Ervaar het bruisende Ghanese leven op zijn best met levendige markten, cocktails bij zonsondergang op gouden stranden en uitgaan tot de zon opkomt. Olifantsafari’s, zwemmen in watervallen, wandelen langs uitgestrekte rubberplantages en indrukwekkende slavenforten: je vervelen is hier onmogelijk!

Het Work the World-huis

Je verblijf in het Work the World-huis is een groot deel van je ervaring in Takoradi – het is je thuis ver van huis. Je woont er met andere gezondheidszorgstudenten van over heel de wereld, wat het huis een gastvrije en gezellige sfeer geeft.

Het huis in Takoradi ligt in een woonwijk nabij het stadscentrum. Na je stagedag kun je deze havenstad verkennen. Ons huisteam kan je voor ’s avonds talloze restaurants en bars aanbevelen en je hebt zelfs toegang tot het privéstrand van een lokaal hotel.

In de ommuurde, weelderige tuinen van het Work the World-huis kun je genieten van de zon, relaxen in de schaduw met een boek, je huisgenoten uitdagen voor een partijtje volleybal, of een duik nemen in het privézwembad.

Lees hier meer over onze accommodatie

Ons lokale team

Managementteam: Bevindt zich in het huis en houdt toezicht op je hele Work the World-ervaring – 24/7 – vanaf het moment dat je landt totdat je weer vertrektCateringteam: Bereidt allerlei lokale gerechten en vertrouwde gerechten van thuis. En geen zorgen: ze voldoen aan alle dieetwensenHuishoud(st)er: Houdt het huis van onder tot boven schoon en opgeruimd zodat jij je volkomen comfortabel voeltTaaldocent: Komt twee keer per week naar het huis. Je leert alledaagse zinnen en klinische terminologie zodat je zoveel mogelijk uit je stage kunt halenBeveiligingsteam: Bewaakt het huis 24/7 voor jouw optimale gemoedsrust

Ondersteuning in het ziekenhuis

Voordat je stage begint, neemt het lokale team je mee voor een rondleiding in je stageziekenhuis. Ze stellen je voor aan afdelingsmedewerkers (waaronder je supervisors) om je alvast wegwijs te maken.

Je zult het Work the World Takoradi-team vaker in het ziekenhuis tegenkomen. Ze bezoeken je tijdens je stage om ervoor te zorgen dat alles aan je verwachting voldoet.

Vooraf wordt ook vastgesteld wie je klinische supervisors zijn. Bouw een band met hen op en zij zullen je het lokale gezondheidszorgsysteem laten zien door de ogen van een plaatselijk arts.

We regelen alles en ondersteunen je tijdens je hele klinische stage, waar en wanneer je het ook maar nodig hebt.

Stages in Takoradi

Geneeskunde Stages

Ghana is een uitstekende keuze voor alle geneeskunde studenten. Het wordt je snel duidelijk welke aanpassingen je moet doen om te kunnen omgaan met zo’n gebrek aan middelen. Bovendien heb je ook de keuze om te observeren of meelopen op een heel scala van afdelingen, waaronder NICU, orthopedie, noodhulp, OBG en nog veel meer. Er is ook een HIV-kliniek die per week gemiddeld 300 mensen trekt: als je wilt, kun je hier sterk betrokken bij zijn. Er is een enorm aanbod aan mogelijkheden om met je vrijwillige stage ervaring op te doen, en vergeet niet dat we alles op maat voor je inrichten - afhankelijk van je niveau.

+ More Geneeskunde Stages

Verpleegkunde Stages

Als verpleegkunde student in Ghana krijg je de keuze om op verschillende afdelingen mee te lopen. Gebieden zoals vrouwelijke en mannelijke chirurgie zijn populair, maar er is ook gelegenheid om betrokken te raken bij community outreach, afhankelijk van jouw interessegebied. NICU is een spannende afdeling, net als A&E, waar er regelmatig veel gevallen van ernstig trauma voorkomen. Klik op 'INFORMEER NU' om nog meer te weten te komen.

