DAR ES SALAAM EN OMGEVING

  • Dar es Salaam is… “Een van oorsprong rustig vissersdorpje dat zich heeft ontpopt tot een bruisende metropool met Afrikaanse, Duitse en Indiase culturele invloeden.”
  • Ga duiken langs de paradijselijke kust van Zanzibar of geniet er van de zon en heerlijke cocktails op de parelwitte stranden
  • Trek naar het noorden voor een onvergetelijke safari om leeuwen, zebra’s en ander wild te spotten op de savanne
  • Dar is een culturele smeltkroes waarin het beste van alle culturen bewaard is gebleven – de inwoners zijn open en gastvrij en verwelkomen je met een joviale ‘Jambo!’, wat ‘hallo’ betekent in het Swahili
  • Village Healthcare Week: Blijf nog een extra week in Tanzania en wordt opgenomen in de gemeenschap van een klein Afrikaans bergdorp waar je kennismaakt met lokale zorgverlening en tradities

ACCOMMODATIE EN TEAM

Ons huis in Dar es Salaam ligt in een grote tuin op slechts een paar honderd meter afstand van een strand aan de Indische Oceaan. Het hoofdgebouw is het middelpunt van gezelligheid en de slaapkamers bevinden zich in twee aparte cottages binnen het complex, waardoor het gemakkelijk is een balans te vinden tussen het zoeken van gezelschap en tijd en ruimte voor jezelf. Je programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij staan dag en nacht klaar ter ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden bereidt (onze befaamde wekelijkse BBQ-avonden zijn erg gezellig!) en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

VILLAGE EXPERIENCE

Als aanvulling op je hoofdstage in Dar es Salaam heb je de kans een week deel uit te maken van een Afrikaanse plattelandsgemeenschap in een afgelegen deel aan de westkant van het Uluguru-gebergte.

‘s Ochtends help je er in een drukke lokale zorgkliniek waar je ervaart hoe gezondheidszorg in landelijke Afrika wordt verleend – een perfecte aanvulling op je ervaring in de stad. In je vrije tijd doe je mee met allerlei lokale activiteiten waaronder een fietstocht naar de suikerrietplantages, een bezoek aan nabijgelegen watervallen en basisscholen, en lessen in traditionele dans en drumtechnieken.

LEES MEER OVER ANNELOT'S VILLAGE EXPERIENCE

Stages in Tanzania - Dar es Salaam

If you’re considering doing something like this, but you are not sure or slightly apprehensive, I would say, wholeheartedly, do it—you’ll never look back!

Emily Day, University of Southampton 2018

Lees Meer

"Reflecting on my experience, I have a newfound appreciation of what it means to support a woman through labour and childbirth when faced with a lack of resources"

Maryia Williams, Monash University 2018

Lees Meer

"Dit is echt de beste keuze die je kunt maken. Het zal het meer dan waard zijn, al je verwachtingen overtreffen en je blik verruimen. Dus ga, leef en geniet."

Irene de Bruijn, 2018

Lees Meer

"I made friends and we all experienced an opportunity of a lifetime together; I’m so glad I found Work the World!"

Samantha Wilkinson , Birmingham City University 2018

Lees Meer

"Het is ongetwijfeld een uniek en fantastisch avontuur geweest dat ons voor altijd zal bijblijven en waar we heel blij op zullen terugkijken."

Lotte Eyckmans & Valerie van Melkebeke, 2018

Lees Meer