Ervaar het bruisende Ghanese leven op zijn best met levendige markten, cocktails bij zonsondergang op gouden stranden en uitgaan tot de zon opkomt. Olifantsafari’s, zwemmen in watervallen, wandelen langs uitgestrekte rubberplantages en indrukwekkende slavenforten: je vervelen is hier onmogelijk!

Het Work the World-huis

Je verblijf tijdens je stage in Ghana in het Work the World-huis is een groot deel van je ervaring in Takoradi – het is je thuis ver van huis. Je woont er met andere gezondheidszorgstudenten van over heel de wereld, wat het huis een gastvrije en gezellige sfeer geeft.

Het huis in Takoradi ligt in een woonwijk nabij het stadscentrum. Na je stagedag kun je deze havenstad verkennen. Ons huisteam kan je voor ’s avonds talloze restaurants en bars aanbevelen en je hebt zelfs toegang tot het privéstrand van een lokaal hotel.

In de ommuurde, weelderige tuinen van het Work the World-huis kun je genieten van de zon, relaxen in de schaduw met een boek, of een duik nemen in het privézwembad.

Lees hier meer over onze accommodatie

Ons lokale team

Managementteam: Bevindt zich in het huis en houdt toezicht op je hele Work the World-ervaring – 24/7 – vanaf het moment dat je landt totdat je weer vertrektCateringteam: Bereidt allerlei lokale gerechten en vertrouwde gerechten van thuis. En geen zorgen: ze voldoen aan alle dieetwensenHuishoud(st)er: Houdt het huis van onder tot boven schoon en opgeruimd zodat jij je volkomen comfortabel voeltTaaldocent: Komt twee keer per week naar het huis. Je leert alledaagse zinnen en klinische terminologie zodat je zoveel mogelijk uit je stage kunt halenBeveiligingsteam: Bewaakt het huis 24/7 voor jouw optimale gemoedsrust

Ondersteuning in het ziekenhuis

Voordat je Ghana stage begint, neemt het lokale team je mee voor een rondleiding in je stageziekenhuis. Ze stellen je voor aan afdelingsmedewerkers (waaronder je supervisors) om je alvast wegwijs te maken.

Je zult het Work the World Takoradi-team vaker in het ziekenhuis tegenkomen. Ze bezoeken je tijdens je stage in Ghana om ervoor te zorgen dat alles aan je verwachting voldoet.

Vooraf wordt ook vastgesteld wie je klinische supervisors zijn. Bouw een band met hen op en zij zullen je het lokale gezondheidszorgsysteem laten zien door de ogen van een plaatselijk arts.

We regelen alles en ondersteunen je tijdens je hele klinische stage in Ghana, waar en wanneer je het ook maar nodig hebt.

Stages in Takoradi

Geneeskunde Stages

Een Ghana stage is een uitstekende keuze voor alle geneeskunde studenten. Het wordt je snel duidelijk welke aanpassingen je moet doen om te kunnen omgaan met zo’n gebrek aan middelen. Bovendien heb je ook de keuze om te observeren of meelopen op een heel scala van afdelingen, waaronder NICU, orthopedie, noodhulp, OBG en nog veel meer. Er is ook een HIV-kliniek die per week gemiddeld 300 mensen trekt: als je wilt, kun je hier sterk betrokken bij zijn. Er is een enorm aanbod aan mogelijkheden om met je vrijwillige stage in Ghana ervaring op te doen, en vergeet niet dat we alles op maat voor je inrichten - afhankelijk van je niveau.

+ More Geneeskunde Stages

Verpleegkunde Stages

Als verpleegkunde student in Ghana krijg je de keuze om op verschillende afdelingen mee te lopen. Gebieden zoals vrouwelijke en mannelijke chirurgie zijn populair, maar er is tijdens je stage in Ghana ook gelegenheid om betrokken te raken bij community outreach, afhankelijk van jouw interessegebied. NICU is een spannende afdeling, net als A&E, waar er regelmatig veel gevallen van ernstig trauma voorkomen. Klik op 'INFORMEER NU' om nog meer te weten te komen.

