by Work the World

Guides

Er valt nogal wat voorwerk te verrichten als je op zo’n bijzondere trip gaat. Dat kan soms overweldigend zijn en behoorlijk chaotisch. Zeker als je daarnaast ook nog moet studeren. Waar haal je de tijd vandaan? En hoe geniet je van de voorpret als je steeds alleen maar van alles aan het regelen bent?

Dat dachten wij ook. Dus hebben we MyTrip opgezet: jouw persoonlijke reispagina. Iedereen die met Work the World op stage gaat of medisch 'vrijwilligerswerk' gaat doen, krijgt er eentje. Op die pagina worden de voorbereidingen voor jouw reis stap voor stap bijgehouden. Handig!

PROFIEL

Allereerst maak je een profiel aan. Daarin staat iets over jezelf, over je ervaring en opleiding, maar nog belangrijker: jouw reisdetails worden hier opgeslagen. Je vult je vluchtgegevens in, zodat we precies weten wanneer we je waar moeten ophalen. Ook gegevens over je verzekering kun je hier invoeren en terugvinden. Als je nog geen verzekering hebt, vind je hier handige tips.

MIJN ZIEKENHUIZEN

PLACEMENT

Onder het kopje Mijn ziekenhuizen vind je algemene informatie over het ziekenhuis, zodat je ongeveer weet waar je terecht komt. Je kunt tijdens je verblijf in verschillende ziekenhuizen meelopen. Over ieder ziekenhuis geven wij informatie en handige feiten. Wie je contactpersoon is bijvoorbeeld, hoeveel patiënten er ongeveer per dag komen, welke afdelingen er zijn en hoeveel mensen er werken. Ook staat hier hoe je bij het ziekenhuis moet komen - uiteraard laten wij je dit ook nog zien tijdens de introductiedag op maandag.

MIJN HUIS

HOUSE

Hetzelfde hebben we gedaan voor het Work the World huis waar je in verblijft tijdens je medische stage (of tijd als 'vrijwilliger'). We geven handige details, zoals de reistijd naar de dichtstbijzijnde stad, informatie over het inwonersaantal van de plaats waar je zit en algemene informatie. Natuurlijk kun je hier ook een paar foto’s bekijken, zodat je je zelfs vanuit Nederland al thuis kunt voelen!

INFORMATIEPAKKET, DOWNLOADS EN AANBIEDINGEN

Op de pagina met extra’s vind je allerlei handige documenten die je helpen met de voorbereiding voor je reis. Zo geven we een informatiepakket over jouw locatie, waar we straks nog iets meer over vertellen. Daarnaast kun je brieven voor de ambassade downloaden, wat het aanvragen van je visum aanzienlijk makkelijker maakt. Ook de bevestigingsbrief van je plaatsing kun je hier terugvinden. Of een taalgids voor jouw locatie, zodat je alvast kennis maakt met de taal!

INFOPACK

Het informatiepakket bestaat uit 5 belangrijke onderdelen:

Welcome to Work the World

Een introductie met handige tijdlijn, waarin precies beschreven staat wat er voor vertrek en bij aankomst geregeld wordt vanuit Work the World.

What to expect

Een handig overzicht met praktische tips over de plaatsingsplekken, wat jij kunt doen om er zoveel mogelijk te leren, hoe de begeleiding verloopt en waar je misschien tegenaan gaat lopen.

Planning ahead

Al die dingen die zo belangrijk zijn om voor je vertrek zo goed mogelijk te regelen, zoals je aankomst, je vlucht, reisverzekering, en gezondheidsmaatregelen staan hier voor je op een rij.

6 weeks to go

Je vertrekt al bijna! Heb je gedacht aan je paspoort en visum? Weet je hoe het weer is en wat je voor kleding mee moet nemen? Lees hier de ‘inpaklijst’ met suggesties en hoe het ook alweer zit met geld en budget...

When you arrive

Goed om te weten: telefoonnummers van contactpersonen, rituelen in het land waar je heen gaat, praktische info over het huis (Is er airconditioning? Hoe doe je de was?) en over het land (Waar kan ik wi-fi krijgen? Waar doe ik pakketjes naar thuis op de post?).

Tot slot is er nog een hoofdstuk Financiën: daarin staat precies hoe het er voor staat met jouw betalingen. Wat heb je al betaald en wat moet je nog betalen? Een compleet overzicht dus, van alles waar je zelf niet altijd aan denkt.

Wij willen jouw reis graag zo aangenaam en soepel mogelijk laten verlopen. Dus denken wij met je mee – en soms geven we alvast antwoord als je de vraag nog niet hebt gesteld. Daar zijn we immers voor.

Share

Zoek naar blogpost