Stages in Takoradi

Geneeskunde Stages

Ghana is een uitstekende keuze voor alle geneeskunde studenten. Het wordt je snel duidelijk welke aanpassingen je moet doen om te kunnen omgaan met zo’n gebrek aan middelen. Bovendien heb je ook de keuze om te observeren of meelopen op een heel scala van afdelingen, waaronder NICU, orthopedie, noodhulp, OBG en nog veel meer. Er is ook een HIV-kliniek die per week gemiddeld 300 mensen trekt: als je wilt, kun je hier sterk betrokken bij zijn. Er is een enorm aanbod aan mogelijkheden om met je vrijwillige stage ervaring op te doen, en vergeet niet dat we alles op maat voor je inrichten - afhankelijk van je niveau.

+ More Geneeskunde Stages

Verpleegkunde Stages

Als verpleegkunde student in Ghana krijg je de keuze om op verschillende afdelingen mee te lopen. Gebieden zoals vrouwelijke en mannelijke chirurgie zijn populair, maar er is ook gelegenheid om betrokken te raken bij community outreach, afhankelijk van jouw interessegebied. NICU is een spannende afdeling, net als A&E, waar er regelmatig veel gevallen van ernstig trauma voorkomen. Klik op 'INFORMEER NU' om nog meer te weten te komen.

+ More Verpleegkunde Stages

Verloskunde Stages

Klinische ervaring voor verloskundigen en studenten vroedkunde in Ghana is ongeëvenaard. Middels medisch vrijwilligerswerk, een soort meeloopstage, ben je getuige van keizersnedes en stuitliggingen die in Nederland en België minder vaak voorkomen. We werken met een staatssziekenhuis en drie kleinere privéklinieken waar studenten kunnen helpen bij zowel bevallingen en pre- en postnatale zorg. Je zult snel merken dat veel vrouwen geen prenatale zorg hebben gehad. Dat komt ook door culturele redenen, waarbij van vrouwen verwacht wordt dat ze bevallen in stilte en niet klagen. Dit zal heel anders zijn dan wat je gewend bent in Nederland of België. 

+ More Verloskunde Stages

Fysiotherapie Stages

De afdeling Fysiotherapie in ons partnerziekenhuis is ondergebracht in een eigen blok en functioneert in de eerste plaats als een poliklinische eenheid. Het is goed beheerd en relatief goed uitgerust door West-Afrikaanse regelgeving. De polikliniek verwerkt tot 20 patiënten per dag, waarvan de meeste vaste patiënten zijn die een paar keer per week langskomen. Hier kom je gevallen van post-op revalidatie, Bells 'verlamming en Erb's palsy, en nog veel meer tegen. Een groot deel van de behandelingen richt zich op het gebruik van fitnessapparatuur en de begeleiding van patiënten, zodat ze de oefeningen thuis kunnen blijven doen.

+ More Fysiotherapie Stages
Dentistry Electives, Ghana (Takoradi)

Tandheelkunde Stages

Een klinische ervaring voor tandheelkunde studenten is in Ghana een volledig unieke ervaring. Met een gemiddelde van 25 patiënten per dag is jouw tijd op de afdelingen in onze partnerziekenhuizen en -klinieken nooit saai. Je krijgt te maken met zaken als preventieve gezondheidscontroles, extracties, en er is zelfs de kans om te observeren op de KNO-afdeling. Van tijd tot tijd zijn de studenten ook in staat om in de gemeenschap zelf de straat op te gaan en daar ter plekke het werk uit te voeren.

+ More Tandheelkunde Stages

Ambulancedienst Stages

Je Ambulancemedewerker stage vindt plaats in het grootste en best uitgeruste ziekenhuis van Takoradi. Maar in vergelijking met wat je gewend bent, stelt dat niet veel voor. Je bevindt je in een open SEH-afdeling met aparte gedeelten voor pediatrie en kleine operaties. Wanneer het druk wordt vallen de grenzen tussen deze gebieden echter weg, wat meestal het geval is. Ook kun je tijd doorbrengen met lokale Ghanese studenten en vaardigheden en verhalen uitwisselen. Ook zul je zien hoe zelfs de kleinste verschillen in de lokale Ghanese cultuur de spoedeisende hulp beïnvloeden.

+ More Ambulancedienst Stages

Radiologie Stages

Hoewel de radiologie afdeling in Ghana is niet zo goed uitgerust als de afdeling die je thuis gewend bent, maar er zijn voldoende mogelijkheden om te werken met zaken als röntgen, echo’s en meer in onze partnerziekenhuizen en -klinieken. Het is gebruikelijk voor patiënten om binnen het ziekenhuis doorverwezen te worden en soms komen ze van de kleinere klinieken in de gemeenschap. Je doet dus ervaring op met het observeren en analyseren van een brede reeks aandoeningen. Procedures die je kunt verwachten zijn hysterosalpingograms, barium maaltijden, ureothogram, fistusogram, IVU, breuken, tuberculose, borst problemen en nog veel meer.

