2018

Pharmacy, The Philippines Iloilo

Aline David studeert aan KU Leuven.

Aline David

Ik was al een tijdje aan het nadenken om iets van een vrijwillige stage te doen in het buitenland. Toen ik van een vriendin hoorde over Work te World, leek dit me de ideale gelegenheid om ervoor te gaan. Ik besloot om samen met een vriendin een buitenlandse stage naar de Filipijnen te maken na onze bachelor Farmaceutische Wetenschappen. Ik koos voor de Filipijnen omdat de natuur en cultuur me er heel erg aansprak. Het is daar echt een paradijs!

Ik koos ervoor om in september mijn vrijwillige stage te doen omdat dit het beste uitkwam in mijn agenda. Eerst had ik wel wat schrik omdat het daar dan regenseizoen is, maar dit is gelukkig heel goed meegevallen. We hebben verschillende keren regen gehad, maar voornamelijk ’s nachts en het heeft onze activiteiten eigenlijk nooit verstoord. Tijdens de voorbereiding van de stage werd alles heel goed geregeld door Work the World en je kon altijd bij hen terecht voor vragen. De online stageplanner ‘MyTrip’ is ook super handig, je vindt er alle belangrijke informatie om je goed voor te bereiden.

Na een lange reis naar Iloilo werden we heel erg vriendelijk opgehaald door één van de lokale medewerkers. We namen samen met haar een taxi naar ons huis in Iloilo. We werden weer heel vriendelijk onthaald en kregen ook direct een maaltijd voorgeschoteld. Het eten was keer op keer heel lekker! Aangezien het al redelijk laat was en we een lange reis achter de boeg hadden, besloten we om te gaan slapen. We hadden een ruime kamer voor ons twee met een eigen badkamer.

De volgende dag begon ons avontuur echt! We maakten kennis met de medestudenten en kregen een tour doorheen de stad. Er werd ons uitgelegd hoe je je het best verplaatst met Jeepneys en wat er allemaal te doen is in de stad. ’s Avonds kregen we ook onze eerste taalles. Dit raad ik zeker iedereen aan, je leert er zinvolle dingen die je echt kan gebruiken, zowel in het ziekenhuis als in de stad.

Aline David

De tweede dag werden we heel vriendelijk ontvangen in het ziekenhuis. Er werd eerst een ceremonie gehouden, waar we verwelkomd werden. Vervolgens kregen we een tour doorheen het ziekenhuis. Het is ongelooflijk hoe verschillend het ziekenhuis is in vergelijking met een ziekenhuis in België. Er zijn veel minder mogelijkheden in de Filipijnen, maar toch vind ik het heel mooi om te zien hoe goed ze hun plan trekken met het weinige materiaal dat ze hebben.

De eerste week bracht ik door in de hoofdapotheek van het ziekenhuis. Dit was heel leuk! Hier leer je echt veel. Je kan heel veel vragen stellen aan de mensen in de apotheek en zij zijn zelf ook heel nieuwsgierig naar hoe alles in België verloopt. Het is heel leuk om van elkaar te leren. Ik raad farmaciestudenten aan om de meeste tijd door te brengen in de hoofdapotheek. Het is echt een ervaring om de verschillen tussen farmacie in België en in de Filipijnen te ontdekken. Zo is er een groot verschil in antibiotica gebruik tussen de Filipijnen en België. Ook worden er in de Filipijnen nooit magistrale bereidingen gemaakt.

Aline David

De tweede week heb ik vooral mee gevolgd op de farmacie-afdelingen van Oncologie, NICU en Spoed. Ook dit was heel leuk om eens te zien. Vooral aan de NICU heb ik heel leuke herinneringen. Je raakt daar betrokken bij het toedienen van medicijnen aan de baby’s, maar je mag ze ook eten geven en ze vastnemen.

Tijdens de weekends was het tijd om uitstappen te doen. Het eerste weekend hebben we een uitstap gedaan naar Antique met heel de groep. Dit is echt een aanrader! In het Work the World huis vind je informatie voor het regelen van je weekends, wat heel erg handig is! We verbleven in een hostel met een tourgids zodat alles tijdens ons weekend in Antique goed geregeld werd. We bezochten een eiland, we gingen tuben, we zijn naar een waterval gegaan, hebben gegeten op een rivier. Het was een super weekend!

Aline David

Het tweede weekend ben ik samen met mijn vriendin naar Isla Gigantes gegaan omdat we wouden Island hoppen. Dit was daar een ideale plaats voor. Medestudenten die er al geweest waren, gaven ons goede tips om de trip naar Isla Gigantes zo vlot mogelijk te laten verlopen. De Filipijnen zijn ook heel vriendelijke en behulpzame mensen, het is dus niet nodig om je zorgen te maken. Ik heb me nooit onveilig gevoeld in de Filipijnen.

Ik vind een buitenlands stage naar de Filipijnen met Work the World echt een aanrader! Alles wordt zo goed geregeld en het is echt een hele ervaring! Je leert er zoveel! Het Work the World huis is ook super tof en het personeel dat er werkt is heel vriendelijk. Ik zou het direct opnieuw doen!

 

 

Search Reviews