2020

Medical, Tanzania Dar es Salaam

‘Mambooo!’

Elke keer wanneer je thuis (ja, al na een paar dagen voelt het work the world-huis écht aan als je nieuwe thuis) komt, begroet de poortwachter je vrolijk. Enthousiast antwoord je dan terug ‘Poa’. Wanneer ik hieraan denk, verschijnt er vanzelf een grote glimlach op mijn gezicht.

Sarah Liefooghe LIEFOOGH22166

In Juni, 2019 ben ik voor vier weken naar Dar es Salaam, Tanzania gegaan. Hier heb ik stage gelopen op de dienst chirurgie. Ik vond dit een ongelofelijk fantastische ervaring waar ik mijn vaardigheden heb kunnen oefenen. Ik kreeg veel extra uitleg van de chirurgen en anesthesisten. Ik vond het zeer fijn om op die manier ook een beetje meer te leren kennen over het anesthetische aspect van een operatie. Via Work the World was het ook mogelijk om andere diensten te verkennen. Zo heb ik mijn laaste zaterdag, voor ik terug naar België vertrok, meegelopen op een gynaecologische eenheid. Nog een unieke ervaring!

Sarah Liefooghe LIEFOOGH22166

Voor mij was dit reeds de tweede keer dat ik met Work the World naar Afrika ben gereisd. In 2018 ben ik vier weken naar Takoradi, Ghana gegaan. Ik vind Work the World een heel fijne organisatie omdat ze je goed ondersteunen en met locals werken. Er is een website (mytrip pagina) waar je aan de hand van een tijdlijn kan volgen welke dingen je nog in orde moet brengen voor je vertrek. Daarnaast bereiden ze je voor met behulp van een aantal telefoongesprekken en wachten ze je op aan de luchthaven. Het hele huis wordt gerund door locals. Dit zijn superlieve mensen die zeer goed voor je zorgen. Na vier weken waren ze allemaal echte rafiki’s (vrienden in het Swahili ;) ) geworden.

Sarah Liefooghe LIEFOOGH22166Twee keer per week komt er iemand Swahili les geven. Op die manier kan je ook een beetje communiceren met de patiënten in het ziekenhuis of indruk maken want iedereen vind het leuk als je een paar woordjes Swahili spreekt. Ik vind het ook heel fijn om te zien dat het ziekenhuis ook gesteund wordt door Work the World wanneer ze bepaalde middelen nodig hebben.

Tijdens de weekenden was er tijd om de mooie natuur van Tanzania te leren kennen. Ik raad iedereen aan om mee de Safari naar Mikumi National Park te doen. Dit was een indrukwekkende ervaring. Je ziet al die wilde dieren van zo dichtbij. Prachtig! Ik was echt heel erg onder de indruk. Ik voelde me plots zo klein ten opzichte van de grote wereld met deze machtige dieren. Tijdens mijn tweede weekend zijn we met de ferry naar Zanzibar getrokken. Wat een paradijs! Zon, witte stranden en een prachtige blauwe zee. De perfecte combinatie om een dag te relaxen.

Sarah Liefooghe LIEFOOGH22166

Ik raad iedereen aan om een buitenlandse stage te doen, dit verruimt je beeld op de wereld en doet je groeien als mens maar ook als toekomstig arts.

Asante Sana! Enorm hard bedankt voor dit unieke avontuur.

Search Reviews