DAR ES SALAAM EN OMGEVING

  • Dar es Salaam is… “Een van oorsprong rustig vissersdorpje dat zich heeft ontpopt tot een bruisende metropool met Afrikaanse, Duitse en Indiase culturele invloeden.”
  • Ga duiken langs de paradijselijke kust van Zanzibar of geniet er van de zon en heerlijke cocktails op de parelwitte stranden
  • Trek naar het noorden voor een onvergetelijke safari om leeuwen, zebra’s en ander wild te spotten op de savanne
  • Dar is een culturele smeltkroes waarin het beste van alle culturen bewaard is gebleven – de inwoners zijn open en gastvrij en verwelkomen je met een joviale ‘Jambo!’, wat ‘hallo’ betekent in het Swahili
  • Village Healthcare Week: Blijf nog een extra week in Tanzania en wordt opgenomen in de gemeenschap van een klein Afrikaans bergdorp waar je kennismaakt met lokale zorgverlening en tradities

ACCOMMODATIE EN TEAM

Ons huis in Dar es Salaam ligt in een grote tuin op slechts een paar honderd meter afstand van een strand aan de Indische Oceaan. Het hoofdgebouw is het middelpunt van gezelligheid en de slaapkamers bevinden zich in twee aparte cottages binnen het complex, waardoor het gemakkelijk is een balans te vinden tussen het zoeken van gezelschap en tijd en ruimte voor jezelf. Je programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij staan dag en nacht klaar ter ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden bereidt (onze befaamde wekelijkse BBQ-avonden zijn erg gezellig!) en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

VILLAGE EXPERIENCE

Als aanvulling op je hoofdstage in Dar es Salaam heb je de kans een week deel uit te maken van een Afrikaanse plattelandsgemeenschap in een afgelegen deel aan de westkant van het Uluguru-gebergte.

‘s Ochtends help je er in een drukke lokale zorgkliniek waar je ervaart hoe gezondheidszorg in landelijke Afrika wordt verleend – een perfecte aanvulling op je ervaring in de stad. In je vrije tijd doe je mee met allerlei lokale activiteiten waaronder een fietstocht naar de suikerrietplantages, een bezoek aan nabijgelegen watervallen en basisscholen, en lessen in traditionele dans en drumtechnieken.

Stages in Tanzania - Dar es Salaam

"I cannot thank the team at the hospital and Work the World enough for giving me this amazing, life changing experience and friendships that will last a lifetime! It was truly perfect!"

Emily Ware, University of Greenwich 2017

Lees Meer

"De laatste week heb ik afgesloten met een indrukwekkende bergwandeling van de Kilimanjaro. Het was echt onvergetelijk en bovenal bizar spectaculair!"

Yves Laboyrie, Thim van der Laan 2017

Lees Meer

"Het werken in Dar es Salaam is een hele dankbare en leerzame ervaring."

Madelyn Penders, Radboud Universiteit Nijmegen 2017

Lees Meer
Bowis, Rachael

"I would definitely recommend a Work the World placement. I’d go back to Dar es Salaam tomorrow if I could."

Rachael Bowis, Manchester Metropolitan University 2017

Lees Meer
Scoggin, Samantha

"I would absolutely recommend this experience to anyone considering it".

Samantha Scoggin, University of Michigan 2017

Lees Meer