by Joe Jamieson

Our Service

Onze website vertelt je alles wat je wilt weten over hoe de verschillende elementen van je buitenlandse gezondheidszorg stage samenvallen - over hoe het gaat wanneer je aankomt, de soorten introducties die je krijgt, hoe je stageziekenhuis georganiseerd is... Je vindt er alles wat je moet weten over hoe een reis gecoördineerd wordt.

Maar als je achter alle logistiek kijkt, zul je zien dat het de mensen zijn die het allemaal mogelijk maken.

"To this day (multiple years after my placement) I have the fondest memories of these people. Each one made me feel like family while I lived in the house. I’m sure they don’t remember me but they will never be forgotten" - Thomas Ayre, Ghana

Een gestructureerde reis met een persoonlijk tintje

Naar welke bestemming je ook reist, je krijgt alle voordelen die bij een Work the World stage horen.

Dat is inclusief de ondersteuning die je krijgt van het Work the World team in de bestemming van je keuze. En al onze teams zijn vastbesloten om van jouw reis naar hun thuisland een onvergetelijke ervaring te maken.

Je team ter plekke zal overal op toezien, van het zorgen dat je een prettig verblijf hebt in onze privé-accommodatie tot het helpen om het meeste uit je klinische stage te halen.

Onze jarenlange focus op gezondheidszorg heeft aangetoond dat werken met de lokale bevolking eerlijker en duurzamer is en je een betere klinische ervaring biedt. Ten eerste creëert het kansen voor de lokale bevolking en zorgt het ervoor dat inkomsten direct terugvloeien naar de lokale gemeenschappen. Dit is ook het principe waar wij onze ziekenhuissamenwerkingen op baseren.

Ten tweede zal een team dat bestaat uit locals je een veel boeiendere en leerzamere reis bieden. Want wie kan je beter helpen om het meeste uit je buitenlandse ervaring te halen dan iemand uit het land waar je naartoe reist?

Teams vol persoonlijkheden

De leden van jouw team ter plekke spelen een grote rol bij het onvergetelijk maken van jouw reis. Wat dat echt betekent, weet je pas als je ze persoonlijk ontmoet. Maar om je een idee te geven, hebben we een aantal van hen benaderd om te horen wat zij ervan vinden.

Joseph Anane - Programme Director - Takoradi, Ghana

People behind your overseas experience

Joseph kwam in 2010 bij ons team in Takoradi, Ghana. Hij leidt daar nu het programma en heeft voor duizenden studenten en afgestudeerden zoals jij stages gerealiseerd en begeleid.

Omdat hij al zijn hele leven in Ghana woont en het programma al zo lang leidt, is hij een wandelende schat aan reiskennis. Joseph is de man die je zoekt als je tips nodig hebt over wat er allemaal te doen is na je stage en in het weekend. Het woord is aan Joseph:
    
“Studenten zeggen altijd dat het leven in ons Work the World-huis voelt alsof je deel uitmaakt van een grote familie. Je hoort mensen dit soort dingen vaker zeggen, maar dat is echt de beste omschrijving.

Mijn team en ik wonen niet in het huis, maar ons kantoor is er wel en we maken zeker een groot deel uit van je verblijf. We geven de plek de gezellige sfeer die zo geliefd is.

We vinden het ook leuk om mee te doen aan de pret. Onze chefs houden elke week een BBQ-avond buiten het huis, en dan zorgen wij dat alle huisgenoten en het personeel gezellig bij elkaar komen. Zo leren we elkaar kennen, en veel studenten blijven ook na hun vertrek uit Ghana nog contact houden met mij en het team.

“The house team were all so kind and personable, they were genuinely interested in your day and always went the extra mile to make your stay more comfortable.”Ben Ward, Vietnam

Als ik niet in het huis ben, bezoek ik waarschijnlijk jou en de andere studenten op stage. Ik vind het belangrijk om te weten hoe jullie klinische ervaring verloopt. Ik kom met jou en je begeleiders praten om er zeker van te zijn dat alles goed gaat.

Je zult me ook in het ziekenhuis met ander personeel zien praten. Ik breng veel tijd door met mensen in het ziekenhuis, tot aan de ziekenhuisdirecteur toe. Ik wil veranderingen en problemen graag snel kunnen aanpakken, en dat kan alleen als ik goede relaties heb met mensen in het hele ziekenhuis.

Wat de klinische kant betreft, staan ik en mijn assistent-manager in nauw contact met onze partnerziekenhuizen en regelen wij jouw stage. Dit is allemaal gebaseerd op gesprekken die je met ons hoofdkantoorteam hebt voordat je vertrekt.

Het verloopt allemaal soepel voor jou omdat ons team hier in Takoradi het heeft opgezet, en dit is hetzelfde team dat toezicht houdt op je stage in het ziekenhuis terwijl je hier bent.

Het ziekenhuissysteem en de cultuur in Ghana zijn waarschijnlijk anders dan je gewend bent. Het kan een grote stap zijn voor mensen, zelfs als ze vertrouwd zijn met ziekenhuizen. Veel studenten zeggen dat ze zich zekerder voelen als ze aan hun eerste dienst beginnen, omdat wij er zijn om hen te begeleiden."

