Ghana Hoogtepunten

 • Zwemmen in de waterval oases van de regio Volta

 • Dwaal door de uitgestrekte rubberplantages

 • Geniet van de zon op de gouden stranden

 • Ga terug naar de natuur tijdens wandelingen door dichte bossen

 • Ontdek de geschiedenis rond de forten aan de kust

WAT IS INBEGREPEN?

 • Onze befaamde op maat gemaakte service 
 • Klinische ervaring onder supervisie 
 • Uitgebreide voorbereiding voor vertrek 
 • Support van onze lokale teams, 24/7
 • Ruime, privé huizen inclusief catering
 • Gratis lokale taallessen 

Beleef Takoradi, Ghana

Ghana is het meest opwindende land aan de gehele westkust van Afrika. Tijdens je buitenlandse stage in Ghana verblijf je in ons exclusieve Work the World huis in het energieke centrum van Takoradi, waar je de Ghanese cultuur volop kunt ervaren. Struin over de levendige markten, bewonder gouden stranden met palmbomen, bezoek de vele restaurants en bars met livemuziek en geniet van cocktails bij zonsondergang terwijl je dromerig staart naar de boten die de haven binnenvaren. Buiten de stad kun je op olifant safari in Mole Game Park, prachtige watervallen bewonderen in de regio Volta (en ja, je kunt er in zwemmen), door uitgestrekte rubberplantages wandelen, of op rust komen bij de reuze slavenforten langs de kust.

Een medische stage op maat in Ghana

Bij aanvang van je buitenlandse stage in Ghana verwelkomen onze medewerkers je graag op het vliegveld waarna je begeleid zult worden naar je accommodatie. Tijdens je medische stage in Takoradi verblijf je immers in een van onze volledig bewaakte en verzorgde privé-huizen, exclusief voor Work the World studenten. Onze Programma Manager en zijn assistent zijn altijd op oproep beschikbaar om ervoor te zorgen dat jouw stage in Ghana soepel verloopt. De cateraar zorgt voor heerlijke lokale specialiteiten, favorieten van thuis als je daar even zin hebt, en natuurlijk voor onze beroemde wekelijkse barbecues. En een eigen bewaker bewaakt de woning dag en nacht. Bovendien staat ons huis vlakbij het strand, waardoor het dus een echte oase van rust is. Het is overigens ook heel gemakkelijk om een 'tro-tro' (openbare minibus) te pakken naar het centrum om de stad te verkennen.

JOUW STAGE VERBLIJF IN TAKORADI

Om je klinische ervaring in de stad nog wat aan te vullen, krijg je de kans om je vrijwillige medische stage in het buitenland (het gaat dus niet om medisch vrijwilligerswerk) uit te breiden met een verblijf bij een gastgezin in een klein dorpje aan de prachtige kust van Ghana. Hier werk je met twee lokale verpleegkundigen, en ontdek je hoe uitdagend werken in de zorg in Afrika wel kan zijn. In de ochtend help je mee bij het Village Health Care Center en krijg je de kans om community outreach werk te doen, zoals een bezoek aan de plaatselijke basisschool. In de middag kun je je verrijken in de lokale cultuur, wat tijd doorbrengen met lokale vissers, een tocht maken door de nabijgelegen lagune in een lokaal gebouwde kano, leren hoe in het dorp alcohol wordt gedistilleerd, of langs de kust struinen met lange stukken ongerept strand zonder een enkele toerist in zicht.

Stages in Ghana, Takoradi

Sarah Mabbott

Case Study

"My advice to anyone considering a trip with Work the World is: make it happen".

Sarah Mabbott, Bournemouth University 2017

Lees Meer
Oomen, Alexandra

Case Study

Sandra Oomen vertelt alles over haar onvergetelijke stage in Ghana!

Sandra OOMEN, Hogeschool Rotterdam 2017

Lees Meer
Case Studies

Case Study

"Waar ik van tevoren heel onzeker was over mijn Engels, verdween dit al snel aangezien Engels de enige manier van communiceren was!"

Sanne van Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam 2017

Lees Meer
Claire

Case Study

"The village week is a must. It was truly the highlight of my whole trip to Ghana."

CLAIRE DYER, King's College London 2017

Lees Meer
Eva

Case Study

"The experience gave me more passion to do the best I could for the patients I came across."

EVA DE GEUS, Universiteit Leiden 2017

Lees Meer

Van onze blog