by Joe Jamieson

Our Service

Een van de grote voordelen van Work the World is dat je je stage tot het kleinste detail op maat kunt maken.

Je krijgt geen kant-en-klare ervaring, je stage wordt volledig afgestemd op jouw klinische interesses en doelen.

Maar wat kun je precies aanpassen en hoe werkt het op maat maken?

Hier is een stap-voor-stap uitleg over wat je kunt verwachten:

1. KIES JE BESTEMMING

TRAVEL

De eerste stap is het kiezen van je bestemming. Elke reisbestemming heeft zijn eigen unieke aantrekkingskracht, dus kiezen kan lastiger zijn dan je denkt.

Om het je wat makkelijker te maken, kun je met een van onze consultants praten. Zij luisteren naar je interesses - zowel klinisch als toeristisch - en bevelen bestemmingen aan op basis van wat je hen vertelt.

Je krijgt gedetailleerd advies over de bestemming, mogelijke stageziekenhuizen en zelfs specifieke afdelingen. Dit is ook je eerste kans om vragen te stellen - onze consultants hebben een grondige kennis van onze bestemmingen, dus vraag ze gerust het hemd van het lijf.

Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om tot de best mogelijke beslissing te komen.

2. KRIJG TOEGANG TOT EEN SCHAT AAN MATERIALEN

MYTRIP PAGE

Zodra je je bestemming hebt gekozen, raden we je aan om je zo snel mogelijk in te schrijven. Vroeg inschrijven heeft veel voordelen, met als belangrijkste het vastleggen van je stageplaats. Het is niet ongewoon dat bestemmingen weken van tevoren al helemaal vol zitten.

Je krijgt dan binnen 48 uur een telefoontje van ons. We praten met je over MyTrip (je online stageplanner) die je toegang geeft tot actuele informatie over je stage en een tijdlijn van wat je kunt verwachten in de aanloop naar je reis.

Vanaf dan krijg je ook toegang tot taalgidsen met video's van onze taalleraren in het land zelf. In deze lessen leer je alledaagse woorden en zinnen en klinische terminologie. Je zult verbaasd zijn hoe ver je komt met slechts een beetje kennis van de lokale taal. En dit geldt des te meer als je er hier en daar een paar klinische zinnen tussen kunt voegen.

3. WERKEN MET MYTRIP

MYTRIP PAGE

De volgende stap is het werken met MyTrip. Ons hoofdkantoor zal je instructies geven over wat je moet doen, zoals essentiële informatie doornemen, persoonlijke gegevens invullen en ons een globaal overzicht geven van wat je uit je stage hoopt te halen.

We zullen tijdens de hele periode contact met je houden om ervoor te zorgen dat je alle nodige informatie hebt over zaken als:

  • Universiteitspapieren
  • Bevestigingsbrieven voor de stage
  • Reisverzekering
  • Schadeverzekering
  • Visa
  • Het regelen van vluchten
  • De soort en hoeveelheid valuta die je nodig hebt
  • Wat je moet inpakken

4. JE KLINISCHE STAGE OP MAAT MAKEN

Jouw interesses en doelen zijn uniek en specifiek. Daarom is het belangrijk dat je je stage op maat kunt maken. Zoals gezegd, bieden we daarom geen kant-en-klare stages aan, omdat onze ervaring leert dat 'one-size-fits-all' nooit echt bij iemand past.

Ongeveer drie maanden voor vertrek heb je een klinisch overleg met de Operations Managers van de bestemming van je keuze. Dit is een diepgaand, maar informeel gesprek over wat je klinisch gezien interesseert.

Je bespreekt je werkervaring tot nu toe en je algemene doelstellingen. Ook geven we je gedetailleerde informatie over zaken als culturele verschillen en de verschillende aandoeningen en praktijken die je zou kunnen aantreffen.

Vervolgens werken we samen met jou je perfecte stage uit.

WIE ZIJN OPERATIONS MANAGERS?

De Operations Manager die je krijgt toegewezen is verantwoordelijk voor het opzetten en runnen van onze bestemmingen vanuit ons hoofdkantoor. Zij weten absoluut alles over klinische mogelijkheden, lokale cultuur, reismogelijkheden en algemene informatie over de bestemmingen.

Kortom, er is niemand ter wereld meer geschikt om jouw buitenlandervaring te organiseren en te overzien dan zij. Jaarlijks reizen ze meerdere keren naar de bestemmingen waar ze verantwoordelijk voor zijn. Hierdoor weten ze precies hoe alles werkt. Ze werven en managen ook onze plaatselijke teams - de mensen die ervoor zorgen dat je stage volledig aan je verwachtingen voldoet terwijl je in het buitenland bent.

Over hen gesproken... 

5. DE TOTSTANDKOMING VAN JE STAGE TER PLEKKE

Anuradhapura team

Op je gekozen bestemming neemt je lokale team de taken van je Operations Manager over.

Al onze plaatselijke teams hebben sterke, persoonlijke relaties met onze partnerziekenhuizen en -klinieken over de hele wereld. Dankzij deze samenwerkingsverbanden kunnen we jouw stage tot in detail op maat maken - iets wat andere organisaties niet kunnen bieden.

Door deze nauwe samenwerking hebben we ook een volledig inzicht in de veiligheidsprotocollen van elk ziekenhuis en elke kliniek. Hierover brengen we je tegen de tijd van je vertrek op de hoogte, zodat je weet wat je kunt verwachten en hoe je je het beste kunt voorbereiden op je stage.

Het lokale team bezoekt de ziekenhuisafdelingen die je hebt gekozen. Ze werken samen met het afdelingspersoneel en je toekomstige supervisors om een eerste opzet voor je stage te maken. In dit stadium wordt enorm veel voorbereidend werk gedaan.

Zodra alles ter plaatse is bevestigd, werken we je stageplanner bij. Je ziet dan gedetailleerde informatie over je ziekenhuis, de afdelingen waar je mee wilt lopen en eventuele extra activiteiten waarvoor je hebt gekozen.

Je kunt ook lezen over je accommodatie (het Work the World privéhuis met catering), wie je huisgenoten zullen zijn en details over je lokale team.

6. DE WEEK VOOR VERTREK

Medical

Ongeveer een week voor je vertrek krijg je nog een laatste telefoontje van ons. We bespreken de laatste voorbereidende stappen die je nog moet nemen voor je vertrekt. We controleren details als je aankomsttijd en laten je precies weten wanneer en waar het Work the World team je ophaalt van het vliegveld.

Je krijgt ook meer details over wat je kunt verwachten in de eerste 48 uur - wanneer je aankomt in het huis, wat er gebeurt tijdens je kennismaking met het ziekenhuis en de omgeving...

Dit is ook het moment om eventuele last-minute vragen te stellen voordat je vertrekt. Maar je kunt natuurlijk ook op elk moment na dit gesprek contact met ons opnemen als je nog iets te binnen schiet.

Lees meer over onze stages in het buitenland.

Lees Meer

Ben je klaar om de eerste stap te nemen? Meer te lezen over clinische stages in het buitenland.

Zoek naar blogpost