“I could not recommend the Work the World house team more. They were there if you needed anything, nothing was too much trouble for them. If you needed more support on placement they were happy to assist.”Chloe Pendlebury, The Philippines

Ik zei al eerder dat ons team na verloop van tijd meer als familie gaat voelen, maar we zijn ook nog steeds professionals en we zijn er om je te ondersteunen in het ziekenhuis en in het huis. Dus als je ooit ergens over wilt praten of een probleem hebt, zullen we er altijd zijn om te luisteren en te helpen, wat het ook is.

We kijken ernaar uit om je in Ghana te zien!”

Nalina Attanayake - Programme Manager - Kandy, Sri Lanka

People behind your overseas experienceNalina geeft leiding aan ons team in Kandy, Sri Lanka. Hij werkt sinds 2018 bij ons en zoekt elke dag naar nieuwe manieren om jouw buitenlandse ervaring te verbeteren. Hij houdt van reizen en is een grote basketbal- en cricketfan. En hij is een echte foodie, dus als je wilt weten waar je het beste kunt eten in Kandy, is Nalina je man

“Het runnen van het Kandy-programma is een omvangrijk taak en er gebeurt veel achter de schermen. Maar mijn favoriete deel is het helpen van studenten om het meeste uit hun tijd hier te halen. Sri Lanka is ons thuis en we willen dat iedereen met positieve verhalen terugkeert.

Eerste indrukken zijn belangrijk, dus als je aankomt neemt mijn team je mee op stadsoriëntatie. Het is een geweldige introductie voor je omdat je Kandy leert kennen vanuit het perspectief van een local. Het is een totaal andere ervaring dan rondwandelen met een reisboek in de hand.

We doen elke week stadsoriëntaties, en als je ziet dat Kandy zo'n positieve indruk achterlaat op studenten, voelen we ons altijd trots op onze stad.

ORIENTATIONHet zijn eenvoudige dingen, zoals mensen laten zien waar ze kunnen eten (en waar beter niet!) en hoe je een kaartje moet regelen voor het lokale openbaar vervoer, die je het vertrouwen geven om er op uit te gaan en het meeste uit de reis te halen.

We zijn er om je tijdens je hele verblijf te ondersteunen, maar we begrijpen dat sommigen van jullie liever wat onafhankelijker zijn. We praten veel over in welke mate we betrokken zijn bij het dagelijks leven, maar we zullen dat altijd baseren op hoeveel steun je van ons nodig hebt.

"The team offered their advice and local-expertise on wherever I wanted to go and showed me a really helpful book filled with tips and experiences from previous students.”Jonathan Small, Nepal

De sfeer in het Kandy-huis is geweldig en er is altijd veel positiviteit. Ik denk dat dit komt omdat het team als een grote familie is. We zien elkaar elke dag en hebben veel plezier. Dat is een groot deel van de reden waarom studenten zo graag bij ons verblijven, omdat we iedereen welkom heten in de familie, ook al is het maar voor een paar weken.

Het hele team wordt betrokken bij je ervaring. We hebben koks in huis en het is niet zo dat ze in de keuken verborgen blijven. Ik hou van eten, en ik vind het geweldig om te zien als er studenten kooklessen nemen bij onze koks. Ik hou van het idee dat mensen een klein stukje Sri Lankaanse eetcultuur mee naar huis kunnen nemen.

"We had a full-time chef churning out the most amazing Sri Lankan curries, roti, street food and barbecues!" - Edward Spraggon, Sri Lanka

People behind your overseas experienceDat iedereen op deze manier betrokken is, is geweldig omdat we zo meer over jullie te weten komen en de beste manieren kunnen vinden om jullie te ondersteunen en van dienst te zijn tijdens jullie verblijf.

Is er bijvoorbeeld een bepaald gerecht dat je erg lekker vindt, dan kunnen we daar meer van voor je maken, of als je dieetwensen hebt kunnen de koks versies van gerechten maken die aan jouw behoeften voldoen. Natuurlijk blijft het niet alleen bij het eten, zo pakken we alle zaken aan tijdens je hele verblijf.

Het is onze taak hier in Kandy ervoor te zorgen dat je ervaring een persoonlijk karakter krijgt. Het hebben van een vriendelijk personeelsteam in het huis en in het ziekenhuis is hoe we dat voor elkaar krijgen.

We willen je Sri Lanka graag door de ogen van de lokale bevolking laten zien, dus we kijken uit naar je bezoek.”

Dezelfde persoonlijke ervaring, welke bestemming je ook kiest

Joseph en Nalina zijn bijzondere persoonlijkheden en zij geven de programma's die zij leiden een bijzondere charme. Maar het is ook zo dat je, ongeacht de bestemming die je kiest, overal dezelfde hoogwaardige dienstverlening krijgt van je in-country team.

De basisstructuur van al onze programma's is gebaseerd op de beproefde Work the World-blauwdruk, inclusief het personeelsteam. Jouw in-country team heeft een programmamanager met een assistent, interne koks, huishoudelijk personeel en een 24/7 beveiligingsteam om je een gerust gevoel te geven. Dit is op al onze bestemmingen hetzelfde.

Wanneer we nieuwe programma's opzetten, geven lokale medewerkers, zoals Joseph en Nalina, die al jaren bij ons werken, hun wijsheid door aan nieuwe medewerkers en laten ze zien wat het betekent om deel uit te maken van de Work the World-familie.

Lees Meer

Ben je klaar om de eerste stap te nemen? Meer te lezen over clinische stages in het buitenland.

Zoek naar blogpost