kennen, maar andere kan verouderd zijn in vergelijking met wat je normaal gebruikt. Door culturele en religieuze factoren kunnen de aanpak en houding ten aanzien van de klinische praktijk in Sri Lanka verschillen van wat je gewend bent. Ons partnerziekenhuis staat ook bekend om zijn intensive care faciliteiten, waaronder een hartbewakingsafdeling en chirurgische, medische, cardiothoracale en Intensive Care/ Cardio Care-units.

+ More Biomedische Stages

AYURVEDA WEEK

Als extra aanvulling op je hoofdstage in Kandy biedt onze 7-daagse Ayurveda Experience je een onvergetelijke ervaring. ’s Ochtends reis je naar de kleine gezondheidskliniek waar je alles leert over de eeuwenoude wijsheid van de Ayurveda. De dokter is een ervaren genezer die medicijnen maakt van planten en boomschors. ’s Middags neem je deel aan activiteiten als kanotochten door junglekreekjes, ossenkartochten, olifantsafari’s en zelfs full body massages in een Ayurvedische spa.

LEES MEER

"Before I started placement, I was introduced to the hospital and staff, which really helped me overcome my anxieties about beginning my placement".

Lauren Grinstead, Manchester Metropolitan University 2024

Lees Meer

"I loved staying in the Work the World house and made so many new friends because of it!"

Emma Clementson, University of Edinburgh 2024

Lees Meer

"I undertook ward rounds with the consultant and assisted with examining patients. I spent time in the scanning room with one of the registrars, who explained a lot to me".

Iris Tournoy, Gent University 2024

Lees Meer

"Doctors are so revered in Sri Lankan culture that patients rarely speak against them or challenge them."

Daisy Tudball, Barts & The London School of Medicine & Dentistry 2022

Lees Meer

"My time in the hospital was really interesting. The saying ‘you only get out of it what you put into it’ could not be more accurate. I had the four best weeks of my life."

Michiel Notelaers , Universiteit Gent 2022

Lees Meer

WELKE GEZONDHEIDSZORG STUDIES KOMEN IN AANMERKING VOOR EEN WORK THE WORLD STAGE?

Work the World organiseert begeleide stages voor de volgende studies: 1. Verpleegkunde 2. Geneeskunde 3. Verloskunde 4. Fysiotherapie 5. Radiografie (MBRT) 6. Farmacie 7. Tandheelkunde 8. Ergotherapie 9. Biomedische Wetenschappen

HOE ZIET HET WORK THE WORLD HUIS ER IN SRI LANKA UIT?

Ons huis in Sri Lanka is gelegen in het hart van de stad Kandy. Het huis zelf is open en luchtig - perfect voor het warme klimaat, en er zijn tal van sociale ruimtes waar jij en je huisgenoten kunnen ontspannen na een stagedag.

WELKE TRIPJES KAN IK MAKEN TERWIJL IK IN SRI LANKA BEN?

Sri Lanka heeft voor elk wat wils. Adrenalinejunkies zullen dol zijn op surfen, wandelen en raften, terwijl dierenliefhebbers kunnen zwemmen met dolfijnen en wilde olifanten kunnen spotten in de nationale parken. Er zijn zelfs een paar tropische stranden.