Yoga met zicht op de besneeuwde Himalaya-toppen, roeien over het spiegelgladde Phewa-meer, hiken naar de Shanti Stupa met non-stop adembenemende uitzichten. Liever een adrenalinekick? Ga paragliden, bungeejumpen, raften of duik het nachtleven in. Pokhara is alles wat je van Nepal verwacht, en meer!

Het Work the World-huis

Als je thuis ver van huis vormt het Work the World-huis een belangrijk deel van je ervaring in Pokhara. Je woont er met gezondheidszorgstudenten van over heel de wereld, wat voor een vriendelijke, gezellige sfeer zorgt in huis.

Het grote voordeel van ons huis is dat het op loopafstand ligt van Lakeside, Pokhara’s backpackers-hotspot.

Langs het mooie Phewa-meer vind je relaxte bars, livemuziek, talloze restaurants, reisbureaus voor paraglide- of rafttochten, koffietentjes, tweedehandsboekenwinkels – noem maar op.

Het huis zelf heeft zowel veel ruimte voor gezelligheid als voor tijd op jezelf. Vanaf het dakterras heb je vrij zicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya, die je met eigen ogen gezien moet hebben om het te geloven.

Lees hier meer over onze accommodatie

Ons lokale team

Managementteam: Bevindt zich in het huis en houdt toezicht op je hele Work the World-ervaring – 24/7 – vanaf het moment dat je landt totdat je weer vertrektCateringteam: Bereidt allerlei lokale gerechten en vertrouwde gerechten van thuis. En geen zorgen: ze voldoen aan alle dieetwensenHuishoud(st)er: Houdt het huis van onder tot boven schoon en opgeruimd zodat jij je volkomen comfortabel voeltTaaldocent: Komt twee keer per week naar het huis. Je leert alledaagse zinnen en klinische terminologie zodat je zoveel mogelijk uit je stage kunt halenBeveiligingsteam: Bewaakt het huis 24/7 voor jouw optimale gemoedsrust

Ondersteuning in het ziekenhuis

Voordat je stage officieel begint neemt ons team in Pokhara je mee naar je stageziekenhuis. Daar maak je kennis met de afdelingsmedewerkers, waaronder je supervisors, om je alvast wegwijs te maken.

De ondersteuning die je krijgt van ons lokale team houdt hier niet op. Ook tijdens je stage zullen ze je bezoeken om er zeker van te zijn dat je ervaring constant voldoet aan je verwachting.

Voordat je stage begint wordt bepaald wie je supervisors zijn. Een proactieve houding zorgt dat zij je inzicht zullen geven in het lokale gezondheidszorgsysteem zoals alleen een plaatselijke arts dat kan.

We regelen alles en ondersteunen je tijdens je hele klinische stage, zowel structureel als ad hoc.

FLEXIBEL BOEKEN​

Onze programma’s zijn open! Je kunt je Work the World stage in het buitenland met het volste vertrouwen boeken. Als je je plaats eenmaal hebt vastgelegd, kun je onbeperkt je reisdata wijzigen, helemaal gratis.

oNTDEK HOE

Stages in Pokhara

Geneeskunde Stages

Studenten geneeskunde hebben met hun vrijwillige medische stage of keuze coschap in Pokhara toegang tot grote, drukke afdelingen en krijgen de kans om mee te lopen op de belangrijkste afdeling of juist in de kleinere niche-klinieken. Of nu graag wilt observeren in de operatiekamer of wilt meewerken aan leprarevalidatie, er zijn genoeg mogelijkheden voor iedereen. 

+ More Geneeskunde Stages

Verpleegkunde Stages

In Nepal bieden familieleden meestal de bedzorg, zoals voedsel en beddengoed, waardoor verpleegkundigen zich kunnen concentreren op de werkelijke behandelingen. Je bent ook in staat om lokale studenten op hun rondes te begeleiden en kennis en informatie uit te wisselen die je zou anders nooit te verwerven. 

+ More Verpleegkunde Stages

Verloskunde Stages

Met verhoogde niveaus van complicaties en drukke afdelingen zal er genoeg te leren zijn op deze (vrijwillige) medische stage. Voor de meeste lokale verloskundigen is de bevalling slechts een deel van het werk en onze goede relaties met de verloskund2e-afdeling bij een groot overheidsziekenhuis en een kleinere privékliniek geven je de kans om betrokken te raken bij alles, van rondes lopen tot neonatale intensive care. 

+ More Verloskunde Stages

Fysiotherapie Stages

Lepra is nog steeds van invloed op duizenden mensen in Nepal en ons werk met een lepra- en neurorevalidatiekliniek geeft jou hands-on ervaring met de ziekte. Je werkt in een groot regeringsziekenhuis en behandelt zowel klinische en poliklinische patiënten, onder toeziend oog van je begeleider. Helaas komen verkeersongevallen schrikbarend vaak voor in Nepal, dus je zult ook vertrouwd raken met unieke en zeer specifieke revalidatiebehandelingen. Er is ook een aantal orthopedische patiënten waar je mee kunt werken. 

+ More Fysiotherapie Stages

Ambulancedienst Stages

In Pokhara is het vaak efficiënter om een taxi aan te houden om naar het ziekenhuis te gaan dan om een ambulance te bellen. Je zult het grootste deel van je tijd doorbrengen met het zien van patiënten die op die manier binnenkomen. De ambulances komen wel tot hun recht als er veel gewonden zijn bij grote incidenten. Een van onze partnerziekenhuizen heeft zelfs als een van de weinige in Nepal een gespecialiseerde ICU-ambulance. Qua gevallen krijg je hier te maken met alles van huis-tuin-en-keukenongelukken tot tyfus bij kinderen.

