Waarom naar het buitenland?

Grijp de unieke kans om naar het buitenland te gaan voor je extra-curriculaire farmacie stage. In apotheken aan de andere kant van de wereld zul je ontdekken hoe lokale medewerkers omgaan met de beperkte medicijnen die ze kunnen voorschrijven, klaarmaken en verstrekken. Een farmacie stage in het buitenland is een ervaring die je persoonlijke en professionele ontwikkeling behoorlijk zal versnellen.

De afgelopen tien jaar hebben we over heel de wereld duizenden farmacie stages geregeld. Onze samenwerkingsverbanden met lokale ziekenhuizen en klinieken geven je toegang tot ervaringen die je nergens anders zou kunnen krijgen, en de gestructureerde supervisie die we hierdoor kunnen bieden is ongeëvenaard. Onze teams ter plekke begeleiden je, bieden dag en nacht ondersteuning tijdens je hele verblijf en volgen doorlopend je hele stage. Ze dragen ook zorg voor het reilen en zeilen van onze gecaterde privé-accommodaties.

Hoe werkt het?

We kennen onze programma’s van binnen en van buiten en onze expertise helpt je bij het kiezen van de beste bestemming voor jou. Daarna, uitgaande van je interessegebieden, stellen we de perfecte stage voor je samen. Of je nu wilt werken in hoofdapotheken of liever helpt bij het prepareren van medicijnen voor chemotherapie, ons team van deskundigen helpt je alle details op maat te regelen.

Om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van alle stappen die wij achter de schermen voor je zetten, krijg je toegang tot onze interactieve stageplanner My Trip. Deze planner bevat informatie over alle onderdelen van je reis, helemaal afgestemd op jou.

Team en accommodatie

Ons deskundige managementteam ter plekke staat bij aankomst klaar om je van het vliegveld naar het Work the World-huis te brengen waar je een welkomsbriefing krijgt. De volgende dag maken ze je wegwijs in de omgeving en breng je samen een eerste bezoek aan het ziekenhuis.

Onze privé-huizen zijn zowel ruim als veilig. We regelen stages voor studenten en professionals uit allerlei disciplines, waardoor er in het huis altijd een heel sociaal gevarieerde sfeer heerst. Je zult de talloze reismogelijkheden om er in het weekend op uit te trekken met je nieuwe vrienden geweldig vinden. Twee medewerkers van ons lokale managementteam staan altijd tot je beschikking voor 24/7 ondersteuning. De rest van het team bestaat uit een chef-kok, een leraar lokale talen die twee keer per week een les verzorgt, en een huishouder.

JOUW STAGE

Voor je aan je eerste stagedag begint, zal het team je de beste weg naar het ziekenhuis tonen en je kennis te laten maken met je begeleiders. De relaties die we hebben met onze ziekenhuispartners bieden je de kans onbekende farmaceutische methoden te zien en verschillende culturele houdingen ten opzichte van geneesmiddelen en de verstrekking ervan te ervaren. Onze lokale teams volgen doorlopend je ervaringen, waardoor je er zeker van bent dat je stage in de apotheek of het ziekenhuis geheel aan je verwachtingen voldoet. Doordat de stagedagen van maandag tot en met vrijdag lopen, ben je in de avonden en de weekenden vrij om de bestemming waarvoor je hebt gekozen verder te verkennen. Om deze en nog vele andere redenen is vrijwilligerswerk in de vorm van een farmacie stage in het buitenland een unieke kans die je zeker niet wilt missen.

Bestemmingen voor je farmacie stage

Vietnam - Hue
Leer meer

Een levendig centrum van Zuidoost-Aziatische cultuur en een backpackersfavoriet, met talloze bruisende markten, gezellige bars en heerlijk streetfood. Dichtbij tropische stranden, regenwouden en eeuwenoude tempels en pagodes kun je je hier van je avontuurlijkste kant laten zien.

 

De impact van een gebrek aan middelen op zorgverlening is groot, vooral in de farmacie. Sommige medicijnen zijn schaars, andere geheel niet beschikbaar, wat betekent dat patiënten het moeten doen met inferieure alternatieven of helemaal geen medicijnen. Ook leer je over traditionele Vietnamese geneeskunde en de rol ervan naast modernere praktijken.

Zambia - Lusaka
Leer meer

Lusaka is het kloppend hart van Zambia. Van hieruit kun je zo’n 20 wildparken bezoeken om neushoorns, leeuwen, olifanten en jachtluipaarden te spotten. Misschien zie je zelfs wel nijlpaarden waden door de prachtige Zambezi-rivier, terwijl je langs de oever voorbij peddelt in je kano. Hier maak je kennis met de rijke lokale cultuur en tradities die zo diepgeworteld zijn in de Zambiaanse stammencultuur.

 

Tijdens een farmacie-stage in Lusaka zul je merken dat de standaard van ons partnerziekenhuis bijna gelijk is aan die van ziekenhuizen thuis. De beperkte toegang tot bepaalde geneesmiddelen en onderbemande teams hebben wel een negatieve invloed, maar toch zul jij er recepten controleren, klinische rondes maken en werken in apotheken in ziekenhuizen voor volwassenen, kinderen, voor moeders & pasgeborenen en op chirurgie-afdelingen.

