Waarom naar het buitenland?

Naar het buitenland reizen voor een extra-curriculaire vrijwilligerswerk tandheelkunde stage is een uitzonderlijke kans. In een klinische omgeving ervaar je hoe lokale tandartsen de beperkte middelen die zij tot hun beschikking hebben inzetten bij het behandelen van aandoeningen die in ernstigere stadia verkeren dan je thuis gewend bent. De hele ervaring – inclusief de reis – zal zowel je professionele als persoonlijke ontwikkeling een flinke boost geven.

Al meer dan tien jaar regelen wij tandheelkunde stages in het buitenland. We hebben nauwe samenwerkingsverbanden met tandheelkundige projecten buitenland buibinnen ziekenhuizen en klinieken over de hele wereld, wat betekent dat je toegang krijgt tot ervaringen die je nergens anders zult krijgen. Ook zorgen deze relaties voor gestructureerde supervisie tijdens je hele stage. Deskundige lokale managementteams houden toezicht op je hele stage en leveren 24-uurs ondersteuning. Ook runnen ze onze gecaterde privé-accommodaties en volgen doorlopend je hele stage-ervaring.

Hoe werkt het?

Ons team kent elk detail van al onze programma’s. De expertise die we ontwikkeld hebben helpt jou bij het maken van een keuze uit onze geweldige bestemmingen. Daarna gaan we, volledig gebaseerd op jouw interessegebieden, je hele stage op maat voor je maken. Ons ervaren team zal het tot in de details met je samenstellen, tot de afdelingen waarop je wilt werken aan toe.

Ook achter de schermen wordt er veel werk verzet. Om je van alles op de hoogte te houden krijg je toegang tot My Trip, een online interactieve stageplanner. My Trip bevat informatie over ieder aspect van je reis en is volledig afgestemd op jou.

Team en accommodatie

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een medewerker van het lokale managementteam die je naar het Work the World-huis zal brengen. Daar krijg je eerst een rondleiding door het huis en kan je je vervolgens settelen. Daarna wacht je een welkomstbriefing en nemen we je mee op een trip om de omgeving en het ziekenhuis te leren kennen. Onze grote huizen zijn privé en veilig. Je woont er met studenten en professionals uit allerlei disciplines, wat voor een gezellige, sociale sfeer zorgt. Je zult de talloze reismogelijkheden voor tijdens de weekenden met je nieuwe vrienden geweldig vinden. Onze lokale managementteams staan 24 uur per dag, zeven dagen per week klaar om ondersteuning te bieden. De rest van het team bestaat uit een huishouder, een chef-kok en een docent lokale talen die twee keer per week taallessen geeft.

Jouw stage

De dag voordat je aan je stage begint zullen onze medewerkers je de route naar het ziekenhuis laten zien en je er voorstellen aan je begeleiders. De goede relaties die we met onze partnerziekenhuizen hebben geven jou de kans ervaring op te doen met vergevorderde tandheelkundige aandoeningen en minder bekende klinische technieken, en getuige te zijn van verschillende culturele houdingen ten aanzien van zorg.

Om ervoor te zorgen dat je stage voldoet aan je verwachtingen volgen onze lokale teams je ervaring doorlopend. Stagedagen zijn van maandag tot en met vrijdag, wat betekent dat je de avonden en de weekenden vrij hebt om de bestemming van je keuze verder te verkennen. Om deze en nog vele andere redenen is vrijwilligerswerk in de vorm van een tandheelkunde stage in het buitenland een unieke kans die je zeker niet wilt missen.

Bestemmingen voor je tandheelkunde stage

Mexico - Merida
Leer meer

Merida is Mexico’s culturele hoofdstad, vol prachtige koloniale architectuur, groene pleinen en brede boulevards. Drukke bars en restaurants zorgen ’s avonds voor een bruisende sfeer. Buiten de stad neem je een duik in de prachtige onderwatergrotten cenotes, ontspan je op tropische stranden en bezoek je eeuwenoude ontzagwekkende Maya-ruïnes.

 

60 procent van de Mexicanen vertoont tekenen van paradontale ziekten, waaruit blijkt dat veel mensen slechts beperkt toegang hebben tot zowel informatie als preventieve standaardbehandelingen. Er vinden vullingen en gebitsrestauraties plaats, maar doordat veel patiënten pas in een laat stadium komen, zullen sommige gevallen ernstiger zijn dan je gewend bent. Klik op de INFORMEER NU-knop voor meer informatie.

Zambia - Lusaka
Leer meer

Lusaka is het kloppend hart van Zambia. Van hieruit kun je zo’n 20 wildparken bezoeken om neushoorns, leeuwen, olifanten en jachtluipaarden te spotten. Misschien zie je zelfs wel nijlpaarden waden door de prachtige Zambezi-rivier, terwijl je langs de oever voorbij peddelt in je kano. Hier maak je kennis met de rijke lokale cultuur en tradities die zo diepgeworteld zijn in de Zambiaanse stammencultuur.

 

Als enige in de stad biedt ons partnerziekenhuis patiënten gratis of minder dure zorg. Alle standaardprocedures worden hier uitgevoerd zoals gebitsrestauratie en het plaatsen van vullingen, maar door gebrek aan voorlichting over orale hygiëne komen mensen vaak pas in een laat stadium. Hierdoor heb je er veel meer kans om ernstige gevallen tegen te komen dan thuis. Ook kun je er observeren bij maxillofaciale chirurgie.

