Gonzend van de Filipijnse cultuur weet deze stad met haar sierlijke koloniale kerken, levendige festivals en heerlijke lokale keuken iedere bezoeker te betoveren. Trek door bergen, eeuwenoude regenwouden en langs verborgen kloosters, spot walvissen en relax op paradijselijke eilanden.

Het Work the World-huis

Het Work the World-huis is het centrum van je ervaring in Iloilo – je thuis ver van huis. Het huis heeft een gezellige sfeer dankzij alle andere gezondheidszorgstudenten uit alle hoeken van de wereld die er samen met jou wonen.

Ons huis is centraal gelegen op een van de beste plekken van de stad, vlakbij de beste restaurants, winkelcentra, markten, streetfoodverkopers en karaokebars… en het lijstje gaat nog wel even door.

Spring in een jeepney (lokaal openbaar vervoer) naar de haven om een boot te pakken naar enkele van de mooiste stranden van de archipel.

Zoek je een zwembad, dan ben je welkom bij de boutique resorts in de buurt. Het huis zelf is ruim, gastvrij en versierd met traditioneel Filipijns ambachtswerk wat zorgt voor een authentieke ervaring.

Lees hier meer over onze accommodatie

Ons lokale team

Managementteam: Bevindt zich in het huis en houdt toezicht op je hele Work the World-ervaring – 24/7 – vanaf het moment dat je landt totdat je weer vertrektCateringteam: Bereidt allerlei lokale gerechten en vertrouwde gerechten van thuis. En geen zorgen: ze voldoen aan alle dieetwensenHuishoud(st)er: Houdt het huis van onder tot boven schoon en opgeruimd zodat jij je volkomen comfortabel voeltTaaldocent: Komt twee keer per week naar het huis. Je leert alledaagse zinnen en klinische terminologie zodat je zoveel mogelijk uit je stage kunt halenBeveiligingsteam: Bewaakt het huis 24/7 voor jouw optimale gemoedsrust

Ondersteuning in het ziekenhuis

Ons team in Iloilo neemt je mee voor een bezoek aan je stageziekenhuis voordat je stage begint. Je ontmoet er de afdelingsmedewerkers en je supervisors en krijgt ter oriëntatie een rondleiding.

Het Iloilo-team bezoekt je ook tijdens je stage. Ze zijn bekend in het ziekenhuis en komen langs om er zeker van te zijn dat je stage-ervaring voldoet aan je verwachtingen.

Je weet al voor je begint wie je supervisors zijn. Bouw bij aanvang een band met hen op en zij zullen je inzicht geven in minder bekende aandoeningen en behandelmethoden zoals alleen een lokaal arts dat kan.

We bieden ondersteuning tijdens je hele medische stage wanneer je dat ook maar nodig mocht hebben. We zijn er voor jou.

Stages in Iloilo

Geneeskunde Stages

In Iloilo hebben we een heleboel unieke mogelijkheden die je nergens anders vindt. Zo hebben we een geweldig twee weken durend anesthesiologie programma waar studenten zelfs de kans krijgen om te observeren bij lumbaalpunctie procedures of hier bij mogen assisteren, afhankelijk van je niveau. Je zult ook ontdekken dat artsen in een low-resource-instelling medicijnen voorschrijven op basis van de financiële mogelijkheden van de patiënten in plaats van wat ze eigenlijk nodig hebben. Je moet dus bereid zijn om geconfronteerd te worden met de culturele verschillen die jouw bestaande kennis een uitdaging maken, wat jouw ontwikkeling alleen maar versterkt.

+ More Geneeskunde Stages

Verpleegkunde Stages

In Iloilo zorgen de familieleden van patiënten voor het wassen en voeden, zodat verpleegkundigen zich bezig kunnen houden met de meer belangrijke taken. Dit is een zeer klinisch gerichte vrijwillige medische stage, waar je een enorme hoeveelheid praktische ervaring op zult doen - afhankelijk van je niveau natuurlijk. De polikliniek overziet alles van pediatrische zorg tot behandeling van hondsdolheid, maar er is ook meer specifiek een dierenbetenkliniek; een bijzondere favoriet onder studenten. 

