Je medische stage, of deze nou vrijwillig is of niet, moet leerzaam zijn, maar bovenal een ervaring waar je positief op terugkijkt. Wij vinden het dan ook enorm belangrijk dat je je veilig en op je gemak voelt. We besteden daar veel aandacht aan; sommige veiligheidsmaatregelen zijn duidelijk zichtbaar en van anderen merk je vrijwel niets. Maak je je toch zorgen? Zowel vóór als tijdens je verblijf staan we voor al je vragen klaar.

veiligheid ter plaatse 

We bieden alleen (extracurriculaire) stages aan in stabiele, veilige landen. Om altijd als eerste op de hoogte te zijn van veranderingen in situaties, houden we nauw contact met reisadviesorganisaties, zoals de Foreign and Commonwealth Office (het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de UK). Ook houden onze lokale teams ter plaatse ons up-to-date over zowel de situatie ter plaatste, als die in de buurlanden. Mocht er onverhoopt alarmerend nieuws komen, dan liggen de protocollen en procedures klaar. De programmamanagers en hun assistenten zijn bovendien 24/7 bereikbaar.

VOOR JE VERTREKT

We besteden veel aandacht aan onze vóór-vertrekservice; je krijgt informatie en begeleiding in overvloed. Online kun je terecht bij ‘My Trip’ waar je up-to-date informatie vindt betreffende je visum, vlucht, gezondheid, kosten en verzekering, plus details over je accommodatie, huisgenoten en het lokale team. Ons hoofdkantoor (in Engeland) neemt zowel telefonisch als per e-mail contact met je op om er zeker van te zijn dat je 100% klaar bent voor vertrek en is altijd bereikbaar voor eventuele last-minute vragen of zorgen.

VEILIG AANKOMEN OP DE PLAATS VAN BESTEMMING

Zodra je geland bent, staat iemand van het lokale team klaar om je welkom te heten, herkenbaar aan een Work the World shirt. Ook als je niet per vliegtuig reist, kunnen we je oppikken – zolang je ons maar van tevoren laat weten waar we moeten zijn. 

WONEN

Om je optimaal te laten genieten, besteden we veel aandacht aan je huisvesting en verblijf. Voor vertrek spreken we alle details over het huis, de omgeving en het lokale team met je door, zodat je je bij aankomst direct op je gemak voelt. Dit dient puur ter ondersteuning. Je kunt zo onafhankelijk blijven als je wilt, maar heb je ons een keer nodig, weet dan dat we 24/7 voor je klaarstaan.

Bij alle reguliere ziekenhuisstages deel je een grote accommodatie met andere studenten. Het is alleen toegankelijk voor Work the World studenten en medewerkers en is, indien nodig, beveiligd met onder andere 24-uurs bewaking, alarmsystemen en camera’s. Neem je deel aan het aanvullende weekprogramma, dan slaap je in een zorgvuldig geselecteerd guesthouse of gastgezin.

JOUW PERSOONLIJKE ERVARING

Een nieuwe omgeving is altijd even wennen; onze toegewijde en ervaren medewerkers helpen je daarbij. We zorgen ervoor dat de – in het begin misschien wat vreemde – cultuur en werkplek al snel vertrouwd aanvoelen en leiden je uitgebreid rond. Ook vertellen we je graag alles over de mensen en omgeving, dus voel je vrij om alle vragen te stellen die in je opkomen.

JE STAGEPLEK

Een van onze medewerkers zal je gedurende de eerste dag begeleiden. Hij of zij vertelt je hoe je zo snel en goedkoop mogelijk heen en weer kunt reizen; meestal te voet, soms met het openbaar vervoer. Ook introduceert hij of zij je bij je nieuwe collega’s en helpt met het benodigde papierwerk. Maar ook na je eerste dag kun je altijd bij hem of haar terecht. Hij of zij zal er alles aan doen om je op je gemak te laten voelen op je nieuwe plek!