Stages in Phnom Penh

Geneeskunde Stages

Cambodja is een perfecte keuze voor iedere geneeskundestudent of professional. Je zult versteld staan van de vindingrijke aard van de medewerkers die dagelijks kampen met een gebrek aan middelen. Ook krijg je de kans te werken op verschillende afdelingen zoals onder meer SEH, Verloskunde & Gynaecologie waar je assisteert bij het diagnosticeren en behandelen van een groot scala aan aandoeningen. Je hebt hier een uitzonderlijke verscheidenheid aan stage-opties.

+ More Geneeskunde Stages

Verpleegkunde Stages

Cambodja is een geweldige keuze als je diep in de realiteit wilt duiken van verpleegkunde in een gezondheidszorgsysteem van een ontwikkelingsland. Je krijgt de kans te werken op verschillende afdelingen waar je een breed scala aan aandoeningen behandelt, waaronder malaria, influenza, diarree, tbc, hiv en andere ziekten. Werkend naast lokale verplegers en verpleegsters kom je in contact met enkele van de beste klinische specialisten van het land. Hierdoor krijg je de kans uiterst specifieke technieken te leren en zowel persoonlijk als professioneel te groeien.

+ More Verpleegkunde Stages

Verloskunde Stages

De verloskundige ervaring die je in Cambodja opdoet zal je verwachtingen overtreffen. Ons partnerziekenhuis in de hoofdstad kent een breed scala en groot aantal geboortes, waardoor jij volop de kans krijgt bij geboortes betrokken te zijn. Onder deskundige begeleiding zul je ervaren hoe lokale medewerkers creatief om weten te gaan met de beperkte middelen die ze tot hun beschikking hebben, kom je in aanraking met bevallingscomplicaties en hiv-positieve moeders. Ook zul je te maken krijgen met de uitdagingen waarvoor de lokale medewerkers staan met betrekking tot de beperkte middelen, wat je klinische ervaring hier alleen nog maar verder zal verbreden en verdiepen.

+ More Verloskunde Stages

Fysiotherapie Stages

Een fysiotherapie-stage in Cambodja doet je inzien hoe collega’s in het buitenland omgaan met een hoge patiëntendruk in combinatie met weinig middelen. Gebruikmakend van in de meeste gevallen handgemaakte en verouderde apparatuur, krijg je de kans te assisteren bij de behandeling van patiënten die een buitengewone variatie aan aandoeningen vertonen; van hersenvliesontsteking tot hersenverlamming. Om je te begeleiden en voorzien van nieuwe informatie en technieken werk je er samen met een hecht team van professionals die zeer specialistische lokale kennis hebben. Hierdoor keer je met een schat aan nieuwe vaardigheden terug naar huis.

+ More Fysiotherapie Stages

Ambulancedienst Stages

De SEH-afdeling van ons partnerziekenhuis biedt je een ambulancemedewerker stage waarbij het tempo hoog ligt. De afdeling is om twee redenen druk: grote patiëntenaantallen en onderbezetting. Een ander nadeel waar lokale medewerkers mee kampen is het gebrek aan benodigdheden en algemene middelen. Artsen en verpleegkundigen moeten bij veel behandelingen improviseren en ruimte is er schaars. Misschien zie je zelfs wel matrassen op de grond liggen als geïmproviseerde ziekenhuisbedden. Je zult veel verschillende gevallen tegenkomen, want alles van COPD tot zelfmoordpogingen komt door de SEH-deuren binnen.

+ More Ambulancedienst Stages
Radiography Electives, Philippines (Iloilo)

Radiografie Stages

Als radiograaf in Cambodja zul je ondervinden dat de realiteit van de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland behoorlijk hard kan zijn. Je zult zien hoe het vakgebied er zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, je werkt er met apparatuur die vaak verouderd is en brengt zelfs tijd in de doka door. Door mee te lopen met specialisten op hun rondes en te assisteren bij het diagnosticeren van een breed scala aan aandoeningen – van verkeersslachtoffers tot verwondingen die ontstaan zijn bij het werken met de handen – zul je je vaardigheden verder ontwikkelen en je professionele potentieel verder ontplooien.

+ More Radiografie Stages

Farmacie Stages

Een farmacie-stage in Phnom Penh toont je de realiteit van de ontwikkeling van de gezondheidszorg op een manier waarop je het thuis niet zou kunnen ervaren. Door in meerdere apotheken te werken en een breed scala aan minder bekende aandoeningen te zien, doe je op zowel persoonlijk als professioneel gebied onmisbare vaardigheden op. Tijdens deze uitgebreide stage krijg je ook de kans mee te lopen met artsen, waarbij je inzicht krijgt in de medicatieschema’s van patiënten.

