TAKORADI EN OMGEVING

  • Takoradi is… “Een bruisende havenstad met stranden aan de historische westkust van Ghana.”
  • Kano met een gids over jungleriviertjes naar het meer en bezoek afgelegen paaldorpen
  • Geniet van de zon op de met palmbomen omzoomde stranden van Axim en Cape Coast
  • Ghanezen hebben een vriendelijke, opgewekte natuur – iedereen treft elkaar op de bruisende markten waar eten gelijk staat aan gezelligheid. Hier proef je letterlijk de authentieke Afrikaanse cultuur
  • Village Healthcare Week: plattelandsdorpje waar je kennismaakt met de lokale gezondheidszorgtradities en cultuur

ACCOMMODATIE EN TEAM

Ons traditionele Ghanese huis heeft een hedendaags interieur. De grote woonruimten – zitkamer, eetkamer, slaapkamers en balkons – bieden meer dan genoeg plek om over je stage te praten en te kletsen met je nieuwe vrienden. In de ommuurde, weelderig groene tuin kun je heerlijk zonnebaden, relaxen in de schaduw met een boek of je huisgenoten uitdagen voor een potje volleybal. Je programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij staan dag en nacht klaar ter ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden bereidt (onze befaamde wekelijkse BBQ-avonden zijn erg gezellig!) en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

VILLAGE EXPERIENCE

Als aanvulling op je hoofdstage in Takoradi is een verblijf in een landelijk maar bruisend vissersdorpje een unieke manier om inzicht te krijgen in de authentieke Ghanese cultuur.

‘s Ochtends help je mee in het plaatselijke gezondheidscentrum en doe je community outreach werk op plaatselijke basisscholen. ’s Middags ben je vrij om je onder te dompelen in de lokale cultuur. Breng tijd door met plaatselijke vissers die de dagvangst binnenhalen, maak tripjes door de nabijgelegen lagune in een handgemaakte kano, bezoek de plaatselijke gin destilleerderij, wandel door de ondiepe zee naar een eiland voor de kust voor een bezoek aan het oude fort of slenter over uitgestrekte stukken ongerept strand waar je geen enkele toerist tegenkomt.

LEES MEER OVER CLAIRE'S VILLAGE EXPERIENCE

Stages in Ghana, Takoradi

"Ik zou mijn ervaring beschrijven als heel erg verrijkend op zeer veel vlakken. Zowel medisch cultureel en psychisch vlak je leert er enorm veel van en wordt rijker als mens."

Wesley Geys, 2018

Lees Meer

"Get Work the World to plan your placement and it will be an adventure you will never forget."

Jurrien Loosveld, 2018

Lees Meer

"Ghana does have many of the same treatments available as we do at home, but many people cannot afford it."

Tess Everatt, University of Sheffield 2018

Lees Meer

"I saw a twin cesarean section at 29 weeks and a baby born in the sac."

Erin and Caroline Bonett, University of Newcastle 2018

Lees Meer

"Now, a year later, I still often think back on my time in Ghana and I know for certain I will go back."

Saskia Veldkamp, 2018

Lees Meer