Buitenlandse stageplekken voor studenten farmacie

Werken in de farmacie in een ontwikkelingsland verandert je hele visie op gezondheidszorg. Na een vrijwillige stage farmacie (het gaat dus niet o vrijwilligerswerk) ben je niet alleen beter voorbereid op de rest van je studie, maar je hebt ook meer kans op een succesvolle carrière in de farmacie. Je leert er begrijpen hoe farmaceuten met problemen omgaan zoals hoge patiëntaantallen, onderbezette afdelingen en verouderde apparatuur.

Wat is inbegrepen?

  • Onze befaamde op maat gemaakte service 
  • Klinische ervaring onder supervisie 
  • Uitgebreide voorbereiding voor vertrek 
  • Support van onze lokale teams, 24/7
  • Ruime, privé huizen inclusief catering
  • Gratis lokale taallessen 

Dé apotheek stage op maat

“Wij maken het mogelijk,” zijn woorden waar we bij zweren. Als je ons laat weten in welke gebieden van farmacie je geïnteresseerd bent, dan zorgen wij voor een unieke buitenlandse apotheek stage, geheel op maat en verzorgd tot in de puntjes. De klinische stages van Work the World zijn immers ver van doorsnee: ze zijn volledig afgestemd op de individuele wensen van jou als apothekersstudent of net afgestudeerde apotheker. Onze experts doen er alles aan om jou een complete ervaring te geven. Zo kijken ze mee wanneer je de visum administratie regelt, organiseren ze je plaatsing in een ziekenhuis en verzorgen ze alles daaromheen. Verder brengen de Work the World specialisten ook regelmatig een bezoek aan onze teams overzee. Kortom, zij zijn de beste mensen om jou te begeleiden!

BUITENLANDSE STAGEPLEKKEN VOOR STUDENTEN FARMACIE

Een unieke ervaring als farmaceut

Onder het toeziend oog van je begeleiders beweeg jij je door een hele nieuwe ervaring in de farmacie. De systemen waarmee medicijnen geproduceerd en geadministreerd worden zijn in ontwikkelingslanden aanzienlijk anders dan wat je gewend bent in Nederland of België. Gebrek aan fondsen en beperkte toegang tot moderne laboratoria zorgt ervoor dat farmaceutische professionals zich moeten aanpassen om patiënten effectief te kunnen helpen. Een buitenlandse stage farmacie is daarom jouw kans om als apothekersstudent de meest innovatieve technieken onder de knie te krijgen die je thuis niet leert.

Praktische ondersteuning tijdens je klinische stage

Als je eenmaal bent aangekomen op de plek van bestemming, staat ons gastvrije team 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar, wat je ook nodig hebt. Zo zorgen onze medewerkers voor een aangenaam verblijf in ons Work the World privé-huis, dat volledig gecatered en bewaakt wordt. Je krijgt tevens toegang tot MyTrip, ons online informatieplatform dat alle onderdelen van jouw buitenlandse stage farmacie actief bijhoudt. Ons enige doel is om jou een stage-ervaring van de hoogste kwaliteit op maat te bieden. Een medische stage met Work the World is jouw kans om verder te gaan dan je ooit gedacht had!

Bestemmingen voor je farmacie stage

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

In het opwindende Phnom Penh vind je enkele van ’s werelds oudste tempels. Overal in de stad word je omringd door geurig streetfood en markten vol prullaria, merkartikelen en sieraden. Ontdek de witte stranden en kristalheldere wateren voor de kust en trek de dichte jungle in om Maleise beren, luipaarden en olifanten te spotten. Een farmacie-stage in Cambodja toont je de realiteit van de ontwikkeling van de gezondheidszorg op een manier waarop je het thuis niet zou kunnen ervaren. Door in meerdere apotheken te werken en een breed scala aan minder bekende aandoeningen te zien, doe je op zowel persoonlijk als professioneel gebied onmisbare vaardigheden op. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Filipijnen - Batangas
Leer meer

Tijdens je farmacie-stage in Batangas maak je kennis met de beperkingen waar je Filipijnse collega’s dagelijks mee te maken hebben. Het werken in de apotheken van ons partnerziekenhuis laat je ervaren hoe lokale specialisten de beperkte middelen die ze hebben beheren en distribueren. Er is een aanzienlijk gebrek aan financiële middelen en administratie gaat er meestal nog met de hand – digitale patiëntendossiers bestaan hier simpelweg niet. Wat patiënten betreft kom je zowel mensen uit Batanga als uit rurale gemeenschappen tegen die ver hebben moeten reizen voor behandeling. Het zorgt voor een gevarieerde stage met grote kansen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Batangas.

