In 2005 zagen we een mogelijkheid om de standaard van buitenlandse (vrijwillige) stages voor medische studenten overal ter wereld opnieuw te definiëren. Niemand leek de ware behoeftes en interesses van medische studenten te ondersteunen, want niemand vroeg wat de studenten zelf wilden. Het ging allemaal om de cijfers en volgens ons klopte dat niet.

Een one-size-fits-all oplossing zou niet werken. Teveel mensen hebben unieke prioriteiten en interesses. Dus nadat we een team van zeer ervaren stage-experts uit het buitenland hadden aangenomen, ontwikkelden we een systeem dat vandaag de dag nog steeds ongeëvenaarde (vrijwillige) stages oplevert, die op maat zijn bijgeschaafd tot ze helemaal aansluiten op jouw wensen en niveau. Je kunt dus ook mee als in je vrije tijd tijdens of direct na je studie.

We wilden ook een systeem opzetten dat de gemeenschap zou garanderen dat ook zij iets zouden hebben aan het bezoek van onze studenten. We wilden deze eerlijke, duurzame partnerships met buitenlandse ziekenhuizen en gemeenschappen als basis inzetten om de beste buitenlandse stages ter wereld te bieden.

Dus hebben we Work the World opgezet om die uitdaging aan te gaan.

Vandaag de dag bloeien onze partnerships en ons bedrijf op door onze toewijding aan eerlijkheid, transparantie, eerlijke en duurzame partnerships en boven alles niet voor onszelf werken, maar voor jou.

We bieden nu tastbare ervaringen op tastbare locaties die studenten ook tastbare voordelen opleveren. Met een decennium ervaring in onze rugzak zijn we er trots op al bijna 9000 studenten op (vrijwillige) medische stages in allerlei ontwikkelingslanden te hebben gestuurd. Maar goed, eigenlijk beginnen we pas net.

— Omar and Faye, Work the World Co-Directors