KATHMANDU EN OMGEVING

  • Kathmandu is… “Nepals heerlijk chaotische hoofdstad, vol riksja’s, pagodes, markten en tijdloos cultureel erfgoed.”
  • Verken de stad te voet en ontdek eeuwenoude Boeddhistische en Hindoetempels in kleine, verborgen achterafstraatjes
  • Ga paragliden tussen besneeuwde bergtoppen, waag een sprong van ‘s werelds hoogste bungeejump en maak een trektocht door de Himalaya
  • De inwoners van Kathmandu zijn er geboren of komen van ver om het geluk te zoeken in deze bruisende hoofdstad. Ze zijn levenslustig, spraakzaam en zullen je met open armen ontvangen

ACCOMMODATIE EN TEAM

Ons huis in Kathmandu ligt in een welgesteld oostelijk deel van de stad en telt drie ruime verdiepingen. Het smaakvol ingerichte woongedeelte grenst aan de keuken en is het middelpunt van gezelligheid in het huis. Vanaf het dakterras heb je een prachtig panorama-uitzicht over de stad en de vallei. Je programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij staan dag en nacht klaar ter ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden bereidt (onze befaamde wekelijkse BBQ-avonden zijn erg gezellig!) en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

VILLAGE EXPERIENCE

Verblijf als aanvulling op je hoofdstage in Kathmandu een week in de uitlopers van de Himalaya: een ervaring die je maar een keer in je leven mee zult maken. Als erelid van de Gurung-stam leer je er alles over het plattelandsleven op de steile berghellingen van de Himalaya.

’s Ochtends help je lokale medewerkers in de plaatselijke zorgpost. Je zult zien dat het behandelen van patiënten hier een nog grotere uitdaging is door het grote tekort aan middelen. Dit zal je stage-ervaring in de stad in een heel ander perspectief plaatsen. ’s Middags krijg je de kans je onder te dompelen in de plaatselijke cultuur met wandelingen naar tempels, kooklessen, vistochtjes, buffels melken en een bezoek aan de dorpssjamaan. De Village Experience is een ervaring die je absoluut niet mag missen.

LEES MEER OVER JONATHAN'S VILLAGE EXPERIENCE

Stages in Nepal, Kathmandu

"Spullen die wij in Nederland één keer gebruiken en daarna weggooien worden in Nepal vaak hergebruik zoals beademingskapjes."

Gerard Kok, 2018

Lees Meer

"Take every chance you get — my Work the World experience in Kathmandu was that chance for me".

Sem Jue, 2018

Lees Meer

"In the first week, I experienced high risk care on the labour ward... Some things were shocking but I learnt so much".

Eloise Taylor, Birmingham City University 2018

Lees Meer

"I gained insight into equipment and pathologies I had never seen before."

Elly Cave, University of Birmingham 2018

Lees Meer

If you’re unsure, don’t be. Just do it — you won’t regret it.

Cassie Andrews, Australian Catholic University 2018

Lees Meer