+ More Verpleegkunde Stages

Verloskunde Stages

Klinische ervaring voor verloskundigen en studenten vroedkunde in Ghana is ongeëvenaard. Middels medisch vrijwilligerswerk, een soort meeloopstage, ben je getuige van keizersnedes en stuitliggingen die in Nederland en België minder vaak voorkomen. We werken met een staatssziekenhuis en drie kleinere privéklinieken waar studenten kunnen helpen bij zowel bevallingen en pre- en postnatale zorg. Je zult snel merken dat veel vrouwen geen prenatale zorg hebben gehad. Dat komt ook door culturele redenen, waarbij van vrouwen verwacht wordt dat ze bevallen in stilte en niet klagen. Dit zal heel anders zijn dan wat je gewend bent in Nederland of België. 

+ More Verloskunde Stages

Fysiotherapie Stages

De afdeling Fysiotherapie in ons partnerziekenhuis is ondergebracht in een eigen blok en functioneert in de eerste plaats als een poliklinische eenheid. Het is goed beheerd en relatief goed uitgerust door West-Afrikaanse regelgeving. De polikliniek verwerkt tot 20 patiënten per dag, waarvan de meeste vaste patiënten zijn die een paar keer per week langskomen. Hier kom je gevallen van post-op revalidatie, Bells 'verlamming en Erb's palsy, en nog veel meer tegen. Een groot deel van de behandelingen richt zich op het gebruik van fitnessapparatuur en de begeleiding van patiënten, zodat ze de oefeningen thuis kunnen blijven doen.

+ More Fysiotherapie Stages
Dentistry Electives, Ghana (Takoradi)

Tandheelkunde Stages

Een klinische ervaring voor tandheelkunde studenten is in Ghana een volledig unieke ervaring. Met een gemiddelde van 25 patiënten per dag is jouw tijd op de afdelingen in onze partnerziekenhuizen en -klinieken nooit saai. Je krijgt te maken met zaken als preventieve gezondheidscontroles, extracties, en er is zelfs de kans om te observeren op de KNO-afdeling. Van tijd tot tijd zijn de studenten ook in staat om in de gemeenschap zelf de straat op te gaan en daar ter plekke het werk uit te voeren.

+ More Tandheelkunde Stages

Ambulancedienst Stages

Je Ambulancemedewerker stage vindt plaats in het grootste en best uitgeruste ziekenhuis van Takoradi. Maar in vergelijking met wat je gewend bent, stelt dat niet veel voor. Je bevindt je in een open SEH-afdeling met aparte gedeelten voor pediatrie en kleine operaties. Wanneer het druk wordt vallen de grenzen tussen deze gebieden echter weg, wat meestal het geval is. Ook kun je tijd doorbrengen met lokale Ghanese studenten en vaardigheden en verhalen uitwisselen. Ook zul je zien hoe zelfs de kleinste verschillen in de lokale Ghanese cultuur de spoedeisende hulp beïnvloeden.

+ More Ambulancedienst Stages

Radiologie Stages

Hoewel de radiologie afdeling in Ghana is niet zo goed uitgerust als de afdeling die je thuis gewend bent, maar er zijn voldoende mogelijkheden om te werken met zaken als röntgen, echo’s en meer in onze partnerziekenhuizen en -klinieken. Het is gebruikelijk voor patiënten om binnen het ziekenhuis doorverwezen te worden en soms komen ze van de kleinere klinieken in de gemeenschap. Je doet dus ervaring op met het observeren en analyseren van een brede reeks aandoeningen. Procedures die je kunt verwachten zijn hysterosalpingograms, barium maaltijden, ureothogram, fistusogram, IVU, breuken, tuberculose, borst problemen en nog veel meer.

