Buitenlandse stageplekken voor studenten radiografie

Radiografie beoefenen in een ontwikkelingsland daagt alles uit wat je dacht te weten over de gezondheidszorg. Met een buitenlandse radiografie stage van Work the World kun jij je onderscheiden van je medestudent die thuisblijft. Je doet unieke vaardigheden op terwijl je leert hoe professionals zich hebben aangepast aan lokale omstandigheden en uitdagingen zoals hoge patiëntaantallen, onderbemande ziekenhuisafdelingen en verouderde apparatuur.

Wat is inbegrepen?

  • Onze befaamde op maat gemaakte service 
  • Klinische ervaring onder supervisie 
  • Uitgebreide voorbereiding voor vertrek 
  • Support van onze lokale teams, 24/7
  • Ruime, privé huizen inclusief catering
  • Gratis lokale taallessen 

Dé radiografie stage op maat

“Wij maken het mogelijk,” zijn woorden waar we bij zweren. Als je ons laat weten in welke gebieden van radiografie jij geïnteresseerd bent, dan zorgen wij voor een radiografie stage compleet op maat en verzorgd tot in de puntjes. De medische stages van Work the World zijn ver van doorsnee: ze zijn volledig afgestemd op de individuele wensen van jou als student radiografie of net afgestudeerde professional. Onze experts doen er alles aan om jou een complete stage-ervaring te geven. Ze kijken mee als je de visum administratie regelt, organiseren je plaatsing in een ziekenhuis en veel meer. Bovendien brengen deze specialisten brengen ook regelmatig een bezoek aan onze teams overzee. Kortom, zij zijn de beste mensen voor deze job!

BUITENLANDSE STAGEPLEKKEN VOOR STUDENTEN RADIOGRAFIE

Een unieke ervaring tijdens je studie radiografie

Onder toezicht van je stagebegeleider observeer je tijdens je buitenlandse stage (HBO) diagnoses en behandelingen van een reeks aandoeningen die je nooit eerder gezien hebt in Nederland of België. Omdat de kosten van de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden enorm hoog zijn en de afstand vaak zo ver is, blijven patiënten dikwijls weg ook als hun ziektes al vergevorderd zijn. Aangezien je zult werken in een omgeving waar machines vaak verouderd of onbestaand zijn, krijg je bovendien ook de kans om technieken te leren die thuis al lang niet meer voorkomen. Radiografie studeren in het buitenland is de ideale kans om unieke kennis te ontwikkelen die je thuis simpelweg niet kunt opdoen.

Praktische ondersteuning tijdens je klinische stage

Als je eenmaal bent aangekomen op de plek van bestemming, staat ons gastvrije team 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar, wat je ook nodig hebt. Zo regelen onze medewerkers je verblijf in een van onze volledig bewaakte en verzorgde privé-huizen, exclusief voor Work the World studenten. Je krijgt tevens toegang tot MyTrip, ons online informatieplatform dat alle onderdelen van jouw radiografie stage actief bijhoudt. Ons enige doel is om jou een unieke stage-ervaring van de hoogste kwaliteit op maat te bieden. Of je nu kiest voor een buitenlandse stage (HBO) tijdens je studie of in je vrije weken, met een stage radiografie van Work the World ga verder dan je ooit gedacht had!

Bestemmingen voor je radiografie stage

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

De bedwelmende stad Phnom Penh ligt aan de oevers van de Mekong rivier. Dwaal door de kronkelende straten vol marktkraampjes, streetfood-verkopers en bruisend nachtleven. Verken buiten de stad de weelderige nationale parken die onderdak bieden aan een overvloed aan exotische dieren zoals Maleise beren en luipaarden, of ga eilandhoppen tussen enkele van de mooiste tropische eilanden van Zuidoost-Azië. Een radiografie-stage doet je inzien hoe dit vakgebied zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Je hebt de kans om foto’s te leren ontwikkelen in een doka, mee te lopen met specialisten op hun rondes en te assisteren bij het diagnosticeren – van verkeersslachtoffers tot verwondingen die ontstaan zijn tijdens het werken met de handen. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Phnom Penh.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Filipijnen - Batangas
Leer meer

