Waarom naar het buitenland?

De kans om een radiografie stage in het buitenland te doen is uniek. Andere klinische settings bieden je de kans te zien hoe lokale medewerkers aandoeningen onderzoeken en diagnosticeren met beperkte en vaak verouderde apparatuur. De hele ervaring zal je persoonlijke en professionele ontwikkeling in hoog tempo versnellen.

 

De afgelopen tien jaar hebben we duizenden stages geregeld. Onze relaties met ziekenhuizen en klinieken wereldwijd maken ervaringen mogelijk die anders onbereikbaar voor je zouden zijn. Hoogstaande begeleiding tijdens je hele stage is een ander groot voordeel. Onze lokale managementteams volgen ter plekke je ervaring en bieden dag en nacht ondersteuning. Ook zorgen ze voor de gang van zaken in onze gecaterde privé-accommodaties en houden je stage-ervaring doorlopend in de gaten.

BUITENLANDSE STAGEPLEKKEN VOOR STUDENTEN RADIOGRAFIE

Hoe werkt het?

Wij kennen alle ins en outs van onze bestemmingen. Zelfs als je niet goed weet waar je heen wilt, helpt onze expertise je bij het maken van de juiste keuze. Heb je je bestemming eenmaal gekozen, dan stellen wij je radiografie stage samen gebaseerd op je klinische interesses, ongeacht of je röntgenfoto’s in een doka wilt ontwikkelen of wilt helpen bij radiotherapiebehandelingen. Je kunt alles tot in de details met ons team van deskundigen samenstellen en aanpassen.

Achter de schermen gebeurt er ondertussen ook heel veel. Om je zicht te bieden op elke fase van het proces krijg je toegang tot My Trip – een interactieve online stageplanner die alle informatie over elk onderdeel van jouw stagereis bevat.

Team en accommodatie

Bij aankomst in het land van je keuze word je opgehaald door een medewerker van ons lokale managementteam die je meeneemt naar het Work the World-huis. Eenmaal gesetteld wacht je een informatieve welkomstbriefing waarna je een leuke rondleiding door de omgeving krijgt en een eerste bezoek aan het ziekenhuis brengt. Al onze huizen zijn privé, veilig en bijzonder ruim. Doordat er studenten en professionals uit allerlei disciplines verblijven hangt er een gezellige sfeer. Je zult de talloze reismogelijkheden voor tijdens de weekenden met je nieuwe vrienden geweldig vinden. Tijdens je hele verblijf staat ons managementteam 24 uur per dag, zeven dagen per week tot je beschikking. Verder bestaat het lokale team uit een chef-kok, een huishouder en een docent lokale talen die twee keer per week taallessen verzorgt.

JOUW STAGE

Een dag voor aanvang van je stage laat ons team je zien hoe je het best bij het ziekenhuis kunt komen en stelt je voor aan je begeleiders. De relaties die we hebben opgebouwd met de lokale ziekenhuizen bieden je ongekende privileges. Of je nou geïnteresseerd bent in radiotherapie of graag röntgenfoto’s ontwikkelt in een doka: we kunnen het allemaal voor je regelen. Om ervoor te zorgen dat je stage soepel verloopt zal ons lokale team je ervaring doorlopend volgen. Stagedagen lopen van maandag tot en met vrijdag, dus je hebt de avonden en weekend volledig vrij om je bestemming verder te verkennen. Om deze en nog vele andere redenen is vrijwilligerswerk in de vorm van een radiografie stage in het buitenland een unieke kans die je zeker niet wilt missen.