+ More Verpleegkunde Stages

Verloskunde Stages

Verloskundigen kunnen een hele uitgebreide ervaring in onze partner ziekenhuizen en klinieken in Iloilo verwachten. Op bepaalde tijden van het jaar levert het overheidsziekenhuis waarmee we samenwerken gemiddeld 40 geboortes per dag. Je hebt toegang tot de kliniek van het ziekenhuis, waar je getuige bent van natuurlijke geboortes en inzicht krijgt in de vaak zeer duidelijke verschillen tussen de procedures thuis en op de Filipijnen.

+ More Verloskunde Stages

Fysiotherapie Stages

Als student fysiotherapie kun je een gestructureerde vrijwillige medische stage verwachten met één-op-één begeleiding. Op deze stage observeer je en help je mee met de behandeling van aandoeningen zoals Bell’s verlamming en hersenverlamming, verschillende mate van brandwonden en traumagerelateerde verwondingen. De uitrusting van deze afdeling is rudimentair, maar wel functioneel en veelal handgemaakt. Je gebruikt deze apparatuur om patiënten te helpen revalideren en er zijn ook TENS, ES en Amerikaanse machines aanwezig. Bij gelegenheid wordt ook paraffinetherapie gebruikt.

+ More Fysiotherapie Stages

Ambulancedienst Stages

Je ambulancemedewerker stage in Iloilo vindt plaats in een van de grootste staatsziekenhuizen voor tertiaire verwijzing op Panay Island. Dit ziekenhuis staat bekend als een van de excellente overheidsklinieken. Hulpdiensten zijn hier gevestigd in een centraal complex met aparte afdelingen voor triage, reanimatie, interne geneeskunde, trauma, KNO en oogheelkunde, orthopedie en pediatrie. Op deze drukke afdeling kom je gevallen tegen die variëren van tropische ziekten als dengue-koorts tot steekwonden.

+ More Ambulancedienst Stages

Ergotherapie Stages

Met jouw stage ergotherapie in Iloilo doe je ervaring op met een breed scala aan casussen. Typische casussen zijn de ziekte van Parkinson, hersenverlamming, beroerte, RTA's en ruggenmergletsel. Je werkt met patiënten van alle leeftijden, in verschillende stadia van ernst van de aandoening. Je loopt je ergotherapiestage op de afdeling revalidatiefysiotherapie van ons partnerziekenhuis. Dit biedt je de kans om te zien hoezeer de twee disciplines onderling afhankelijk zijn. Je zult ook merken dat de focus ligt op intramurale zorg, waarbij het personeel tot wel een uur met patiënten doorbrengt.

+ More Ergotherapie stages
Radiography Electives, Philippines (Iloilo)

Radiografie Stages

Radiografie studenten in Iloilo zullen genieten van het werken op een drukke afdeling. Een bijzondere element van deze (vrijwillige) medische stage is de mogelijkheid om te werken met röntgen zoals je nog nooit hebt gedaan. Niet alleen leer je hoe je röntgenfoto’s moet nemen met behulp van oudere apparatuur, maar ook hoe je deze moet ontwikkelen in de doka van het ziekenhuis. Je werkt met je leidinggevende aan het ontwikkelen van de film zodat je patiënten kunt diagnosticeren en analyseren. Natuurlijk is dit slechts het topje van de ijsberg. Neem contact met ons op voor meer informatie.

+ More Radiografie Stages

Farmacie Stages

Farmacie studenten die Iloilo kiezen, krijgen inzicht in behandelingen en aandoeningen waar ze anders nooit mee te maken zouden krijgen. Op deze zeer gespecialiseerde plaatsing kun je bij vijf verschillende apotheken in ons partnerziekenhuis meelopen, observeren in de operatiekamer (een unieke kans), en meekijken op de drukke afdelingen van OB en prenatale zorg. Bijt jezelf vast in het afgeven van medicijnen en een heleboel meer.

