by Work the World

Nog maar een paar dagen tot het nieuwe jaar. Dat betekent dat het de hoogste tijd is om je bucket list voor 2016 te maken! Wij hebben alvast een voorbeeld lijstje gemaakt van dingen die eigenlijk gewoon op je bucket list moet hebben staan (in willekeurige volgorde).

#Meelopen in een ziekenhuis in een onderontwikkeld land
Tja, deze spreekt voor een beetje voor zich natuurlijk. Maar ervaren hoe de gezondheidszorg er in een ontwikkelingsland uitziet is echt een absolute ‘must-have’ op je bucket list. 

Nursing Elective student Amanda, working in the Regional Hospital in Arusha, Tanzania

#De Kilimanjaro beklimmen
De beklimming van de Kilimanjaro in Tanzania is werkelijk een onvergetelijke ervaring. De Mount Kilimanjaro is de grootste vrijstaande berg ter wereld en de hoogste berg op het Afrikaanse continent. De Kilimanjaro rijst majestueus van de laagvlaktes naar een met sneeuw en ijs bedekte top ter hoogte van 5.895 meter.  Ook jij kan deze slapende vulkaan in 2016 beklimmen!

At the summit of Mount Kilimanjaro

#Een jeepsafari door de Serengeti maken
De Serengeti is het bekendste wildpark ter wereld en is beroemd geworden vanwege de jaarlijkse ‘Great Migration’, waarbij duizenden wildebeesten en zebra’s over de savanne trekken achtervolgd door hongerige roofdieren. De Serengeti is met een oppervlakte van 30.000 km2 niet alleen het bekendste, maar ook het grootste wildpark van Afrika. En jij kunt hier 3 dagen met je eigen gids en andere Work the World studenten rondrijden - houd je ‘Big Five’ lijstje maar bij de hand…

TRAVEL

#Een meerdaagse trekking door de Himalaya maken
Heb je besloten om naar Nepal te gaan? Dan moet je zeker een trekking in het Himalayagebergte ondernemen! Hoewel het een behoorlijke toeristische activiteit is, is het er zeker een die thuishoort op een bucket list.

The colorful flags on top of the mountain Kala Pattar. Behind the prayer flags can be seen Mount Everest and Nuptse. Photo is taken in the Himalayas

#Leren surfen in Sri Lanka
Arugam Bay is een van de populairste surfspots in Sri Lanka. Zoals vaker het geval is bij surfbestemmingen heerst er een relaxte sfeer. Als je niet wilt surfen, kun je ook gewoon rondhangen op het mooie strand van deze kustplaats.

TRAVEL

#Duiken in Tubbahata Rif (Filipijnen)
In het door Unesco beschermde Tubbahata Rif leven 360 koraalsoorten, 600 verschillende soorten vissen, 11 soorten haaien en 13 walvis- en dolfijnsoorten. Oh, en hadden we al gezegd dat er zeeschildpadden zijn? Ja, dat is echt net zo paradijselijk als het klinkt!

TRAVEL

#’s Werelds mooiste treinreis maken in Sri Lanka 
Volgens vele lijstjes, reizigers en locals is de treinreis van Ella naar Kandy een van de mooiste ter wereld. Deze trein neemt je mee door de beroemde heuvels met theeplantages en de hoge bergen van het land. Zeven uur lang trekt de trein je door het landschap van Sri Lanka. Je passeert kleine dorpjes, theeplantages, bergtoppen en gaan soms dwars door een grote stad.

TRAVEL

Lees meer over onze medische stages in het buitenland

Zoek naar blogpost