Lusaka and Beyond

  • Lusaka is… “Zambia’s eclectische en tegelijk onmiskenbaar Afrikaanse hoofdstad waar je zowel bruisende ambachtelijke markten als hippe bars en restaurants vindt.
  • Gluur over de rand van ‘de rook die dondert’ – Mosi-oa-Tunya (Victoria watervallen) en ga raften op de Zambezi-rivier
  • Keuze uit 20 wildparken om oog in oog te staan met olifanten, leeuwen, neushoorns, impala’s, buffels, zebra’s en giraffen
  • Bezoek Siavonga – een stad aan de rand van een groot meer – voor stranden, boottochten en biertjes bij ondergaande zon
  • Ervaar hoe trots de Zambianen op hun land zijn en hoe ze alles wat het te bieden heeft dolgraag met je delen

TEAM EN ACCOMMODATIE

Ons huis in Lusaka heeft een huiselijke sfeer en ruime woonruimtes. Met een zitkamer, eetkamer, slaapkamers en balkons is er meer dan voldoende ruimte om te socializen met je huisgenoten. In het buitengedeelte geniet je van het warme weer of ontspan je in de schaduw met een boek.

De programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij bieden dag en nacht ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden voor je bereidt (inclusief de wekelijkse BBQ-avond) en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

VILLAGE HEALTHCARE WEEK

Als aanvulling op je stedelijke stage in Lusaka, is een extra week in een plattelandsdorpje een geweldige manier om in aanraking te komen met de authentieke Zambiaanse cultuur.

’s Ochtends ben je in het lokale gezondheidscentrum waar je een specialist helpt bij het behandelen van patiënten. ’s Middags leer je van alles over de plaatselijke cultuur tijdens allerlei activiteiten; van inheemse kookworkshops tot het verkennen van de prachtige omgeving.

Stages in Zambia, Lusaka

"Voor mij was het een groot avontuur dat ik niet snel zal vergeten!"

Danique Polman, 2018

Lees Meer

Ik heb mensen leren kennen van overal over de wereld en kan echt zeggen dat ik hier oprechte vriendschappen heb gesloten!

Ilse Hulleman, 2018

Lees Meer

"It is no exaggeration to say Zambia was a life-altering experience"

Bethany Marsden, Northampton University 2018

Lees Meer

"The women I helped care for were amazing. I was awed by their strength."

Zara Wynne, University of Wolverhampton 2018

Lees Meer

"Our guide spotted lion tracks just a couple of meters from our camp..."

Robyn Mayer, Chester University 2018

Lees Meer