by Work the World

1. Bereid je voor op een hoop nieuwe vrienden

Holi Festival of Colours being celebrated in Pokhara

Je kunt de ervaring zo individueel aangaan als je wilt. Iets in je eentje ondernemen is ontzettend leerzaam en verrijkend. Maar ook als je juist wat mensen om je heen wilt, ben je met Work the World nooit alleen. In Nederland staat een heel team van medewerkers voor je klaar.

Er zijn daarnaast talloze studenten die je kunnen voorzien van tips, of met wie je samen voorpret kunt beleven omdat je op hetzelfde moment naar dezelfde plek gaat. En ter plaatse is er altijd iemand in het ziekenhuis of het Work the World huis aanwezig om je te voorzien van de beste lokale adviezen.

Kortom, maak gebruik van dit fantastische netwerk dat je er gratis en voor niets bij krijgt als je op pad gaat met Work the World!

2. MyTrip: zorg dat alles goed geregeld is

Voorpret is het halve werk. Maar ook de praktische dingen moeten geregeld worden. Zoals bij iedere reis – en zoals bij iedere stage – valt er genoeg te regelen. Op de MyTrip pagina van Work the World staat alle informatie die je nodig hebt. Informatie over het land, over medische procedures in het ziekenhuis waar je terecht komt, alles wat je moet weten om met de nodige voorkennis op weg te gaan.

Ook kun je op MyTrip precies zien wat je nog aan persoonlijke dingen moet regelen. Verzekeringen bijvoorbeeld, of vaccinaties die altijd handig zijn. Je volledige trip kun je hier bijhouden, zodat je nooit voor onverwachte verrassingen komt te staan!

3. Voel je thuis

On one of the balconies in the Work the World house in Kandy

Een stage of verblijf in het buitenland, zeker in een ontwikkelingsland, kan zelfs met gezelschap wel eens eenzaam zijn. Het is niet ongebruikelijk dat je momenten van heimwee hebt. Gelukkig kun je in het Work the World huis je eigen thuis opbouwen.

Nestel je in de comfortabele slaapkamer van het zo mogelijk nog comfortabelere huis. Richt de boel in zoals je dat thuis ook zou doen, neem foto’s mee, een paar goede boeken en natuurlijk je relaxte huispak. Je weet wel, pyjamabroek en versleten T-shirt. Laat je verwennen door de maaltijden van de kok en drink een biertje met de wekelijkse barbecue. Net als thuis. Maar dan met beter weer.

4. Feel like a local

Je haalt het beste uit je ervaring als je het land en de mensen echt leert kennen. Daar begin je natuurlijk mee in het ziekenhuis, waar je de artsen leert kennen en veel samenwerkt met studenten uit het land zelf. Stel veel vragen, toon initiatief! Ook de staf van het huis kan je allerlei lokale tips geven om de onontdekte stukken van jouw bestemming te ontdekken.

We zijn een beetje bevooroordeeld, omdat we het er zelf zo leuk vinden en de reacties zo positief zijn, maar de beste manier om jouw avontuur te beleven als een local is met de Village Healthcare Experience. Logeer een week in het huis van lokale bewoners in een afgelegen omgeving en beleef hun dagelijkse rituelen zoals je die anders nooit mee zou maken.

5. Blijf nog even

TRAVEL

Blijf nog wat langer na je stage of tijd als medisch 'vrijwilliger'. Je bent er toch. Op al onze bestemmingen kun je eindeloos rondreizen en ontdekken, bijzondere trips maken, bruisende steden bezoeken, adembenemende natuur bewonderen en je onderdompelen in de cultuur die je inmiddels aardig hebt leren kennen.

Een paar weken nagenieten van je ervaring en de tijd nemen om het land nog verder te verkennen: veel mooier kan het niet worden!

