BOOST JE CARRIÈRE MET EEN STAGE BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN IN HET BUITENLAND

Ga voor een unieke biomedische wetenschapsstage naar het buitenland met Work the World en doe carrièreverbeterende klinische ervaring op in een ziekenhuis aan de andere kant van de wereld. In je vrije tijd doe je samen met nieuwe vrienden reiservaringen op die je leven veranderen.

Jij hebt het zelf helemaal voor het zeggen - jij vertelt ons op welke gebieden je ervaring wilt opdoen en wij stemmen jouw buitenlandse stage af op jouw specifieke interesses. Jij kunt alles kiezen, van de bestemming tot de specifieke afdelingen waar je ervaring wilt opdoen.

Jouw stage Biomedische Wetenschappen zal je leven veranderen. 

WAAROM EEN MEDISCHE STAGE IN HET BUITENLAND?

 • Unieke ervaring die je een voorsprong geeft op je collega's
 • Val op bij werkgevers
 • Vergroot je academisch profiel
 • Bouw een netwerk op dat je tijdens je carrière kunt gebruiken
 • Krijg inzichten die je kijk op de gezondheidszorg veranderen
 • Vergroot je zelfvertrouwen door uit je comfortzone te stappen

"I got a breadth of experience across anatomical pathology, general surgery, emergency medicine, and plastic and reconstructive surgery." - Shane, University of Newcastle
Read more reviews here

EYE-OPENING KLINISCHE ERVARIN

Tijdens je buitenlandse stage Biomedische Wetenschappen doe je uitgebreide, studierelevante ervaring op in een laboratoriumomgeving in een ziekenhuis met weinig middelen.

Je kunt er ervaring opdoen op het gebied van hematologie, immunologie, microbiologie, pathologie, biochemie, farmacologie, virologie, immunologie...

Je kunt zien hoe infectieziekten en tropische ziekten worden gediagnosticeerd en behandeld, en inzicht krijgen in parasitologie, terwijl je samenwerkt met gerelateerde klinische afdelingen om te zien hoe aandoeningen op meerdere vlakken worden behandeld.

MEER DAN ALLEEN BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN

Je kunt er zeker voor kiezen om je alleen te richten op Biomedische Wetenschappen, maar dat hoeft niet. Je kunt je ervaring uitbreiden door tijd door te brengen op verschillende ziekenhuisafdelingen en specialismen. Dit kan vooral interessant zijn als je erover denkt om na je biomedische studie Geneeskunde te gaan studeren.

Je kunt kiezen uit verschillende afdelingen:

 • Algemene geneeskunde
 • Interne geneeskunde
 • Spoedeisende hulp
 • Oncologie
 • Infectieziekten 
 • En meer

DINGEN DIE JE KUNT TEGENKOMEN TIJDENS JE STAGE:

 • Verschillende culturele houdingen ten aanzien van zorg
 • De invloed van godsdienstige overtuigingen op de praktijk
 • Patiënten die zelfs de meest simpele behandeling niet kunnen betalen
 • Eerste bezoek in extreem laat stadium en vergevorderde aandoeningen

Je bent ook flexibel wat betreft je dienstrooster tijdens je stage Biomedische Wetenschappen. De meeste van onze partnerziekenhuizen zijn 24/7 open, dus je kunt dag- of nachtdiensten draaien, of allebei.

ONZE ZIEKENHUISPARTNERS

Dankzij onze jarenlange samenwerking met internationale ziekenhuizen kunnen we je stage tot in het kleinste detail op maat maken, wat onmogelijk zou zijn als je zelf je reis zou proberen te organiseren.

Dankzij deze partnerschappen kunnen we ook dingen garanderen zoals je stageplek in het ziekenhuis, supervisie en jouw keuze van afdelingen. Lang voordat je op reis gaat, krijg je al gedetailleerde informatie over al het bovenstaande.

Je beschikt ook over een uitzonderlijk hoge mate van flexibiliteit als je tijdens je verblijf in het buitenland je keuze voor een biomedische stage wilt aanpassen. Dit alles betekent dat je een stage kunt creëren die volledig bij jou past, zonder het risico dat je plannen voor een ziekenhuisstage niet doorgaan.

DE REIS VAN JE LEVEN

Als student of afgestudeerde Biomedische Wetenschappen staat je biomedische stage in het buitenland centraal tijdens je reis. Maar je vrije tijd 's middags en in het weekend zal gevuld zijn met allerlei ervaringen als: 

 • Ontspannen op witte zandstranden omzoomd door palmbomen
 • Olifanten, leeuwen en giraffen van dichtbij bekijken op safari
 • Zwemmen met nieuwsgierige zeeschildpadden tussen warme tropische riffen
 • Wandelen (of paragliden!) door de Himalaya
 • Een weekend hoppen tussen paradijselijke eilanden

Maar het zijn de mensen met wie je dit alles deelt die je Work the World reis echt onvergetelijk maken. Samen met andere studenten en afgestudeerden uit de gezondheidszorg woon je in een groot privé-huis.

