WAAROM EEN RADIOLOGIE STAGE IN HET BUITENLAND?

Een radiologie stage in het buitenland is jouw kans om een ziekenhuisstage te lopen op een afdeling radiografie met weinig middelen in een ontwikkelingsland.

Jij kiest het land waar je naartoe wilt reizen, laat ons weten wat je klinische interesses zijn en wij maken een stage radiologie die bij jou past.

Het idee is om te zien hoeveel een zorgstelsel kan verschillen van dat wat je gewend bent. Dit alles terwijl je ervaring opdoet met aandoeningen en behandelmethoden die je in Nederland en België niet tegenkomt.

Je helpt bij het scannen en diagnosticeren van minder bekende aandoeningen, leert technieken zoals het ontwikkelen van röntgenfoto's op film en ziet hoe economische en culturele factoren van invloed zijn op de praktijk van radiologie in het buitenland.

DE KLINISCHE ERVARING

Een radiologie stage in het buitenland gaat om het uitdagen van je bestaande kennis en het zien van je vakgebied door een nieuwe lens. Je zult beseffen dat dingen die we in Nederland en België als vanzelfsprekend beschouwen - digitale diagnoseapparatuur bijvoorbeeld - luxueus zijn in vergelijking met wat er op sommige van onze bestemmingen beschikbaar is.

Wat je zoal zult zien:

 • CT-, MRI- en röntgenfoto's op film ontwikkelen in een donkere kamer
 • Beperkte privacy bij meerdere patiënten die gelijktijdig een scan ondergaan
 • Eerste bezoeken in extreem late stadia en geavanceerde pathologieën
 • Defecte of kapotte diagnoseapparatuur 

Ook zul je grote verschillen zien in de grondbeginselen van de radiografie. Zo zijn bijvoorbeeld op veel van onze bestemmingen de protocollen rond stralingsbescherming voor personeel en patiëntenfamilies ongelooflijk laks.

Je ziekenhuisstage loopt van maandag tot en met vrijdag, waardoor je 's avonds en in het weekend vrij bent om de bestemming die je hebt gekozen te verkennen.

WAT IS INBEGREPEN

Onze service loopt van begin tot eind. We ondersteunen je voor, tijdens en zelfs na terugkomst van je reis.

We verzorgen alles, zodat jij niet de stress ervaart van het plannen van een radiologie stage.

Ook krijg je bij ons: 
Een op maat gemaakte radiologie stage | Uitgebreide reisvoorbereiding | 24/7 ondersteuningsteam ter plekke | Gecaterde privé-accommodatie | Luchthaventransfer bij aankomst

Wij werken 52 weken per jaar, dus je kunt reizen wanneer het jou het best uitkomt. Aankomst is elke zondag en de stageduur is minimaal twee weken.

Voor een meer gedetailleerde stap-voor-stap handleiding over hoe onze service werkt, klik hier.

REISMOGELIJKHEDEN

Tijdens je reis moet je je in de eerste plaats richten op de klinische aspecten.

Maar, ongeacht of je graag alleen op pad gaat of de groepsdynamiek verkiest, weekendtrips zijn een bijzonder hoogtepunt. Of je nu door het Himalaya gebergte of met een vlot over de Zambezi rivier wilt trekken, onze bestemmingen bieden eindeloze mogelijkheden voor avontuur en culturele onderdompeling.

WAAR MOET IK BEGINNEN?

Begin door met ons te praten. We zijn zeer ervaren en staan klaar om al je vragen over een radiologie stage in het buitenland te beantwoorden. We helpen je bij het kiezen van een bestemming en zorgen ervoor dat - wanneer jij er klaar voor bent - je stageplaats veiliggesteld wordt.

Neem contact op via het korte aanvraagformulier.

STAGE RADIOLOGIE IN HET BUITENLAND

BOEK MET VERTROUWEN

Het is officieel: buitenlandse stages hebben groen licht gekregen en onze programma's zijn open!

We weten dat plannen kunnen veranderen, dus zodra je je plek hebt geboekt, kun je onbeperkt je reisdata wijzigen, helemaal gratis.

oNTDEK HOE

Bestemmingen voor je radiologie stage

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens een buitenlandse stage in Ghana werk je met röntgenapparatuur en echo’s. Een groot deel van de patiënten komt uit een ziekenhuis of de kleinere klinieken van het platteland. Je zult dus een brede waaier aan aandoeningen tegenkomen, zoals onder andere barium maaltijden, IVU, breuken, tuberculose en borstproblemen. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten radiologie in Takoradi, Ghana.

+ More
TAKORADI MAIN IMAGE

Mexico - Merida
Leer meer

Het zal je misschien verrassen dat je tijdens een radiografiestage in ons Mexicaanse partnerziekenhuis zult werken met enkele van ’s werelds meest geavanceerde en machines en methoden. De patiënten daarentegen komen uit armere milieus en komen met ernstig gevorderde ziekten. Ook kun je er als ambitieuze radiotherapeut werken met technologieën als kobalttherapie en brachytherapie.

+ More

Zambia - Lusaka
Leer meer

Als student radiologie zul je zien dat ons partnerziekenhuis over de meest gangbare diagnostische apparatuur beschikt. Medewerkers gebruiken daarnaast ook nog allerlei analoge technieken voor als de stroom in de regio uitvalt – wat zo nu en dan gebeurt. Dit houdt onder andere in dat je röntgenfoto’s kunt leren ontwikkelen in de ziekenhuisdoka. Ook kun je er op verzoek ervaring opdoen in het oncologisch ziekenhuis.