+ More Radiografie Stages

Farmacie Stages

Een farmacie ervaring in Ghana zal voldoen aan al je verwachtingen en ze overtreffen. Je werkt nauw samen met je begeleiders in een klinische positie binnen ons partnerziekenhuis, loopt rondes over de afdelingen en doet gaandeweg nieuwe vaardigheden op. Je hebt ook de mogelijkheid om juist ver uit de buurt van het ziekenhuis te werken in een gemeenschapsapotheek met ontzettend weinig resources. Hier heb je de kans om te zien hoe een laboratorium van binnen werkt en te observeren hoe ze bijvoorbeeld merkloze geneesmiddelen als aspirine maken.

+ More Farmacie Stages

Het Work the World-huis

Je verblijf in het Work the World-huis is een groot deel van je ervaring in Takoradi – het is je thuis ver van huis. Je woont er met andere gezondheidszorgstudenten van over heel de wereld, wat het huis een gastvrije en gezellige sfeer geeft.

Het huis in Takoradi ligt in een woonwijk nabij het stadscentrum. Na je stagedag kun je deze havenstad verkennen. Ons huisteam kan je voor ’s avonds talloze restaurants en bars aanbevelen en je hebt zelfs toegang tot het privéstrand van een lokaal hotel.

In de ommuurde, weelderige tuinen van het Work the World-huis kun je genieten van de zon, relaxen in de schaduw met een boek, je huisgenoten uitdagen voor een partijtje volleybal, of een duik nemen in het privézwembad.

Lees hier meer over onze accommodatie

Ons lokale team

Managementteam: Bevindt zich in het huis en houdt toezicht op je hele Work the World-ervaring – 24/7 – vanaf het moment dat je landt totdat je weer vertrektCateringteam: Bereidt allerlei lokale gerechten en vertrouwde gerechten van thuis. En geen zorgen: ze voldoen aan alle dieetwensenHuishoud(st)er: Houdt het huis van onder tot boven schoon en opgeruimd zodat jij je volkomen comfortabel voeltTaaldocent: Komt twee keer per week naar het huis. Je leert alledaagse zinnen en klinische terminologie zodat je zoveel mogelijk uit je stage kunt halenBeveiligingsteam: Bewaakt het huis 24/7 voor jouw optimale gemoedsrust

Ondersteuning in het ziekenhuis

Voordat je stage begint, neemt het lokale team je mee voor een rondleiding in je stageziekenhuis. Ze stellen je voor aan afdelingsmedewerkers (waaronder je supervisors) om je alvast wegwijs te maken.

Je zult het Work the World Takoradi-team vaker in het ziekenhuis tegenkomen. Ze bezoeken je tijdens je stage om ervoor te zorgen dat alles aan je verwachting voldoet.

Vooraf wordt ook vastgesteld wie je klinische supervisors zijn. Bouw een band met hen op en zij zullen je het lokale gezondheidszorgsysteem laten zien door de ogen van een plaatselijk arts.

We regelen alles en ondersteunen je tijdens je hele klinische stage, waar en wanneer je het ook maar nodig hebt.

Prijzen

Bestemmingen 1 Week 2 weken 3 weken 4 weken 5 weken 6 weken Extra Week

Ghana Takoradi

€1340 €1540 €1740 €1940 €2140 €2340 €400

*De prijzen in het overzicht komen bovenop de inschrijvingskosten (€350).

VILLAGE EXPERIENCE

Als aanvulling op je hoofdstage in Ghana is een verblijf in een landelijk maar bruisend vissersdorpje een unieke manier om inzicht te krijgen in de authentieke Ghanese cultuur. ’s Ochtends help je mee in het plaatselijke gezondheidscentrum en doe je community outreach werk op plaatselijke basisscholen. ’s Middags krijg je cultuurles door tijd door te brengen met plaatselijke vissers die de dagvangst binnenhalen. Maak tripjes door de lagune in een handgemaakte kano, bezoek de plaatselijke gin destilleerderij, wandel door de ondiepe zee naar een eiland voor de kust voor een bezoek aan een oud fort of slenter over uitgestrekte stukken ongerept strand zonder een toerist tegen te komen.

READ ABOUT CLAIRE'S VILLAGE EXPERIENCE

"I learnt a lot about medicine but also about myself."

Sarah Liefooghe, 2018

Lees Meer

"My elective in Ghana allowed me to experience opportunities I would never have had the chance to back in the UK"

Helena Samila, University of Nottingham 2019

Lees Meer

"I saw cases of severe malaria, malnourishment in children and a variety of genetic conditions."

Romi Dhillon, Anglia Ruskin University 2019

Lees Meer

"I feel this is something that will definitely improve my clinical practice in the UK."

Kayleigh MacNay, University of Manchester 2019

Lees Meer

"it will absolutely influence the nurse I become."

Stephanie Buist, Edge Hill University 2019

Lees Meer