Merida is een stad die uit haar voegen barst van cultuur - van Maya-tempels tot mariachi-bands. Liever de drukte ontvluchten? Ga dan naar de uitgestrekte paradijselijke stranden langs de oostkust. Wil je het authentieke Latijns-Amerikaanse ervaren, dan zal je verblijf nergens zo gedenkwaardig zijn als in Mexico.

Het Work the World-huis

Het Work the World-huis speelt een grote rol in je buitenlandse ervaring. Het is je thuis ver van huis. Je woont er met andere gezondheidszorgstudenten, waardoor het huis een gastvrije, gezellige sfeer heeft.

Het huis ligt in een van de populairste buitenwijken van de stad. Het huis is heel open, biedt mooie moderne architectuur en heeft een heerlijk buitenzwembad.

Je woont hier op steenworp afstand van het befaamde centrum van Merida met al het gebruikelijke vermaak: mariachi bands op de stadspleinen, musea, bruisende bars en restaurants.

En met een taxi ben je zo op een tropisch strand om cocktails te drinken en te turen over de Golf van Mexico.

Lees hier meer over onze accommodatie

Ons lokale team

Managementteam: Bevindt zich in het huis en houdt toezicht op je hele Work the World-ervaring – 24/7 – vanaf het moment dat je landt totdat je weer vertrektCateringteam: Bereidt allerlei lokale gerechten en vertrouwde gerechten van thuis. En geen zorgen: ze voldoen aan alle dieetwensenHuishoud(st)er: Houdt het huis van onder tot boven schoon en opgeruimd zodat jij je volkomen comfortabel voeltTaaldocent: Komt twee keer per week naar het huis. Je leert alledaagse zinnen en klinische terminologie zodat je zoveel mogelijk uit je stage kunt halenBeveiligingsteam: Bewaakt het huis 24/7 voor jouw optimale gemoedsrust

Ondersteuning in het ziekenhuis

Voordat je stage begint breng je (met ons lokale team) een informeel bezoek aan je stageziekenhuis. Door je voor te stellen aan belangrijke afdelingsmedewerkers en je supervisors helpt het team je met oriënteren en settelen.

Ons team in Merida is vaker in het ziekenhuis aanwezig. Ze bezoeken je tijdens je stage om ervoor te zorgen dat alles constant voldoet aan je verwachtingen.

Ruim voordat je stage begint wordt bepaald wie je supervisors zijn. Toon je enthousiasme en ze zullen je inzicht bieden in aandoeningen en behandelmethoden zoals alleen een lokale arts dat kan.

Kortom: we ondersteunen je volledig tijdens je hele klinische stage – wanneer je het maar nodig hebt.

FLEXIBEL BOEKEN

Onze programma’s zijn open! Je kunt je Work the World stage in het buitenland met het volste vertrouwen boeken. Als je je plaats eenmaal hebt vastgelegd, kun je onbeperkt je reisdata wijzigen, helemaal gratis. Heb je een last-minute stage nodig? Wij hebben een sneltraject ontwikkeld waarmee we sneller dan ooit een reis van wereldklasse voor je kunnen samenstellen en regelen.

 

Stages in Merida

GENEESKUNDE Stages

Onze partnerziekenhuizen in Merida bieden uitzonderlijk gevarieerde mogelijkheden voor geneeskundestudenten. Zo kun je er eerst ervaring opdoen in een moderne, hightech  instelling. De patiënten zijn afkomstig uit armere milieus en komen onder andere voor openhartoperaties, complexe gastro-intestinale behandelingen en neurochirurgie. Een van de hoogtepunten is de hightech OK-simulator van het ziekenhuis. Daarnaast kun je voor het contrast in een minder bemiddeld ziekenhuis dat typerender is voor een onderontwikkeld gezondheidszorgsysteem, helpen bij de behandeling van tropische ziekten zoals chagas, chikungunya, dengue, rivierblindheid en het West-Nijlvirus.

+ More GENEESKUNDE STAGES

VERPLEEGKUNDE Stages

De ziekenhuizen waarmee wij samenwerken in Merida bieden verpleegkundestudenten bijzonder diverse ervaringen. Het eerste ziekenhuis is een opmerkelijk modern overheidsziekenhuis. Het verschil zit hem hier in de patiënten: de meesten komen uit arme milieus, hebben aandoeningen in vergevorderde stadia en komen voor bijvoorbeeld neurochirurgische en complexe gastro-intestinale ingrepen. In een ander ziekenhuis, dat over beduidend minder geld beschikt, kun je werken met patiënten die lijden aan tropische ziekten zoals chagas, chikungunya, en dengue. Hier ervaar je hoe lokale medewerkers omgaan met het gebrek aan middelen. 

+ More VERPLEEGKUNDE STAGES

VERLOSKUNDE Stages

De ziekenhuizen waarmee wij samenwerken in Merida bieden verpleegkundestudenten bijzonder diverse ervaringen. Het eerste ziekenhuis is een opmerkelijk modern overheidsziekenhuis. Het verschil zit hem hier in de patiënten: de meesten komen uit arme milieus, hebben aandoeningen in vergevorderde stadia en komen voor bijvoorbeeld neurochirurgische en complexe gastro-intestinale ingrepen. In een ander ziekenhuis, dat over beduidend minder geld beschikt, kun je werken met patiënten die lijden aan tropische ziekten zoals chagas, chikungunya, en dengue. Hier ervaar je hoe lokale medewerkers omgaan met het gebrek aan middelen. 