+ More Verpleegkunde Stages

Verloskunde Stages

Klinische ervaring voor verloskundigen en studenten vroedkunde is in Ghana ongeëvenaard. Via medisch vrijwilligerswerk, een soort meeloopstage, ben je getuige van keizersnedes en stuitliggingen die in Nederland en België minder vaak voorkomen. We werken met een staatssziekenhuis en drie kleinere privéklinieken waar studenten kunnen helpen bij zowel bevallingen en pre- en postnatale zorg. Je zult tijdens je stage in Ghana snel merken dat veel vrouwen geen prenatale zorg hebben gehad. Dat komt ook door culturele redenen, waarbij van vrouwen verwacht wordt dat ze bevallen in stilte en niet klagen. Dit zal heel anders zijn dan wat je gewend bent in Nederland of België.

+ More Verloskunde Stages

Fysiotherapie Stages

De afdeling Fysiotherapie in ons partnerziekenhuis is ondergebracht in een eigen blok en functioneert in de eerste plaats als een poliklinische eenheid. Het is goed beheerd en relatief goed uitgerust door West-Afrikaanse regelgeving. De polikliniek verwerkt tot 20 patiënten per dag, waarvan de meesten vaste patiënten zijn die een paar keer per week langskomen. Hier kom je gevallen van post-op revalidatie, verlamming van Bell en Erbse parese, en nog veel meer tegen. Een groot deel van de behandelingen richt zich op het gebruik van fitnessapparatuur en de begeleiding van patiënten, zodat ze de oefeningen thuis kunnen blijven doen.

+ More Fysiotherapie Stages
Dentistry Electives, Ghana (Takoradi)

Tandheelkunde Stages

Een klinische ervaring voor tandheelkunde studenten is in Ghana een volledig unieke ervaring. Met een gemiddelde van 25 patiënten per dag is jouw tijd op de afdelingen in onze partnerziekenhuizen en -klinieken nooit saai. Je krijgt te maken met zaken als preventieve gezondheidscontroles, extracties, en er is zelfs de kans om te observeren op de KNO-afdeling. Van tijd tot tijd zijn de studenten tijdens hun Ghana stage ook in staat om in de gemeenschap zelf de straat op te gaan en daar ter plekke het werk uit te voeren.

+ More Tandheelkunde Stages

Ambulancedienst Stages

Je Ambulancemedewerker stage in Ghana vindt plaats in het grootste en best uitgeruste ziekenhuis van Takoradi. Maar in vergelijking met wat je gewend bent, stelt dat niet veel voor. Je bevindt je in een open SEH-afdeling met aparte gedeelten voor pediatrie en kleine operaties. Wanneer het druk wordt vallen de grenzen tussen deze gebieden echter weg, wat meestal het geval is. Ook kun je tijd doorbrengen met lokale Ghanese studenten en vaardigheden en verhalen uitwisselen. Ook zul je zien hoe zelfs de kleinste verschillen in de lokale Ghanese cultuur de spoedeisende hulp beïnvloeden.

+ More Ambulancedienst Stages

Radiologie Stages

Hoewel de radiologieafdeling in Ghana niet zo goed is uitgerust als de afdeling die je thuis gewend bent, zijn er voldoende mogelijkheden om te werken met zaken als röntgen, echo’s en meer in onze partnerziekenhuizen en -klinieken. Het is gebruikelijk voor patiënten om binnen het ziekenhuis doorverwezen te worden en soms komen ze van de kleinere klinieken in de gemeenschap. Je doet dus binnen je Ghana stage ervaring op met het observeren en analyseren van een brede reeks aandoeningen. Procedures die je kunt verwachten zijn hysterosalpingograms, barium maaltijden, ureothogram, fistusogram, IVU, breuken, tuberculose, borstproblemen en nog veel meer.

+ More Radiografie Stages

Farmacie Stages

Een farmacie ervaring in Ghana zal voldoen aan al je verwachtingen en ze zelfs overtreffen. Je werkt nauw samen met je begeleiders in een klinische setting binnen ons partnerziekenhuis, loopt rondes over de afdelingen en doet gaandeweg nieuwe vaardigheden op. Hier heb je tijdens je Ghana stage de kans om te zien hoe een laboratorium van binnen werkt en te observeren hoe ze bijvoorbeeld merkloze geneesmiddelen als aspirine maken.

+ More Farmacie Stages

Biomedische Stages

Tijdens je stage Biomedische Wetenschappen in Ghana kun je ervaring opdoen in het klinisch laboratorium, de lokale aanpak van diagnoses leren, bloed screenen en zorgen voor de productie van veilige bloedproducten. Qua casussen kun je te maken krijgen met aandoeningen als diabetisch gangreen (dat vaak leidt tot amputaties), acute malaria en zelfs tyfuspsychose. Meer algemeen kun je tijd doorbrengen op afdelingen zoals de SEH, Algemene Geneeskunde, Orthopedie en Chirurgie. Ongeacht waar je tijd doorbrengt, zul je zien dat de praktijken in Takoradi sterk afwijken van wat je gewend bent. De HIV-kliniek van het ziekenhuis, waar ongeveer 300 patiënten per week komen, biedt je de kans om veel inzicht te krijgen als je daarvoor kiest.

