DAR ES SALAAM EN OMGEVING

  • Dar es Salaam is… “Een van oorsprong rustig vissersdorpje dat zich heeft ontpopt tot een bruisende metropool met Afrikaanse, Duitse en Indiase culturele invloeden.”
  • Ga duiken langs de paradijselijke kust van Zanzibar of geniet er van de zon en heerlijke cocktails op de parelwitte stranden
  • Trek naar het noorden voor een onvergetelijke safari om leeuwen, zebra’s en ander wild te spotten op de savanne
  • Dar is een culturele smeltkroes waarin het beste van alle culturen bewaard is gebleven – de inwoners zijn open en gastvrij en verwelkomen je met een joviale ‘Jambo!’, wat ‘hallo’ betekent in het Swahili
  • Village Healthcare Week: Blijf nog een extra week in Tanzania en wordt opgenomen in de gemeenschap van een klein Afrikaans bergdorp waar je kennismaakt met lokale zorgverlening en tradities

ACCOMMODATIE EN TEAM

Ons huis in Dar es Salaam ligt in een grote tuin op slechts een paar honderd meter afstand van een strand aan de Indische Oceaan. Het hoofdgebouw is het middelpunt van gezelligheid en de slaapkamers bevinden zich in twee aparte cottages binnen het complex, waardoor het gemakkelijk is een balans te vinden tussen het zoeken van gezelschap en tijd en ruimte voor jezelf. Je programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij staan dag en nacht klaar ter ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden bereidt (onze befaamde wekelijkse BBQ-avonden zijn erg gezellig!) en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

VILLAGE EXPERIENCE

Als aanvulling op je hoofdstage in Dar es Salaam heb je de kans een week deel uit te maken van een Afrikaanse plattelandsgemeenschap in een afgelegen deel aan de westkant van het Uluguru-gebergte.

‘s Ochtends help je er in een drukke lokale zorgkliniek waar je ervaart hoe gezondheidszorg in landelijke Afrika wordt verleend – een perfecte aanvulling op je ervaring in de stad. In je vrije tijd doe je mee met allerlei lokale activiteiten waaronder een fietstocht naar de suikerrietplantages, een bezoek aan nabijgelegen watervallen en basisscholen, en lessen in traditionele dans en drumtechnieken.

LEES MEER OVER ANNELOT'S VILLAGE EXPERIENCE

Stages in Tanzania - Dar es Salaam

"Tanzanian midwives did a lot less intrapartum observation than at home, which often resulted in babies needing resuscitation."

Lauren Nielsen, 2018

Lees Meer

"In the end the most important lessons I learnt were about who I was as a person and what I was capable of."

Hannah Wilson, Sheffield Hallam University 2018

Lees Meer

"It may seem scary, but it’s truly amazing."

Danielle Wilks, University of Lincoln 2018

Lees Meer

"Nurses and doctors came up with ingenious solutions in situations where equipment wasn’t available."

Chloe Ferris, Edinburgh Napier University 2018

Lees Meer

"The resilience of the patients—and the people of Tanzania in general—astounded me."

Tessa Jensen, University of Adelaide 2018

Lees Meer