MEER INFORMATIE OVER ACCOMMODATIE

WAT IS INBEGREPEN?

Onze dienstverlening loopt van begin tot eind. Dat betekent dat we je ondersteunen voor, tijdens en zelfs na je reis.

Je krijgt:

 • Een volledig op maat gemaakte stage in Biomedische Wetenschappen
 • Engelssprekende begeleiding
 • Privé-accommodatie met catering
 • 24/7 team ter plekke
 • Ophalen en wegbrengen van en naar het vliegveld
 • En meer

De aankomst is elke zondag, 52 weken per jaar - reis naar je Biomedische Wetenschapsstage wanneer het jou uitkomt. De stageduur begint bij één week.

Ontdek meer

Bestemmingen voor je geneeskunde stage

Ghana - Takoradi
Leer meer

Tijdens een stage Biomedische Wetenschappen in Ghana kun je ervoor kiezen om in een districtsziekenhuis, een kraamkliniek of in het best uitgeruste stedelijk ziekenhuis te werken. Ga er echter niet van uit dat "best uitgerust" betekent dat je goed uitgerust bent - de medische praktijken in Ghana verschillen nogal van wat je gewend bent en de beperkte middelen maken deze stage tot een unieke ervaring. Ondanks de uitdagingen zul je zien hoe lokale medewerkers op creatieve wijze belemmeringen overwinnen om kwaliteitszorg te bieden.

+ More

Sri Lanka - Kandy
Leer meer

In Kandy kun je onder andere stage lopen bij een academisch overheidsziekenhuis en een gespecialiseerd pediatrisch instituut. Het academisch ziekenhuis is groot, met elf speciale afdelingen, zeven ic’s en 23 operatiekamers. Met een zorggebied dat ongeveer 2,5 miljoen potentiële patiënten omvat, kun je een constant hoge instroom van patiënten verwachten. Het speciale pediatrische ziekenhuis heeft een uitstekende nationale reputatie en neemt patiënten op van pasgeborenen tot 16-jarigen. 

+ More

Vietnam - Hue
Leer meer

In Hue loop je stage Biomedische Wetenschappen in een academisch ziekenhuis met 600 bedden. Ongeveer de helft van de patiënten komt van het Vietnamese platteland en uit economisch achtergestelde gebieden. Hoewel gezondheidszorg voor veel van deze patiënten gratis is, is de reis naar het ziekenhuis duur en moeten er tijdens de opname betaalde werkdagen worden opgeofferd. Daarom stellen patiënten het vaak uit om medische hulp te zoeken, waardoor ze pas uitzonderlijk laat naar het ziekenhuis komen met vaak al een vergevorderd stadium van hun ziekte. De medische praktijken die je hier zult zien verschillen enorm van wat je thuis gewend bent.

+ More

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Als je kiest voor een stage Biomedische Wetenschappen in Kathmandu kun je kiezen uit een groot academisch ziekenhuis, een gespecialiseerd kraam- en vrouwenziekenhuis of een speciaal kinderziekenhuis. Met 22 afdelingen heeft het academisch ziekenhuis het record van het grootste aantal medische specialismen in het land. Aangezien het kinderziekenhuis uniek is in Nepal en 45% van de bevolking jonger is dan 15 jaar, kun je hier een drukte van belang verwachten. Het vrouwen- en kraamziekenhuis is bijzonder vooruitstrevend en biedt vrouwen in de stad voorzieningen op het gebied van gezinsplanning en voortplanting - een opmerkelijke ontwikkeling gezien de culturele context.

+ More
KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
Leer meer

Je stage op Panay Island omvat het grootste tertiaire verwijzingsziekenhuis van de overheid en een tertiair opleidingsziekenhuis. Hoewel de Filippijnen een nationale ziektekostenverzekering hebben, is de dekking beperkt, vooral in overheidsziekenhuizen. Zo moeten lokale artsen bij behandelingen en het voorschrijven van medicatie rekening houden met de financiële middelen van patiënten, in plaats van zich alleen te richten op hun medische behoeften. Aangezien een groot deel van de patiënten uit economisch achtergestelde milieus komt, heeft deze dynamiek een grote invloed op de manier waarop zorg wordt verleend.

+ More

"Before I started placement, I was introduced to the hospital and staff, which really helped me overcome my anxieties about beginning my placement".

Lauren Grinstead, Manchester Metropolitan University 2024

Lees Meer