WAAROM EEN FARMACIE STAGE IN HET BUITENLAND?

Onze farmacie stages in het buitenland bieden je de kans om klinische ervaring op te doen in een apotheek van onderbezette, maar snelgroeiende ziekenhuizen in ontwikkelingslanden.

Je kunt je stage farmacie ook zo aanpassen dat je je tijd daar doorbrengt waar je interesse ligt, zoals de belangrijkste ziekenhuisapotheken of meer gespecialiseerde satellietapotheken van afdelingen als oncologie of SEH.

De systemen, patiënten en zelfs sommige geneesmiddelen die je aantreft tijdens je apotheek stage zullen totaal nieuw voor je zijn.

Tijdens onze farmacie stages in het buitenland leer je hoe je stage apotheek voorraden beheert zonder behulp van digitale systemen, zie je onbekende (soms merkloze) geneesmiddelen en ontdek je wat er gebeurt bij een tekort aan geneesmiddelen.

FARMACIE STAGE IN HET BUITENLAND

JE KLINISCHE ERVARING

In een apotheek in het buitenland zul je tijdens je farmacie stage al snel beseffen dat we in Nederland veel als vanzelfsprekend beschouwen. Zo komt op plekken waar de gezondheidszorg niet gratis is, de waarde van bijvoorbeeld een flesje Albumine van €35 overeen met een vijfde van het lokale maandsalaris.

Andere dingen die je in je stage apotheek op zullen vallen zijn:

 • Het naar onze maatstaven overmatig voorschrijven van antibiotica

 • Ongebruikelijke voorraad met o.a. antigif voor slangen- en insectenbeten

 • Het breken van capsules en het vermalen van tabletten

 • Traditionele kruidengeneeskunde

Je zult tijdens onze apotheek stages ook grote verschillen zien in de grondbeginselen van de farmacie. Veel van onze bestemmingen hebben bijvoorbeeld intramurale apotheken waar de familieleden van de patiënt moeten betalen voor geneesmiddelen en deze vervolgens zelf moeten afleveren bij de patiënt.

Je ziekenhuisstage loopt van maandag tot en met vrijdag, waardoor je 's avonds en in het weekend vrij bent om de door jou gekozen bestemming te verkennen.

WAT IS INBEGREPEN?

Onze service loopt van begin tot eind: we zullen je voor, tijdens en zelfs na je reis ondersteunen.

De service omvat alle aspecten van het plannen van je apotheek stage en neemt alle stress weg die komt kijken bij het ondernemen van zoiets als een farmacie stage in het buitenland.

Je krijgt bij ons:

Een op maat gemaakte apotheek stage op de afdeling van jouw keuze | Uitgebreide reisvoorbereiding | 24/7 ondersteuningsteam ter plekke | Gecaterde privé-accommodatie | Luchthaventransfer bij aankomst

Aankomst is elke zondag (het hele jaar door), dus je kunt reizen wanneer je maar wilt. De minimale stageduur is twee weken.

Voor een meer gedetailleerde stap-voor-stap handleiding over hoe onze service werkt, klik hier.

REISMOGELIJKHEDEN

Je klinische apotheek stage vormt de spil van je reis. Maar of je nou liever alleen of in groep reist; weekendtrips zullen een groot hoogtepunt zijn.

WAAR MOET IK BEGINNEN?

Neem contact met ons op en we beantwoorden al je vragen over onze mogelijkheden voor een stage farmacie in het buitenland, helpen je bij het kiezen van een bestemming en - als je er klaar voor bent - het vastleggen van je apotheek stageplaats.

Neem contact op via het korte aanvraagformulier.

FARMACIE STAGE IN HET BUITENLAND

Bestemmingen voor je farmacie stage

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je buitenlandse apotheek stage in Takoradi, Ghana werk je nauw samen met de specialisten in het ziekenhuis, loop je rondes en krijg je de kans om buiten het ziekenhuis in een lokale apotheek te werken. Aangezien de middelen hier zeer beperkt zijn, heb je de kans om hier tijdens je vrijwilligerswerk unieke vaardigheden op te doen die je thuis niet aangeboden krijgt. Lees hier de unieke stage ervaringen van farmacie studenten in Takoradi, Ghana.

