DAR ES SALAAM EN OMGEVING

  • Dar es Salaam is… “Een van oorsprong rustig vissersdorpje dat zich heeft ontpopt tot een bruisende metropool met Afrikaanse, Duitse en Indiase culturele invloeden.”
  • Ga duiken langs de paradijselijke kust van Zanzibar of geniet er van de zon en heerlijke cocktails op de parelwitte stranden
  • Trek naar het noorden voor een onvergetelijke safari om leeuwen, zebra’s en ander wild te spotten op de savanne
  • Dar is een culturele smeltkroes waarin het beste van alle culturen bewaard is gebleven – de inwoners zijn open en gastvrij en verwelkomen je met een joviale ‘Jambo!’, wat ‘hallo’ betekent in het Swahili

ACCOMMODATIE EN TEAM

Ons huis in Dar es Salaam ligt in een grote tuin op slechts een paar honderd meter afstand van een strand aan de Indische Oceaan. Het hoofdgebouw is het middelpunt van gezelligheid en de slaapkamers bevinden zich in twee aparte cottages binnen het complex, waardoor het gemakkelijk is een balans te vinden tussen het zoeken van gezelschap en tijd en ruimte voor jezelf. Je programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij staan dag en nacht klaar ter ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden bereidt (onze befaamde wekelijkse BBQ-avonden zijn erg gezellig!) en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

VILLAGE EXPERIENCE

Als aanvulling op je hoofdstage in Dar es Salaam heb je de kans een week deel uit te maken van een Afrikaanse plattelandsgemeenschap in een afgelegen deel aan de westkant van het Uluguru-gebergte.

‘s Ochtends help je er in een drukke lokale zorgkliniek waar je ervaart hoe gezondheidszorg in landelijke Afrika wordt verleend – een perfecte aanvulling op je ervaring in de stad. In je vrije tijd doe je mee met allerlei lokale activiteiten waaronder een fietstocht naar de suikerrietplantages, een bezoek aan nabijgelegen watervallen en basisscholen, en lessen in traditionele dans en drumtechnieken.

LEES MEER OVER ANNELOT'S VILLAGE EXPERIENCE

Stages in Tanzania - Dar es Salaam

"Dit is echt de beste keuze die je kunt maken. Het zal het meer dan waard zijn, al je verwachtingen overtreffen en je blik verruimen. Dus ga, leef en geniet."

Irene de Bruijn, 2018

Lees Meer

"It was surprising, culturally speaking, but simultaneously a great learning experience. It made me incredibly grateful for the NHS."

Charlotte Bratt, University of Central Lancashire 2018

Lees Meer

"Het is ongetwijfeld een uniek en fantastisch avontuur geweest dat ons voor altijd zal bijblijven en waar we heel blij op zullen terugkijken."

Lotte Eyckmans & Valerie van Melkebeke, 2018

Lees Meer

"Seeing midwives manage a primary postpartum haemorrhage with the bare minimum was amazing."

Georgina Corbett, University of the West of England (UWE) 2018

Lees Meer

"My three week trip to Tanzania was the best experience of my life."

Emily Pugh, Anglia Ruskin University 2018

Lees Meer