Waarom naar het buitenland?

De kans om een radiografie stage in het buitenland te doen is uniek. Andere klinische settings bieden je de kans te zien hoe lokale medewerkers aandoeningen onderzoeken en diagnosticeren met beperkte en vaak verouderde apparatuur. De hele ervaring zal je persoonlijke en professionele ontwikkeling in hoog tempo versnellen.

De afgelopen tien jaar hebben we duizenden stages geregeld. Onze relaties met ziekenhuizen en klinieken wereldwijd maken ervaringen mogelijk die anders onbereikbaar voor je zouden zijn. Hoogstaande begeleiding tijdens je hele stage is een ander groot voordeel. Onze lokale managementteams volgen ter plekke je ervaring en bieden dag en nacht ondersteuning. Ook zorgen ze voor de gang van zaken in onze gecaterde privé-accommodaties en houden je stage-ervaring doorlopend in de gaten.

Hoe werkt het?

Wij kennen alle ins en outs van onze bestemmingen. Zelfs als je niet goed weet waar je heen wilt, helpt onze expertise je bij het maken van de juiste keuze. Heb je je bestemming eenmaal gekozen, dan stellen wij je radiografie stage samen gebaseerd op je klinische interesses, ongeacht of je röntgenfoto’s in een doka wilt ontwikkelen of wilt helpen bij radiotherapiebehandelingen. Je kunt alles tot in de details met ons team van deskundigen samenstellen en aanpassen.

Achter de schermen gebeurt er ondertussen ook heel veel. Om je zicht te bieden op elke fase van het proces krijg je toegang tot My Trip – een interactieve online stageplanner die alle informatie over elk onderdeel van jouw stagereis bevat.

Team en accommodatie

Bij aankomst in het land van je keuze word je opgehaald door een medewerker van ons lokale managementteam die je meeneemt naar het Work the World-huis. Eenmaal gesetteld wacht je een informatieve welkomstbriefing waarna je een leuke rondleiding door de omgeving krijgt en een eerste bezoek aan het ziekenhuis brengt. Al onze huizen zijn privé, veilig en bijzonder ruim. Doordat er studenten en professionals uit allerlei disciplines verblijven hangt er een gezellige sfeer. Je zult de talloze reismogelijkheden voor tijdens de weekenden met je nieuwe vrienden geweldig vinden. Tijdens je hele verblijf staat ons managementteam 24 uur per dag, zeven dagen per week tot je beschikking. Verder bestaat het lokale team uit een chef-kok, een huishouder en een docent lokale talen die twee keer per week taallessen verzorgt.

JOUW STAGE

Een dag voor aanvang van je stage laat ons team je zien hoe je het best bij het ziekenhuis kunt komen en stelt je voor aan je begeleiders. De relaties die we hebben opgebouwd met de lokale ziekenhuizen bieden je ongekende privileges. Of je nou geïnteresseerd bent in radiotherapie of graag röntgenfoto’s ontwikkelt in een doka: we kunnen het allemaal voor je regelen. Om ervoor te zorgen dat je stage soepel verloopt zal ons lokale team je ervaring doorlopend volgen. Stagedagen lopen van maandag tot en met vrijdag, dus je hebt de avonden en weekend volledig vrij om je bestemming verder te verkennen. Om deze en nog vele andere redenen is vrijwilligerswerk in de vorm van een radiografie stage in het buitenland een unieke kans die je zeker niet wilt missen.

Bestemmingen voor je radiografie stage

Mexico - Merida
Leer meer

Merida is Mexico’s culturele hoofdstad, vol prachtige koloniale architectuur, groene pleinen en brede boulevards. Drukke bars en restaurants zorgen ’s avonds voor een bruisende sfeer. Buiten de stad neem je een duik in de prachtige onderwatergrotten cenotes, ontspan je op tropische stranden en bezoek je eeuwenoude ontzagwekkende Maya-ruïnes.

 

Het zal je misschien verrassen dat je tijdens een radiografiestage in ons Mexicaanse partnerziekenhuis zult werken met enkele van ’s werelds meest geavanceerde en machines en methoden. De patiënten daarentegen komen uit armere milieus en komen met ernstig gevorderde ziekten. Ook kun je er als ambitieuze radiotherapeut werken met technologieën als kobalttherapie en brachytherapie.