+ More Farmacie Stages

Het Work the World-huis

Het Work the World-huis is het centrum van je trip met ons in Phnom Penh: het is je thuis ver van huis. Je woont er met andere gezondheidszorgstudenten, wat voor een gezellige sfeer zorgt.

Het ligt op slechts een tuktukritje afstand van de oevers van Cambodja’s beroemde Mekong rivier, waardoor je binnen enkele minuten vanuit het Work the World-huis in het hart van de stad bent.

Stap na je stagedag op een drakenboot voor een vaartochtje, bezoek wat tempels, verken de nachtmarkten voor het beste streetfood en duik vervolgens het uitgaansgebied in voor bars en clubs.

Het huis zelf bevindt zich in een woonwijk; ideaal om na een drukke stagedag de drukte van de stad te ontvluchten.

Lees hier meer over onze accommodatie

Ons lokale team

Managementteam: Bevindt zich in het huis en houdt toezicht op je hele Work the World-ervaring – 24/7 – vanaf het moment dat je landt totdat je weer vertrektCateringteam: Bereidt allerlei lokale gerechten en vertrouwde gerechten van thuis. En geen zorgen: ze voldoen aan alle dieetwensenHuishoud(st)er: Houdt het huis van onder tot boven schoon en opgeruimd zodat jij je volkomen comfortabel voeltTaaldocent: Komt twee keer per week naar het huis. Je leert alledaagse zinnen en klinische terminologie zodat je zoveel mogelijk uit je stage kunt halenBeveiligingsteam: Bewaakt het huis 24/7 voor jouw optimale gemoedsrust

Ondersteuning in het ziekenhuis

Ons team in Phnom Penh neemt je mee naar je stageziekenhuis voor een informeel bezoek. Dit gebeurt voorafgaand aan je stage. Ze stellen je voor aan belangrijke afdelingsmedewerkers en je supervisors, zodat je al wat wegwijs bent voordat je echt begint.

Je zult het lokale team vaker in het ziekenhuis zien. Ze bezoeken je regelmatig om er zeker van te zijn dat alles aan je verwachtingen voldoet.

We bepalen al wie je supervisors worden nog voordat je in het land bent, dus ze weten van je komst. Bouw een band met hen op en ze zullen je inzicht geven in het lokale gezondheidszorgsysteem zoals alleen een lokale arts dat kan.

We regelen alles. En bieden je tijdens je hele klinische stage ondersteuning – wanneer je het ook maar nodig hebt.

HOUSE

Prijzen

Bestemmingen 1 Week 2 weken 3 weken 4 weken 5 weken 6 weken Extra Week

Cambodia Phnom Penh

€1640 €1840 €2040 €2240 €2440 €2540 €400

*De prijzen in het overzicht komen bovenop de inschrijvingskosten (€350).

VILLAGE HEALTHCARE WEEK

Om je hoofdstage in Phnom Pen aan te vullen, raden we je aan een extra week uit te trekken voor een verblijf in een landelijk dorpje. ‘s Ochtends werk je er in een plaatselijke zorgpost waar je assisteert bij de behandeling van dorpsbewoners, bij wie je veel vergevorderde aandoeningen zult zien. In de middagen maak je kennis met het Cambodjaanse dagelijks leven en beleef je de Zuidoost-Aziatische cultuur op z’n puurst. Leer lokale weeftechnieken, kook Khmer-gerechten, laat je zegenen door een Boeddhistische monnik en bezoek de rijstvelden, het plaatselijke opvanghuis voor wilde dieren en de Chisor bergtempel die gewijd is aan de Hindoegoden Shiva en Vishnu.

"ledereen beleeft deze stage-ervaring anders, maar ik geloof dat niemand zou zeggen dat het geen ervaring voor het leven is!"

Marieke van der Meijden, 2018

Lees Meer

"Gloves were used as tourniquets rather than actually wearing them during tasks to prevent infection."

Niamh Butler, University of Manchester 2019

Lees Meer

"I had the chance to scrub into the surgical theatre and assist in a hernia mesh replacement surgery."

Frank Yu, Bond University 2018

Lees Meer

"Local staff banded together to deliver the best possible care to their patients."

Samirah Musasizi, University of East Anglia 2018

Lees Meer

There were no epidurals, and limited anaesthesia during labour.

Taiwo Dada, University of East Anglia 2018

Lees Meer