+ More Biomedische Stages

VILLAGE EXPERIENCE

Als aanvulling op je hoofdstage in Ghana is een verblijf in een landelijk maar bruisend vissersdorpje een unieke manier om inzicht te krijgen in de authentieke Ghanese cultuur. ’s Ochtends help je mee in het plaatselijke gezondheidscentrum en doe je community outreach werk op plaatselijke basisscholen. ’s Middags krijg je cultuurles door tijd door te brengen met plaatselijke vissers die de dagvangst binnenhalen. Maak tripjes door de lagune in een handgemaakte kano, bezoek de plaatselijke gin destilleerderij, wandel door de ondiepe zee naar een eiland voor de kust voor een bezoek aan een oud fort of slenter over uitgestrekte stukken ongerept strand zonder een toerist tegen te komen.

LEES MEER

Community Outreach Ervarin

  • Uniek voor Takoradi, door deze ervaring toe te voegen aan je stage verdiep je je klinische ervaring
  • Zie hoe klinisch personeel de uitdagingen van het leveren van eerstelijnsgezondheidszorg in een kansarme gemeenschap overwint
  • Patiënten uit een andere sociale bevolkingsgroep onderzoeken die normaal gesproken niet in ons regionale ziekenhuis komen
  • Direct betrokken worden bij taken als het controleren van bloeddruk, bloedsuiker, gewicht en het verbinden van wonden
  • Een senior lid van de klinische staf van ons regionale partnerziekenhuis zal toezicht houden tijdens deze ervaring

Maximaal vier studenten tegelijk. Boek deze ervaring via ons programmateam ter plekke.

"Everyone at the house is so friendly, and you feel immediately welcome. The chefs are the best, the food was incredible. They can cater for all dietary requirements".

Abigail Cooper, Edge Hill University 2024

Lees Meer

"I spent two weeks in A&E. It was so eye-opening in terms of approaches to healthcare in a low-resource setting".

Megan Capuzzimati, University College Cork 2024

Lees Meer

"The teams’ medical knowledge was amazing. It was the lack of resources, access to healthcare and cost which made the healthcare system in Ghana so different".

Olivia Gemmill, University of Leicester 2024

Lees Meer

"The confidence I have gained has completely changed me as a student and even as person. If you are thinking about doing something like this, my advice would be 100% JUST DO IT!"

Katie Hudson, University of Lincoln 2022

Lees Meer

"As the weeks went by, we saw some emergencies but no one seemed to be in much of a rush. The idea of urgency wasn’t the same as it is in the Netherlands."

Mariëlle van Eenennaam, HZ University of Applied Sciences 2022

Lees Meer

WELKE GEZONDHEIDSZORG STUDIES KOMEN IN AANMERKING VOOR EEN WORK THE WORLD STAGE?

Work the World organiseert begeleide stages voor de volgende studies: 1. Verpleegkunde 2. Geneeskunde 3. Verloskunde 4. Fysiotherapie 5. Radiografie (MBRT) 6. Farmacie 7. Tandheelkunde 8. Ergotherapie 9. Biomedische Wetenschappen

HOE ZIET HET WORK THE WORLD HUIS ER IN GHANA UIT?

Het huis in Takoradi is gelegen in een woonwijk, dichtbij het stadscentrum. De ommuurde buitenruimte heeft weelderige tuinen, zodat je kunt genieten van de zonnestralen, kunt ontspannen in de schaduw met een boek, je huisgenoten kunt uitdagen voor een potje volleybal of een duik kunt nemen in het privézwembad.

WELKE TRIPJES KAN IK MAKEN TERWIJL IK IN GHANA BEN?

Takoradi is perfect voor een eerste bezoek aan Afrika en is ook een van de veiligste en meest stabiele van de Afrikaanse landen, het is een microkosmos van het continent en je kunt echt profiteren van de prachtige kustlijn, weelderige oerwouden en levendige Ghanese cultuur. Als je comfort wilt, zijn er zelfs resorts om op warme middagen af ​​te koelen op het strand.