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Een medisch stage in Dar es Salaam, Tanzania biedt studenten tandheelkunde dé kans om alle aandacht op orale chirurgie, orale pathologie en medicatie te richten, maar ook preventieve tandheelkunde, protheses en parodontologie zijn hier de focus. Gedurende je (vrijwillige) stage tandheelkunde observeer je typische gevallen voor Tanzania: veel mensen lijden immers aan fluorose door vervuild water en een slecht dieet. Tijdens je vrije tijd biedt Dar es Salaam de perfecte mix van een moderne stad en een backpackers paradijs. De witte stranden van Zanzibar zijn slechts een uurtje van het vasteland, en in het binnenland kun je fantastische safari trips doen of de klim wagen naar de top van de Kilimanjaro. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van tandheelkundestudenten in Dar es Salaam.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

Pokhara ligt tegen de Annapurna bergen aan en is alleen al daarom een prachtige stad. Onderneem uitstapjes naar lokale tempels en meren of doe yoga op een heuveltop bij zonsopgang. Buiten de stad kun je bungeejumpen, wildwater raften, op safari of paragliden door de bergen. Je (vrijwillige) stage als tandarts bestaat uit het observeren en eventueel assisteren bij een breed scala aan procedures, zoals extracties, vullingen, wortelkanaalbehandeling, RCT en eventueel schisis-operaties. Boor ook gerust de kennis aan van het hoofd van de afdeling: hij is namelijk kaakchirurg. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van tandheelkundestudenten in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Nepalezen moeten grote afstanden afleggen voor medische zorg, waardoor je tijdens een tandheelkundig project in Kathmandu vaak aandoeningen zal zien die ver gevorderd zijn. Onder begeleiding heb je de kans om je tijdens je (vrijwillige) stage als tandarts taken uit te voeren zoals routine check-ups, abces operaties, restauraties en eventueel extracties. Tijdens een klinische stage in Nepal heb je tevens de kans om het beste van Kathmandu te ontdekken, een bruisende stad waar je steeds een combinatie voelt tussen oud en nieuw. Ook voor de avonturiers is er geen gebrek aan activiteiten, van de hoogste bungeejump ter wereld in de Bhoti River Gorge tot een olifant safari of paragliden tussen de bergen. Lees hier meer over de uitdagende stage ervaringen van tandheelkundestudenten in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

In Kandy kun je over sieradenmarkten struinen, aapjes kijken, de wereldberoemde botanische tuinen van Peradeniya bewonderen, of de Tempel van de Tand bezoeken waar de eenhoektand van Boeddha bewaard zou worden. Buiten de stad vind je gouden stranden, kun je wandelen in de bergen of een tocht maken door de rivier op de rug van een olifant. Net als de omgeving is je (vrijwillige) klinische stage hier volledig uniek. Het programma is zo ingedeeld dat je rouleert tussen verschillende afdelingen, van orthodontie tot polikliniek en aangezichtschirurgie. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van tandheelkundestudenten in Kandy.

KANDY MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Ghana is Afrika in het klein, met prachtige kustlijnen, grote wildreservaten, metropolen, afgelegen dorpen en nog veel meer. In Takoradi kun je de rubberplantages bezoeken, de in elkaar overstromende watervallen bewonderen, je onderdompelen in de historie of zwemmen in de blauwe zee langs lange stukken strand. Tijdens je buitenlandse stage in Ghana krijg je te maken met preventieve gezondheidscontroles, extracties en optioneel zelfs een (observerende) plaatsing op de KNO-afdeling. Je zult ook de gemeenschap intrekken om te observeren bij behandelingen op straat. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van tandheelkundestudenten in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Peru is een van de meest opvallende landen van Zuid-Amerika. Met 300 dagen zon per jaar is Arequipa de perfecte uitvalsbasis voor avonturiers om de tocht naar de beroemde Machu Picchu te wagen, een kijkje te nemen in de tweede diepste ravijn ter wereld, of over Lake Titicaca te varen. Op klinisch vlak levert een (vrijwillige) stage tandheelkunde in Arequipa een unieke ervaring in de beste klinieken van de stad. Peruanen staan bovendien erg open voor advies van iemand met ervaring in de westerse tandheelkunde. De ideale locatie dus om tandheelkunde te studeren en je voor te bereiden op een succesvolle carrière. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van tandheelkundestudenten in Arequipa, Peru.

AREQUIPA MAIN IMAGE

"Ghana does have many of the same treatments available as we do at home, but many people cannot afford it."

Tess Everatt, University of Sheffield 2018

Lees Meer

"The resilience of the patients—and the people of Tanzania in general—astounded me."

Tessa Jensen, University of Adelaide 2018

Lees Meer

"Het werken in Dar es Salaam is een hele dankbare en leerzame ervaring."

Madelyn Penders, 2017

Lees Meer
Dentistry

Het is heel goed om eens te ervaren hoe behandelingen in andere landen zo kunnen verschillen. Daarnaast vond ik het erg leuk om een land als Sri Lanka op deze manier te ontdekken.

Charlotte Truijens, Rijksuniversiteit Groningen 2014

Lees Meer
Swan's Review of his Dental Internship in Nepal

"The experience taught me how to work around limited resources and making the most out of them".

Sawan Tailor, University of Leeds 2014

Lees Meer