WAAROM NAAR HET BUITENLAND?

Je leert hoe lokaal personeel omgaat met beperkt beschikbare middelen en daarmee onbekende aandoeningen behandelt in klinische settings waarin het tempo hoogt ligt.

Als je studeert voor ambulancemedewerker is een stage in het buitenland de beste manier om je persoonlijke en professionele ontwikkeling een boost te geven.

Dankzij onze wereldwijde ziekenhuispartnerschappen krijg je gedurende je hele stage gestructureerde supervisie.

Jouw team ter plekke geeft je 24/7 ondersteuning en houdt toezicht op je ziekenhuisstage. Ook runnen ze je gecaterde privé-accommodatie en houden je stage-ervaring in de gaten.

HOE HET WERKT

Onze expertise helpt jou een weloverwogen beslissing te nemen bij het kiezen van je reisbestemming.

Daarna stellen we jouw ideale stage samen, gebaseerd op jouw klinische interesses.

Achter de schermen wordt enorm hard gewerkt voor iedere ambulancemedewerker stage.

Blijf op de hoogte van iedere stap in het proces via MyTrip, je online stageplanner. Het bevat persoonlijke informatie over elk aspect van je reis.

TEAM EN ACCOMMODATIE

Op het vliegveld word je opgewacht door een medewerker van ons ervaren lokale managementteam.

Die brengt je naar het Work the World-huis waar je een welkomstbriefing krijgt. Als je gesetteld bent, nemen ze je mee voor een verkenningsronde door de stad en een kennismaking met het ziekenhuis.

Alle Work the World-huizen zijn privé. Doordat je met gezondheidszorgstudenten van over de hele wereld samenwoont, hangt er een gezellige sfeer.

Het managementteam staat 24/7 klaar om ondersteuning te bieden. De rest van de medewerkers bestaat uit je cateringteam, huishoud(st)er en een taaldocent.

IN HET ZIEKENHUIS

Voordat je stage als ambulancemedewerker begint, neemt ons team je mee op verkenning in het ziekenhuis.

We stellen je voor aan belangrijke afdelingsmedewerkers en je krijgt een eerste indruk van je stageziekenhuis.

Je lokale team volgt je stage-ervaring op de voet. Zo zorgen we ervoor dat jouw reis helemaal aan je verwachtingen voldoet.

Vergeet niet dat paramedische en ambulancediensten luxe zijn van ontwikkelde landen. Op onze bestemmingen zal je rol zich meer richten op de SEH, en kom je meer te weten over het ontwikkelen van ambulancediensten.

Je ambulancemedewerker stage loopt van maandag tot en met vrijdag. ’s Avonds en in het weekend ben je vrij om de bestemming van je keuze verder te verkennen.

Bestemmingen voor je Ambulancemedewerker stage

Mexico - Merida
Leer meer

In ons partnerziekenhuis in Merida doe je ervaring op een drukke SEH-afdeling op. De afdeling is extreem druk, met wachttijden van 24 uur en langer. Je zult ook zien dat er behandelingen worden uitgevoerd in gangen en wachtruimtes. Verwacht er onder andere gevallen als RTA, hartaanvallen, beroertes en blindedarmontstekingen. Ook is er een pediatrische spoedeisende-hulpafdeling waar de gevallen variëren van luchtwegaandoeningen tot premature baby’s.

Vietnam - Hue
Leer meer

Breng tijdens je stage in Vietnam tijd door op de SEH van ons academisch partnerziekenhuis. Je zult er gevallen van RTA en trauma tegenkomen en tropische ziekten als malaria en dengue-koorts. Veel patiënten komen vanuit de meest landelijke gedeelten van Vietnam, wat voor een gemengde patiëntengroep zorgt. Hier ervaar je hoe moderne behandelwijzen gecombineerd worden met eeuwenoude tradities.

Zambia - Lusaka
Leer meer

Tijdens je stage in Zambia zal je focus liggen bij de SEH-patiënten. Je komt er gevallen van ernstige malaria tegen, verwonding die ontstaan zijn tijdens handenbarbied of door huiselijk geweld en ernstige brandwonden. Middelen zijn hier schaars. Ook kunnen procedures minder bekend zijn, zoals handmatige intubatie. De SEH is opgedeeld in vier opnamegebieden en de patiëntenaantallen zijn enorm. Deze stage is een echte eyeopener en levert je daarom ook erg veel op.

Cambodja - Phnom Penh
Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest
Leer meer

Kies voor een ambulancemedewerker stage in Cambodja en je zult meedraaien op een drukke SEH met een groot aantal spoedgevallen. Middelen in het ziekenhuis zijn beperkt; patiënten delen bedden en medewerkers kunnen het nauwelijks veroorloven om tussen patiënten van handschoenen te wisselen. Het kan zelfs voorkomen dat er in de OK twee of drie operaties tegelijkertijd plaatsvinden. Typische gevallen die je hier ziet zijn hartaanvallen, zelfmoordpogingen, COPD, verwondingen na vechtpartijen en drugs- en alcoholmisbruik.