+ More Radiografie Stages

Farmacie Stages

Een farmacie ervaring in Ghana zal voldoen aan al je verwachtingen en ze overtreffen. Je werkt nauw samen met je begeleiders in een klinische positie binnen ons partnerziekenhuis, loopt rondes over de afdelingen en doet gaandeweg nieuwe vaardigheden op. Hier heb je de kans om te zien hoe een laboratorium van binnen werkt en te observeren hoe ze bijvoorbeeld merkloze geneesmiddelen als aspirine maken.

+ More Farmacie Stages

VILLAGE EXPERIENCE

Als aanvulling op je hoofdstage in Ghana is een verblijf in een landelijk maar bruisend vissersdorpje een unieke manier om inzicht te krijgen in de authentieke Ghanese cultuur. ’s Ochtends help je mee in het plaatselijke gezondheidscentrum en doe je community outreach werk op plaatselijke basisscholen. ’s Middags krijg je cultuurles door tijd door te brengen met plaatselijke vissers die de dagvangst binnenhalen. Maak tripjes door de lagune in een handgemaakte kano, bezoek de plaatselijke gin destilleerderij, wandel door de ondiepe zee naar een eiland voor de kust voor een bezoek aan een oud fort of slenter over uitgestrekte stukken ongerept strand zonder een toerist tegen te komen.

LEES MEER

"The confidence I have gained has completely changed me as a student and even as person. If you are thinking about doing something like this, my advice would be 100% JUST DO IT!"

Katie Hudson, University of Lincoln 2022

Lees Meer

"As the weeks went by, we saw some emergencies but no one seemed to be in much of a rush. The idea of urgency wasn’t the same as it is in the Netherlands."

Mariëlle van Eenennaam, HZ University of Applied Sciences 2022

Lees Meer

"They didn’t give oxygen as quickly as we would, so the first five minutes after birth always felt more like half an hour."

Andrea Huber, University of Graz 2022

Lees Meer

"The staff in general were relaxed in their approach to most things. Even if there was an emergency, you would see staff walking over in no particular rush."

Leah Goodspeed, University of Southampton 2022

Lees Meer

"Adding the village healthcare week onto my placement really helped me have a better understanding of the whole Ghanaian healthcare system and actually just the Ghanian culture."

Bethany Burnett , University of Southampton 2022

Lees Meer

WELKE GEZONDHEIDSZORG STUDIES KOMEN IN AANMERKING VOOR EEN WORK THE WORLD STAGE?

Work the World organiseert begeleide stages voor de volgende studies: 1. Verpleegkunde 2. Geneeskunde 3. Verloskunde 4. Fysiotherapie 5. Radiografie (MBRT) 6. Farmacie 7. Tandheelkunde 8. Ergotherapie

IN WELKE LANDEN KAN IK MIJN WORK THE WORLD STAGE LOPEN?

Work the World biedt een grote verscheidenheid aan flexibele stage mogelijkheden in Azië en Afrika. Denk hierbij aan: 1. Tanzania 2. Vietnam 3. Ghana 4. De Filipijnen 5. Nepal 6. Sri Lanka

HOE ZIET HET WORK THE WORLD HUIS ER IN GHANA UIT?

Het huis in Takoradi is gelegen in een woonwijk, dichtbij het stadscentrum. De ommuurde buitenruimte heeft weelderige tuinen, zodat je kunt genieten van de zonnestralen, kunt ontspannen in de schaduw met een boek, je huisgenoten kunt uitdagen voor een potje volleybal of een duik kunt nemen in het privézwembad.

WELKE TRIPJES KAN IK MAKEN TERWIJL IK IN GHANA BEN?

Takoradi is perfect voor een eerste bezoek aan Afrika en is ook een van de veiligste en meest stabiele van de Afrikaanse landen, het is een microkosmos van het continent en je kunt echt profiteren van de prachtige kustlijn, weelderige oerwouden en levendige Ghanese cultuur. Als je comfort wilt, zijn er zelfs resorts om op warme middagen af ​​te koelen op het strand.