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

In het opwindende Phnom Penh vind je enkele van ’s werelds oudste tempels. Overal in de stad word je omringd door geurig streetfood en markten vol prullaria, merkartikelen en sieraden. Ontdek de witte stranden en kristalheldere wateren voor de kust en trek de dichte jungle in om Maleise beren, luipaarden en olifanten te spotten. Een farmacie-stage in Cambodja toont je de realiteit van de ontwikkeling van de gezondheidszorg op een manier waarop je het thuis niet zou kunnen ervaren. Door in meerdere apotheken te werken en een breed scala aan minder bekende aandoeningen te zien, doe je op zowel persoonlijk als professioneel gebied onmisbare vaardigheden op. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

Ondanks beperkte middelen zijn onze partnerapotheken in Pokhara, Nepal goed bevoorraad; zo hebben ze zelfs tegengiffen. Tijdens je (vrijwillige) klinische stage in Pokhara loop je mee met artsen en leer je alles over medicatieplannen voor patiënten.  Pokhara ligt onder het wakende oog van het Himalaya-gebergte. In het eeuwenoude centrum worden tempels afgewisseld met moderne winkels en cafés. Buiten het centrum kunnen de avonturiers de bergen van dichterbij bewonderen tijdens een trektocht of paragliden langs de besneeuwde bergtoppen. Lees hier de unieke stage ervaringen van apothekersstudenten in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Sri Lanka - Anuradhapura
Leer meer

In Anuradhapura verveel je je geen moment – dwaal door vervallen tempels, bewonder vergulde paleizen en verken authentieke ambachtelijke markten. Buiten de stad tref je allerlei zeldzame wilde dieren in de nationale parken en kun je relaxen op parelwitte zandstranden. Van Oncologie tot Chirurgie; als farmaciestudent kun je in verschillende apotheken werken. Door te helpen bij het maken van medicijnen die gebruikt worden voor allerlei vormen van kanker, zul je ervaren hoe lokale specialisten creatief omgaan met het gebrek aan middelen waarmee ze dagelijks kampen. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van apothekersstudenten in Anuradhapura.

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

In Nepal wordt moderne medische zorg nog steeds gecombineerd met medicijnen van kruiden en gebeden. Dit zal ongetwijfeld voor een unieke stage-ervaring zorgen. Tijdens je (vrijwillige) stage farmacie in Kathmandu kun je meedraaien op de farmacie-afdeling, waar je onder andere rondes loopt, medicijnen uitgeeft en tijd doorbrengt op de geneesmiddelenbewaking. In je vrije tijd kun je apen bezoeken in de Monkey Tempel of genieten van een avond uit in de hippe wijk Thamel. Of je nu de culturele historie van de stad wilt ontdekken of een adrenalinekick wilt van de hoogste bungeejump ter wereld: hier kan het allemaal. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van apothekersstudenten in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

In de Filipijnen hebben we een heleboel buitengewone stage mogelijkheden die je nergens anders vindt. Zo geeft een (vrijwillige) stage farmacie in Iloilo inzicht in nieuwe technieken en kan je ervaring opdoen binnen vijf verschillende apotheken in ons partnerziekenhuis. Verder heb je de kans om te observeren in de OK en ontdek je alles over het uitgeven van medicatie op de drukste afdelingen. Maar dat is niet alles. Iloilo is een moderne havenstad met een levendige cultuur. Naast trektochten ondernemen naar de tropische jungle,  zwemmen in watervallen en wilde dieren spotten, kun je ook walvissen kijken vanaf de kust of genieten van de zonsondergang op het strand. Lees hier de uitdagende stage ervaringen van apothekersstudenten in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je buitenlandse stage in Takoradi, Ghana werk je nauw samen met de specialisten in het ziekenhuis, loop je rondes en krijg je de kans om buiten het ziekenhuis in een lokale apotheek te werken. Aangezien de middelen hier zeer beperkt zijn, heb je de kans om hier unieke vaardigheden op te doen die je thuis niet aangeboden krijgt. Verder kun je in Ghana wilde dieren spotten op safari (zoals olifanten, buffels of antilopen), de in elkaar overlopende watervallen van de Voltaire-regio bewonderen, cultuur opsnuiven bij de oude slavenforten of lekker bijkomen op het strand na een dag werken. Lees hier de unieke stage ervaringen van apothekersstudenten in Takoradi, Ghana

TAKORADI MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Voor jouw (vrijwillige) farmacie stage in Arequipa hebben wij een aantal zeer gerespecteerde zorginstellingen geselecteerd. De medische specialisten in Arequipa staan immers te popelen om hun kennis met jou te delen terwijl ze zelf ook open staan om te leren van iemand met ervaring in de westerse medische zorg. Met 300 dagen zon per jaar, kun je in Arequipa heerlijk wandelen door de straatjes en over de chaotische markten. Buiten de stad heb je de kans om te wildwater raften, de tweede diepste ravijn ter wereld in te gluren of de beroemde Inca-ruïnes Machu Picchu te bezoeken. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van apothekersstudenten in Arequipa, Peru.

AREQUIPA MAIN IMAGE

"I learnt the whole process on how to treat patients presenting with snake bites"

Paulina Paksaite, University of Bath 2019

Lees Meer

"During the month I spent in Pokhara, I made unforgettable memories with amazing students from all over the world."

Jack Gilbert, Robert Gordon University 2018

Lees Meer

"Ik ben ontzettend blij dat ik ervoor heb gekozen om het avontuur aan te gaan, en zou het iedereen aanraden!"

Froucke van Gosliga, 2018

Lees Meer

"The experience moulded my personal and professional values in ways I couldn’t have imagined."

Matthew Blackmore, University of Lincoln 2018

Lees Meer

"It was everything I imagined the experience to be and more."

Cassie Wong, University of Sydney 2018

Lees Meer