Bestemmingen voor je radiografie stage

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

De bedwelmende stad Phnom Penh ligt aan de oevers van de Mekong rivier. Dwaal door de kronkelende straten vol marktkraampjes, streetfood-verkopers en bruisend nachtleven. Verken buiten de stad de weelderige nationale parken die onderdak bieden aan een overvloed aan exotische dieren zoals Maleise beren en luipaarden, of ga eilandhoppen tussen enkele van de mooiste tropische eilanden van Zuidoost-Azië. Een radiografie-stage doet je inzien hoe dit vakgebied zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Je hebt de kans om foto’s te leren ontwikkelen in een doka, mee te lopen met specialisten op hun rondes en te assisteren bij het diagnosticeren – van verkeersslachtoffers tot verwondingen die ontstaan zijn tijdens het werken met de handen. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

De stranden langs de kust bij Dar es Salaam zijn een waar paradijs. Maar ook de nabije omgeving biedt een hele reeks uitdagingen. Zo kun je op safari in het Mikumi National Park om de Big 5 te spotten, de top van de Kilimanjaro beklimmen of de zee oversteken naar de helderblauwe wateren van Zanzibar. Het eerste wat je zal opvallen tijdens je (vrijwillige) medische stage in de grootste stad van Tanzania is het gebrek aan materiaal bij de behandeling van kanker. Patiënten worden immers behandeld zonder immobilisatie en je ziet vergevorderde stadia van kanker, hiv-gerelateerde aandoeningen, en breuken, trauma’s of wonden door verkeersongevallen. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten radiografie in Dar es Salaam.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

In Pokhara kun je paragliden tussen besneeuwde bergtoppen, wildwater raften, trektochten maken, bungeejumpen of op olifant safari gaan. Op de adembenemende heuveltoppen vind je bovendien de juiste inspiratie voor een yogasessie bij zonsopgang. Tijdens je (vrijwillige) radiografie stage loop je mee op een drukke afdeling, waar materiaal zoals röntgenapparaten, CT-scanners en een MRI-scanner gewoon aanwezig zijn (met dank aan de lokale regelgeving). Er komen dus ook zo’n 100 mensen per dag voor röntgenfoto’s en zo’n 20 tot 30 patiënten voor USG. Dat levert een ongekende klinische stage-ervaring op. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten radiografie in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Kathmandu is een mooie combinatie van oude tradities en moderne ontwikkelingen. Je kunt er de hoogste bungeejump ter wereld doen, struinen over markten, tempels bezoeken, cocktails drinken in de hippe cafés, trekken door de bergen of wildwater raften. En dat is pas het begin. Tijdens je klinische stage in Kathmandu, Nepal kom je terecht op een goed uitgeruste afdeling Radiologie, waar je dankzij de lokale regelgeving heel wat middelen ter beschikking hebt. Zo’n 150 patiënten komen er per dag voor röntgenfoto’s en ook de CT-scan en MRI-scans maken je stage radiografie in Kathmandu bijzonder uniek en gevarieerd. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten radiografie in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Iloilo is een heerlijke stad in een tropische omgeving. Bewonder de heuvels van de Chocolate Hills, ga walvissen kijken langs de kust van Cebu of verdwaal in de jungle. Ontspannen kan met een Kawa hot bath, waarin het voelt alsof je levend gekookt wordt. Ook in het nabije Boracay kun je heerlijk zonnebaden op de meest idyllische stranden. Tijdens je (vrijwillige) stage radiografie in Iloilo heb je de unieke kans om zelf röntgenfoto’s te nemen én te ontwikkelen in de doka. Samen met specialisten analyseer je nadien de film en diagnosticeer je patiënten. Lees hier de uitdagende stage ervaringen van studenten radiografie in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Ghana heeft al het mooie van Afrika in één land. Geniet van een wandeling in de natuur, ga zwemmen onder watervallen of ga op olifant safari in het Mole Game Park. Ontspannen na een dag werken kun je op het strand met een cocktail. Tijdens een buitenlandse stage in Ghana werk je met röntgenapparatuur en echo’s. Een groot deel van de patiënten komt uit een ziekenhuis of de kleinere klinieken van het platteland. Je zult dus een brede waaier aan aandoeningen tegenkomen, zoals onder andere barium maaltijden, IVU, breuken, tuberculose en borstproblemen. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten radiografie in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Arequipa kent niet alleen 300 dagen zon per jaar, maar is ook een prachtige stad om te ontdekken vol smalle straatjes en markten. Vanuit hier kun je naar het Titicaca-meer of de tocht naar de Inca-stad Machu Picchu ondernemen. We zijn samenwerkingen aangegaan met een aantal gerespecteerde zorginstellingen. De specialisten hier zijn erg benieuwd naar jouw ervaring met Westerse medische zorg en staan te popelen om jou meer inzicht te geven in hun werkwijze. Scherp je vaardigheden aan tijdens deze unieke vrijwillige stage in Peru. Lees onze laatste studenten ervaringen hier.

