Buitenlandse stageplekken voor tandartsstudenten

Tandheelkunde beoefenen in een ontwikkelingsland is waarschijnlijk een van de belangrijkste ervaringen van je leven. Met een (vrijwillige) buitenlandse stage tandheelkunde ben je net een stapje verder dan je medestudent die thuisblijft. In onze partnerziekenhuizen doe je als student tandheelkunde waardevolle inzichten op. Je leert er begrijpen hoe tandartsen zich aanpassen aan problemen zoals personeelsgebrek of een tekort aan moderne materialen.

Wat is inbegrepen?

  • Onze befaamde op maat gemaakte service 
  • Klinische ervaring onder supervisie 
  • Uitgebreide voorbereiding voor vertrek 
  • Support van onze lokale teams, 24/7
  • Ruime, privé huizen inclusief catering
  • Gratis lokale taallessen 

Dé tandheelkundige stage op maat

“Wij maken het mogelijk,” zijn woorden waar we bij zweren. Laat ons weten in welke gebieden van tandheelkunde je geïnteresseerd bent en wij zullen jouw tandheelkundige project in het buitenland geheel op maken. De tandheelkunde stages van Work the World zijn ver van doorsnee: ze zijn volledig afgestemd op de individuele wensen van jou als student en op je niveau. Onze experts doen er alles aan om jou als tandheelkunde student of net afgestudeerde tandarts een complete stage-ervaring te geven. Ze helpen je met alle administratieve zaken, het regelen van je visum, je plaatsing in een ziekenhuis en veel meer. Verder brengen deze specialisten ook regelmatig een bezoek aan onze teams overzee. Kortom, zij zijn de beste mensen voor deze job!

Een unieke ervaring als tandarts

Samen met jouw lokale begeleider onderzoek je tijdens je tandheelkunde stage in het buitenland een breed en gevarieerd aanbod van omstandigheden die weinig tot niet voorkomen in Nederland en België. Omdat medische zorg relatief duur is en de reis naar ziekenhuizen voor een groot deel patiënten vaak te ver is, kom je veel gevallen tegen die zich al in een vergevorderd stadium van hun aandoening bevinden. Dit betekent dat je alles zult zien: van  doorsnee extracties tot meer extreme gevallen van ziekte en verrotting. Dit is jouw unieke kans om tandheelkunde te studeren in het buitenland en de nodige specialistische vaardigheden en kennis op te doen, die je thuis simpelweg niet zult tegenkomen.

Praktische ondersteuning tijdens je klinische stage

Als je eenmaal bent aangekomen op de plek van bestemming, staat ons gastvrije team 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar, wat je ook nodig hebt. Als student verblijf je er in een van onze exclusieve privé-huizen, die volledig gecatered en bewaakt worden. Je krijgt tevens toegang tot MyTrip, ons online informatieplatform dat alle onderdelen van jouw tandheelkundig project in het buitenland actief bijhoudt. Ons enige doel is om jou een ervaring van de hoogste kwaliteit op maat te bieden. Of je nu kiest voor een tandheelkunde stage tijdens je studie of in je vrije weken, met een unieke stage-ervaring van Work the World ga verder dan je ooit gedacht had!

Bestemmingen voor je tandheelkunde stage

Filipijnen - Batangas
Leer meer

Tijdens een tandheelkunde-stage in Batangas werk je met een team van specialisten aan het diagnosticeren en in sommige gevallen behandelen van allerlei soorten aandoeningen. Als gevolg van de vrij hoge behandelkosten en gebrek aan onderwijs en preventieve orale gezondheidszorg, komen veel patiënten pas in een laat stadium waardoor je ernstigere gevallen aan zult treffen dan je gewend bent. Zo kun je observeren bij ernstige gevallen van ontstoken tandvlees, cariës, onregelmatige en rotte tanden. Allemaal onder supervisie van lokale specialisten die je helpen om zo veel mogelijk uit je stage te halen. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Batangas.

Tanzania - Arusha
ARUSHA MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens een (vrijwillige) stage tandheelkunde in Arusha leer je meteen dat mensen hier minder waarde hechten aan orale gezondheid dan thuis. Geavanceerde pathologie en ernstig verval zijn hier immers gebruikelijk. Maar een medische stage in Tanzania heeft veel meer te bieden. Zo ligt Arusha in een uitgestrekte vlakte waar je cheeta’s, leeuwen en zebra’s kunt spotten. Relaxen op een strand met palmbomen kan natuurlijk ook, want Zanzibar ligt tenslotte juist aan de overkant. De avontuurlijke studenten kunnen bovendien de top van Mount Meru beklimmen of zich wagen aan de 5-daagse klim op de Kilimanjaro. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van tandheelkundestudenten in Arusha.

ARUSHA MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Een medisch stage in Dar es Salaam, Tanzania biedt studenten tandheelkunde dé kans om alle aandacht op orale chirurgie, orale pathologie en medicatie te richten, maar ook preventieve tandheelkunde, protheses en parodontologie zijn hier de focus. Gedurende je (vrijwillige) stage tandheelkunde observeer je typische gevallen voor Tanzania: veel mensen lijden immers aan fluorose door vervuild water en een slecht dieet. Tijdens je vrije tijd biedt Dar es Salaam de perfecte mix van een moderne stad en een backpackers paradijs. De witte stranden van Zanzibar zijn slechts een uurtje van het vasteland, en in het binnenland kun je fantastische safari trips doen of de klim wagen naar de top van de Kilimanjaro. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van tandheelkundestudenten in Dar es Salaam.

DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Nepal - Pokhara
POKHARA MAIN IMAGE
Leer meer

Pokhara ligt tegen de Annapurna bergen aan en is alleen al daarom een prachtige stad. Onderneem uitstapjes naar lokale tempels en meren of doe yoga op een heuveltop bij zonsopgang. Buiten de stad kun je bungeejumpen, wildwater raften, op safari of paragliden door de bergen. Je (vrijwillige) stage als tandarts bestaat uit het observeren en eventueel assisteren bij een breed scala aan procedures, zoals extracties, vullingen, wortelkanaalbehandeling, RCT en eventueel schisis-operaties. Boor ook gerust de kennis aan van het hoofd van de afdeling: hij is namelijk kaakchirurg. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van tandheelkundestudenten in Pokhara.

POKHARA MAIN IMAGE

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Nepalezen moeten grote afstanden afleggen voor medische zorg, waardoor je tijdens een tandheelkundig project in Kathmandu vaak aandoeningen zal zien die ver gevorderd zijn. Onder begeleiding heb je de kans om je tijdens je (vrijwillige) stage als tandarts taken uit te voeren zoals routine check-ups, abces operaties, restauraties en eventueel extracties. Tijdens een klinische stage in Nepal heb je tevens de kans om het beste van Kathmandu te ontdekken, een bruisende stad waar je steeds een combinatie voelt tussen oud en nieuw. Ook voor de avonturiers is er geen gebrek aan activiteiten, van de hoogste bungeejump ter wereld in de Bhoti River Gorge tot een olifant safari of paragliden tussen de bergen. Lees hier meer over de uitdagende stage ervaringen van tandheelkundestudenten in Kathmandu.

KATHMANDU MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

In Kandy kun je over sieradenmarkten struinen, aapjes kijken, de wereldberoemde botanische tuinen van Peradeniya bewonderen, of de Tempel van de Tand bezoeken waar de eenhoektand van Boeddha bewaard zou worden. Buiten de stad vind je gouden stranden, kun je wandelen in de bergen of een tocht maken door de rivier op de rug van een olifant. Net als de omgeving is je (vrijwillige) klinische stage hier volledig uniek. Het programma is zo ingedeeld dat je rouleert tussen verschillende afdelingen, van orthodontie tot polikliniek en aangezichtschirurgie. Lees hier meer over de unieke stage ervaringen van tandheelkundestudenten in Kandy.

KANDY MAIN IMAGE

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Ghana is Afrika in het klein, met prachtige kustlijnen, grote wildreservaten, metropolen, afgelegen dorpen en nog veel meer. In Takoradi kun je de rubberplantages bezoeken, de in elkaar overstromende watervallen bewonderen, je onderdompelen in de historie of zwemmen in de blauwe zee langs lange stukken strand. Tijdens je buitenlandse stage in Ghana krijg je te maken met preventieve gezondheidscontroles, extracties en optioneel zelfs een (observerende) plaatsing op de KNO-afdeling. Je zult ook de gemeenschap intrekken om te observeren bij behandelingen op straat. Lees hier meer over de onvergetelijke stage ervaringen van tandheelkundestudenten in Takoradi, Ghana.

TAKORADI MAIN IMAGE

Peru - Arequipa
AREQUIPA MAIN IMAGE
Leer meer

Peru is een van de meest opvallende landen van Zuid-Amerika. Met 300 dagen zon per jaar is Arequipa de perfecte uitvalsbasis voor avonturiers om de tocht naar de beroemde Machu Picchu te wagen, een kijkje te nemen in de tweede diepste ravijn ter wereld, of over Lake Titicaca te varen. Op klinisch vlak levert een (vrijwillige) stage tandheelkunde in Arequipa een unieke ervaring in de beste klinieken van de stad. Peruanen staan bovendien erg open voor advies van iemand met ervaring in de westerse tandheelkunde. De ideale locatie dus om tandheelkunde te studeren en je voor te bereiden op een succesvolle carrière. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van tandheelkundestudenten in Arequipa, Peru.

AREQUIPA MAIN IMAGE
Vianney Derksen

Case Study

Door de vele tripjes in en om Arusha die vanaf dag één door ons gepland werden, vergat ik bijna waarvoor ik gekomen was: ervaring opdoen in tandheelkunde!

Vianney Derksen, Radboud Universiteit Nijmegen 2015

Lees Meer
Margaux Mortier & Laura Coillie

Case Study

Overal waar we kwamen, werden we met open armen ontvangen. In het bijzonder door de staf van het Work The World huis. Elke dag opnieuw deden ze hun uiterste best om ons een thuisgevoel te geven.

Margaux Mortier & Laura Coillie, Universiteit Gent 2014

Lees Meer
Dentistry

Case Study

Het is heel goed om eens te ervaren hoe behandelingen in andere landen zo kunnen verschillen. Daarnaast vond ik het erg leuk om een land als Sri Lanka op deze manier te ontdekken.

Charlotte Truijens, Rijksuniversiteit Groningen 2014

Lees Meer
Beshmi's Review of her Dental Internship in Arusha

Case Study

"Such an awesome time... learning so many new things and making a bunch of new friends".

Beshmi Kularatne, University of Sasketchewan 2014

Lees Meer
Anokhi's Review of her Dental Placement in Tanzania

Case Study

"Staff at the head office provided all necessary information before departed".

Anokhi Patel, University of Saskatchewan 2014

Lees Meer

Van onze blog