6. Volg je hart (en je hersens!)

Misschien wil je al jaren naar een bepaald continent, of een specifiek land. Dan wijst je hart in ieder geval al een goede richting aan. Maar volg ook je hersens als je een keuze maakt voor je bestemming. De stage die je gaat lopen moet inhoudelijk ook aansluiten bij wat je al kunt – en bij wat je nog wilt leren. Dat is voor jezelf belangrijk, en voor de universiteit.

Onze medewerkers kennen elke bestemming door en door en adviseren je graag bij het maken van een juiste keuze. Zij weten wat je waar kunt leren en welke bestemming het meest geschikt is voor een bepaalde specialisatie. Uiteindelijk draait het er natuurlijk wel altijd om dat jij je goed voelt bij waar je heen gaat. Volg je hart. Dan kom je altijd goed terecht.

7. Talk like a local

Veel mensen spreken Engels. Maar lang niet iedereen. En om nou altijd een tolk bij je te hebben is niet altijd even praktisch. Voor jezelf is het op een gegeven moment ook minder prettig om steeds over te schakelen naar een taal die bijvoorbeeld de patiënten niet spreken. Om nou meteen je vakjargon in het Singalees te kunnen verkondigen is wat veel gevraagd, maar het is wel handig om de basics van de taal te spreken.

Het brengt je dichter bij de lokale mensen om je heen en het is leuk om te leren! Op de Filipijnen spreken ze beter Engels dan in Nepal, dus het is afhankelijk van je bestemming hoe goed je je best moet doen.

8. Vertrek niet zonder een leerdoel

Orphanage Outreach

Een doel in het leven is altijd goed. Daarmee heb je iets om naartoe te werken. In het geval van een buitenlandstage is dat nog beter. Met een leerdoel kun je heel gericht aan je vaardigheden werken. Ook kun je scherpere vragen stellen aan je begeleiders en medestudenten.

Als je eenmaal hebt bepaald waar je heen gaat en wat je er gaat doen, is het ook handig om te bepalen wat je weer mee terug wilt nemen. Daar heb jij profijt van – en bovendien is het ook goed om met je universiteit op één lijn te zitten over wat je precies gaat leren en waarom.

9. Deel je verhaal

Iedereen is benieuwd naar wat je hebt meegemaakt! Als je terug komt, ja, maar ook alle mensen die in het land van bestemming op je staan te wachten. Daar willen ze weten hoe je in Nederland leeft, hoe je medische procedures afhandelt, wat de verschillen zijn tussen jullie culturen. Wees er open over (zonder ze iets van jouw normen en waarden op te leggen!) en deel je verhaal. Dat levert je dankbaarheid op en je leert een hoop van de verhalen die jij vervolgens te horen krijgt.

10. Geniet!

On safari near Arusha, Tanzania

Het makkelijkste advies van de tien: geniet! Je hebt de mooiste ervaring als je geniet van alles wat je tegenkomt, ook van de verschillen die je tegen zult komen, of situaties die je zelf misschien anders aan zou pakken. Geniet van ieder moment, want het wordt een ervaring om nooit te vergeten.

WELKE GEZONDHEIDSZORG STUDIES KOMEN IN AANMERKING VOOR EEN WORK THE WORLD STAGE?

Work the World organiseert begeleide stages voor de volgende studies: 1. Verpleegkunde 2. Geneeskunde 3. Verloskunde 4. Fysiotherapie 5. Radiografie (MBRT) 6. Farmacie 7. Tandheelkunde 8. Ergotherapie

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WORK THE WORLD STAGE?

De voordelen van onze gezondheidszorg stages zijn o.a.:

  • Je breidt je klinische kennis en skill set uit
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen, wordt zelfstandiger en vindingrijker 
  • Je maakt jezelf aantrekkelijker voor werkgevers 
  • Je reist
  • Je persoonlijke en professionele netwerk wordt groter
  • Je scherpt je communicatie skills aan

Wat kost een Work the World gezondheidszorg stage gemiddeld?

De registratiekosten voor alle bestemmingen bedraagt €350. Prijzen zijn verder afhankelijk van hoe lang je wilt gaan en welke bestemming je kiest.

 

Zoek naar blogpost