Lusaka biedt je toegang tot talloze ervaringen: wildsafari's, bruisende markten, ontzagwekkende watervallen en nog zo veel meer. Zin in avontuur? Hiken, raften en abseilen kan er allemaal om de hoek. Maar het zijn de gastvrije Zambianen die je reis onvergetelijk zullen maken.

Het Work the World-huis

Het Work the World-huis in Lusaka – jouw thuis ver van huis – speelt een grote rol in je ervaring. Doordat je samenwoont met gezondheidszorgstudenten van over heel de wereld heeft het huis een fijne gemeenschapssfeer.

Ons huis in Lusaka is licht en open. Er is meer dan genoeg ruimte om na je stagedag te ontspannen. 

Qua locatie kan het huis niet beter liggen: binnen enkele minuten ben je in het bruisende hart van de stad.

In Lusaka wonen veel expats, waardoor er een overvloed is aan leuke bars en restaurants.

Lees hier meer over onze accommodatie

Ons lokale team

Managementteam: Bevindt zich in het huis en houdt toezicht op je hele Work the World-ervaring – 24/7 – vanaf het moment dat je landt totdat je weer vertrektCateringteam: Bereidt allerlei lokale gerechten en vertrouwde gerechten van thuis. En geen zorgen: ze voldoen aan alle dieetwensenHuishoud(st)er: Houdt het huis van onder tot boven schoon en opgeruimd zodat jij je volkomen comfortabel voeltTaaldocent: Komt twee keer per week naar het huis. Je leert alledaagse zinnen en klinische terminologie zodat je zoveel mogelijk uit je stage kunt halenBeveiligingsteam: Bewaakt het huis 24/7 voor jouw optimale gemoedsrust

Ondersteuning in het ziekenhuis

Voor aanvang van je stage neemt ons team in Lusaka je mee voor een bezoek aan je stageziekenhuis. Ze leiden je rond en stellen je ondertussen voor aan je supervisors en andere belangrijke afdelingsmedewerkers.

Je zult ons Lusaka-team regelmatig tegenkomen in het ziekenhuis. Ze bezoeken je tijdens je stage om er zeker van te zijn dat alles naar jouw verwachting verloopt.

Tijdens je hele stage heb je ziekenhuissupervisors. Probeer een band met ze op te bouwen en zij zullen je inzicht bieden in het lokale gezondheidszorgsysteem zoals alleen een plaatselijke arts dat kan.

Kortom: we staan voor je klaar. We bieden je ondersteuning tijdens heel je klinische stage, wanneer je het maar nodig hebt.

Stages in Lusaka

GENEESKUNDE Stages

Zambia is een geweldige bestemming voor studenten Geneeskunde. Je ervaart er hoe lokale professionals omgaan met hoge patiëntendruk en aandoeningen in ernstige stadia. Het ziekenhuis waarmee we samenwerken bestaat eigenlijk uit vijf ziekenhuizen onder één dak: een ziekenhuis voor volwassenen, voor kinderen, voor moeders & pasgeborenen, een oog- en een oncologisch ziekenhuis. Op deze afdelingen kun je meehelpen bij allerlei gevallen: van ernstig ruggengraatletsel tot multi-medicijnresistente patiënten en nog veel meer. Hier heb je een ongekende variëteit aan stage-opties.

+ More Geneeskunde Stages

VERPLEEGKUNDE Stages

Het ziekenhuis waarmee we samenwerken in Lusaka is eigenlijk een 5-in-1-ziekenhuis: een ziekenhuis voor volwassen, voor kinderen, voor moeders & baby’s, een oog- en een oncologisch ziekenhuis. Door de flexibiliteit in onze stages kun je op al deze afdelingen meelopen met de vriendelijke en gastvrije ziekenhuismedewerkers. Qua aandoeningen kun je hier ervaring opdoen met onder meer glaucoom, klompvoeten, ondervoeding, kinder-hiv en baarmoederhalskanker – een van de belangrijkste oorzaken van sterfte onder Zambiaanse vrouwen. Ook zijn er speciale afdelingen voor brandwonden, nieraandoeningen en niet-overdraagbare ziekten.

+ More VERPLEEGKUNDE STAGES

VERLOSKUNDE Stages

In ons partnerziekenhuis ben je dagelijks betrokken bij bevallingen, met daarbij ook de mogelijkheid om mee te helpen in de pre- en postnatale zorg. In tegenstelling tot sommige andere bestemmingen zijn verloskundigen in Lusaka zelf verantwoordelijk voor de bevallingen. Doordat moeders vaak de voorkeur geven aan grote landelijke ziekenhuizen in plaats van kleine klinieken, ligt het aantal bevallingen per dag er erg hoog. Je zult er stuitliggingen en andere spoedbevallingssituaties tegenkomen, net als hiv-moeders, ondervoeding en een groot aantal andere complicaties. Dit is een van de redenen waarom een Work the World-stage zo uniek is. 