Tijdens je radiografie-stage in Batangas werk je met een team van specialisten in ons partnerziekenhuis. Je krijgt er de kans te werken met röntgen, CT, echografie en MRI en leert er minder bekende diagnosetechnieken die ontstaan zijn uit een gebrek aan middelen. Onder supervisie van ervaren lokale specialisten zul je een stroom aan doorverwezen patiënten van andere afdelingen zien met een scala aan nog te diagnosticeren aandoeningen. Verkeerslachtoffers, verwondingen door machines of degeneratieve ziekten; deze stage laat je kennis maken met alle uitdagingen die gepaard gaan bij het leveren van goede zorg in een ontwikkelingsland. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Batangas.

Tanzania - Arusha
ARUSHA MAIN IMAGE
Leer meer

Arusha is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoekje aan de tropische stranden van het eiland Zanzibar, maar ook de indrukwekkende Serengeti-vlaktes of de Ngorongoro krater zijn te adembenemend om te weerstaan. Deze eindeloze vlaktes zijn de ideale bestemming om op safari grote aantallen wilde dieren te spotten. Tijdens je (vrijwillige) medische stage in Tanzania merk je dat patiënten lang wachten voordat ze naar het ziekenhuis komen. Hier leer je dus veel over vergevorderde aandoeningen en krijg je de kans om röntgenfoto’s te ontwikkelen op film. Een stage radiografie van Work the World biedt dus een unieke ervaring om je vaardigheden aan te scherpen en inzicht te krijgen in de harde realiteit van leven in een ontwikkelingsland. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten radiografie in Arusha.

ARUSHA MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

De stranden langs de kust bij Dar es Salaam zijn een waar paradijs. Maar ook de nabije omgeving biedt een hele reeks uitdagingen. Zo kun je op safari in het Mikumi National Park om de Big 5 te spotten, de top van de Kilimanjaro beklimmen of de zee oversteken naar de helderblauwe wateren van Zanzibar. Het eerste wat je zal opvallen tijdens je (vrijwillige) medische stage in de grootste stad van Tanzania is het gebrek aan materiaal bij de behandeling van kanker. Patiënten worden immers behandeld zonder immobilisatie en je ziet vergevorderde stadia van kanker, hiv-gerelateerde aandoeningen, en breuken, trauma’s of wonden door verkeersongevallen. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten radiografie in Dar es Salaam.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

In Pokhara kun je paragliden tussen besneeuwde bergtoppen, wildwater raften, trektochten maken, bungeejumpen of op olifant safari gaan. Op de adembenemende heuveltoppen vind je bovendien de juiste inspiratie voor een yogasessie bij zonsopgang. Tijdens je (vrijwillige) radiografie stage loop je mee op een drukke afdeling, waar materiaal zoals röntgenapparaten, CT-scanners en een MRI-scanner gewoon aanwezig zijn (met dank aan de lokale regelgeving). Er komen dus ook zo’n 100 mensen per dag voor röntgenfoto’s en zo’n 20 tot 30 patiënten voor USG. Dat levert een ongekende klinische stage-ervaring op. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten radiografie in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Kathmandu is een mooie combinatie van oude tradities en moderne ontwikkelingen. Je kunt er de hoogste bungeejump ter wereld doen, struinen over markten, tempels bezoeken, cocktails drinken in de hippe cafés, trekken door de bergen of wildwater raften. En dat is pas het begin. Tijdens je klinische stage in Kathmandu, Nepal kom je terecht op een goed uitgeruste afdeling Radiologie, waar je dankzij de lokale regelgeving heel wat middelen ter beschikking hebt. Zo’n 150 patiënten komen er per dag voor röntgenfoto’s en ook de CT-scan en MRI-scans maken je stage radiografie in Kathmandu bijzonder uniek en gevarieerd. Lees hier de onvergetelijke stage ervaringen van studenten radiografie in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Iloilo is een heerlijke stad in een tropische omgeving. Bewonder de heuvels van de Chocolate Hills, ga walvissen kijken langs de kust van Cebu of verdwaal in de jungle. Ontspannen kan met een Kawa hot bath, waarin het voelt alsof je levend gekookt wordt. Ook in het nabije Boracay kun je heerlijk zonnebaden op de meest idyllische stranden. Tijdens je (vrijwillige) stage radiografie in Iloilo heb je de unieke kans om zelf röntgenfoto’s te nemen én te ontwikkelen in de doka. Samen met specialisten analyseer je nadien de film en diagnosticeer je patiënten. Lees hier de uitdagende stage ervaringen van studenten radiografie in Iloilo.