+ More
TAKORADI MAIN IMAGE

Vietnam - Hue
Leer meer

Tijdens je buitenlandse apotheek stage in Vietnam zul je merken hoe groot de impact van een gebrek aan middelen is op de zorgverlening, vooral in de farmacie. Sommige medicijnen zijn schaars, andere geheel niet beschikbaar, wat betekent dat patiënten het met inferieure alternatieven of soms geheel zonder medicijnen moeten doen. Ook leer je tijdens je farmacie stage over traditionele Vietnamese geneeskunde en de rol ervan naast modernere praktijken.

+ More

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

In Nepal wordt moderne medische zorg nog altijd gecombineerd met medicijnen op basis van kruiden en gebeden. Dit zal ongetwijfeld voor een unieke stage-ervaring zorgen. Tijdens je (vrijwillige) buitenland stage farmacie in Kathmandu kun je meedraaien op de farmacie-afdeling, waar je onder andere rondes loopt, medicijnen uitgeeft en tijd doorbrengt op de geneesmiddelenbewaking. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van apothekersstudenten in Kathmandu.

+ More
KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

In de Filipijnen hebben we een heleboel buitengewone apotheek stage mogelijkheden die je nergens anders vindt. Zo geeft een (vrijwillige) stage farmacie in Iloilo inzicht in nieuwe technieken en kan je ervaring opdoen binnen vijf verschillende apotheken in ons partnerziekenhuis. Verder heb je de kans om te observeren op de OK en ontdek je alles over de uitgifte van medicatie op de drukste afdelingen. Lees hier de uitdagende stage ervaringen van farmacie studenten in Iloilo.

+ More
ILOILO MAIN IMAGE

"I booked only six weeks before my departure. The team was excellent in organising my placement so quickly, and it helped that they communicated with me so well".

Finn Roser, Monash University 2024

Lees Meer

"The thing I am most thankful for is the people I met through this experience."

Ana Morán, Complutense University Madrid 2020

Lees Meer

"The pharmacy team were fantastic and they were as happy to see me as I was to see them."

Michael Walker, Keele University 2019

Lees Meer

"Their ‘aseptic suite’ was an incubator from the NICU modified to have laminar flow"

Mared Foulkes, Cardiff University 2019

Lees Meer

"I learnt the whole process on how to treat patients presenting with snake bites"

Paulina Paksaite, University of Bath 2019

Lees Meer

WAT HEBBEN ONZE FARMACIE STAGES TE BIEDEN?

Een farmacie stage van Work the World biedt jou de mogelijkheid een klinische stage te lopen in een onderontwikkeld land. Je brengt tijd door in een ziekenhuis met weinig middelen en ziet onbekende praktijken en vergevorderde condities. Je kunt zelfs de afdelingen kiezen waartussen jij wilt roteren. Lees hier meer.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WORK THE WORLD STAGE?

De voordelen van onze farmacie stages zijn o.a.:

 • Je breidt je klinische kennis en skill set uit
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen, wordt zelfstandiger en vindingrijker 
 • Je maakt jezelf aantrekkelijker voor werkgev ers 
 • Je reist
 • Je persoonlijke en professionele netwerk wordt groter
 • Je scherpt je communicatie skills aan 

WELKE GEVALLEN KOM JE TEGEN TIJDENS JE FARMACIE STAGE?

Je ziet gevallen als:

 • Reconstitutie van geneesmiddelen voor chemotherapie
 • Familie van patiënten die medicijnen kopen en afleveren
 • Traditionele kruidengeneeskunde geïntegreerd in lokale gezondheidszorgsystemen
 • Medicatie tegen aandoeningen als malaria en lepra 
 • Handmatige voorraadsystemen (pen en papier) 

HOE LANG DUURT EEN WORK THE WORLD RADIOGRAFIE STAGE?

Een Work the World stage duurt zo lang als je wilt. Onze minimale duur is een week, maar veel farmacie studenten gaan tussen de 2 en 5 weken mee. Er is geen maximaal aantal weken dat je kunt reizen.

WAT IS EEN FARMACIE STAGE?

Een farmacie stage in het buitenland laat je een totaal andere gezondheidszorgsysteem ervaren dan je gewend bent. Je leert zelfs over praktijken die je nog nooit eerder bent tegengekomen. Daarnaast geeft een buitenlandervaring je cv een enorme boost en helpt deze ervaring misschien zelfs wel bij het vinden van je droombaan.