KANDY EN OMGEVING

  • Kandy is… “Het boeddhistische hart van Sri Lanka, gelegen aan een meer te midden van groene valleien zover als het oog reikt.”
  • Een stad omringd door weelderige jungle en theeplantages, en thuisbasis van de Tempel van de Tand, Sri Lanka’s meest begeerde relikwie
  • Spot wilde olifanten op safari en relax op parelwitte stranden langs kristalheldere zeeën
  • De plaatselijke cultuur zit vol eeuwenoude tradities die van generatie op generatie worden overgeleverd –de inwoners van Kandy laten je er maar wat graag mee kennismaken als je er voor openstaat
  • Ayurveda Week: Verblijf een extra week in Sri Lanka om in een afgelegen Ayurvedische dorpskliniek alles te weten te komen over traditionele kruidengeneeskunde

ACCOMMODATIE EN TEAM

Ons huis in Kandy ligt in een afgelegen woonwijk. Het grote dakterras biedt prachtig uitzicht over de groene, beboste heuvels en het Kandy-meer. Het huis is ruim en heeft een luchtige, open sfeer – ideaal om gezellig samen te komen na je stage voor een lekker diner in de eetkamer of om te relaxen op de comfortabele banken in de zitkamers. Je programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij staan dag en nacht klaar ter ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden bereidt (onze befaamde wekelijkse BBQ-avonden zijn erg gezellig!) en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

AYURVEDA EXPERIENCE

Als aanvulling op je hoofdstage in Kandy biedt de 7-daagse Ayurveda Experience je een ervaring die je nooit zult vergeten.

Het zal je in Sri Lanka opvallen dat veel mensen moderne geneeskunde combineren met meer traditionele methoden uit de Ayurvedische geneeskunde. Tijdens deze extra week reis je ’s ochtends af naar de kleine plattelandskliniek waar je alles leert over de eeuwenoude wijsheid van de Ayurveda. De dokter is een ervaren genezer die medicijnen maakt van planten en boomschors. ’s Middags neem je deel aan culturele activiteiten zoals kanotochten door de jungle, ossenkartochten, olifantsafari’s en full body massages in Ayurvedische spa’s. Deze week is gegarandeerd een ervaring die je nooit zult vergeten.

Stages in Sri Lanka, Kandy

"The Work the World team did everything possible to make our stay comfortable and knowing I had their support during my stay was very reassuring."

Richard Beston, University of Brighton 2017

Lees Meer

"Kandy was a vibrant, busy place with friendly locals"

Maria Finn, University of Brighton 2017

Lees Meer
Katherine Hughes

"I loved experiencing a new and vibrant culture in a beautiful country that is so different to mine and meeting so many wonderful people".

Kathryn Hughes, Cardiff University 2017

Lees Meer
Meijerink, Joost

"This was definitely my biggest adventure yet, and a decision I will never regret!"

Joost Meijerink, Hanze Hogeschool 2017

Lees Meer
Lowery, Ashley

"Work the World exceeded every expectation. I made amazing friends, and had unforgettable experiences. It was better than I could have possibly imagined!"

Ashley Lowery, Michigan State University 2017

Lees Meer