Opening 2023! Yogyakarta is het culturele hart van Java, het grootste eiland in de 18.000 eilanden tellende Indonesische archipel. Om de hoek vind je tropische stranden, junglestammen, oude tempels... Maar bovenal is het een stad waar je ongeëvenaard van de lokale cultuur, keuken en het typisch Indonesische uitgaansleven kunt proeven.

Het Work the World-huis

Het Work the World-huis speelt een grote rol in jouw ervaring in Indonesië, en zal al snel je thuis ver van huis worden. Je woont er met gezondheidszorgstudenten van over de hele wereld, wat het huis een levendige sfeer geeft.

Het huis in Yogyakarta is de perfecte plek om na een dagje op de afdelingen even tot rust te komen. De grote woonvertrekken zijn ideaal om te socializen, maar er is nog steeds genoeg ruimte om je in alle rust terug te kunnen trekken.

Het huis ligt in een vriendelijke buitenwijk, van waaruit je in een Grabtaxi (het lokale Uber-equivalent) kunt springen om zo overal in de stad te komen.

Ga winkelen voor kleurrijke batiks op Malioboro Street, geniet van street food op de alun-alun (het lokale plein) en sluit je aan bij de lokale bevolking als ze na het vallen van de avond in neonverlichte 'bling-bling cars' rondom het park rijden.

Ons lokale team

Managementteam: Bevindt zich in het huis en houdt toezicht op je hele Work the World-ervaring – 24/7 – vanaf het moment dat je landt totdat je weer vertrektCateringteam: Bereidt allerlei lokale gerechten en vertrouwde gerechten van thuis. En geen zorgen: ze voldoen aan alle dieetwensenHuishoud(st)er: Houdt het huis van onder tot boven schoon en opgeruimd zodat jij je volkomen comfortabel voeltTaaldocent: Komt twee keer per week naar het huis. Je leert alledaagse zinnen en klinische terminologie zodat je zoveel mogelijk uit je stage kunt halenBeveiligingsteam: Bewaakt het huis 24/7 voor jouw optimale gemoedsrust

Ondersteuning in het ziekenhuis

Voor aanvang van je stage zal jouw lokale team je naar het stageziekenhuis brengen voor een bezoek. Zij stellen je voor aan het afdelingspersoneel (waaronder je belangrijkste supervisor) zodat je je er gemakkelijk zult settelen. In feite zie je het lokale team voortdurend in het ziekenhuis - zij bezoeken je tijdens je stage om er zeker van te zijn dat je optimaal wordt begeleid.

Voordat je stage begint, bepalen we wie je supervisors zijn. Jouw doel is een band met hen op te bouwen, zodat je met hun ervaren ogen de lokale gezondheidszorg kunt zien.

Wij zorgen verder overal voor en begeleiden je tijdens heel je stage.

BOEK MET VERTROUWEN

Het is officieel onze programma's zijn open!

We weten dat plannen kunnen veranderen, dus zodra je je plek hebt geboekt, kun je onbeperkt je reisdata wijzigen, helemaal gratis.

oNTDEK HOE

STAGES IN Yogyakarta

Verpleegkunde Stages

Tijdens je verpleegkundige stage in Yogyakarta kun je meelopen op verschillende afdelingen. De meeste ziekenhuizen in de stad (eigenlijk in Indonesië in het algemeen) hebben een gebrek aan middelen. Zo leer je van dichtbij wat er nodig is om de klus als verpleegkundige in een ontwikkelingsland te klaren. Qua aandoeningen zul je bekende gevallen zien, plus een paar die je nog niet hebt gezien, zoals Dengue. Sommige patiënten verkeren in stadia die zo vergevorderd zijn dat je je afvraagt hoe ze de pijn hebben kunnen verdragen (vooral gezien het Indonesische tekort aan pijnstilling). Waarom dit gebeurt? Gezondheidszorg is hier relatief duur, dus veel patiënten wachten tot de laatste minuut om zich te laten behandelen.

+ More Verpleegkunde Stages

Geneeskunde Stages

Tijdens je stage in Yogyakarta kun je meelopen op verschillende afdelingen - Verloskunde & Gynaecologie, interne geneeskunde, SEH... waar je interesses ook maar liggen. De meeste ziekenhuizen in de stad (eigenlijk in Indonesië in het algemeen) kampen met een gebrek aan middelen. Zo leer je van dichtbij wat er hier nodig is om de klus als arts te klaren. Qua aandoeningen zul je bekende gevallen zien, plus een paar die je nog niet hebt gezien, zoals Dengue. Sommige patiënten vertonen aandoeningen die zo vergevorderd zijn dat je je afvraagt hoe ze de pijn hebben kunnen verdragen (vooral gezien het Indonesische tekort aan pijnstilling). Waarom dit gebeurt? Gezondheidszorg is hier relatief duur, dus veel patiënten wachten tot de laatste minuut om zich te laten behandelen.

+ More Geneeskunde Stages

Verloskunde Stages

Het begint al wanneer je ons partnerziekenhuis in Yogyakarta binnenloopt: je ziet afdelingen met weinig middelen, een gebrek aan moderne apparatuur en weinig personeel in vergelijking met Nederland. Je herkent afdelingen als Verloskunde & Gynaecologie en de NICU, maar de manier waarop lokale verloskundigen hun vakgebied benaderen, is hier heel anders. Ook hier staan medewerkers voor bijzondere uitdagingen. In 2016 werden bijvoorbeeld ongeveer 3200 kinderen geïnfecteerd met HIV als gevolg van de overdracht van moeder op kind. Maar het echte inzicht zal komen door te zien hoe lokaal personeel complicaties zoals stuitligging en eclampsie aanpakt.