+ More Ambulancedienst Stages

Radiografie Stages

Onze partnerafdeling Radiologie is vrij groot en heeft een goed aanbod van faciliteiten (met dank aan de lokale regelgeving), inclusief röntgenapparaten, CT-scanners en een MRI-scanner. Deze diensten worden aangeboden tegen een redelijk tarief in vergelijking met andere particuliere ziekenhuizen in Nepal. Het aantal patiënten varieert dan ook, maar zijn er gewoonlijk ongeveer 20 tot 30 patiënten voor USG en CT-scan, tot 100 patiënten voor röntgenfoto’s en 2 tot 3 patiënten voor de MRI-scan per dag. Dit is een drukke afdeling en de ervaring die je hier als radiografie student opdoet, is ongeëvenaard. 

+ More Radiografie Stages

Farmacie Stages

Ondanks de beperkte middelen doen de apotheken in onze partnerziekenhuizen hun best om in alles goed te voorzien; ze hebben zelfs anti-gif op voorraad! Als je hier komt observeren of meelopen, leer je alles van artsen over de medicatieplannen voor opgenomen patiënten en patiënten van buiten het ziekenhuis. De apotheek heeft hier een geneesmiddelenbewaking die voorkomt dat schadelijke effecten voorkomen die vaak geassocieerd worden met farmaceutische producten. 

+ More Farmacie Stages

Tandheelkunde Stages

De afdeling Tandheelkunde in ons partnerziekenhuis in Pokhara krijgt gemiddeld 40 patiënten per dag in de OPD. Hier kun je observeren of assisteren bij een breed scala aan procedures zoals extracties, vullingen, wortelkanaalbehandelingen, bretels en soms zelfs schisis operaties. Het hoofd van de afdeling is ook een kaakchirurg, dus je kunt gerust zijn kennis aanboren om je ervaring zo effectief mogelijk te maken.

+ More Tandheelkunde Stages

VILLAGE EXPERIENCE

Als aanvulling op je hoofdstage in Pokhara heb je de kans een week te verblijven bij een dorpsfamilie in de uitlopers van de Himalaya.

‘s Morgens help je bij het behandelen van dorpsbewoners in de plaatselijke zorgpost, waar men over nog minder middelen beschikt dan in de ziekenhuizen. In de middagen krijg je de kans je volledig onder te dompelen in de lokale cultuur. Samen met een gids kun je een wandeltocht maken naar Hindoetempels, brood bakken, traditionele kleding passen, kooklessen volgen en dorpsscholen bezoeken.

READ ABOUT LAURA'S VILLAGE EXPERIENCE

"I saw the struggles Nepalese doctors & patients battle with and this particular case really hit me."

Maudy van der Heiden, 2020

Lees Meer

"I observed a variety of neurological rehab cases that were all memorable for different reasons."

Bethan Wesley, Cardiff University 2020

Lees Meer

"All of us had the most amazing experience and it’s not something we will ever forget."

Rachel Green, Hannah Jeavons, Sonia Takhar & Caroline Furey, Birmingham City University 2019

Lees Meer

"I assisted with pre-op assessments and took detailed histories from patients."

Tejas Harita, Queen's University, Belfast 2019

Lees Meer

"Through all of these new experiences, I got to know myself a lot better than before."

Hiva Hamzavizarghani, University of Manchester 2019

Lees Meer

WELKE GEZONDHEIDSZORG STUDIES KOMEN IN AANMERKING VOOR EEN WORK THE WORLD STAGE?

Work the World organiseert begeleide stages voor de volgende studies: 1. Verpleegkunde 2. Geneeskunde 3. Verloskunde 4. Fysiotherapie 5. Radiografie (MBRT) 6. Farmacie 7. Tandheelkunde 8. Ergotherapie

IN WELKE LANDEN KAN IK MIJN WORK THE WORLD STAGE LOPEN?

Work the World biedt een grote verscheidenheid aan flexibele stage mogelijkheden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Denk hierbij aan: 1. Tanzania 2. Zambia 3. Vietnam 4. Indonesia 5. Mexico 6. Ghana 7. De Filipijnen 8. Nepal 9. Sri Lanka

HOE ZIET HET WORK THE WORLD HUIS ER IN POKHARA, NEPAL UIT?

De locatie van het Work the World-huis heeft het grote voordeel dat je op loopafstand bent van Lakeside - Pokhara's hotspot voor backpackers. Het huis zelf heeft veel ruimte. Vanaf het dakterras heb je een fantastisch uitzicht op het met sneeuw bedekte Himalaya-gebergte, dat je moet zien om het te geloven.

WELKE TRIPJES KAN IK MAKEN TERWIJL IK IN NEPAL BEN?

Ontzagwekkende bergen, ingewikkelde tempels, levendige festivals en gebedsvlaggen maken Pokhara een no-brainer als je van reizen houdt. Je kunt gaan klimmen of paragliden in de Himalaya, wildwatervaren, ronddwalen door de ambachtelijke winkels van de stad, roeien over het Phewa-meer of je brengt een bezoek de Tibetaanse tempels en markten.