by Work the World

Ondanks onze hulp en jarenlange ervaring, zijn er simpelweg dingen die wij niet voor je kunnen regelen. Allen het idee al kan soms overweldigend zijn en alles behoorlijk chaotisch maken. Zeker als je daarnaast ook nog moet studeren. Waar haal je de tijd vandaan voor de dingen die je zelf moet regelen? En hoe geniet je van de voorpret als je steeds alleen maar van alles aan het regelen bent?

Dat dachten wij ook. Dus hebben we met onze ervaring MyTrip opgezet: jouw persoonlijke reispagina. Iedereen die met Work the World op stage gaat krijgt er eentje. Op die pagina worden de voorbereidingen voor jouw reis stap voor stap bijgehouden. Handig!

PROFIEL

Allereerst maak je een profiel aan. Daarin staat iets over jezelf, over je ervaring en opleiding, maar nog belangrijker: jouw reisdetails worden hier opgeslagen. Je vult je vluchtgegevens in, zodat we precies weten wanneer we je waar moeten ophalen. Ook gegevens over je verzekering kun je hier invoeren en terugvinden. Als je nog geen verzekering hebt, vind je hier handige tips.

MIJN ZIEKENHUIZen

PLACEMENT

Onder het kopje 'MY HOSPITALS' vind je algemene informatie over het ziekenhuis waar jij mee gaat lopen, of ziekenhuizen. Over ieder ziekenhuis geven wij informatie en handige feiten. Wie je contactpersoon is bijvoorbeeld, hoeveel patiënten er ongeveer per dag komen, welke afdelingen er zijn en hoeveel mensen er werken. Ook staat hier hoe je bij het ziekenhuis moet komen - uiteraard laten wij je dit ook nog zien tijdens de introductiedag op maandag.

MIJN HUIS

HOUSE

Hetzelfde hebben we gedaan voor het Work the World huis waar je in verblijft tijdens je medische (vrijwillige) stage. We geven handige details, zoals de reistijd naar de dichtstbijzijnde stad, informatie over het inwonersaantal van de plaats waar je zit en algemene informatie. Natuurlijk kun je hier ook een paar foto’s bekijken, zodat je je zelfs vanuit Nederland al thuis kunt voelen!

INFORMATIEPAKKET, DOWNLOADS EN AANBIEDINGEN

Op de pagina met extra’s vind je allerlei handige documenten die je helpen met de voorbereiding voor je reis. Zo geven we een informatiepakket over jouw locatie, waar we straks nog iets meer over vertellen. Daarnaast kun je brieven voor de ambassade downloaden, wat het aanvragen van je visum aanzienlijk makkelijker maakt. Ook de bevestigingsbrief van je plaatsing kun je hier terugvinden. Of een taalgids voor jouw locatie, zodat je alvast kennis maakt met de taal. Dit laatste is iets wat wij sterk aanmoedigen - dit is zo waardevol voor je tijd daar en je band met iedereen in het ziekenhuis.

INFOPACK

Het informatiepakket bestaat uit 5 belangrijke onderdelen:

Welcome to Work the World

Een introductie met handige tijdlijn, waarin precies beschreven staat wat er voor vertrek en bij aankomst geregeld wordt vanuit Work the World.

What to expect

Een handig overzicht met praktische tips over de plaatsingsplekken, wat jij kunt doen om er zoveel mogelijk te leren, hoe de begeleiding verloopt en waar je misschien tegenaan gaat lopen.

Planning ahead

Al die dingen die zo belangrijk zijn om voor je vertrek zo goed mogelijk te regelen, zoals je aankomst, je vlucht, reisverzekering, en gezondheidsmaatregelen staan hier voor je op een rij.

6 weeks to go

Je vertrekt al bijna! Heb je gedacht aan je paspoort en visum? Weet je hoe het weer is en wat je voor kleding mee moet nemen? Lees hier de ‘inpaklijst’ met suggesties en hoe het ook alweer zit met geld en budget...

When you arrive

Goed om te weten: telefoonnummers van contactpersonen, rituelen in het land waar je heen gaat, praktische info over het huis (Is er airconditioning? Hoe doe je de was?) en over het land (Waar kan ik wi-fi krijgen? Waar doe ik pakketjes naar thuis op de post?).

Tot slot is er nog een hoofdstuk Financiën: daarin staat precies hoe het er voor staat met jouw betalingen. Wat heb je al betaald en wat moet je nog betalen? Een compleet overzicht dus, van alles waar je zelf niet altijd aan denkt.

Wij willen jouw reis graag zo aangenaam en soepel mogelijk laten verlopen. Dus denken wij met je mee – en soms geven we alvast antwoord als je de vraag nog niet hebt gesteld. Daar zijn we immers voor.

Lees dan meer over onze medische stage (of 'vrijwilligerswerk') in bestemmingen

HOE LANG DUURT EEN WORK THE WORLD GEZONDHEIDSZORG STAGE?

De minimale stageduur is een week, maar veel studenten gezondheidszorg gaan tussen de 4 tot 8 weken mee. Het maximum aantal stageweken is 12. Lees hier meer.

Wat kost een Work the World gezondheidszorg stage gemiddeld?

De registratiekosten voor alle bestemmingen bedraagt €350. Prijzen zijn verder afhankelijk van hoe lang je wilt gaan en welke bestemming je kiest.

WELKE GEZONDHEIDSZORG STUDIES KOMEN IN AANMERKING VOOR EEN WORK THE WORLD STAGE?

Work the World organiseert begeleide stages voor de volgende studies: 1. Verpleegkunde 2. Geneeskunde 3. Verloskunde 4. Fysiotherapie 5. Radiografie (MBRT) 6. Farmacie 7. Tandheelkunde 8. Ergotherapie

Zoek naar blogpost