Arusha Hoogtepunten

 • Waag de 3-daagse tocht naar de top van Mt. Meru

 • Ga op big game safari in de Serengeti

 • Ontdek de lokale bars en restaurants met Tanzaniaanse specialiteiten

 • Neem een tour naar de Ngorongoro vulkanische krater

 • Bezoek Zanzibar eiland voor witte stranden en tropische wateren

WAT IS INBEGREPEN?

 • Onze befaamde op maat gemaakte service 
 • Klinische ervaring onder supervisie 
 • Uitgebreide voorbereiding voor vertrek 
 • Support van onze lokale teams, 24/7
 • Ruime, privé huizen inclusief catering
 • Gratis lokale taallessen 

Beleef Arusha, Tanzania

Aan de ene kant is Arusha een bruisend centrum, aan de andere kant een weelderig groen paradijs vol met wilde dieren. Neem de tijd voor een wandeling door de markten in het centrum van de stad waar je heerlijke lokale ambachten kunt proeven, of bezoek de vele levendige bars en restaurants voor een avond met traditionele Tanzaniaanse gerechten en livemuziek. Tijdens je Work the World stage in Tanzania kun je overigens het prachtige en uitgestrekte Arusha National Park bewonderen en de 3-daagse klim naar de top van Mt. Meru afleggen. Vanaf de top geniet je van een prachtig panorama van de stad, met een perfect zicht op de Kilimanjaro in de verte. Avonturiers kunnen een 4x4 jeep tour boeken naar de Serengeti om op safari groot wild te spotten, of een korte vlucht nemen naar Zanzibar om te ontspannen op de verbluffend mooie stranden.

Een medische stage op maat in Tanzania

Als je eenmaal bent aangekomen op de luchthaven zal ons team je direct naar ons Work the World huis begeleiden. Het huis is gelegen op slechts 15 minuten 'dala dala' (lokale minibus taxi) rijden van het hart van de stad. Met wekelijkse barbecues in de tuin en een prachtig uitzicht op de majestueuze Mt. Meru, is je verblijf in dit huis al een unieke ervaring op zich. De Programma Manager en zijn assistent zijn 24/7 op oproep beschikbaar om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, zowel in het huis als op de plek van je vrijwillige stage (het gaat dus niet om medisch vrijwilligerswerk). Onze getalenteerde cateraar kookt je dagelijkse maaltijden en het huis wordt continu in de gaten gehouden door een professionele beveiliger zodat jij je tijdens je medische stage in Tanzania steeds zo veilig mogelijk voelt.

JOUW STAGE VERBLIJF IN ARUSHA

Onze Village Healthcare Experience biedt je de kans om in een afgelegen dorp met bekendste stam van Tanzania samen te leven: de Maasai. Je brengt er de week door als onderdeel van je medische stage in het buitenland en ervaart er het dagelijks leven in een traditionele Maasai hut bij een gastgezin. In het dorp observeer je eeuwenoude genezingspraktijken van een traditionele genezer en je leer je er zelf het een ander. Verder help je in de dorpsapotheek met alles van malariabehandeling tot pediatrische vaccinaties. Tijdens je vrije tijd word je ondergedompeld in de Maasai cultuur. Zo kun je het traditionele dansen aanschouwen, heilige plaatsen bezoeken, geitoffers observeren en nog veel meer. Het leven met de Maasai stam is een bijzonder unieke ervaring en een zelden verleend voorrecht, dus grijp je kans nu het kan!

Stages in Tanzania, Arusha

Sarah van der Valk

Case Study

"The time I spent in Tanzania was genuinely the most amazing experience in my life."

Sarah van der Valk, Maastricht University 2016

Lees Meer
Case Studies Ellen Smith

Case Study

"The Ngorongoro Crater was the most stunning place I have ever been"!

Ellen Smith - Safari and Massai VHE, Liverpool John Moores University 2016

Lees Meer
Case Studies - Saskia van Ool

Case Study

"We rode piki-piki’s and watched a famous Maasai tradition - the goat sacrifice".

Saskia Van Ool - Maasai VHE , Maastricht University 2016

Lees Meer
Pam van der Meeren

Case Study

De belangrijkste les die ik uit mijn stage meeneem is dat er maar één iemand is die het leuk en interessant voor je gaat maken, en dat ben jij zelf! Pam vertelt over haar onvergetelijke tijd in Arusha

Pam van der Meeren, Maastricht University 2016

Lees Meer
Ahmad, Naaz

Case Study

Living with the Maasai tribe is an experience I appreciated immensely.

Naaz Ahmad, King's College London 2015

Lees Meer

Van onze blog