+ More

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Het eerste wat je zal opvallen tijdens je (vrijwillige) medische stage in de grootste stad van Tanzania is het gebrek aan materiaal bij de behandeling van kanker. Patiënten worden immers behandeld zonder immobilisatie en je ziet vergevorderde stadia van kanker, hiv-gerelateerde aandoeningen, en breuken, trauma’s of wonden door verkeersongevallen. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten radiologie in Dar es Salaam.

+ More
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Vietnam - Hue
Leer meer

Ons partnerinstituut in Hue is een universitair opleidingsziekenhuis met uitgebreide ervaring qua scannen en diagnosticeren met beperkte apparatuur en middelen. Het gebrek aan geschikte apparatuur heeft medewerkers hun methoden en technieken doen aanpassen, waardoor ook jouw aanpassingsvermogen een nieuw level bereikt – iets waar je je hele radiografische carrière profijt van zult hebben.

+ More

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je (vrijwillige) radiologie stage loop je mee op een drukke afdeling, waar materiaal zoals röntgenapparaten, CT-scanners en een MRI-scanner gewoon aanwezig zijn (met dank aan de lokale regelgeving). Er komen dus ook zo’n 100 mensen per dag voor röntgenfoto’s en zo’n 20 tot 30 patiënten voor USG. Dat levert een ongekende klinische stage-ervaring op. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten radiologie in Pokhara.

+ More
POKHARA MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je klinische stage in Kathmandu, Nepal kom je terecht op een goed uitgeruste afdeling Radiologie, waar je dankzij de lokale regelgeving heel wat middelen ter beschikking hebt. Zo’n 150 patiënten komen er per dag voor röntgenfoto’s en ook de CT-scan en MRI-scans maken je stage radiologie in Kathmandu bijzonder uniek en gevarieerd. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten radiografie in Kathmandu.

+ More
KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je (vrijwillige) stage radiologie in Iloilo heb je de unieke kans om zelf röntgenfoto’s te nemen én te ontwikkelen in de doka. Samen met specialisten analyseer je nadien de film en diagnosticeer je patiënten. Lees hier de uitdagende stage ervaringen van studenten radiologie in Iloilo.

+ More
ILOILO MAIN IMAGE

Indonesië - Yogyakarta
Leer meer

Opening 2023! Radiologie in Indonesië is iets anders dan wat je in Nederland kent. Ja, je krijgt ervaring met het scannen en interpreteren van aandoeningen, maar al vanaf het begin zie je verschillen in apparatuur en in de behandelmethoden. En dat is waar het bij een radiologie stage in Yogyakarta om draait - om daar naast bekwame Indonesische specialisten te zien hoe ze innovatieve manieren hebben gevonden om om te gaan met de problemen. Iets wat jou ook vindingrijker en zelfverzekerder maakt in je eigen beroepsuitoefening (en je een aantal verhalen op zal leveren om te vertellen).

+ More

"Ik heb collega's goed leren kennen. Op een dag vroegen zij mij mee naar een verjaardagsfeest. We gingen eerst traditioneel Vietnamees eten en daarna (natuurlijk) karaoke zingen."

Kim Bakker, 2020

Lees Meer

"I saw quite a few abdomen ultrasounds done to check for metastases."

Samantha Chan, City University London 2019

Lees Meer

"The opportunity to travel around Vietnam was a great addition to my elective placement."

Alice Weaver, Keele University 2019

Lees Meer

"Travelling alone for the first time gave me so much more confidence and independence."

Niamh Corry, University of Liverpool 2019

Lees Meer

"Local staff taught me about their exposure techniques and why they use a higher kVp."

Tunmise Eso, University of Hertfordshire 2019

Lees Meer

WAT HEBBEN ONZE RADIOGRAFIE STAGES TE BIEDEN?

Een radiografie stage van Work the World biedt jou de mogelijkheid een klinische stage te lopen in een onderontwikkeld land. Je brengt tijd door in een ziekenhuis met weinig middelen en ziet onbekende praktijken en vergevorderde condities. Je kunt zelfs de afdelingen kiezen waartussen jij wilt roteren. Lees hier meer

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WORK THE WORLD STAGE?

De voordelen van onze radiografie stages zijn o.a.:

 • Je breidt je klinische kennis en skill set uit
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen, wordt zelfstandiger en vindingrijker 
 • Je maakt jezelf aantrekkelijker voor werkgevers 
 • Je reist
 • Je persoonlijke en professionele netwerk wordt groter
 • Je scherpt je communicatie skills aan 

NAAR WELKE BESTEMMINGEN KAN IK VOOR MIJN RADIOGRAFIE STAGE?

Work the World organiseert geneeskunde stages in Afrika, Azië of Latijns-Amerika, met plekken in 9 verschillende landen: 1. Tanzania 2. Zambia 3. Vietnam  4. Indonesie 5. Mexico 6. Ghana 7. De Filipijnen 8. Nepal 9. Sri Lanka

WELKE GEVALLEN KOM JE TEGEN TIJDENS JE RADIOGRAFIE STAGE?

Je ziet gevallen als:

 • Ontspannen procedures voor stralingsbescherming 
 • CT, MRI en röntgen foto ontwikkeld op film in een donkere kamer
 • Extreem beperkte privacy van patiënten
 • Late presentaties en geavanceerde pathologieën
 • Niet onderhouden en defecte diagnostische apparatuur

HOE LANG DUURT EEN WORK THE WORLD RADIOGRAFIE STAGE?

Een Work the World stage duurt zo lang als je wilt. Onze minimale duur is een week, maar veel radiografie studenten gaan tussen de 2 en 10 weken mee. Er is geen maximaal aantal weken dat je kunt reizen.