Ghana Hoogtepunten

  • Paragliden door besneeuwde bergtoppen

  • Oude Boeddhistische en Hindoeïstische tempels bewonderen

  • Meerdaagse wandeltochten maken door de Himalaya

  • Bungeejumpen in een holle rivierkloof

  • Bars, clubs en restaurants bezoeken in de wijk Thamel

Beschikbare stages

Gebruik de symbolen hieronder om jouw stage te vinden

Beleef Kathmandu, Nepal

Onder het toeziend oog van het majestueuze Himalaya-gebergte ligt Kathmandu, de bron van de Nepalese geschiedenis en de cultuur. In Kathmandu komen Boeddhistische tempels tot leven met het geluid van het gebed, terwijl fervente koopjesjagers afdingen voor de beste prijzen op de levendige markten. De bars en clubs in Thamel zorgen voor een uitstekend avondje uit, en zakkenrollende apen in de nabije tempels zijn weer van een heel ander kaliber. Wanneer je onvermijdelijk buiten de stadsgrenzen terecht komt, vind je een indrukwekkende selectie van dingen om te zien, te doen en te ontdekken. Bungeejumpen van ’s werelds hoogste platform, paragliden door de bergen, op olifant safari gaan en raften zijn slechts het begin van het avontuur tijdens je medische stage in het buitenland.

Een klinische stage op maat in Nepal 

Als je aankomt op het vliegveld staan onze medewerkers klaar om je rechtstreeks mee te nemen naar ons comfortabele en volledig bewaakte huis in het oosten van Kathmandu, exclusief voor Work the World studenten. Op het dakterras kun je regelmatig wilde apen spotten die achter elkaar aan jagen over de daken, een absolute favoriet op zonnige dagen. Onze Programma Manager en assistent zullen je eersteklas ondersteuning bieden tijdens je klinische stage in Nepal. Ze zijn 24 uur per dag beschikbaar om ervoor te zorgen dat jouw vrijwillige stage (het gaat dus niet om medische vrijwilligerswerk) precies zo gaat als je verwacht. Daarnaast staat onze getalenteerde in-house cateraar dagelijks klaar om jouw maaltijden te bereiden, inclusief onze inmiddels beroemde barbecues die iedere week in de tuin gehouden worden.

Jouw stage verblijf in Takoradi

Om je klinische ervaring in de stad nog wat aan te vullen, krijg je de kans om je vrijwillige medische stage in het buitenland (het gaat dus niet om medisch vrijwilligerswerk) uit te breiden met een verblijf bij een gastgezin in een klein dorpje aan de prachtige kust van Ghana. Hier werk je met twee lokale verpleegkundigen, en ontdek je hoe uitdagend werken in de zorg in Afrika wel kan zijn. In de ochtend help je mee bij het Village Health Care Center en krijg je de kans om community outreach werk te doen, zoals een bezoek aan de plaatselijke basisschool. In de middag kun je je verrijken in de lokale cultuur, wat tijd doorbrengen met lokale vissers, een tocht maken door de nabijgelegen lagune in een lokaal gebouwde kano, leren hoe in het dorp alcohol wordt gedistilleerd, of langs de kust struinen met lange stukken ongerept strand zonder een enkele toerist in zicht.

Stages in Ghana, Takoradi

Tandheelkunde

Geneeskunde

Verloskunde

Verpleegkunde

Farmacie

Fysiotherapie

Radiologie

Blog Images

Case Study

"I saw my first ever birth – which was then followed by six more – a definite highlight!"

Natalie Sampson, University of Southampton 2016

Lees Meer
Margaux Lemmens

Case Study

's Avonds kan je een avond meewerken in een openbare apotheek, die vormt het kloppend hart van de gemeenschap. De apothekers voeren bloeddruk-, malaria-, en glucosetesten uit.

Margaux Lemmens, KU Leuven - Professional Placement 2016

Lees Meer
Felice Goldbach

Case Study

De artsen hielden ons op een goede manier bezig. Soms mochten we meekijken met de rondes en behandelingen, soms mochten we zelf een patiënt bezoeken en daarna overleggen wat we hadden gezien.

Félice Goldbach, Universiteit Leiden 2016

Lees Meer
Allen, Danielle

Case Study

"The time I spent in the hospital was incredibly valuable".

Danielle Allen, Queen's University, Belfast 2015

Lees Meer
Lennon, Helen

Case Study

"The Village Healthcare Experience was one of my favourite weeks of the trip."

Helen Lennon, Queen's University, Belfast 2015

Lees Meer

Van onze blog

DE VOORDELEN VAN EEN GENEESKUNDE STAGE IN HET BUITENLAND

by Work the World

Medical, Ghana Takoradi, Sri Lanka Anuradhapura, Nepal Kathmandu, Nepal Pokhara, Philippines Dumaguete, Philippines Iloilo, Sri Lanka Kandy, Tanzania Arusha, Tanzania Dar es Salaam, Peru Arequipa, Clinical Features, Destination Features, Guides

De tijd dat Geneeskunde stages in het buitenland alleen waren weggelegd voor mensen met tijd en geld, ligt ver achter ons. Vandaag de dag maken universiteiten, beurzen, subsidies en organisaties het proces makkelijker en toegankelijk voor elke arts - zowel student als professional.

Lees Meer