+ More VERLOSKUNDE STAGES

FYSIOTHERAPIE Stages

Het ziekenhuis waarmee we samenwerken heeft een drukke Fysiotherapie-afdeling. Samen met een team van ervaren professionals help je bij de behandeling van herhaalpatiënten, in klompvoetklinieken, patiënten met neurologische aandoeningen zoals beroertes en de Ziekte van Bell, geamputeerden, brandwondpatiënten, in de fitnessruimte van het ziekenhuis en je kunt er zelfs zien hoe het ziekenhuis zijn eigen protheses maakt. Ook kun je helpen bij ademhalingstherapie en orthopedie.

 

+ More FYSIOTHERAPIE STAGES

Ambulancedienst Stages

In Zambia worden ambulances niet bestuurd door ambulancemedewerkers, maar door  chauffeurs zonder enige klinische ervaring. Dit betekent dat spoedgevallen niet ter plekke worden behandeld maar pas bij aankomst in het ziekenhuis. Tel daarbij op dat de SEH-afdeling van je stageziekenhuis ook nog eens het belangrijkste traumacentrum van de stad is, en je zult al snel beseffen dat je ervaring hier een eyeopener zal zijn. Patiënten komen hier over het algemeen uit de economisch achtergestelde gedeelten van het land, waardoor je zult zien wat de impact daarvan is op zowel de gevallen die je ziet als de zorg.

+ More Ambulancedienst Stages

RADIOGRAFIE Stages

Met dagelijks zo’n 300 patiënten die de Radiografie-afdeling van ons partnerziekenhuis in Lusaka bezoeken, krijg je er de kans enorm veel ervaring op te doen. Patiënten worden er vaak doorverwezen vanuit kleinere klinieken in de omgeving. Hierdoor zul je veel verschillende aandoeningen kunnen observeren en analyseren. De Radiografie-afdeling beschikt over moderne diagnostische apparatuur, maar hanteert ook nog een reeks analoge technieken om door te kunnen gaan tijdens stroomuitval – wat zo nu en dan plaatsvindt in de regio. Hierdoor leer je bijvoorbeeld ook röntgenfoto’s ontwikkelen in de ziekenhuisdoka. Ook kun je op verzoek ervaring opdoen in het oncologisch ziekenhuis.

+ More RADIOGRAFIE STAGES

FARMACIE Stages

Tijdens een farmacie-stage in Lusaka zul je ontdekken dat de lokale standaarden erg lijken op die van moderne ziekenhuizen thuis. Ondanks dat beperkte toegang tot bepaalde medicijnen en personele onderbezetting echte vooruitgang belemmeren, zul je er recepten controleren, klinische rondes maken en werken in de apotheken van het kinderziekenhuis, het ziekenhuis voor volwassenen, die voor moeders & pasgeborenen en op de afdeling Chirurgie.

+ More FARMACIE STAGES

TANDHEELKUNDE Stages

Voor een tandarts is een klinische ervaring in Lusaka een unieke belevenis. Samen met specialisten in ons partnerziekenhuis werk je dagelijks in een of twee klinieken. Een daarvan is speciaal voor patiënten die de hoge zorgkosten niet kunnen betalen. Dit is dan ook het enige ziekenhuis in Lusaka dat patiënten gratis of tegen lagere tarieven zorgt biedt. Hier worden de gewone behandelingen uitgevoerd zoals gebitsrestauratie en het plaatsen van vullingen, maar door gebrek aan voorlichting over orale hygiëne komen patiënten vaak pas in een laat stadium waardoor je er aanzienlijk ernstigere gevallen aan zult treffen dan je thuis gewend bent. Ook kun je hier observeren bij maxillofaciale operaties.

+ More TANDHEELKUNDE STAGES

"I was absolutely blown away by the resilience and strength of the patients"

Caitlin Merriman, Flinders University 2020

Lees Meer

"To any paramedic student or anyone considering doing a placement in Zambia I would say - YOU WON’T REGRET IT."

Ria Pattarumadathil Joseph, Flinders University 2020

Lees Meer

"It was inspiring to see how hard the staff in Zambia worked to provide care."

Courtnie-Rae Toms, City University London 2020

Lees Meer

"The doctors were so knowledgeable and would encourage us to answer questions"

Deepthi Balaji, University of Liverpool 2019

Lees Meer

"I saw both intrathecal chemotherapy and bone marrow aspiration procedures!"

Ayesha Qamar, City University London 2019

Lees Meer