Lusaka and Beyond

  • Lusaka is… “Zambia’s eclectische en tegelijk onmiskenbaar Afrikaanse hoofdstad waar je zowel bruisende ambachtelijke markten als hippe bars en restaurants vindt.
  • Gluur over de rand van ‘de rook die dondert’ – Mosi-oa-Tunya (Victoria watervallen) en ga raften op de Zambezi-rivier
  • Keuze uit 20 wildparken om oog in oog te staan met olifanten, leeuwen, neushoorns, impala’s, buffels, zebra’s en giraffen
  • Bezoek Siavonga – een stad aan de rand van een groot meer – voor stranden, boottochten en biertjes bij ondergaande zon
  • Ervaar hoe trots de Zambianen op hun land zijn en hoe ze alles wat het te bieden heeft dolgraag met je delen
  • Village Health Week: breng een week door in een dorpsgemeenschap waar je in het lokale ziekenhuis ervaart wat het betekent om zorg te verlenen op het platteland

TEAM EN ACCOMMODATIE

Ons huis in Lusaka heeft een huiselijke sfeer en ruime woonruimtes. Met een zitkamer, eetkamer, slaapkamers en balkons is er meer dan voldoende ruimte om te socializen met je huisgenoten. In het buitengedeelte geniet je van het warme weer of ontspan je in de schaduw met een boek.

De programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij bieden dag en nacht ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden voor je bereidt (inclusief de wekelijkse BBQ-avond) en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

VILLAGE HEALTHCARE WEEK

Als aanvulling op je stedelijke stage in Lusaka, is een extra week in een plattelandsdorpje een geweldige manier om in aanraking te komen met de authentieke Zambiaanse cultuur.

’s Ochtends ben je in het lokale gezondheidscentrum waar je een specialist helpt bij het behandelen van patiënten. ’s Middags leer je van alles over de plaatselijke cultuur tijdens allerlei activiteiten; van inheemse kookworkshops tot het verkennen van de prachtige omgeving.

Stages in Zambia, Lusaka

"Using the most basic equipment we drained six litres of fluid from a patient's abdomen."

Oluwadara Oyewole, University of Edinburgh 2018

Lees Meer

"I would absolutely recommend the Work the World experience. It will change you completely."

Elizabeth Randon, Cardiff University 2018

Lees Meer

"There were no electronic beds, no hoists or steadies, no chairs... It really opened my eyes to how lucky we have it back home."

Matthew Howes, Cardiff University 2018

Lees Meer