Monk in Angkor Wat Cambodia. Ta Prohm Khmer ancient Buddhist temple in jungle forest

Filipijnen - Iloilo
Leer meer

Tijdens je ambulancemedewerker stage op de Filipijnen breng je tijd door op de SEH, de spoedafdeling van Verloskunde & Gynaecologie en Chirurgie. De SEH is de algemene spoedeisende hulp-afdeling voor het hele eiland. Je zult er grote verschillen zien in zowel behandelwijzen als beschikbare middelen, zoals handmatige intubatie en een gebrek aan anesthesie. Patiënten gaan er in een later stadium naar het ziekenhuis dan je gewend bent en familieleden nemen een verrassend groot deel van de patiëntenzorg op zich, zoals bijvoorbeeld het bedienen van een beademingszak. Qua gevallen kom je hier onder andere ademhalingsproblemen, buikgriep, brandwonden, rabiës, hernia’s en hyperglycemie tegen.

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

In Dar es Salaam kun je ervaring opdoen op de SEH, bij Chirurgie of op beide afdelingen. Je stage is in een nationaal verwijzingingsziekenhuis waar zich de belangrijkste SEH-afdeling van stad bevindt. De gevallen die je hier aantreft zijn dan ook vaak ernstig. Omdat dit in Tanzania de enige afdeling is in zijn soort, leggen patiënten soms honderden kilometers af voor een consult, zelfs in spoedgevallen. Je zult veel verschillende aandoeningen zien: sepsis met multi-orgaanfalen, ARDS, cerebrale malaria, stofwisselingsziekten, polytrauma, stomp en penetrerende trauma’s komen allemaal voorbij.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Zie tijdens je ambulancemedewerker stage in Peru hoe aandoeningen ontstaan door slechte sanitaire voorzieningen en gevallen van kruisbesmetting. De SEH-afdeling in ons partnerziekenhuis is het hoofdziekenhuis voor patiënten uit de meest economisch achtergestelde gebieden van de stad. Na triage worden patiënten ingedeeld in een van de vijf spoedafdelingen: verloskunde & gynaecologie, chirurgie, pediatrie, trauma, algemene geneeskunde en de observatiekamer. Je ziet er onder andere gevallen van (huiselijk) geweld, zelfmoordpogingen en tbc.

AREQUIPA MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je ambulancemedewerker stage in Ghana ligt je focus op hulp bij spoedeisende zorg. Je zult er veel zien: RTA, kankerachtige gezwellen, hernia’s, ectopieën, hypo- en hyperglycemie, ernstige diarree, stuipen, fracturen… In Ghana beïnvloeden sociale en culturele factoren de spoedeisende hulpverlening en is er op de SEH veel minder gevoel van spoed dan je thuis gewend bent. Door gebrek aan middelen in het ziekenhuis zul je creatief moeten zijn met het beperkte materiaal dat beschikbaar is. 

TAKORADI MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA
Leer meer

Tijdens je ambulancemedewerker stage in Nepal stuit je op grote verschillen in vergelijking met thuis: een gebrek aan privacy voor patiënten, uiterst beperkte infectiebeheersing en hoe artsen rekening houden met de sociaaleconomische omstandigheden van patiënten bij het stellen van een diagnose. Als een van de patiënten die je verzorgt naar de OK gaat, mag je mee om te observeren. Ambulances worden alleen ingezet bij ernstige noodgevallen, bijvoorbeeld als een patiënt tijdens het transport levensondersteuning nodig heeft, zich in een kritieke bevallingssituatie bevindt of in het geval van vele gewonden.

POKHARA

Nepal - Kathmandu
Leer meer

In Kathmandu zul je aanzienlijke verschillen zien in de meest fundamentele aspecten van zorg. Denk aan privacygebrek van patiënten, gebrek aan controle op kruisbesmetting en zelfs de manier waarop routinehandelingen worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld het manueel intuberen zonder anesthesie. Op de drukke SEH-afdeling zul je zien hoe de mate waarin patiënten en families in staat zijn om voor behandelingen te betalen, van grote invloed is op de manier waarop aandoeningen worden gediagnosticeerd en behandeld.

"The economic burden had an enormous impact on the local healthcare system’s availability to deliver the 'gold standard' care I was used to seeing in the UK."

Cody Thorndyke, University of East Anglia 2018

Lees Meer

"I had the best 3 weeks of my life, and I cannot wait to do it all over again."

Amber Sheldon, University of East Anglia 2018

Lees Meer