+ More Verloskunde Stages

Fysiotherapie Stage

Er zijn meer verschillen tussen fysiotherapie in Nederland en Indonesië dan je waarschijnlijk beseft. Eenmaal op de fysiotherapie-afdeling in Yogyakarta zul je ze zelf een voor een ontdekken. Een grote uitdaging voor het lokale personeel is het gebrek aan apparatuur, en na een paar weken stage zal je waarderen wat er in Nederland allemaal voor handen is. Je komt in contact met patiënten uit de economisch meest achtergestelde gebieden van het eiland Java en de cases zelf zijn echte eye-openers. Je ziet pediatrische patiënten, hersenverlamming en andere neurologische aandoeningen, rugletsels, ernstige brandwonden, post-chirurgische patiënten ... en ga zo maar door.

+ More Fysiotherapie Stages

Radiografie Stages

Loop je radiografie stage in Yogyakarta en je krijgt van dichtbij te zien hoe het is om radiografie te beoefenen in een zich ontwikkelend gezondheidszorgsysteem. Lokale medewerkers geven je een masterclass in vindingrijkheid en demonstreren de definitie van 'het doen met wat je hebt'. Voor alle duidelijkheid een deel van de apparatuur zul je herkennen, maar dat wat er is, is waarschijnlijk verouderd (naar Nederlandse maatstaven). En sommige technologieën die we - zelfs in Nederland - als vanzelfsprekend beschouwen, bestaan hier helemaal niet.

+ More Radiografie Stages

Farmacie Stages

In Yogyakarta leer je alle ins en outs van een Indonesische ziekenhuisapotheek. Maar het echte doel van zo'n stage is om te zien hoe lokale apothekers omgaan met een enorm medicijntekort. Je zult niet alleen maar toekijken; je leert hoe het personeel medicijnen verstrekt, bezoekt afdelingen om meer te weten te komen over medicatieplannen, helpt bij het voorraadbeheer, leert hoe patiënten het zonder pijnbestrijding moeten doen en ziet hoe traditionele medicijnen het medicijntekort opvullen. En dit is slechts een kleine greep uit de dingen waar je tijdens deze eye-opening stage mee in aanraking komt.

+ More Farmacie Stages

Tandheelkunde Stages

Zodra je op de afdeling komt, wordt je duidelijk hoe men in Indonesië tandheelkunde benaderd. De apparatuur lijkt misschien verouderd, maar de lokale tandartsen zijn absoluut deskundig in het doen van het beste wat ze kunnen met wat ze hebben. Je zult veel van hen leren qua vindingrijkheid. Iets anders dat je vanaf de eerste dag zult merken, is dat preventieve zorg hier minder prioriteit heeft dan in Nederland. Daar zijn veel redenen voor. Een belangrijke reden is dat het bederf in veel gevallen ernstig is gevorderd doordat patiënten zich geen preventieve behandeling kunnen veroorloven. Velen zullen alleen hulp zoeken wanneer de pijn te veel wordt en het te laat is om de tand te redden.

+ More Tandheelkunde Stages

Village Healthcare Week

Tijdens je stage in Yogyakarta ervaar je alle ins en outs van een stage in de stad. Maar om te zien hoe het gezondheidszorgsysteem functioneert op het Indonesische platteland, zou je deze optionele (en eye-opening) extra week moeten doen. Je gaat met je persoonlijke Work the World-gids en tolk op pad om een week in een traditionele Indonesische dorpsgemeenschap te wonen.

's Ochtends ervaar je in de lokale kliniek hoe het gezondheidszorgpersoneel heeft geleerd om te gaan met een ernstig gebrek aan middelen. Je middagen zitten vol met culturele activiteiten die je onderdompelen in het plattelandsleven, zoals het koken van klassieke Indonesische gerechten en het creëren van je eigen traditionele 'batik' print.

WELKE GEZONDHEIDSZORG STUDIES KOMEN IN AANMERKING VOOR EEN WORK THE WORLD STAGE?

Work the World organiseert begeleide stages voor de volgende studies: 1. Verpleegkunde 2. Geneeskunde 3. Verloskunde 4. Fysiotherapie 5. Radiografie (MBRT) 6. Farmacie 7. Tandheelkunde 8. Ergotherapie

IN WELKE LANDEN KAN IK MIJN WORK THE WORLD STAGE LOPEN?

Work the World biedt een grote verscheidenheid aan flexibele stage mogelijkheden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Denk hierbij aan: 1. Tanzania 2. Zambia 3. Vietnam 4. Indonesia 5. Mexico 6. Ghana 7. De Filipijnen 8. Nepal 9. Sri Lanka

HOE ZIET HET WORK THE WORLD HUIS ER IN INDONESIË UIT?

Ons huis in Yogyakarta is de perfecte plek om te relaxen na een dag in het ziekenhuis. De grote woonruimtes zijn geweldig om te socializen. Het huis ligt in een vriendelijke buitenwijk, vlakbij het centrum.

WELKE TRIPJES KAN IK MAKEN TERWIJL IK IN INDONESIË BEN?

Yogyakarta is het culturele hart van Java, de grootste van de archipel van 18.000 eilanden in Indonesië. de grootste van de archipel van 18.000 eilanden in Indonesië. Vanaf hier heb je toegang tot tropische stranden, jungle tribes, oude tempels. En dit zijn slechts enkele voorbeelden.