by Work the World

Wij van Work the World zijn vooral zo dol op de Filipijnen vanwege de mensen die er wonen en hun oneindige vriendelijkheid en glimlach. Toeristen zie je hier nog maar weinig en dat heeft ontzettend veel charme. Ook kan het daarom extra handig zijn om wat tips te krijgen over de highlights van deze paradijselijke eilanden.

In deze blog lichten we 3 bijzondere highlights toe: Islas de Gigantes, Chocolate Hills en het Tubbataha rif.

Islas de Gigantes

TRAVEL

Je kent de witte stranden, helderblauwe zee en schattige vissersboten wellicht van plaatjes. Op de Islas de Gigantes beleef je in het echt hoe deze romantische sfeer tot leven komt. In het Noorden van Iloilo liggen de Islas de Gigantes, zo’n 18 kilometer van de kust. Na een busrit van 3 uur naar Estancia en een adembenemende boottrip van 2,5 uur ben je aan het eind van de wereld. Handig: via een stageprogramma van Work the World kun je heel gemakkelijk een excursie naar deze locatie boeken, zodat alle praktische rompslomp voor je geregeld is en jij alleen nog maar hoeft te genieten.

Geniet van de ontspannen mentaliteit zoals je die alleen op tropische eilanden tegen zult komen, geniet van de overheerlijke gerechten van vis, die ’s ochtends vers uit de zee gevangen wordt en geniet van de sublieme rotsformaties die de ongekende schoonheid van de natuur hier belichamen. Je kunt gemakkelijk van eiland naar eiland hoppen, om te zien welk strand jou het beste bevalt. Of bekijk alles eens van een andere kant en ga snorkelen om het leven onder water van dichtbij te bewonderen.

Voel je jezelf al heen en weer wiegen in een hangmat, met de zon en het zoute zeewater tintelend op je huid? Dan heb je al een goed idee hoe het is om een weekend op de Islas Gigantes door te brengen!

Een paar praktische tips:

Zorg dat je genoeg water bij je hebt voor het grootste gedeelte van je verblijf. Je kunt water kopen in Estancia. Het is ook mogelijk om je fles op de eilanden zelf bij te vullen, maar je maag moet ertegen kunnen.

Koop in Estancia genoeg eten voor je eerste dag. De dagen erna kun je heerlijk verse vis halen (wees er wel op tijd bij, veel van de vangst gaat naar de grotere eilanden).

De elektriciteit krijgt men hier met behulp van een generator. Er is dus beperkt elektriciteit aanwezig, meestal maar een paar uur gedurende de avond.

Chocolate Hills

Bohol, the Philippines

Heb je wel eens van die natuurverschijnselen gezien waarbij je je simpelweg niet kunt voorstellen dat er geen mensenhand aan te pas is gekomen? Chocolate Hills is precies zo. De heuvels lijken voor verschillende mensen op verschillende dingen; van vrouwenborsten tot kindertekeningen. Puntige heuvels van zo’n 30 tot 50 meter hoog priemen door het oerwoud en hebben ook wel iets weg van een met mos begroeide vulkaan.

Wat je er ook in ziet, het uitzicht is adembenemend. In het regenseizoen zijn de heuvels blakend groen, in alle tinten die je je maar kunt voorstellen. Zodra de droogte toeslaat, kleurt het groen bruin – dat is waar de heuvels hun naam vandaan hebben. Hoeveel heuvels er precies zijn is niet duidelijk, maar het totale aantal is geschat rond de 1700. Slechts 214 treden telt de trap naar het uitzichtpunt en dan heb je ook wat!

Als je de Chocolate Hills wilt bezoeken, moet je er echt een trip van maken. Onze medewerkers kunnen je meer informatie geven als je tijdens je verblijf de Chocolate Hills wilt bezoeken.

Tubbahata Rif

TRAVEL

Het Tubbahata Rif is een van de meest geliefde duikplekken ter wereld. Het aantal toeristen zal hier dus wat hoger liggen, maar je bevindt je onder natuur- en dierenliefhebbers die hier puur en alleen komen om de onderwaterwereld te bewonderen. Een fijne get-away van al die uren op de afdeling en de ultieme manier om al je nieuwe ervaringen en indrukken (letterlijk) te laten bezinken. Eventjes maar, want in het Tubbahata Rif wordt je weggeblazen door de pure schoonheid en ongereptheid van de kleuren en dierenwereld die zich onder de zeespiegel bevindt.

In het door Unesco beschermde Tubbahata Rif leven 360 koraalsoorten, 600 verschillende soorten vissen, 11 soorten haaien en 13 walvis- en dolfijnsoorten. Oh, en hadden we al gezegd dat er zeeschildpadden zijn? Ja, dat is echt net zo paradijselijk als het klinkt!

Je kunt alleen op deze magische plek komen via een rubberen bootje. Dat is beter voor de zee, de dieren en, eerlijk is eerlijk, het maakt jouw hele ervaring ook weer een stuk bijzonderder! Omdat het zo’n unieke plek is, waarbij bescherming voor alles staat, is dit geen goedkope highlight. Ook moet je er een paar dagen voor uittrekken om dit adembenemende stukje wereld te kunnen bewonderen. Gelukkig zorgt de fee die je betaalt aan het National Park er wel voor dat het leven in de zee beter beschermd kan worden!

Mocht je er tijdens je trip niet aan toekomen, dan kun je hier ook alvast een preview bekijken van een duik in het Tubbahata Rif.

Inspiratie? Meer weten?

Begint het al te kriebelen? Ben je al nieuwsgierig naar een verblijf in de Filipijnen? Mooi zo! Dit zijn de allermooiste highlights en er is natuurlijk nog veel meer te doen, ook als je liever geen weekenden weg wilt zijn van onze locatie.

Neem gerust contact met ons op, dan vertellen we je met veel plezier meer over de mogelijkheden als student of 'vrijwilliger' in dit stukje paradijs op aarde!

Lees meer over onze medische stages in Iloilo

Zoek naar blogpost