by Work the World

De tijd dat medische stages in het buitenland alleen waren weggelegd voor mensen met tijd en geld, ligt ver achter ons. Vandaag de dag maken universiteiten, beurzen en organisaties het proces makkelijker en toegankelijk voor geneeskundestudenten.

Maar zijn medische stages in het buitenland nog steeds een optionele aanvulling op je academische graad, of zijn ze uitgegroeid tot een noodzaak om je in de voorhoede te kunnen plaatsen van een steeds sterker concurrerende en globaliserende markt?

Dit bericht gaat over medische studenten die een extra-curriculaire stage in het buitenland hebben gelopen, wat ze geleerd hebben tijdens het proces en waarom deze ervaring veel meer omvat dan slechts een optionele luxe.

EEN OPEN BLIK

Blog Images

Door getuige te zijn van de wijze waarop ontwikkelingslanden hun medische zorg regelen, worden de visies die je in het westen hebt opgedaan uitgedaagd – ongeacht of je het eeuwenoude gebruik van kruidenremedies observeert in Sri Lanka of het leven in een plattelands kliniek bij de Masai.

Daarbij zul je steeds dankbaarder worden voor alles waar je thuis toegang toe hebt en je ontwikkelt een nieuwe empathie voor culturen die minder bedeeld zijn. Door het werken in deze ziekenhuizen en het omarmen van de waarden van je gastcultuur – vooral op een klinisch niveau – zul je jezelf uitdagen en verder ontwikkelen op professioneel gebied.

EEN NETWERK AAN CONTACTEN

Case Studies

Tijdens je buitenlandstage ontmoet je talloze verschillende personen; van de studenten en medewerkers waarmee je samenwoont, tot de patiënten en specialisten in het ziekenhuis. Je leert niet alleen te praten met mensen uit alle lagen van de bevolking (waarover later meer), maar de ervaringen die je met hen opdoet, zullen je je hele leven bijblijven. De vrienden waarmee je samenwoont en werkt, vormen de basis van of dragen bij aan je reeds bestaande internationale netwerk van professionals.

COMMUNICATIE

Pharmacy

Kiezen voor een buitenlandstage betekent kiezen voor het verkennen van je taalbarrière, vooral voor wat betreft patiëntencontact. Je interpersoonlijke vaardigheden zullen zich met grote sprongen ontwikkelen door het gebruik van non-verbale communicatie, en het leren van het medische jargon in de taal van je gastland.

ZELFVERTROUWEN

Je hoeft als student niet te blaken van het zelfvertrouwen om een buitenlandstage te kunnen doen, want dat wat je nog niet weet of kunt, leer je daar wel. Het spreekt van moed dat je jezelf in een onbekende vreemde omgeving plaatst en dit zal ongetwijfeld resulteren in een goede doses zelfvertouwen.

Jouw CV

OUTREACH

We hoeven je niet uit te leggen dat een medische stage in het buitenland indrukwekkend staat op je cv. Jij zult je gegarandeerd onderscheiden van studenten die thuis stage lopen. Potentiële werkgevers weten bij het zien van je cv precies wat het inhoudt om een buitenlandstage te hebben gedaan, de vaardigheden die je er hebt geleerd en het soort arts dat je wilt zijn.

Als je inmiddels al hier op de pagina bent beland, ben je klaar om de eerste stap te zetten naar een extra-curriculaire stage in het buitenland. Lees meer over onze medische buitenlandstagesonze bestemmingen of lees de ervaringsverhalen van pas teruggekeerde studenten of bel ons op 0800 026 0061​ om alle mogelijkheden te bespreken.

 

Zoek naar blogpost