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

Ondanks beperkte middelen zijn onze partnerapotheken in Pokhara, Nepal goed bevoorraad; zo hebben ze zelfs tegengiffen. Tijdens je (vrijwillige) klinische stage in Pokhara loop je mee met artsen en leer je alles over medicatieplannen voor patiënten.  Pokhara ligt onder het wakende oog van het Himalaya-gebergte. In het eeuwenoude centrum worden tempels afgewisseld met moderne winkels en cafés. Buiten het centrum kunnen de avonturiers de bergen van dichterbij bewonderen tijdens een trektocht of paragliden langs de besneeuwde bergtoppen. Lees hier de unieke stage ervaringen van apothekersstudenten in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Sri Lanka - Anuradhapura
Leer meer

In Anuradhapura verveel je je geen moment – dwaal door vervallen tempels, bewonder vergulde paleizen en verken authentieke ambachtelijke markten. Buiten de stad tref je allerlei zeldzame wilde dieren in de nationale parken en kun je relaxen op parelwitte zandstranden. Van Oncologie tot Chirurgie; als farmaciestudent kun je in verschillende apotheken werken. Door te helpen bij het maken van medicijnen die gebruikt worden voor allerlei vormen van kanker, zul je ervaren hoe lokale specialisten creatief omgaan met het gebrek aan middelen waarmee ze dagelijks kampen. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van apothekersstudenten in Anuradhapura.

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

In Nepal wordt moderne medische zorg nog steeds gecombineerd met medicijnen van kruiden en gebeden. Dit zal ongetwijfeld voor een unieke stage-ervaring zorgen. Tijdens je (vrijwillige) stage farmacie in Kathmandu kun je meedraaien op de farmacie-afdeling, waar je onder andere rondes loopt, medicijnen uitgeeft en tijd doorbrengt op de geneesmiddelenbewaking. In je vrije tijd kun je apen bezoeken in de Monkey Tempel of genieten van een avond uit in de hippe wijk Thamel. Of je nu de culturele historie van de stad wilt ontdekken of een adrenalinekick wilt van de hoogste bungeejump ter wereld: hier kan het allemaal. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van apothekersstudenten in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

In de Filipijnen hebben we een heleboel buitengewone stage mogelijkheden die je nergens anders vindt. Zo geeft een (vrijwillige) stage farmacie in Iloilo inzicht in nieuwe technieken en kan je ervaring opdoen binnen vijf verschillende apotheken in ons partnerziekenhuis. Verder heb je de kans om te observeren in de OK en ontdek je alles over het uitgeven van medicatie op de drukste afdelingen. Maar dat is niet alles. Iloilo is een moderne havenstad met een levendige cultuur. Naast trektochten ondernemen naar de tropische jungle,  zwemmen in watervallen en wilde dieren spotten, kun je ook walvissen kijken vanaf de kust of genieten van de zonsondergang op het strand. Lees hier de uitdagende stage ervaringen van apothekersstudenten in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je buitenlandse stage in Takoradi, Ghana werk je nauw samen met de specialisten in het ziekenhuis, loop je rondes en krijg je de kans om buiten het ziekenhuis in een lokale apotheek te werken. Aangezien de middelen hier zeer beperkt zijn, heb je de kans om hier unieke vaardigheden op te doen die je thuis niet aangeboden krijgt. Verder kun je in Ghana wilde dieren spotten op safari (zoals olifanten, buffels of antilopen), de in elkaar overlopende watervallen van de Voltaire-regio bewonderen, cultuur opsnuiven bij de oude slavenforten of lekker bijkomen op het strand na een dag werken. Lees hier de unieke stage ervaringen van apothekersstudenten in Takoradi, Ghana

TAKORADI MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Voor jouw (vrijwillige) farmacie stage in Arequipa hebben wij een aantal zeer gerespecteerde zorginstellingen geselecteerd. De medische specialisten in Arequipa staan immers te popelen om hun kennis met jou te delen terwijl ze zelf ook open staan om te leren van iemand met ervaring in de westerse medische zorg. Met 300 dagen zon per jaar, kun je in Arequipa heerlijk wandelen door de straatjes en over de chaotische markten. Buiten de stad heb je de kans om te wildwater raften, de tweede diepste ravijn ter wereld in te gluren of de beroemde Inca-ruïnes Machu Picchu te bezoeken. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van apothekersstudenten in Arequipa, Peru.

AREQUIPA MAIN IMAGE
McCreesh, Claire

Case Study

"During rounds, we observed patients who had been there for several months due to complications with infection — one person we met had been at the hospital for five years!"

Claire McCreesh and Laura Owens, Liverpool John Moores University 2017

Lees Meer
Margaux Lemmens

Case Study

's Avonds kan je een avond meewerken in een openbare apotheek, die vormt het kloppend hart van de gemeenschap. De apothekers voeren bloeddruk-, malaria-, en glucosetesten uit.

Margaux Lemmens, KU Leuven - Professional Placement 2016

Lees Meer
Allen, Danielle

Case Study

"The time I spent in the hospital was incredibly valuable".

Danielle Allen, Queen's University, Belfast 2015

Lees Meer
Lennon, Helen

Case Study

"The Village Healthcare Experience was one of my favourite weeks of the trip."

Helen Lennon, Queen's University, Belfast 2015

Lees Meer
Yi Tang, Ka

Case Study

"I never felt alone or out of my depth".

Ka Yi Tang, Monash University 2015

Lees Meer

Van onze blog