WAAROM EEN RADIOLOGIE STAGE IN HET BUITENLAND?

Een radiologie stage in het buitenland is jouw kans om een ziekenhuisstage te lopen op een afdeling radiografie met weinig middelen in een ontwikkelingsland.

Jij kiest het land waar je naartoe wilt reizen, laat ons weten wat je klinische interesses zijn en wij maken een stage radiologie die bij jou past.

Het idee is om te zien hoeveel een zorgstelsel kan verschillen van dat wat je gewend bent. Dit alles terwijl je ervaring opdoet met aandoeningen en behandelmethoden die je in Nederland en België niet tegenkomt.

Je helpt bij het scannen en diagnosticeren van minder bekende aandoeningen, leert technieken zoals het ontwikkelen van röntgenfoto's op film en ziet hoe economische en culturele factoren van invloed zijn op de praktijk van radiologie in het buitenland.

DE KLINISCHE ERVARING

Een radiologie stage in het buitenland gaat om het uitdagen van je bestaande kennis en het zien van je vakgebied door een nieuwe lens. Je zult beseffen dat dingen die we in Nederland en België als vanzelfsprekend beschouwen - digitale diagnoseapparatuur bijvoorbeeld - luxueus zijn in vergelijking met wat er op sommige van onze bestemmingen beschikbaar is.

Wat je zoal zult zien:

  • CT-, MRI- en röntgenfoto's op film ontwikkelen in een donkere kamer
  • Beperkte privacy bij meerdere patiënten die gelijktijdig een scan ondergaan
  • Eerste bezoeken in extreem late stadia en geavanceerde pathologieën
  • Defecte of kapotte diagnoseapparatuur 

Ook zul je grote verschillen zien in de grondbeginselen van de radiografie. Zo zijn bijvoorbeeld op veel van onze bestemmingen de protocollen rond stralingsbescherming voor personeel en patiëntenfamilies ongelooflijk laks.

Je ziekenhuisstage loopt van maandag tot en met vrijdag, waardoor je 's avonds en in het weekend vrij bent om de bestemming die je hebt gekozen te verkennen.

WAT IS INBEGREPEN

Onze service loopt van begin tot eind. We ondersteunen je voor, tijdens en zelfs na terugkomst van je reis.

We verzorgen alles, zodat jij niet de stress ervaart van het plannen van een radiologie stage.

Ook krijg je bij ons: 
Een op maat gemaakte radiologie stage | Uitgebreide reisvoorbereiding | 24/7 ondersteuningsteam ter plekke | Gecaterde privé-accommodatie | Luchthaventransfer bij aankomst

Wij werken 52 weken per jaar, dus je kunt reizen wanneer het jou het best uitkomt. Aankomst is elke zondag en de stageduur is minimaal twee weken.

Voor een meer gedetailleerde stap-voor-stap handleiding over hoe onze service werkt, klik hier.

REISMOGELIJKHEDEN

Tijdens je reis moet je je in de eerste plaats richten op de klinische aspecten.

Maar, ongeacht of je graag alleen op pad gaat of de groepsdynamiek verkiest, weekendtrips zijn een bijzonder hoogtepunt. Of je nu door het Himalaya gebergte of met een vlot over de Zambezi rivier wilt trekken, onze bestemmingen bieden eindeloze mogelijkheden voor avontuur en culturele onderdompeling.

WAAR MOET IK BEGINNEN?

Begin door met ons te praten. We zijn zeer ervaren en staan klaar om al je vragen over een radiologie stage in het buitenland te beantwoorden. We helpen je bij het kiezen van een bestemming en zorgen ervoor dat - wanneer jij er klaar voor bent - je stageplaats veiliggesteld wordt.

Neem contact op via het korte aanvraagformulier.

Bestemmingen voor je radiologie stage

Indonesië - Yogyakarta
Leer meer

Radiologie in Indonesië is iets anders dan wat je in Nederland kent. Ja, je krijgt ervaring met het scannen en interpreteren van aandoeningen, maar al vanaf het begin zie je verschillen in apparatuur en in de behandelmethoden. En dat is waar het bij een radiologie stage in Yogyakarta om draait - om daar naast bekwame Indonesische specialisten te zien hoe ze innovatieve manieren hebben gevonden om om te gaan met de problemen. Iets wat jou ook vindingrijker en zelfverzekerder maakt in je eigen beroepsuitoefening (en je een aantal verhalen op zal leveren om te vertellen).

Mexico - Merida
Leer meer

Het zal je misschien verrassen dat je tijdens een radiografiestage in ons Mexicaanse partnerziekenhuis zult werken met enkele van ’s werelds meest geavanceerde en machines en methoden. De patiënten daarentegen komen uit armere milieus en komen met ernstig gevorderde ziekten. Ook kun je er als ambitieuze radiotherapeut werken met technologieën als kobalttherapie en brachytherapie.

