Universiteit Utrecht 2014

Pharmacy, The Philippines Iloilo

Ik ben drie weken met Work the World naar Iloilo geweest om extra werkervaring op te doen. Omdat ik eerder klaar was met mijn bachelor heb ik ervoor gekozen om die ‘extra’ tijd nuttig te besteden en mijn hobby (reizen) te combineren met mijn studie farmacie aan Universiteit Utrecht.

Destination

Er zijn niet erg veel opties voor farmacie studenten om naar het buitenland te gaan, daardoor kwam ik al snel terecht op de website van Work the World. Wat mij direct aansprak was het feit dat ik wel mijn eigen avontuur zou beleven, maar wel wetende dat er een veilige basis is om op terug te vallen. Ook het feit dat ik met andere studenten in een comfortabel huis zou leven sprak mij onwijs aan. Je kunt de drukte opzoeken maar hebt ook gewoon je privacy. Dit zijn o.a. de redenen waarom ik ervoor gekozen heb om na het eerste contact te kiezen voor Work the World.

Voorafgaand aan mijn trip kreeg ik een goede ondersteuning van het Work the World team. Het eerste contact heb je met Sabine. Zij runt het kantoor in Nederland en kan al je vragen beantwoorden en je begeleiden bij het maken van je beslissing. Het fijne is dat dit gewoon nog in het Nederlands is waardoor je eenvoudig al je vragen kunt stellen in je eigen taal. Daarna wordt het contact overgenomen door het hoofdkantoor in Engeland. Je krijgt een eigen 'MyTrip' pagina op de Work the World website waar je kunt inloggen en alles over jouw trip kunt lezen. Er is een handige tijdlijn die jou herinnert wat voor acties nog moeten worden ondernomen en hoeveel tijd er nog is voor je vertrekt! Het informatiepakket, waar alle informatie over jouw verblijf in staat: het land van bestemming, het huis, de medestudenten met wie jij het huis deelt en nog veel meer, is het meest waardevol.

Bij aankomst in de Filipijnen is alles anders dan je had verwacht en het is echt heel fijn dat er iemand voor jou klaarstaat zodra je uit het vliegtuig stapt. Het is een mooie ervaring om in een ander klimaat, andere omgeving en met andere mensen te zijn. Als farmacie student loop je mee in de ziekenhuisapotheek en wordt je begeleid door zo’n lieve vrouw waar je veel van kunt leren. Het is leuk dat in het ziekenhuis in Iloilo meerdere satellietapotheken zijn. Dit kunnen er wel zes tot zeven zijn! Op die manier doe je ervaring op op de verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Hierbij kan gedacht worden aan een apotheek bij de 'Emergency Room', 'Operation Room', 'Surgical Pharmacy' et cetera.

Wat ik, als 3e jaars student farmacie, voornamelijk heb gedaan is observeren. Het is raadzaam om voor je vertrek na te denken over een hoofdvraag en een aantal deelvragen die je beantwoord wilt hebben tijdens je trip. Op die manier kun je veel leren en je tijd goed benutten.

De Filipijnen is een prachtig land met heel veel eilanden (ongeveer 7100). Tijdens je verblijf kun je excursies plannen samen met de andere studenten. Populaire eilanden zoals Boracay kunnen bezocht worden, maar tevens kan de rust opgezocht worden op hele onbekende eilanden.

TRAVEL

Het Work the World huis is een groot mooi huis in Iloilo. Je moet wennen aan de warmte aangezien er in het huis geen airco aanwezig is. Voor de rest is het een mooie omgeving waar je op het dak kan zonnen en op de andere verdiepingen kan chillen en relaxen met de andere studenten. Het eten is geweldig! De kok maakt professioneel en zeer gevarieerd eten waar je in het begin van de avond voor naar huis komt.

Samengevat: het is een zeer leerzame en bijzondere ervaring die ik eenieder aanraad!

 

Search Reviews