ILOILO MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Ghana heeft al het mooie van Afrika in één land. Geniet van een wandeling in de natuur, ga zwemmen onder watervallen of ga op olifant safari in het Mole Game Park. Ontspannen na een dag werken kun je op het strand met een cocktail. Tijdens een buitenlandse stage in Ghana werk je met röntgenapparatuur en echo’s. Een groot deel van de patiënten komt uit een ziekenhuis of de kleinere klinieken van het platteland. Je zult dus een brede waaier aan aandoeningen tegenkomen, zoals onder andere barium maaltijden, IVU, breuken, tuberculose en borstproblemen. Lees hier de unieke stage ervaringen van studenten radiografie in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Arequipa kent niet alleen 300 dagen zon per jaar, maar is ook een prachtige stad om te ontdekken vol smalle straatjes en markten. Vanuit hier kun je naar het Titicaca-meer of de tocht naar de Inca-stad Machu Picchu ondernemen. We zijn samenwerkingen aangegaan met een aantal gerespecteerde zorginstellingen. De specialisten hier zijn erg benieuwd naar jouw ervaring met Westerse medische zorg en staan te popelen om jou meer inzicht te geven in hun werkwijze. Scherp je vaardigheden aan tijdens deze unieke vrijwillige stage in Peru. Lees onze laatste studenten ervaringen hier.

AREQUIPA MAIN IMAGE

Sri Lanka - Anuradhapura
ANURADHAPURA MAIN IMAGE
Leer meer

Je buitenlandse stage (HBO) doen in de heilige stad Anuradhapura is misschien wel de beste keuze die je ooit zult maken. De oude stad is gevuld met historie en stupa’s, tempels en heilige paleizen, terwijl de nieuwe stad bruist met restaurants, kroegen en markten. Daarnaast kun je in het indrukwekkende nationale park op safari om wilde dieren te ontdekken of kun je even ontspannen op een van de paradijselijke stranden. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van studenten radiografie in Anuradhapura.

ANURADHAPURA MAIN IMAGE
Case Studies

Case Study

"I can honestly say it is the best decision I have ever made."

Julia Mooney, Glasgow Caledonian University 2016

Lees Meer
Tymon Krul

Case Study

Tymon Krul, 2e-jaars student MBRT, ging twee weken op vrijwillige stage naar Nepal. “Het was een ideale combinatie van stage-ervaring, cultuur in de stad en relaxen in de natuur.”

Tymon Krul, Hogeschool InHolland 2016

Lees Meer
Clarke, Alison

Case Study

"X-rays were constantly taken with multiple patients and family in the room".

Alison Clarke, Birmingham City University 2015

Lees Meer
Faye & Saima's Review of their Radiology Internship in Arusha

Case Study

"We have realised that 3 weeks in Tanzania just isn't long enough"!.

Faye Morrissey & Saima Dalvi, University of Derby 2014

Lees Meer
Sean's Review of his Radiology Internship in Nepal

Case Study

"I’ve returned home with a fresh outlook on the type of practitioner I want to be".

Sean Kennedy, University of Ulster 2014

Lees Meer

Van onze blog