Vietnam - Hue
Leer meer

Een levendig centrum van Zuidoost-Aziatische cultuur en een backpackersfavoriet, met talloze bruisende markten, gezellige bars en heerlijk streetfood. Dichtbij tropische stranden, regenwouden en eeuwenoude tempels en pagodes kun je je hier van je avontuurlijkste kant laten zien.

 

Ons partnerinstituut in Hue is een universitair opleidingsziekenhuis met uitgebreide ervaring qua scannen en diagnosticeren met beperkte apparatuur en middelen. Het gebrek aan geschikte apparatuur heeft medewerkers hun methoden en technieken doen aanpassen, waardoor ook jouw aanpassingsvermogen een nieuw level bereikt – iets waar je je hele radiografische carrière profijt van zult hebben.

Zambia - Lusaka
Leer meer

Lusaka is het kloppend hart van Zambia. Van hieruit kun je zo’n 20 wildparken bezoeken om neushoorns, leeuwen, olifanten en jachtluipaarden te spotten. Misschien zie je zelfs wel nijlpaarden waden door de prachtige Zambezi-rivier, terwijl je langs de oever voorbij peddelt in je kano. Hier maak je kennis met de rijke lokale cultuur en tradities die zo diepgeworteld zijn in de Zambiaanse stammencultuur.

 

Als student Radiografie zul je zien dat ons partnerziekenhuis over de meest gangbare diagnostische apparatuur beschikt. Medewerkers gebruiken daarnaast ook nog allerlei analoge technieken voor als de stroom in de regio uitvalt – wat zo nu en dan gebeurt. Dit houdt onder andere in dat je röntgenfoto’s kunt leren ontwikkelen in de ziekenhuisdoka. Ook kun je er op verzoek ervaring opdoen in het oncologisch ziekenhuis.

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

De bedwelmende stad Phnom Penh ligt aan de oevers van de Mekong rivier. Dwaal door de kronkelende straten vol marktkraampjes, streetfood-verkopers en bruisend nachtleven. Verken buiten de stad de weelderige nationale parken die onderdak bieden aan een overvloed aan exotische dieren zoals Maleise beren en luipaarden, of ga eilandhoppen tussen enkele van de mooiste tropische eilanden van Zuidoost-Azië. Een radiografie-stage doet je inzien hoe dit vakgebied zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Je hebt de kans om foto’s te leren ontwikkelen in een doka, mee te lopen met specialisten op hun rondes en te assisteren bij het diagnosticeren – van verkeersslachtoffers tot verwondingen die ontstaan zijn tijdens het werken met de handen. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

De stranden langs de kust bij Dar es Salaam zijn een waar paradijs. Maar ook de nabije omgeving biedt een hele reeks uitdagingen. Zo kun je op safari in het Mikumi National Park om de Big 5 te spotten, de top van de Kilimanjaro beklimmen of de zee oversteken naar de helderblauwe wateren van Zanzibar. Het eerste wat je zal opvallen tijdens je (vrijwillige) medische stage in de grootste stad van Tanzania is het gebrek aan materiaal bij de behandeling van kanker. Patiënten worden immers behandeld zonder immobilisatie en je ziet vergevorderde stadia van kanker, hiv-gerelateerde aandoeningen, en breuken, trauma’s of wonden door verkeersongevallen. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten radiografie in Dar es Salaam.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

