ILOILO EN OMGEVING

  • Iloilo is… “Een stad die eclectisch in cultuur en tegelijkertijd onmiskenbaar Filipijns is – inclusief de Spaanse koloniale invloeden, folkloristische festivals, tropische stranden en moderne winkelcentra.”
  • Feest op de ongerepte stranden van het eiland Boracay en hop per boot tussen de prachtige verlaten stranden van de Gigantes eilanden
  • De inwoners van Iloilo zijn openhartig, vriendelijk en hebben vaak een aanstekelijk goed humeur, getuige hun altijd brede lach
  • Village Healthcare Week: Verblijf een week op een tropisch eiland als erelid van de Ati-stam die je inwijden in de plaatselijke gezondheidszorgtradities en de lokale cultuur

ACCOMMODATIE EN TEAM

Ons huis ligt in een welgestelde buurt net ten noorden van de Iloilo-rivier. Vanuit het huis heb je over de rivier prachtig zicht op de Molo Kerk en het eiland Guimaras. Het dakterras is de perfecte plek om de geweldige zonsondergang te bewonderen die er het hele jaar door te zien is. Verspreid over drie verdiepingen zijn er meer dan genoeg plekken om te ontspannen – tijdens ontbijt of diner in de eetkamer of na je stage in de ruime, mooi ingerichte woonkamers. Je programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij staan dag en nacht klaar ter ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden bereidt (onze befaamde wekelijkse BBQ-avonden zijn erg gezellig!) en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

VILLAGE EXPERIENCE

Als aanvulling op je hoofdstage in Iloilo is een week op een eiland bij de Ati-stam een kans die zich maar een keer in je leven voordoet. Bij aankomst maak je kennis met het stamhoofd en krijg je een rondleiding door het dorp.

’s Ochtends leer je in de plaatselijke zorgkliniek en het regionale ziekenhuis hoe je met een groot tekort aan middelen allerlei aandoeningen behandelt. Het is de perfecte aanvulling op alle Filipijnse stages. De middagen heb je vrij en bieden je de kans om te leren weven, kennis te maken met lokale ambachten en kruidengeneeskunde, te eilandhoppen en typisch Filipijnse spelletjes te spelen. De barbecue en traditionele dansen aan het einde van je verblijf vormen de perfecte afsluiting van deze unieke ervaring.

LEES MEER OVER RADHA'S VILLAGE EXPERIENCE

Stages in Filipijnen, Iloilo

"Gelukkig konden we onze ervaringen altijd delen met andere studenten in ons huis. Ook de crew stond dag en nacht voor ons klaar, zowel in het huis als in het ziekenhuis."

Anne van den Aker, 2018

Lees Meer

"The lack of resources and staff for the huge volume of patients attending the hospital was startling."

Amy Anderson, Glasgow Caledonian University 2018

Lees Meer

"The hospital was underfunded and overcrowded, and the doctors regularly worked 36-hour shifts."

Megan Williamson, University of Manchester 2018

Lees Meer

"My placement was the perfect mix of fun and physiotherapy experience."

Tisara Pathiranage, La Trobe University 2018

Lees Meer

"Everything went above and beyond my expectations..."

Hannah Wright, Anglia Ruskin University 2018

Lees Meer