AREQUIPA MAIN IMAGE

Sri Lanka - Anuradhapura
ANURADHAPURA MAIN IMAGE
Leer meer

Je buitenlandse stage (HBO) doen in de heilige stad Anuradhapura is misschien wel de beste keuze die je ooit zult maken. De oude stad is gevuld met historie en stupa’s, tempels en heilige paleizen, terwijl de nieuwe stad bruist met restaurants, kroegen en markten. Daarnaast kun je in het indrukwekkende nationale park op safari om wilde dieren te ontdekken of kun je even ontspannen op een van de paradijselijke stranden. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten radiografie in Anuradhapura.

ANURADHAPURA MAIN IMAGE

Filipijnen - Batangas
Leer meer

Tijdens je radiografie-stage in Batangas werk je met een team van specialisten in ons partnerziekenhuis. Je krijgt er de kans te werken met röntgen, CT, echografie en MRI en leert er minder bekende diagnosetechnieken die ontstaan zijn uit een gebrek aan middelen. Onder supervisie van ervaren lokale specialisten zul je een stroom aan doorverwezen patiënten van andere afdelingen zien met een scala aan nog te diagnosticeren aandoeningen. Verkeerslachtoffers, verwondingen door machines of degeneratieve ziekten; deze stage laat je kennis maken met alle uitdagingen die gepaard gaan bij het leveren van goede zorg in een ontwikkelingsland. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Batangas.

Tanzania - Arusha
ARUSHA MAIN IMAGE
Leer meer

Arusha is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoekje aan de tropische stranden van het eiland Zanzibar, maar ook de indrukwekkende Serengeti-vlaktes of de Ngorongoro krater zijn te adembenemend om te weerstaan. Deze eindeloze vlaktes zijn de ideale bestemming om op safari grote aantallen wilde dieren te spotten. Tijdens je (vrijwillige) medische stage in Tanzania merk je dat patiënten lang wachten voordat ze naar het ziekenhuis komen. Hier leer je dus veel over vergevorderde aandoeningen en krijg je de kans om röntgenfoto’s te ontwikkelen op film. Een stage radiografie van Work the World biedt dus een unieke ervaring om je vaardigheden aan te scherpen en inzicht te krijgen in de harde realiteit van leven in een ontwikkelingsland. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten radiografie in Arusha.

ARUSHA MAIN IMAGE
Mukhtar, Harisah

"If you’re considering a Work the World placement, my advice would be ‘definitely go!’ It’s the chance of a lifetime, and will open your mind to different cultures and experiences."

Harisah Mukhtar, University of Leeds 2017

Lees Meer
Case Studies

"I can honestly say it is the best decision I have ever made."

Julia Mooney, Glasgow Caledonian University 2016

Lees Meer
Tymon Krul

Tymon Krul, 2e-jaars student MBRT, ging twee weken op vrijwillige stage naar Nepal. “Het was een ideale combinatie van stage-ervaring, cultuur in de stad en relaxen in de natuur.”

Tymon Krul, Hogeschool InHolland 2016

Lees Meer
Clarke, Alison

"X-rays were constantly taken with multiple patients and family in the room".

Alison Clarke, Birmingham City University 2015

Lees Meer
Faye & Saima's Review of their Radiology Internship in Arusha

"We have realised that 3 weeks in Tanzania just isn't long enough"!.

Faye Morrissey & Saima Dalvi, University of Derby 2014

Lees Meer