In Pokhara kun je paragliden tussen besneeuwde bergtoppen, wildwater raften, trektochten maken, bungeejumpen of op olifant safari gaan. Op de adembenemende heuveltoppen vind je bovendien de juiste inspiratie voor een yogasessie bij zonsopgang. Tijdens je (vrijwillige) radiografie stage loop je mee op een drukke afdeling, waar materiaal zoals röntgenapparaten, CT-scanners en een MRI-scanner gewoon aanwezig zijn (met dank aan de lokale regelgeving). Er komen dus ook zo’n 100 mensen per dag voor röntgenfoto’s en zo’n 20 tot 30 patiënten voor USG. Dat levert een ongekende klinische stage-ervaring op. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten radiografie in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Kathmandu is een mooie combinatie van oude tradities en moderne ontwikkelingen. Je kunt er de hoogste bungeejump ter wereld doen, struinen over markten, tempels bezoeken, cocktails drinken in de hippe cafés, trekken door de bergen of wildwater raften. En dat is pas het begin. Tijdens je klinische stage in Kathmandu, Nepal kom je terecht op een goed uitgeruste afdeling Radiologie, waar je dankzij de lokale regelgeving heel wat middelen ter beschikking hebt. Zo’n 150 patiënten komen er per dag voor röntgenfoto’s en ook de CT-scan en MRI-scans maken je stage radiografie in Kathmandu bijzonder uniek en gevarieerd. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten radiografie in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Iloilo is een heerlijke stad in een tropische omgeving. Bewonder de heuvels van de Chocolate Hills, ga walvissen kijken langs de kust van Cebu of verdwaal in de jungle. Ontspannen kan met een Kawa hot bath, waarin het voelt alsof je levend gekookt wordt. Ook in het nabije Boracay kun je heerlijk zonnebaden op de meest idyllische stranden. Tijdens je (vrijwillige) stage radiografie in Iloilo heb je de unieke kans om zelf röntgenfoto’s te nemen én te ontwikkelen in de doka. Samen met specialisten analyseer je nadien de film en diagnosticeer je patiënten. Lees hier de uitdagende stage ervaringen van studenten radiografie in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Ghana heeft al het mooie van Afrika in één land. Geniet van een wandeling in de natuur, ga zwemmen onder watervallen of ga op olifant safari in het Mole Game Park. Ontspannen na een dag werken kun je op het strand met een cocktail. Tijdens een buitenlandse stage in Ghana werk je met röntgenapparatuur en echo’s. Een groot deel van de patiënten komt uit een ziekenhuis of de kleinere klinieken van het platteland. Je zult dus een brede waaier aan aandoeningen tegenkomen, zoals onder andere barium maaltijden, IVU, breuken, tuberculose en borstproblemen. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten radiografie in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Arequipa kent niet alleen 300 dagen zon per jaar, maar is ook een prachtige stad om te ontdekken vol smalle straatjes en markten. Vanuit hier kun je naar het Titicaca-meer of de tocht naar de Inca-stad Machu Picchu ondernemen. We zijn samenwerkingen aangegaan met een aantal gerespecteerde zorginstellingen. De specialisten hier zijn erg benieuwd naar jouw ervaring met Westerse medische zorg en staan te popelen om jou meer inzicht te geven in hun werkwijze. Scherp je vaardigheden aan tijdens deze unieke vrijwillige stage in Peru. Lees onze laatste studenten ervaringen hier.

AREQUIPA MAIN IMAGE

Sri Lanka - Anuradhapura
ANURADHAPURA MAIN IMAGE
Leer meer

Je buitenlandse stage (HBO) doen in de heilige stad Anuradhapura is misschien wel de beste keuze die je ooit zult maken. De oude stad is gevuld met historie en stupa’s, tempels en heilige paleizen, terwijl de nieuwe stad bruist met restaurants, kroegen en markten. Daarnaast kun je in het indrukwekkende nationale park op safari om wilde dieren te ontdekken of kun je even ontspannen op een van de paradijselijke stranden. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten radiografie in Anuradhapura.

ANURADHAPURA MAIN IMAGE

"ledereen beleeft deze stage-ervaring anders, maar ik geloof dat niemand zou zeggen dat het geen ervaring voor het leven is!"

Marieke van der Meijden, 2018

Lees Meer

"I’m so much more comfortable being myself now, and I feel stronger and more confident as a person."

Refa Begum, Cardiff University 2018

Lees Meer

"Travelling by myself was a lot less difficult than I thought it would be."

Celyn Thomas, University of the West of England 2018

Lees Meer

"Using an older method of radiography was truly unique and something I would never have been able to do in Australia."

Jacinta Pang, University of Canberra 2018

Lees Meer

"When a bed became free, the next patient would hop on to claim their spot otherwise someone else would take it!"

Philippa Jowett, University of Leeds 2018

Lees Meer