+ More VERLOSKUNDE STAGES
Physiotherapy Electives, Peru (Arequipa)

FYSIOTHERAPIE Stages

Op de afdeling Fysiotherapie in ons partnerziekenhuis kom je allerlei aandoeningen tegen – van dagelijkse pijntjes tot ernstige brandwonden. Samen met het team van lokale professionals help je bij de revalidatie van patiënten met neurologische aandoeningen zoals een beroerte, de Ziekte van Bell en werkgerelateerde verwondingen. In een ander, moderner ziekenhuis kun je ervaring opdoen met postoperatieve patiënten en ademhalingstherapie. 

+ More FYSIOTHERAPIE STAGES

Ambulancedienst Stages

Het ziekenhuis waar je stage loopt werd gesticht in 1550 en is daarmee het oudste ziekenhuis van de stad. Hier komen de meeste spoedgevallen van de stad terecht, dus reken op drukte. De meeste patiënten op de SEH voor volwassenen zijn economische achtergesteld, waardoor je ook veel trauma als gevolg van handenarbeid zult zien. De pediatrische SEH is minder druk, maar hier zul je veel verschillende gevallen de stabilisatieruimte zien binnenkomen voordat ze naar andere gespecialiseerde afdelingen worden doorverwezen.

 

+ More Ambulancedienst STAGEs
Radiography Electives, Peru (Arequipa)

RADIOGRAFIE Stages

Het zal je misschien verbazen dat een radiografiestage in ons partnerziekenhuis in Merida betekent dat je zult werken met enkele van ’s werelds meest geavanceerde machines en behandelmethoden. Het merendeel van de patiënten komt uit armere milieus en heeft aandoeningen in een veel verder gevorderd stadium dan je gewend bent, wat het onderzoek en diagnosticeren alleen maar interessanter maakt. Ook kun je betrokken zijn bij radiotherapie, waarin je werkt met technologieën als kobalttherapie en brachytherapie.

+ More RADIOGRAFIE STAGES
Dentistry Electives, Peru (Arequipa)

TANDHEELKUNDE Stages

Onder specialistische supervisie kijk (en in sommige gevallen help) je in ons partnerziekenhuis mee bij de behandeling van allerlei aandoeningen. Dat 60 procent van de inwoners tekenen van parodontale ziekten vertoont, geeft een idee van de gemiddelde staat van de orale en dentale gezondheid in Mexico. Er worden veel standaardbehandelingen uitgevoerd zoals gebitsrestauratie en vullingen, maar door gebrekkige voorlichting over orale hygiëne komen veel patiënten pas in een laat stadium, waardoor je ernstigere aandoeningen zult zien dan thuis.

+ More TANDHEELKUNDE STAGES

INTENSIEVE CURSUS SPAANS

We hebben een cursus Spaans van een week ontwikkeld om jou zoveel mogelijk uit je ziekenhuisstage in Merida te laten halen. Vind je je Spaans niet goed genoeg? Deze cursus zorgt dat je zowel in als buiten je stageziekenhuis beter met de taal uit de voeten kunt. De cursus is ontwikkeld voor gezondheidszorgstudenten en afgestemd op jouw klinisch vakgebied. Ook leer je handige alledaagse zinnetjes in één-op-één en groepssessies.

INTENSIEVE CURSUS SPAANS

"Travelling alone for the first time gave me so much more confidence and independence."

Niamh Corry, University of Liverpool 2019

Lees Meer

"I got an in-depth look at how economic circumstances can affect the quality of surgery for patients."

Sophie Hodson, Hull York Medical School 2019

Lees Meer

"We had so many opportunities to observe a variety of different procedures."

Claudia Leney, University of Surrey 2019

Lees Meer

"Discussing auditory cues for a patient with mid-stage Parkinson’s disease was a highlight."

Rebecca Townsend, University of East London 2019

Lees Meer

"Having completed the course I was a lot more aware of what was happening during ward rounds and in emergency situations, which I maximised my learning."

Holly Spence - Intensive Spanish Course, University of Edinburgh 2019

Lees Meer

WELKE GEZONDHEIDSZORG STUDIES KOMEN IN AANMERKING VOOR EEN WORK THE WORLD STAGE?

Work the World organiseert begeleide stages voor de volgende studies: 1. Verpleegkunde 2. Geneeskunde 3. Verloskunde 4. Fysiotherapie 5. Radiografie (MBRT) 6. Farmacie 7. Tandheelkunde 8. Ergotherapie

IN WELKE LANDEN KAN IK MIJN WORK THE WORLD STAGE LOPEN?

Work the World biedt een grote verscheidenheid aan flexibele stage mogelijkheden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Denk hierbij aan: 1. Tanzania 2. Zambia 3. Vietnam 4. Mexico 5. Ghana 6. De Filipijnen 7. Nepal 8. Sri Lanka

HOE ZIET HET WORK THE WORLD HUIS ER IN MEXICO UIT?

Het huis is gelegen in een van de populairste buitenwijken van de stad. Een open ontwerp met prachtige moderne architectuur en een buitenzwembad. Je bevindt je in de buurt van het beroemde stadscentrum van Merida met alle gebruikelijke kost - mariachi-bands die 's avonds op de openbare pleinen, musea en bars en restaurants spelen. Een korte taxirit brengt je naar een tropisch strand waar je cocktails kunt drinken en uitkijkt over de Golf van Mexico.

WELKE TRIPJES KAN IK MAKEN TERWIJL IK IN MEXICO BEN?

Merida staat bol van cultuur en je krijgt de kans om alles te zien, van Maya-tempels tot mariachi-bands. En als je even wilt ontsnappen aan de drukte, ga dan naar de paradijselijke stranden langs de oostkust. Als je op zoek bent naar een authentieke Latijns-Amerikaanse ervaring, zul je nergens zo goed zitten als in Mexico.