by Work the World

Cambodia Phnom Penh, Destination Features, Guides, News

Cambodja, grenzend aan Vietnam, Laos en Thailand, ligt in het hart van Zuidoost-Azië. Cambodja is dé plek voor oude, met wijnranken bedekte tempels, sierlijke boeddhistische iconografie en schitterende stranden. Welkom in Zuidoost-Azië op zijn best.

Deze nieuwste basis van Work the World bevindt zich in de snel ontwikkelende hoofdstad Phnom Penh; een stad die in elk opzicht exotisch te noemen is. Dit bolwerk van Aziatische cultuur bruist van de kansen om de eeuwenoude geschiedenis te verkennen en de kleurrijke historische tradities te vieren.

We hebben een ‘dit-moet-je-doen’-lijstje samengesteld voor iedereen die erover denkt via ons een medische stage in Cambodja te lopen.  

ANGKOR WAT

"Angkor Wat temple, reflected in evening light - Siem Reap, Cambodia.Some of my other popular travel images:"

Angkor Wat, ook wel bekend als ‘de Stad der Tempels’, staat bovenaan de meeste to-do-lijstjes - en niet voor niets. ‘s Werelds grootste religieuze monument bestaat uit meer dan duizend 12e eeuwse tempels. Sommige delen van deze verbijsteringwekkend uitgestrekte architectonische plek zijn overgenomen door de jungle (geweldig om te verkennen!), terwijl andere goed behouden zijn gebleven en enorme uit steen gehouwen gezichten  herbergen waarin alle details nog altijd zichtbaar zijn.

De Russische markt

Indigenous Cambodian woman selling fish in a market.

Phnom Penh telt talloze markten, maar de Russische markt zou bovenaan je lijstje moeten staan. Deze markt is volgestouwd met souvenirs, streetfood, ambachtelijke producten, sieraden, zijde en (al dan niet echte) afgeprijsde merkkleding.

Het koninklijk paleis 

Grand Palace, Pnom Penh, Cambodia.

Koning Sihamoni’s vergulde paleis, zijn officiële residentie, is meer dan overvloedig. Dit pagode-complex met gouden, zilveren, kristallen en bronzen boeddha’s, een troonzaal die gebruikt wordt voor kroningen en een 59 meter hoge toren, is een van de beroemdste plekken van de stad. Dwaal door een doolhof van glinsterende paviljoenen, pagodes en verfijnde tuinen.

Het Kardemom-gebergte

Cambodia

Wie zich graag buiten de stad en in de natuur waagt, moet het Kardemom-gebergte aan zijn lijstje toevoegen. Deze bergketen ten noordoosten van Phnom Penh verbluft je met dichte, tropische jungle die klaar ligt om verkend te worden. Het woud biedt onderdak aan panters, tijgers, Maleise beren, Irrawaddidolfijnen en de grootste populatie Aziatische olifanten van het Zuidoost-Aziatische vasteland.

KOH RONG

Summer seascape on tropical island Koh Rong in  Cambodia. Landscape of south east Asia.

Koh Rong, omringd door ragfijn zand en het meest fantastische turquoise water dat je je voor kunt stellen, is een van de mooiste tropische eilanden ter wereld. Behalve dat je er kunt zonnebaden en zwemmen in de kleurrijke onderwaterwereld van de koraalriffen voor de kust, zijn er talloze mogelijkheden om te feesten. Een paar keer per jaar kun je bij zonsondergang het plankton in de zee lichtgevend blauw zien kleuren. Overnachten kun je in het belangrijkste dorp van het eiland, Koh Touch, dat bestaat uit een klein groepje rustieke houten bungalows en strandbarretjes.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende klinische stages die wij in Cambodja aanbieden, of stel hieronder je vraag

Share

Zoek naar blogpost