Vietnam - Hue
Leer meer

Ons partnerinstituut in Hue is een universitair opleidingsziekenhuis met uitgebreide ervaring qua scannen en diagnosticeren met beperkte apparatuur en middelen. Het gebrek aan geschikte apparatuur heeft medewerkers hun methoden en technieken doen aanpassen, waardoor ook jouw aanpassingsvermogen een nieuw level bereikt – iets waar je je hele radiografische carrière profijt van zult hebben.

Zambia - Lusaka
Leer meer

Als student radiologie zul je zien dat ons partnerziekenhuis over de meest gangbare diagnostische apparatuur beschikt. Medewerkers gebruiken daarnaast ook nog allerlei analoge technieken voor als de stroom in de regio uitvalt – wat zo nu en dan gebeurt. Dit houdt onder andere in dat je röntgenfoto’s kunt leren ontwikkelen in de ziekenhuisdoka. Ook kun je er op verzoek ervaring opdoen in het oncologisch ziekenhuis.

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

Een radiologie stage doet je inzien hoe dit vakgebied zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Je hebt de kans om foto’s te leren ontwikkelen in een doka, mee te lopen met specialisten op hun rondes en te assisteren bij het diagnosticeren – van verkeersslachtoffers tot verwondingen die ontstaan zijn tijdens het werken met de handen. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Het eerste wat je zal opvallen tijdens je (vrijwillige) medische stage in de grootste stad van Tanzania is het gebrek aan materiaal bij de behandeling van kanker. Patiënten worden immers behandeld zonder immobilisatie en je ziet vergevorderde stadia van kanker, hiv-gerelateerde aandoeningen, en breuken, trauma’s of wonden door verkeersongevallen. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten radiologie in Dar es Salaam.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je (vrijwillige) radiologie stage loop je mee op een drukke afdeling, waar materiaal zoals röntgenapparaten, CT-scanners en een MRI-scanner gewoon aanwezig zijn (met dank aan de lokale regelgeving). Er komen dus ook zo’n 100 mensen per dag voor röntgenfoto’s en zo’n 20 tot 30 patiënten voor USG. Dat levert een ongekende klinische stage-ervaring op. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten radiologie in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je klinische stage in Kathmandu, Nepal kom je terecht op een goed uitgeruste afdeling Radiologie, waar je dankzij de lokale regelgeving heel wat middelen ter beschikking hebt. Zo’n 150 patiënten komen er per dag voor röntgenfoto’s en ook de CT-scan en MRI-scans maken je stage radiologie in Kathmandu bijzonder uniek en gevarieerd. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten radiografie in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je (vrijwillige) stage radiologie in Iloilo heb je de unieke kans om zelf röntgenfoto’s te nemen én te ontwikkelen in de doka. Samen met specialisten analyseer je nadien de film en diagnosticeer je patiënten. Lees hier de uitdagende stage ervaringen van studenten radiologie in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens een buitenlandse stage in Ghana werk je met röntgenapparatuur en echo’s. Een groot deel van de patiënten komt uit een ziekenhuis of de kleinere klinieken van het platteland. Je zult dus een brede waaier aan aandoeningen tegenkomen, zoals onder andere barium maaltijden, IVU, breuken, tuberculose en borstproblemen. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten radiologie in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

We zijn samenwerkingen aangegaan met een aantal gerespecteerde zorginstellingen. De specialisten hier zijn erg benieuwd naar jouw ervaring met Westerse medische zorg en staan te popelen om jou meer inzicht te geven in hun werkwijze. Scherp je vaardigheden aan tijdens deze unieke vrijwillige stage in Peru. Lees onze laatste studenten ervaringen hier.

AREQUIPA MAIN IMAGE

"ledereen beleeft deze stage-ervaring anders, maar ik geloof dat niemand zou zeggen dat het geen ervaring voor het leven is!"

Marieke van der Meijden, 2018

Lees Meer

"I realised that the operation of the department was very efficient despite the limited services available."

Jonathan Small, University of Cumbria 2019

Lees Meer

"I’m so much more comfortable being myself now, and I feel stronger and more confident as a person."

Refa Begum, Cardiff University 2018

Lees Meer

"Travelling by myself was a lot less difficult than I thought it would be."

Celyn Thomas, University of the West of England 2018

Lees Meer

"Using an older method of radiography was truly unique and something I would never have been able to do in Australia."

Jacinta Pang, University of Canberra 2018

Lees Meer