+ More Farmacie Stages

Biomedische Stages

Tijdens je stage Biomedische Wetenschappen in Iloilo krijg je te maken met een breed scala aan tropische overdraagbare ziekten, zoals knokkelkoorts, en de diagnose en behandeling daarvan. Je kunt er ook voor kiezen om tijd door te brengen in de dierenbetenkliniek, waar je van alles te zien krijgt, van honden- tot slangenbeten en af en toe een geval van hondsdolheid. Je kunt meer ervaring opdoen op afdelingen zoals de SEH, waar je patiënten ziet met aandoeningen zoals ademhalingsproblemen, acute gastro-enteritis, brandwonden, hernia's en hyperglykemie. En op het gebied van interne geneeskunde krijg je de kans om gevallen als acute pancreatitis en diabetische ketoacidose te observeren, waardoor je inzicht krijgt in hoe deze aandoeningen worden behandeld binnen de beperkingen van een klinische omgeving met te weinig middelen.

+ More Biomedische Stages

VILLAGE HEALTHCARE WEEK

Als aanvulling op je hoofdstage in Iloilo is een week op een eiland bij de Ati-stam een kans die zich maar een keer in je leven voordoet. Bij aankomst maak je kennis met het stamhoofd en krijg je een rondleiding door het dorp. ’s Ochtends leer je in de plaatselijke zorgkliniek en het regionale ziekenhuis hoe je met een groot tekort aan middelen allerlei aandoeningen behandelt. De middagen heb je vrij en bieden je de kans om te leren weven, kennis te maken met lokale ambachten en kruidengeneeskunde, te eilandhoppen en typisch Filipijnse spelletjes te spelen. De barbecue en traditionele dansen aan het einde van je verblijf vormen de perfecte afsluiting van je stage.

LEES MEER

"I am so happy I came to The Philippines for my medical elective. If you’re considering it - go for it”.

Freya Bailey, St George’s, University of London 2024

Lees Meer

"You’ll make memories that will last a lifetime — I know that I’ll fondly look back on my own memories of the experience".

Nadil Munasinghe, Monash University 2024

Lees Meer

"A male patient underwent open heart surgery to remove an atrial myxoma, which is super rare!"

Ana Sanz Pena, University College London 2024

Lees Meer

"Looking back on my journey, I can confidently say that it has been the best experience of my life."

Holly Everson-Bullock, University of Gloucestershire 2023

Lees Meer

"Reflecting back on my time in The Phillippines, I really do feel like I have improved as a person. I feel academically ready for next year, and clinically I feel more confident in myself".

Jessica Ransome, Bournemouth University 2023

Lees Meer

WELKE GEZONDHEIDSZORG STUDIES KOMEN IN AANMERKING VOOR EEN WORK THE WORLD STAGE?

Work the World organiseert begeleide stages voor de volgende studies: 1. Verpleegkunde 2. Geneeskunde 3. Verloskunde 4. Fysiotherapie 5. Radiografie (MBRT) 6. Farmacie 7. Tandheelkunde 8. Ergotherapie 9. Biomedische Wetenschappen

HOE ZIET HET WORK THE WORLD HUIS ER IN DE FILIPIJNEN UIT?

Ons huis ligt centraal op een van de beste plekken in de stad, vlakbij de beste restaurants, winkelcentra, buitenzwembaden, markten, straatverkopers en karaokebars. Het huis zelf is ruim, gastvrij en ingericht met traditionele Filipijnse ambachten voor een authentieke ervaring.

WELKE TRIPJES KAN IK MAKEN TERWIJL IK IN DE FILIPIJNEN BEN?

Deze prachtige archipel staat synoniem voor witte zandstranden die overgaan in turquoise wateren, ongerepte koraalriffen vol met zeeleven en streetfood dat de lucht vult met zoete en pittige parfums. Om nog maar te zwijgen over de weelderige regenwouden, inheemse stammen...